Recept: amandelen met chocolade en kaneel uit de oven

IMG_0121

Vroeger kocht ik wel eens chocolade-kaneel amandelen, maar die waren helaas altijd met melkchocolade. Nu ik dat niet meer eet, moest ik op zoek naar een alternatief. En zoals wel vaker, bleek dat je ze ontzettend gemakkelijk zelf kunt maken. Dit recept is binnen een kwartiertje klaar en je hebt ook niet eens zoveel nodig. Een tip: eet deze amandelen bij de vegan christmas coffee die we afgelopen zondag gepost hebben!

Wat heb je nodig?

150-200 gram amandelen
1/4 cup maple syrup
een beetje vanille – essence, uit een stokje of vanillepoeder (die van mij komt van superfoods.nl)
1 flinke eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel kaneel
een snufje zout

IMG_0106

Wat moet je doen?

– Verwarm je oven voor op 180 graden –

1. Verwarm in een sauspannetje de maple syrup met de vanille. Het geheel moet goed gemengd zijn en flink gaan plakken.
2. Doe de amandelen in de pan en roer net zo lang totdat alle maple syrup gelijk verdeeld over de amandelen is verdeeld. (trust me: dit is al heel erg lekker! dus als je geen zin hebt in de volgende stappen, dan weet je dat je de amandelen ook zo kunt eten.)
3. Schep de amandelen op een bakplaat – bekleed met bakpapier – en schuif voor 5 minuten in de oven.
4. Meng ondertussen het cacaopoeder, kaneel en snufje zout in een zipbag, of een bak waar een goed afsluitende deksel op kan.
5. Schep de amandelen om en schuif de bakplaat nog een keer voor 5 minuten in de oven.
6. Na 5 minuten doe je de amandelen in de zipbag (of in de bak) en schud je het zakje net zo lang totdat je ziet dat het cacao-kaneel mengsel goed verdeeld is over de amandelen.
7. Laat de amandelen even afkoelen, of eet ze terwijl ze nog warm zijn. Ook erg lekker!

IMG_0115

Dit recept is 1) veel te lekker en 2) veel te makkelijk. De kans is erg groot dat je dit te vaak gaat maken. Sorry alvast! Foto’s van jouw eindresultaat zijn altijd welkom via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (@jamiegroenemeisjes en @merelgroenemeisjes.) Geniet van je dag vandaag!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

39 gedachten over “Recept: amandelen met chocolade en kaneel uit de oven

  1. olala dat wordt wat! Nu heb ik een kilo bruine amandelen. Gaat het ook daarmee? Of gaan de velletjes er dan vanaf? Hoor graag van jullie.
    And merry Christmas.

    1. Jahoor, ik denk het wel :) Wat je eventueel kunt doen is de noten eerst roosteren (zonder de siroop dus, gewoon droog) en de velletjes eraf wrijven. Maar goed, dat geeft wel wat extra werk. Ik zou het gewoon proberen met velletjes en al!

  2. Neeee dit kunnen jullie inderdaad niet maken, veel te lekker haha! Gelukkig krijg ik een beetje visite met de kerst + een bende verhuizers over de vloer. Dan heb ik tenminste mensen die me meehelpen dit op te eten… ;-)

  3. […] Amandelen met chocolade en kaneel uit de oven (makkelijke snack – kan ook met andere noten, mocht iemand allergisch zijn voor amandelen) Vegan Christmas Coffee (ontzettend ongezond, maar zó lekker) Vegan Beet Bourguignon (hier moet je even wat tijd voor uittrekken, maar dat is zeker de moeite waard!) Soep van geroosterde pompoen (waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?) Broodje zuurkool (zuurkool heeft iets winters en dus iets kerstigs – een lekker lunchideetje!) Cranberry Compote (voor de ultieme kerstgeur in huis) Gevulde portobello’s (een lekkere starter of een decadente borrelhap) Of misschien heb je ons kerstontbijt filmpje nog niet gezien? […]

  4. Super recept, dank jullie wel :-)

    Vraagje als er 180 graden staat wordt er dan altijd een normale ovenstand bedoeld of kun je dan ook hetelucht stand instellen?

    Gr Elsa

  5. Net gemaakt, jummie! Ik zocht op internet naar amandel chocola kaneel… en vond het zo grappig om precies 1 jaar na het plaatsen van jullie recept het te vinden en het te maken :)
    volgende keer ga ik het met pecan proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *