Recept: Zoete Aardappel Muffins

zoetaardappel

Voor een warme zoete aardappel uit de oven met amandelboter en kaneel mag je me altijd wakker maken! Ik ben dol op zoete aardappel en ik eet het het liefste de hele dag door!

Vandaag deel ik een simpel receptje voor zoete aardappel muffins met je. Ik ben gewend om geen mierzoete taartjes en cakejes te eten. In dit muffinrecept gebruik ik echt alleen zoete aardappel, banaan en rozijnen als zoetmiddel. Mocht jij nou een mega zoetekauw zijn, voeg dan nog wat (kokos)suiker toe.

Voor 8 muffins: (ik maakte er 6 en at de rest van het deeg gewoon zo op hihi)

200 gram zoete aardappel puree (zie recept hieronder)
1 rijpe banaan, geplet
paar snuffen ‘pumpkinpie spice’ of speculaaskruiden
1/2 cup appelmoes (125 gram)
1/2 tl vanilleextract
1/2 tl baking soda
1/2 tl bakpoeder
1 1/2 cup havermeel (135 gram) (Je kunt dit zelf maken door dezelfde hoeveelheid havervlokken tot meel te vermalen in je blender/keukenmachine)
een hand rozijnen

Voor de zoete aardappelpuree:
– Verwarm de oven voor op 220 graden.
– Scrub 1 zoete aardappel en prik er paar keer met een vork in.
– Leg de zoete aardappel in het midden van de oven en bak ongeveer 60 minuten. Draai hem na 30 minuten een keertje om.
– Controleer of de aardappel na 60 minuten helemaal zacht is van binnen door hem open te snijden. Ik gebruikte een hele grote zoete aardappel. Hij had nog 10 minuutjes langer nodig.
– Schep het oranje ‘vlees’ uit de schil in een kom. Zorg dat je 200 gram zoete aardappel hebt.  (Nogmaals, ik had een hele grote aardappel dus ik had maar de helft nodig.)
– Waarschijnlijk is het de zoete aardappel al zo zacht dat je het makkelijk met je vork kan prakken. Ik deed het nog eventjes in de blender voor extra smooth resultaat.
– Klaar is je zoete aardappel puree!

Voor de muffins:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Mix de zoete aardappelpuree, banaan, kruiden en vanilleextract in een kom.
– Mix in een andere kom de havermout, bakpoeder & baking soda.
– Voeg de droge ingrediënten bij de natte en roer door. Voeg de rozijnen toe en roer nog één keer door.
– Vul de muffinvorm en bak de cakejes 30 – 35 minuten. Laat ze kort afkoelen.
– JUMMIE! Eet smakelijk!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Recept: Zoete Aardappel Muffins

  1. oeh, dit klinkt heel goed ! Weer eens wat anders, maar het lijkt mij toch lekker en vullend! Ga ik zeker maken :)
    Er komen leuke receptjes de laatste tijd!

  2. Hmm, lijkt me best wel lekker! Ik had er nog nooit van gehoord, en het lijkt me ook wel heel anders dan muffins gewoon gemaakt van meel enzo, maar wel het proberen waard!

  3. Helemaal geinspireerd!!! Nog een vraagje: waar kopen jullie je amandelboter? Was bij de Ekoplaza maar die hadden het niet: alleen amandelpasta.

    1. Amandelboter en amandelpasta zijn in principe hetzelfde. Echter, wij gebruiken graag de rauwe amandelboter/pasta die te koop is op superfood.nl!

  4. mmmm lekker, bedankt! heb je misschien een tip om de zoete aardappel te snijden? ik krijg het bijna niet voor elkaar (kapotte handen etc).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>