Recept: homemade coconut mocktail

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In Barcelona dronk ik een heerlijk drankje. Het was ‘iets’ met kokoswater, ananas en munt. Ik vond het meteen ongelooflijk lekker! Het was alleen wel mierzoet. Dat kan anders, dacht ik. Thuis rommelde ik wat aan in de keuken en daar kwam dit superlekkere drankje uitrollen. Ik noem het gewoon een mocktail (cocktail zonder alcohol) omdat dat veel leuker klinkt dan ‘drankje.’ Vandaag, speciaal voor jullie en omdat het zondag is: een verfrissende, hydraterende (goed voor na het sporten) én gezonde coconut-mocktail!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig voor 2 glazen?

350 ml kokoswater naturel
1/2 ananas (als je een kleine ananas gekocht heb kan je ook een hele ananas gebruiken)
1 flinke eetlepel rijststroop
een paar takjes munt
‘gecrushte’ ijsblokjes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat moet je doen?

1. Schil de ananas en snijd hem in blokjes. Blend de ananas. Giet voorzichtig door een vergiet en vang het sap op.
2. Giet het kokoswater, het ananassap en de rijststroop in de blender en laat draaien tot het sap goed gemengd is.
3. Giet in de glazen en steek de munttakjes erin. Zet even in de koelkast om de munt wat in het sap te laten trekken.
4. Crush de ijsblokjes en schep deze in de glazen. Roer nog eens goed door, leun achterover en sip on that mocktail honey.

Enjoy! Laat je ons weten wat je van het drankje vond? We zijn heel benieuwd! Mij brengt het weer terug naar dat warme terras, onder die palmbomen…

Fijne zondag!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Recept: homemade coconut mocktail

  1. Aah, dit lijkt me echt een geweldig drankje! Ik weet het, het is erg, maar ik heb nog steeds nooit kokoswater gedronken, ik denk er gewoon niet aan om het te kopen. Maar nu moet ik het toch echt eens gaan halen, want deze mocktail lijkt me heerlijk. Ik ben een big fan van ananas, dus op een warme zomerdag gaat dit drankje er wel in denk ik!

  2. Hmmm dat klinkt lekker en past perfect bij dit weer! Ik drink de laatste tijd alleen maar kokoswater want wat hydrateert dat toch lekker. Is wel nodig met die zon en die warmte :)
    Fijne zondag!

  3. Ik denk dat als je wilt cheaten en geen halve ananas wilt fijnhakken om het sap eruit te krijgen dat je ook kan spelen met Vita Coco kokoswater met ananassap en puur kokoswater. Het klinkt iig super lekker, verfrissend en dorstlessend.

  4. Leuk recept ! Hebben jullie al eens een vergelijking uitgevoerd onder de kokoswatertjes ? Ik heb het zelf nog nooit gekocht, extra advies altijd welkom !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *