Moederdagontbijt

moederdag2

Nog een week en dan is het Moederdag. Er zullen vast veel lezers zijn die daar helemaal niks mee doen, maar weet je, dat maakt voor dit recept niet uit. Dit lekkere ontbijtje lust (bijna) iedereen – denk ik!

moederdag5

Voor dit recept gebruik ik gierst – toch wel een beetje een ‘vergeten graansoort.’  Ik hou ontzettend van de  lichtzoete smaak, maar uiteraard kun je het ook vervangen door bijvoorbeeld havermout te gebruiken. Pas dan wel de kooktijd en hoeveelheid water aan.

moederdag1 moederdag3

Wat heb je nodig voor 2 porties?

100 gram gierst
250 ml water
100 ml amandelmelk
1 flinke eetlepel cacaopoeder
1/2 theelepel vanille
3 eetlepels agavesiroop of ander vloeibaar zoetmiddel
toppings: vers fruit, chocolade, sojayoghurt

Wat ga je doen?

1. Was de gierst en doe in een pannetje. Voeg het water toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
2. Roer de amandelmelk, cacaopoeder, vanille en agave toe en roer goed door. Voeg eventueel nog wat extra cacaopoeder toe voor meer chocoladesmaak.
3. Top met vers fruit, stukjes chocolade en sojayoghurt.
4. Maak een ontbijtje op bed met verse jus d’orange en koffie.

moederdag4 moederdag6

Nogmaals: dit gaan niet alleen moeders waarderen. Volgens mij vindt iédereen het leuk om zo’n lekker ontbijt geserveerd te krijgen!

Laat je het me weten als je dit recept (op Moederdag of op elke andere dag,) ook gaat proberen? Je kunt een foto van het eindresultaat delen via Instagram, met #degroenemeisjes. 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Moederdagontbijt

  1. Even off-topic, maar hoe tof is dat ‘over the top’ behang met die bloemen!? Ik ben fan! Het ontbijtje ziet er wel erg lekker uit, maar ik heb mijn twijfels bij gierst. Ooit bakte ik daar eens koekjes mee en die vond ik zó vies dat ik toen de hele zak gierst heb weggegooid. :’] Maar misschien smaakt het in de pap wel heel anders, het proberen waard. En zo niet, pak ik inderdaad gewoon havermout. ^^

  2. Ohh, het ziet er inderdaad verrukkelijk uit!! Dat wil ik mijn moeder graag voorschotelen volgende week! Je hebt een minispelfoutje gemaakt in deze zin; “Dit lekkere ontbijtje leest (bijna) iedereen – denk ik!” ik denk dat je lust bedoelt in plaats van leest hihi!

  3. Wat een leuk idee om gierst te gebruiken! Vroeger aten wij dat thuis wel eens bij het avondeten, ik vond dat altijd wel lekker! Al lang niet meer gehad!

  4. Oh heerlijke foto’s weer. Ik ben helaas niet bij m’n moeder op moederdag (en ik betwijfel of ze er zelf is.. ze reist altijd de hele wereld rond en zit op dit moment in Zuid-Afrika, dus volgens mij is ze niet eens thuis haha). Ontbijtje maken zit er nu dus niet in, al deden dat vroeger wel altijd. Zo “”stiekem”” ontbijt op bed maken, maar dan zoveel lawaai maken dat ze heus wel doorhadden waar we mee bezig waren haha.

  5. Ik had als kind zwaar bloedarmoede. Dankzij de wekelijkse gierstpannekoeken van mijn moeder (een hand gekookte gierst door het beslag) hoefde ik geen ijzertabletten meer te nemen! Supergezond en boordevol ijzer dus! De gierst die over was stond dan in een schaal in de keuken en dan at ik daar af en toe een hap van. Heerlijk! Ik ga dit recept dus zeker proberen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *