Review: Vegan Chocodessert van SOBO Patisserie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vorige week lieten we jullie zien welke nieuwe producten we weer binnen hadden gekregen via Veggiedeli.nl. Altijd leuk, nieuwe vegan productjes uitproberen! We vroegen jullie welke producten jullie getest wilden zien en inmiddels is het artikel over de mozzarellavervanger al online verschenen. Er was ook veel vraag naar de liquid smoke en daar gaan we ook zeker mee aan de slag, alleen vergt dat even iets meer tijd. Voor dit chocodessert heb je niet zoveel tijd nodig, vandaar dat we dit even voor laten gaan. En waarom we voor chocolade kozen, in plaats van voor yoghurt? Rule number 1: chocolate first.

Wat is het? Het is een zakje poeder. Meer eigenlijk niet. Op de achterkant van de verpakking staat dat het biologisch en vegan is. Echter, je kan het dessert ook niet-vegan bereiden, door gewone melk en gewone slagroom te gebruiken. Er staat keurig aangegeven wat je moet doen voor een vegan versie van het chocodessert.

Welke ingrediënten zitten er in het product?
Rietsuiker*, magere cacaopoeder* (19%), maïszetmeel*, johannesbroodpitmeel*, bourbon vanille-extract*, guargom*, zeezout (*uit gecontroleerde biologische teelt)

En de voedingswaarden?
Energie 1562 kJ / 369 kcal, eiwit 5,6 g, koolhydraten 77,0 g waarvan suikers 68,0 g, vet 2,2 g waarvan verzadigde vetzuren 1,3 g, zout <1,5 g

Is dit product überhealthy? Nee. Vinden de Groene Meisjes dat dat altijd moet? Nee hoor. (hoor ik daar mensen opgelucht ademhalen? ;))

Wat moet je dan doen? Je voegt 150 ml plantaardige melk toe (ik koos voor amandelmelk zonder suiker) en 200 ml plantaardige slagroom. Ik koos voor sojaslagroom, maar een rijstslagroom of kokosslagroom zal ook wel werken denk ik. Dan voeg je het poeder bij de melk en de slagroom, klop je het voor 5 minuten (grappig, voor de niet-vegan variant staat er dat je maar 3 minuten hoeft te kloppen) met een mixer en dan zet je de kom in de koelkast. Voor minimaal 1 tot 2 uur. Daarna haal je de kom uit de koelkast en is je perfecte chocolademousse klaar! (perfect als in: luchtig, romig en je lepel blijft er rechtop in staan)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vonden we het lekker? We vonden het heeeeeel lekker! We maken ook wel eens zelf chocolademousse, onder andere met kokosmelk of, nog gezonder, met avocado en banaan, dus op zich is dit product niet per se heel noodzakelijk. Maar het is zo lekker snel en zo lekker makkelijk! De mousse is niet overdreven zoet, maar wel heel machtig. Na een klein schaaltje heb je echt genoeg gehad. Met dit zakje bereid je dus zeker wel een dessert voor 4 personen. (tenzij je echt heel grote eters in huis hebt, dan natuurlijk niet)

Het zakje waarmee je het dessert maakt kost €1,49 en is hier te bestellen. Je voegt dan dus nog plantaardige melk en slagroom toe, dus in totaal gok ik dat je op zo’n €3,50 zult zitten om dit dessert te maken.

Wil je een bestelling plaatsen bij Veggiedeli? Zeker doen! Maar gebruik dan wel onze kortingscode om 5% korting te krijgen op je totale bestelling. De code is Meisjes5 en is geldig tot en met 30 april 2014.

Wie van jullie maakt er ook wel eens chocolademousse? Zou dit product iets voor jou zijn?

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

5 gedachten over “Review: Vegan Chocodessert van SOBO Patisserie

    1. Het was heel lekker! :) Ik weet nog niet zeker of ik de yoghurt variant ga maken binnenkort. Daar moet namelijk én melk én slagroom én yoghurt in. (allemaal plantaardig natuurlijk) Vind ik een beetje veel van het goede, dus misschien laat ik hem voorlopig even liggen.

  1. O jee, betrap ik mezelf erop dat ik het beeldscherm aan het aflikken ben………
    Dat ziet er inderdaad heeeeeeeeeeel lekker uit……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *