Recept: homemade coconut mocktail

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In Barcelona dronk ik een heerlijk drankje. Het was ‘iets’ met kokoswater, ananas en munt. Ik vond het meteen ongelooflijk lekker! Het was alleen wel mierzoet. Dat kan anders, dacht ik. Thuis rommelde ik wat aan in de keuken en daar kwam dit superlekkere drankje uitrollen. Ik noem het gewoon een mocktail (cocktail zonder alcohol) omdat dat veel leuker klinkt dan ‘drankje.’ Vandaag, speciaal voor jullie en omdat het zondag is: een verfrissende, hydraterende (goed voor na het sporten) én gezonde coconut-mocktail!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig voor 2 glazen?

350 ml kokoswater naturel
1/2 ananas (als je een kleine ananas gekocht heb kan je ook een hele ananas gebruiken)
1 flinke eetlepel rijststroop
een paar takjes munt
‘gecrushte’ ijsblokjes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat moet je doen?

1. Schil de ananas en snijd hem in blokjes. Blend de ananas. Giet voorzichtig door een vergiet en vang het sap op.
2. Giet het kokoswater, het ananassap en de rijststroop in de blender en laat draaien tot het sap goed gemengd is.
3. Giet in de glazen en steek de munttakjes erin. Zet even in de koelkast om de munt wat in het sap te laten trekken.
4. Crush de ijsblokjes en schep deze in de glazen. Roer nog eens goed door, leun achterover en sip on that mocktail honey.

Enjoy! Laat je ons weten wat je van het drankje vond? We zijn heel benieuwd! Mij brengt het weer terug naar dat warme terras, onder die palmbomen…

Fijne zondag!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Recept: homemade coconut mocktail

 1. Aah, dit lijkt me echt een geweldig drankje! Ik weet het, het is erg, maar ik heb nog steeds nooit kokoswater gedronken, ik denk er gewoon niet aan om het te kopen. Maar nu moet ik het toch echt eens gaan halen, want deze mocktail lijkt me heerlijk. Ik ben een big fan van ananas, dus op een warme zomerdag gaat dit drankje er wel in denk ik!

 2. Lijkt me lekker! Vast ook lekker met een beetje Bacardi erin ;)

  1. Jah, of een beetje witte wijn, krijg je iets van een witte sangria.

 3. Wow, wat bijzonder. Ik moest goed kijken, kreeg ook even een beeld van verfkwasten in een potje water, maar nu zie ik het goed. Klinkt heel apart.

 4. Hmmm dat klinkt lekker en past perfect bij dit weer! Ik drink de laatste tijd alleen maar kokoswater want wat hydrateert dat toch lekker. Is wel nodig met die zon en die warmte :)
  Fijne zondag!

 5. Ik denk dat als je wilt cheaten en geen halve ananas wilt fijnhakken om het sap eruit te krijgen dat je ook kan spelen met Vita Coco kokoswater met ananassap en puur kokoswater. Het klinkt iig super lekker, verfrissend en dorstlessend.

 6. Wat een leuk en lekker idee! Heerlijk voor nu in de tuin te drinken met dit warme weer, ik ga het zeker eens proberen!

 7. Leuk recept ! Hebben jullie al eens een vergelijking uitgevoerd onder de kokoswatertjes ? Ik heb het zelf nog nooit gekocht, extra advies altijd welkom !

 8. Mag ik wat advies Ik wil dit heel graag gaan maken in van die drink kokosnoten je kent ze wel waar je zo gaatje in prikt en dan met een rietje uit drinkt Ik wil dit recept daarin doen en het gat wat groter maken zodat als er goed inpast wat zijn ongeveer dan de verhoudingen van de ananassap en de siroop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *