Pak Choy Curry

Groene curry met Pak Choy  gember kurkuma kokosmelk etc. Combineer het met witte rijst of met naan brood. Lees het recept op de blog
Groene curry met Pak Choy  gember kurkuma kokosmelk etc. Combineer het met witte rijst of met naan brood. Lees het recept op de blog
Heerlijke groene curry met baby pak choy. Combineer het met een salade, rijst of naan brood. Lees het recept op de blog.
bokchoycurry2

Die herfst knalt er lekker in hè? Of ligt dat alleen aan mij? Ik merk dat mensen om me heen ziek worden met bosjes tegelijk en dat ik zelf ook voel dat ik écht meer vitamines moet eten. En dan moet de winter nog komen… Beter bereiden we onszelf goed voor met voldoende recepten met heel veel groenten, zodat we er een beetje tegenaan kunnen! Jamie maakte deze groene (heel letterlijk!) curry met baby pak soy en vandaag deelt ze het recept met jullie.

bokchoycurry1

Ik at de curry met grote boerenkoolsalade maar hij is ook perfect met wat rijst of naanbrood. Voeg gekookte kikkererwten of linzen toe voor extra eiwitten! Deze schattige mini pak choy’s kocht ik bij de toko in Hoofddorp. Natuurlijk kan je ook een grote pak choy gebruiken!

Wat heb je nodig voor 2 porties?
4 kleine of 1 grote pak choy(s)
1 ui, gesneden
1 teentje knoflook, gesneden
1 theelepel verse gember
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel currypoeder
1 theelepel kurkumapoeder
1/2 theelepel venkelzaad, optioneel
een handje verse koriander (+ extra voor garnering)
een klein blikje kokosmelk (270 ml)
snufje zeezout

Wat ga je doen?
1. Snijd de pak choy in kleine stukjes.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gember. Bak dit voor 3-4 minuten.
3. Voeg de komijn, kurkuma, curry en venkelzaad toe en bak 1 minuutje mee.
4. Doe de gesneden pak choy en koriander in de pan en mix goed met de kruiden,
5. Schenk de kokosmelk erbij en breng licht aan de kook. Laat het geheel 10 minuutjes pruttelen.
6. Voeg nog wat zout toe naar smaak (en eventueel wat chilivlokken.) Serveer met rijst, naambrood of  een salade (voor nóg meer veggies!)

bokchoycurry3 bokchoycurry5

Maak lekker wat extra curry en vries het in. Kook ook wat extra rijst en doe daar hetzelfde mee. Zo heb je over een paar dagen een kant-en-klaar maaltje in je vriezer liggen en hoef je alles alleen nog maar even op te warmen!

Ga jij deze curry maken? Deel dan vooral een foto van jouw eindresultaat met ons! Dit kun je doen door een foto op Instagram te delen met #degroenemeisjes. Alvast dankjewel en eet smakelijk! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Pak Choy Curry

  1. Mmh Shangai paksoi (zo heet de variant die helemaal groen is ipv wit+donkergroen). ik vind dat vooral lekker kort gestoomd of kort gewokt, zodat het zijn beet behoudt. Snel weer eens maken!

  2. Ik ben dol op alle soorten curry’s en deze ziet er ook heerlijk uit! Echt mijn favoriete herfst/winter maaltje, het liefst met een stuk brood of rijst. Ik heb alles in huis dus misschien staat deze vanavond wel op het menu.

      1. We hebben hem op en het was heerlijk! Dit recept is een blijvertje, want het is ook een stuk sneller klaar dan andere curry’s! Meestal maak ik iets met courgette, zoete aardappel ed en dat is toch meer snijwerk.

  3. Vanavond gemaakt en het smaakte heerlijk. Wel nog oesterzwammen en cashewnoten toegevoegd voor wat meer bite. Mijn man miste niet eens het vlees (en dat wil wat zeggen ;-)). En voor het eerst zelf naanbrood gemaakt (ook van jullie site), wat is dat makkelijk zeg!
    Dit ga ik zeker vaker maken, bedankt.

  4. Hey Merel,

    Ik ga deze vanavond maar eens maken in The Hang-Out 010.
    Onze keuken is een ontploffing van kruiden. Heb je misschien een basic lijstje voor startende vegans?
    Vegan essentials :)

    Groetjes,

    Gert-Jan

  5. Dit ziet er lekker uit! Ik heb nog een paksoi in de koelkast liggen en wist niet wat ik ermee moest doen. Dit gaat het worden. Ik laat je weten hoe het resultaat was :)

  6. Heerlijk heerlijk! Volgende keer ga ik er wel nog wortelen, (tip van Marjolein) oesterzwammen en iets pitter maken.
    super makkelijk te maken! Echt heel blij met dit recept =D

  7. Heerlijk zeg! Hij was nog wel wat vloeibaar, dus ik heb na tien minuten even het vocht apart ingekookt en dat kwam de smaak heel erg ten goede. Dank voor dit mooie recept!

  8. Dit receptje met een vriendin in december nagemaakt, was erg goed bevallen! Inmiddels veel variaties met pak choy in curry gemaakt, verschillende groentes afwisselen en bijgerechten van naan brood tot notenrijst met gekruide sojablokjes! Bedankt voor de tip, anders was ik nog onbekend geweest met dit geweldige ingredient! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *