Pindacurry

Pindakaas is my best friend!  Daarom deel ik graag dit recept van pindacurry met jullie. Ga jij 'm ook maken?
pindacurry1

Pindakaas is my best friend! Kan ik dat even op een tshirt gedrukt krijgen? Broodjes pindakaas met sambal en komkommer, zelfgemaakte peanutbutter cups of gewoon met een lepel in de pot… ik hou ervan! Het is dus niet zo gek dat ik weer een pindakaasrecept met jullie deel: deze keer een curry. Deze is dus speciaal voor alle andere pindakaas maniacs die nu ook hun lievelings spread in de avond kunnen eten.

pindacurry2

In dit recept gebruik ik snijbiet aangezien ik bergen zag liggen bij groenteboer. Ik word altijd zo vrolijk van de kleurtjes maar was eerlijk gezegd niet zo’n fan van de smaak. Ik gaf ze toch weer een kans en dat pakte goed uit. Je gebruikt in deze curry alleen de bladeren maar je zou de stengels kunnen bewaren voor in je gezonde groenten juice.

pindacurry4

Wat heb je nodig voor 2 grote of 3 medium porties (+rijst)?

3 teentjes knoflook, geperst
1 stukje gember, fijn gesneden
1 ui, gesneden, fijn gesneden
3 flinke aardappelen, in blokjes
3/4 theelepel komijn
snufje cayennepeper
150 gram tomatenpuree
100 gram pindakaas
750 ml groentenbouillon
2 flinke handen gesneden snijbiet (alleen de bladeren) of spinazie
verse koriander

Wat ga je doen?

1. Verhit een scheutje plantaardige olie in een soeppan. Bak de knoflook, gember en ui voor 4-5 minuten.
2. Voeg de aardappelen, komijn en cayenne toe en bak nog een minuut.
3. Mix de tomatenpuree en pindakaas in de pan en bak een minuutje mee (constant roerend!)
4. Schenk de groentebouillon erbij en voeg de snijbiet toe. Breng langzaam aan de kook en doe de deksel op de pan. Laat dit 15 minuten koken.
5. Prak wat aardappel met de vork om zo de curry wat dikker te maken.
6. Serveer met rijst en salade.

pindacurry3 pindacurry5

Enthousiast geworden? Ik ben super benieuwd wat je ervan gaat vinden! Laat je het me weten via #degroenemeisjes op instagram?

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

55 gedachten over “Pindacurry

  1. Ik heb nog nooit curry gemaakt of geproeft op basis van pinda(kaas). Lijkt me heerlijk! In de Surinaamse keuken heb je Pindasoep (to die for) met banaan en rijst en banaan of groentengerechten (snacks) met pindasaus waarbij je de pinda(kaas) smaak nog proeft.
    Ik krijg meteen trek nu ?

  2. Mmmm ik houd ook van pindakaas! Dit recept ga ik zeker eens proberen. Ik wens jullie nog veel succes toe met jullie nieuwe veranderingen!

  3. Nu weet ik eindelijk wat te doen met snijbiet! Dankjewel!
    P.S.: de nieuwe lay-out is echt mooi, en wat lief om Jamie op het einde te vermelden ♡♡

  4. Ziet er heerlijk uit! En wat een prachtige foto’s weer. Ik heb in Indonesië geleerd hoe je zelf pindakaas maakt van vliespinda’s. Lijkt me heerlijk om die pindakaas met die recept te combineren mmmm. Waarom heb ik om 9 uur ‘s ochtends, vlak na m’n ontbijt, alweer trek in avondeten….

  5. Mjammie! Dit recept ga ik bewaren voor als ik terug beter ben. Ik mag nu om gezondheisredenen heel veel dingen niet eten, maar als ik beter ben, wil ik dit echt gaan maken. Lijkt me zo lekker!

  6. Dit komt precies op t juiste moment! Er zit vandaag n bloemkool in mn groente pakket en ik was van plan daar curry mee te maken. Met dit recept als basis kijk ik al uit naar vanavond :-) Nou ben ik pindakaas fan maar mijn vriend niet, dus ik ben benieuwd wat hij hiervan vindt!

  7. Ja, zo’n t-shirt wil ik ook wel! Ik maakte gisteren zelf nog pindakaas, zo lekker!
    Met de stelen van snijbiet kun je trouwens een heerlijk bijgerechtje maken: je laat ze even marineren in sojasaus of tamari en vervolgens bak je ze op hoog vuur (evt. wat gerookt paprikapoeder erover, dan wordt het nog lekkerder).

  8. Mmmm, hoe lekkeer dit! Ik ben echt dol op pindagerechten, ik zou alles wel met pindasaus of pindakaas kunne eten (oké, nee, dat is een beetje overdreven). Deze week maakte ik toevallig een curry geïnspireerd op jullie middenoosterse curry, het viel echt enorm in de smaak bij mijn gezin! Gotta love indisch eten!

  9. Thanks voor dit lekkere recept! Gisteren gemaakt, maar wel met wat aanpassingen. Ik vond er een beetje weinig groente in zitten, dus ik heb de aardappel vervangen door zoete aardappel. Die heb ik eerst 15 minuten in de bouillon gekookt. Net voordat de aardappels klaar waren heb ik de knoflook, ui, en gember met olijfolie in een hapjespan gegooid en even 2 min. gebakken. Daarna geblust met de bouillon van de zoete aardappels. De zoete aardappels heb ik toen eerst even grof gestampt en erbij gegooid samen met wat gemberpoeder, komijn poeder en chillipoeder en de pindakaas. Even roeren en klaar! Ik serveerde het met wat gewassen verse blaadjes spinazie.
    Het voordeel hiervan is dat je niet alles (knoflook, gember, ui en kruiden) 15 hoeft te koken, en dat de smaak daardoor beter behouden blijft :)

    1. Hij was lekker, kinderen gingen er ook voor! Bertine heeft goede tips, er mogen inderdaad meer groenten in. Volgende keer met wortel en zoete aardappel proberen, en iets pittiger mag ook.

  10. Dit is echt een recept naar mijn hart! #pindakaasopalles hahaha En ja, pindakaas, sambal en komkommer is zooo goed! En pindakaas op appel partjes. En zo uit de pot….
    Ik dwaal af haha ik ga dit recept snel maar eens maken!

  11. He, bummer, ik ben allergisch voor pinda’s. Zou ik het kunnen vervangen met een andere noten / zaden spread? Bijv. tahin ofzo? Wat is qua smaak het meest te vergelijken met pindakaas? Het ziet er namelijk wel echt superlekker uit!

  12. PINDAKAAS! De volgende keer dat ik curry maak, weet ik welk recept ik erbij ga pakken… Één probleempje: mijn vader houdt niet van pindakaas … maar, hij zit toevallig naast me en hij zegt dat hij het best wilt proberen, want ‘hij lust namelijk wel satésaus dus als het daar iets van wegheeft, vind ik het prima’.
    Ik zal laten weten wat hij als pindakaashater ervan vond, als ik het gemaakt heb ;-)

  13. Zit ‘m nu te maken… Maar het blijft allemaal een beetje waterig? Ik zit nu al aan de half uur om het een beetje in te laten dikken, maar de aardappel wordt niet echt zacht en de structuur is niet echt sauserig. Enig idee waar dat aan kan liggen? Heb het recept op de voet gevolgd (met spinazie)

  14. Ik ken je blog nog maar een paar weken, en dit was het eerste dat ik maakte. Het was zooo lekker! Zelfs mijn (nogal kieskeurige) dochters smulden met ons mee!
    Bedankt!

  15. Ik heb het vanavond gemaakt en het was echt superlekker! Mijn vader vond het ook heerlijk, dus geen reden om het niet te maken als je niet van pindakaas houdt! Ik heb het recept trouwens verdubbeld en er prei, sperziebonen en courgette doorheen gedaan in plaats van snijbiet.

  16. Wat een goed idee om pindakaas door een curry te gooien. Ik zocht naar iets makkelijkes en nu hoef ik de deur niet eens uit voor mijn variant op dit recept met de restjes die ik nog had. Het is heerlijk!

  17. Heb dit recept nu al twee keer gemaakt: superlekker! Gebruik wel maar 75 gram tomatenpuree ipv 150 (meer pindakaas flavour haha). Heb laatst ook de spinazie/snijbiet vervangen door twee wortels: ook heerlijk! Wij eten er ook altijd lekker frisse komkommer bij. FAN VAN DIT RECEPT!

  18. Ik heb dit recept nu al 4 keer gemaakt en hij is echt favoriet hier! De spinazie was op in de supermarkt dus ik heb voor rucola gekozen en die er op het allerlaatste moment bij gegooid. Dat is ook heel lekker! Ook heb ik de aardappel een keer vervangen door pompoen en dat was ook een aanrader!

  19. Hoi Merel,
    Ik heb dit gerecht gisterenavond gemaakt. Wel een aantal veranderingen toegepast omdat ik dat in huis had (of juist niet). In plaats van pindakaas heb ik satesaus gebruikt. Tomatenpurree heb ik weggelaten omdat ik dat niet in huis had. In plaats van snijbiet heb ik spinazie gebruikt. Het was echt verrukkelijk! Ik heb lekker veel gemaakt zodat we het ook vanavond kunnen eten :) Dankjewel!

  20. Wauw, wat lekker zeg! Ik ben niet zo’n fan van pindakaas als jullie zijn, maar in dit recept werkte het erg goed :) bedankt voor het delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>