KOKEN MET STERREN: VEGAN DADEL-KOKOS BALLETJES

Zin in een verantwoorde maar toch zoete en zeer gemakkelijke snack? Deze dadelballetjes zijn heerlijk, vegan en echte energiebommetjes! Vandaag geen bakdag, maar keukenmachine-dag :)

Wat je nodig hebt voor ongeveer 10 balletjes:
(let op; wij maakten ze een beetje op gevoel, we noemen hier wat je ongeveer nodig hebt)

* 4 verse dadels (van die grote, zoete, plakkerige dadels, mmm)
* 150 gram rauwe (ongebakken, ongezouten) pinda’s
* 2 handjes rozijnen
* 3 eetlepels dadelstroop (dit geweldige zoetmiddel kost 2,95 euro en is verkrijgbaar bij de biowinkel)
* een schoteltje kokos (om de balletjes in te rollen)

Hoe je de balletjes maakt:

1. Hak de pinda’s in een keukenmachine. Haak ze zo fijn mogelijk.
2. Voeg de dadelstroop toe en laat meedraaien totdat het goed verdeeld is over de pinda’s
3. Voeg nu de rozijnen en de dadels toe en laat de keukenmachine draaien totdat het een mooi ‘deeg’ geworden is
4. Rol balletjes van het mengsel
5. Rol de balletjes door de kokos op een schoteltje
6. Zet de balletjes voor een uurtje in de koelkast (dan zijn ze het lekkerst)

Have a yummy healthy sunday! :)

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “KOKEN MET STERREN: VEGAN DADEL-KOKOS BALLETJES

  1. Ik wil deze heel graag maken! Ik heb nog niet vaak dadels gegeten maar ze klinken echt lekker, deze balletjes. Ik zet ze op pinterest voor later want ik kom donderdag pas bij de bio winkel :)

  2. Lijkt me lekker. Ik heb geen verse dadels in huis. Wel gedroogde pruimen die heel zacht zijn. Kan vast ook.
    Leuk die schaaltjes met bloemen op de eerste foto. Dat is voor mij echt jeugdsentiment :-)

  3. Toevallig heb ik gisteren een andere versie gemaakt met cacaopoeder, agavesiroop, havermout, boter! Maarrr…ik moet zeggen dat het net niet zoet genoeg was, dus de volgende keer maar wat dadels erdoor heen. Ik had ook al dadel varianten gezien, dus dat zal wel veel zoeter zijn. En nootjes is natuurlijk ook een goed idee.

    Wat voor keukenmachine hebben jullie? Ik was op zoek naar een vintage keukenmachine! Dus niet zo’n lelijk apparaat in je keuken. Zoiets als deze: http://www.amazon.com/KitchenAid-KSM150PSPK-Foundation-Artisan-5-Quart/dp/B0000ALFC6
    Maar dan goedkoper!

    1. Dadels maken het inderdaad zoeter! en dadelstroop helemaal, dat koop je bij de biowinkel.
      Wij hebben een Kenwood foodprocessor. Zeker geen mooi ding in je keuken, maar wel superhandig en snel!
      Zo’n Kitchenaid vinden wij ook te gek, maar de ‘nepperds’ schijnen van slechte kwaliteit te zijn en de echte versie vinden wij veel te duur. Met 85 euro waren wij klaar en we kunnen er alles mee!

  4. Ze waren zo lekker! Ik heb ze zaterdag en maandag gemaakt :P
    Ik heb nog een tip voor de bereiding.
    Zelf heb ik stap 2 en 3 de tweede keer omgewisseld.
    Door gelijk de pinda’s met de stroop te mengen word het een vrij stevige massa waardoor het lastig werd de rest er door te roeren. Mix je eerst de droge delen dan heb je er geen last van.

    Groetjes!

  5. De pinda’s waren op, dus hebben we ze gemaakt met gemalen walnoten. Ook een aanrader, hoor! En in plaats van kokos hebben we er enkele behandeld met vruchtenhagelslag. Zoooooeeeeettt… Kortom: groene meisjes, bedankt voor de inspiratie!

  6. Wij hebben dit recept gebruikt als basis voor ons productontwikkelingsconcept van de opleiding voeding&dietetiek. Hebben dit gepresenteerd bij een verzorgingstehuis voor de ouderen en die smulden er van. Leuheuk! Thanks!

  7. M’n staafmixer heeft t bijna begeven, maar ze staan in de koelkast en zien er heerlijk uit! Nu nog een uurtje wachten… Tijd gaat ineens heel langzaam :p
    Thnx!

  8. Ja heerlijk!! T was voor een high tea en iedereen was er dol op! Nu dus een andere manier vinden om ze te maken, of gewoon eens een keukenmachine aanschaffen :P

    1. Hi Iris, vast wel! Wij gebruiken zelf geen honing, omdat dit geen vegan product is. We hebben het dus niet zelf geprobeerd.

  9. Lekkerrr! Was van plan ze te maken als traktatie voor op de verjaardag van mijn dochtertje, maar nu blijken er kinderen te zijn met extreme notenallergie. Hebben jullie ideeën voor alternatieven? Zelf dacht ik aan havermout, maar ik weet niet of dat qua smaak iets toevoegt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *