Recept: glutenvrije pastasalade met verse kruiden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de zomer hebben wij altijd een paar lievelingsgerechten en één daarvan is pastasalade. Grappig detail is dat we het een paar jaar geleden nog met tonijn, yoghurtdressing en kaas maakten, terwijl we nu kiezen voor een veganistische en glutenvrije variant. Ook erg lekker!

Maar wacht even. Glutenvrij zei je? Jep. We kochten deze week de glutenvrije pasta van Lieke is Vrij (oa te koop bij Ekoplaza) en we waren erg tevreden! De pasta was goed van smaak, had een goede bite en deed absoluut niet onder voor een “echte” pasta. Fijne ontdekking dus!

Goed, zullen we dan maar beginnen? Wat heb je nodig voor 2 porties?

150 tot 200 gram pasta
1 courgette
1 aubergine
1 paprika
eventueel: een halve avocado
verse munt, koriander, basilicum en eventuele andere verse kruiden naar smaak
1 halve citroen
teentje knoflook
peper

En wat moet je dan doen?

1. Snijd de groenten in plakjes en reepjes en leg op de grillpan. Let op: behalve de avocado!
2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snijd de gegrilde groente en de avocado nu in kleinere stukjes en pers hier een teentje knoflook boven uit. Roer goed door.
4. Voeg vervolgens, in een grote schaal, de pasta, het citroensap, de peper (naar smaak) en de verse kruiden (versnipperd) toe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij eten dit gerecht graag met edelgistvlokken. Dit geeft een kazige smaak aan de pasta. Edelgistvlokken zijn te koop bij de biowinkel.

That’s it! Let op: sommige glutenvrije pasta’s hebben de neiging om hard te worden als ze afkoelen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om deze pasta lauwwarm te eten.

Tip: maak lekker veel pastasalade (bijvoorbeeld een dubbele hoeveelheid) en bewaar hem in de koelkast. Eet er morgen nog een dag van, of neem je salade mee naar het werk als lunch!

We zijn benieuwd wie dit recept gaat uitproberen. Laten jullie het ons weten?

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Recept: glutenvrije pastasalade met verse kruiden

  1. Ziet er lekker uit! Mijn huisgenootje eet tarwevrij, maar is allergisch voor paprika dus dit recept gaat ‘m voor ons eten niet worden. Bij albert hein verkopen ze overigens ook glutenvrije pasta, deze is van maismeel gemaakt, maar deze is echt niet lekker. Een afrader wat mij betreft. De spullen van Lieke is vrij vind ik wel superlekker!

  2. Wat vrolijk en feestelijk weer!
    Hier worden bijna alle pastasalades gemaakt met elboog macaroni, zo saai, en dan mag je blij zijn een stukje selderij of wortel tegen te komen. Maar op jullie manier is het een volledige, gezonde maaltijd, met de nadruk op groente. Daar heb je deze Oma heel blij mee gemaakt! :)

  3. Ga ik zeker proberen! Mijn vriend is allergisch voor van alles en nog wat dus veganistische recepten zijn vaak mijn redding. Had het er toevallig laatst nog over dat we een keertje pasta moesten maken, dus bedankt!

  4. ziet er heel lekker uit, maar ik vraag me wel af: hoeveel olie gebruik je om die groenten te roosteren? want met aubergine heb ik de ervaring dat je er superveel olie voor moet gebruiken, daarom maak ik dit niet zo vaak, jammer genoeg, maar hier is dit niet vermeld… niet dat olie slecht is hoor, maar ik let momenteel even op mijn lijn :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *