Naan pizza met tzatziki

naan pizza

Boy oh boy, wat is dít lekker. Naan pizza met tzatziki, spontaan bedacht en ontstaan uit wat we nog in huis hadden. Zo maak je de beste dingen, vinden jullie ook niet? Omdat dit zo’n ontzettend lekkere lunch was, delen we vandaag graag ons recept voor vegan Naan pizza met tzatziki met jullie.

Van het (nieuwe) vegan merk O Mundo kregen wij een paar lekkere naanbroden opgestuurd. Daar waren we erg blij mee, want het is nog best wel lastig om vegan naanbrood te vinden. Tot nu toe hebben we eigenlijk alleen vegan naanbrood gezien bij Marqt, want in de rest zit vaak toch een beetje yoghurt. Maar deze van O Mundo zijn dus 100% vegan en dat is fijn! We kregen twee smaken opgestuurd: naturel en knoflook-koriander. Beide vonden we érg lekker.

naan pizza

Natuurlijk kun je een naanbrood heerlijk bij een curry eten, zoals het traditioneel gezien eigenlijk ‘hoort,’ maar we besloten er dit keer iets anders mee te doen. We maakten ‘naan pizza’s.’ Maar eigenlijk speelden we ook alweer een beetje vals, want we bakten het beleg niet mee. We noemen het dus wel een naan pizza, maar eigenlijk is het gewoon afgebakken naan met een heleboel veggies én een heerlijke tzatziki erop. Goed, genoeg gepraat. Laten we gaan koken!

Wat heb je nodig?

2 naanbroden naturel
1 paprika (geroosterd)
tomaat
zwarte olijven
artisjokken
koriander en munt

voor de tzatziki:

250 ml naturel (ongezoete!) sojayoghurt
het sap van een halve citroen
een klein teentje knoflook
1 komkommer (geraspt)
snufje zout
gedroogde dille naar smaak

Wat moet je doen?

1. Bak de broden af volgens de instructies op de verpakking.
2. Wij hebben de paprika eerst geroosterd, gewoon boven een gaspit. Dit is een beetje een tricky klusje. Je kunt het ook doen op de grillpan, of gewoon kant-en-klaar gegrilde paprika uit pot kopen natuurlijk.
3. Maak nu de tzatziki door alle ingrediënten door elkaar te mixen (met de hand)
4. Snijd de artisjokken, tomaat en olijven.
5. Wanneer het brood knapperig en heerlijk ruikend uit de oven komt, beleg je het met tzatziki, de groentenmix en serveer je het geheel met verse koriander en munt.

Tip: Heb je tzatziki over? Maak dan morgen deze heerlijke veggie gyros, waarvoor je exact dezelfde saus nodig hebt!

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met het beleg van deze broodjes, maar de basis is eenvoudig: een lekkere saus en een heleboel veggies. Love it!

naan pizza

Krijgen jullie ook zoveel zin in de zomer als je dit soort recepten leest? En wie van jullie gaat dit recept uitproberen? We horen graag van je bij de reacties onder dit artikel!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

44 gedachten over “Naan pizza met tzatziki

  1. Allereerst heeel erg bedankt voor de tip van het vegan naanbrood! Ik heb nog nooit naanbrood kunnen vinden zonder yoghurt als ingredient, dus hier word ik heel gelukkig van. Ik vond naan altijd zo lekker bij de pompoensoep! En het hierboven recept lijkt me ook heerlijk en best makkelijk, en pizza is altijd goed. :)

  2. Oh yum, dit ziet er verrukkelijk uit. Wat een prachtige foto’s ook! Naanbrood is echt zoiets waarvan ik altijd vergeet dat het bestaat, erg zonde eigenlijk. Ik ga dit recept zeker opslaan in mijn favorieten.

  3. Goed bedacht en zo easy! Perfect voor een zomeravond lijkt me :-) Plus waar ik ook van hou is dat je kunt varieren met wat je er op legt, zodat iedereen met wie je eet, precies kan doen waar ‘ie zin in heeft. Een soort… gourmetten maar dan eleganter of zo :P

  4. Ziet er heerlijk uit! Ik zag op jullie facebook dat iemand allergisch was voor soja maar dit recept toch wilde proberen. Misschien is het een idee om te experimenteren met cashew cream (cashews weken en dan in de blender met wat water/citroensap)?

  5. Dat ziet er zeer lekker uit! Jullie hebben een heel leuke blog! Ik ben zelf al 16 jaar vegetariër en hou erg van vintage, dus dit is helemaal mijn ding!

  6. Onbedoeld hebben jullie een soort ‘fornarina’ gemaakt ;-) Een fornarina is een pizzabodem met koude toppings erop. Bodem wordt wel gebakken, toppings niet.
    Lekker! Ik ga deze ‘fornarina-naan’ eens proberen.

  7. Ik vind jullie recepten altijd zo leuk! Ik heb er echt al een heleboel met succes gemaakt en ze worden altijd goedgekeurd door mijn (niet-vegan) vrienden en familie :)
    Dit lijkt me ook weer een heerlijk recept wat prima geschikt als snack op een feestje.

  8. Vraagje! Dit ziet er super lekker uit! Maar kan je dit ook als pizza eten? Ik zou dan alles in de oven stoppen… Of is het niet aan te raden om de tzatziki op te warmen?

    1. Nee, dat zouden we zeker niet aanraden! Het is yoghurt he.. en yoghurt verwarmen is geen goed idee. Je kunt wel alle andere ingrediënten erop doen en mee bakken en dan de tzatziki koud daarna erop doen!

  9. En jaaaaawel, weer een nieuw favoriet recept erbij! Vorig weekend voor t eerst gemaakt ( op Turks brood) want was ff geen naan brood. Het gisteren weer gemaakt nu wel met naan brood en wilde t vanavond weer eten maarrrrrr ik kon niet wachten mijn ” avond eten” maar omgeruild naar een late lunch! Te heerlijk dit! Dank dank duizendmaal dank voor t bedenken !

    1. Koop ik bij de biowinkel! let op, in naan van de supermarkt zit vaak yoghurt en is dus niet vegan. Ik koop ze van het merk Mundo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *