KOKEN MET STERREN: VEGAN BLUEBERRY MUFFINS

Verse blauwe bessen; dat schreeuwt om heerlijke ontbijtjes, pannenkoekjes met warme bosbessen, groene smoothies met spinazie, banaan en bessen en….muffins! Vegan, simpel en snel klaar:

Wat je nodig hebt voor 6 flinke, of 8 medium muffins:

1 1/2 cup bloem
halve cup rietsuiker
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
3/4 cup soyamelk
1/4 cup plantaardige olie
1 cup verse blauwe bessen (natuurlijk kan een vriezervariant ook, maar verse bessen zijn NOG lekkerder!)

Let’s bake!

1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
2. Mix in een kom: bloem, suiker, bakpoeder en zout.
3. Roer de soyamelk en de plantaardige olie hierdoor heen. Goed blijven roeren!
4. Roer nu voorzichtig de bessen door het deeg. Zorg dat ze goed verdeeld zijn over het hele deeg.
5. Zet de muffins voor 30 minuten in de oven en laat daarna goed afkoelen.

Makkelijk hè? Enjoy!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “KOKEN MET STERREN: VEGAN BLUEBERRY MUFFINS

  1. Goedemorgen,Groene Meisjes;)
    Wat een heerlijk recept ik hou van blauwe bessen!
    een vraag hoeveel is een Cup,gewoon een thee mok? of moet ik speciaal een maat cup aanschaffen?

    Alvast bedankt

    1. Hoi Joyce, voor de cup maten raden we je aan om een converter op internet te gebruiken (google: cups to grams and ml) of om, zoals wij gedaan hebben, speciale cup maatjes te kopen. Bijvoorbeeld bij een kookwinkel, of bijv. Dille&Kamille.

      1. Mooi geschreven Mark!Vertrouwen is een benalgrijke factor in de politiek, maar anderzijds lijkt er ook steeds meer een soort egoefsme te heersen, waarbij de eigen oplossing de enige juiste is, waar niet van afgeweken kan worden. Het doet me denken aan een uitspraak van Susan Gerhart, die over computerprogramma’s schrijven zei: “One person’s constant, is another person’s variable.” En dus zegt de ene groep: “Hij slaat de plank volledig mis”, en de andere groep: “Hij slaat de spijker op z’n kop.” En het compromis is in dat geval ver te zoeken.

  2. Haha, mijn CUP vraag stond er al ;)
    Ander vraagje, de suiker vervangen door bv oerzoet of agavesiroop, zou dat een lekker minder suikerige oplossing kunnen zijn? :)
    Ziet er heeeerlijk uit!

  3. Ik heb vanochtend de cakejes gemaakt en hoewel ze lekker waren (en er mooi uitzagen door de bessen) vind ik vegan gebak toch vaak een “gezonde nasmaak” hebben. Zou dat liggen aan de sojamelk of dat er olie ingaat in plaats van boter? Ik heb trouwens koolzaadolie gebruikt.
    Snappen jullie wat ik bedoel met die “gezonde nasmaak”?

  4. Zo. Dit ga ik dit weekend maken. Met de helft van de suiker en dan palmsuiker, amandel-kokosmelk (is al zoeter dan sojamelk dus kan ik best met de helft van de suiker toe) en als olie ga ik niet-ontgeurde kokosolie gebruiken! xD
    Vraag: is het wellicht ook te maken met meel, en dan het liefst volkoren meel of havermeel; of glutenvrij zoals quinoa-, boekweit- of teffmeel? Voor glutenvrij; zou ik dan meer bakpoeder toe moeten voegen?

    Liefs!

  5. En weer een baksel uitgeprobeerd! :)
    Wel meisje eigenwijsje wat aangepast omdat ik nog diepvriesframbozen had die ik op wilde maken (daar worden de cakejes wel wat natter van..) en ik had geen sojamelk. Dusss.. De eerste lading met bloem en een aardbei-sojadrankje van Provamel gemaakt. Die had ik nog over: de kids lusten het niet en ik eigenlijk ook niet (veel te zoet), zo hoefde ik het niet weg te gooien want dat vind ik ook zo zonde. Daardoor hoefde ik meteen minder suiker te gebruiken, want dat zit ook al in dat drankje. Verder dus een mix van diepvriesframbozen en verse blauwe bessen. Lekker, maar iets te plakkerig op de bodem door het natte fruit.
    De tweede lading met speltmeel, kokos, rijstmelk en weer dezelfde fruitcombinatie. Staat nu af te koelen en als ik ze zo zie denk ik dat deze (nog) beter zijn.

  6. Wat ik verkeerd heb gedaan weet ik niet, maar ik vond deze muffins helemaal niet lekker. Ze waren hard aan de buitenkant en smaakten ook de zachtere binnenkant niet goed. Ik heb het recept exact gevolgd (met cups afgemeten). Echt zonde van de bessen.
    Jammer, maar helaas.

  7. Heb de muffins gemaakt om te trakteren op mijn werk, maar helaas vind ik ze niet echt geslaagd. De buitenkant is hard en taai en de binnenkant een beetje droog. Ook vind ik ze niet echt zoet genoeg. Ik heb ze iets langer in de oven laten staan omdat ze niet echt omhoog kwamen en nog heel licht waren. Misschien heb ik het daarmee verpest maar ik weet niet of het allemaal daaraan ligt. Wel jammer, zo te lezen zijn ze bij de meeste mensen wel gelukt.

  8. Zeker genoeg bakpoeder gebruiken! Hier kwamen ze er gigantisch uit, en zonder suiker zijn ze helemaal goed voor het ontbijt. De volgende keer doe ik er rijpe bananen in als zoetmaker.

  9. Heb ze net gemaakt. Dat wil zeggen: een variant. Met mango en frambozen uit de vriezer en 2/3 van de hoeveelheid suiker.
    Oh en in een cakeblik want ik heb geen muffinvormpjes.
    Hij is heerlijk en supersnel klaar. Toprecept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *