Sugo Rotterdam

sugo3

Hoewel het eenvoudig klinkt om een pizza te ‘veganizen,’ schijnen er toch veel restaurants nog moeite mee te hebben. Wij maken regelmatig mee dat een pizza dusdanig wordt kaalgeplukt, doordat wij aangeven er geen dierlijke ingrediënten op te willen, dat er eigenlijk alleen een bodem met hier en daar wat groenten overblijft. Geen kaas en vlees op je pizza eten staat, als je het ons vraagt, niet gelijk aan een kale, droge hap. Bij restaurant Sugo in Rotterdam hebben ze dat begrepen.

Sugo nodigde ons uit om een hapje te komen eten en je begrijpt: daar zeggen wij geen nee tegen. Bij meerdere Instagrammers hadden we al gezien dat Sugo goed belegde, veganistische pizza’s serveert. Nu is Sugo geen vega(n) restaurant, dus er worden ook pizza’s met kaas, vlees en vis geserveerd, maar het feit dat er standaard vegan pizza’s op de kaart staan is al best bijzonder te noemen. Toen wij vorige week een bezoekje brachten aan het restaurant, was er voor de gelegenheid ook nog een extra pizza ‘ontworpen.’ Eentje met pompoen, gekarameliseerde uien en walnoten. WOW. Dat was echt HEEL erg lekker. Voordat we overgaan naar het eten, eerst even iets over het restaurant.

sugo6 sugo5 sugo2 sugo4

Bij Sugo eet je ‘pizza al taglio,’ wat vrij vertaald: pizza per stuk betekent. Dat betekent dat er iedere dag meerdere, tussen de 10 en 20, verschillende pizza’s worden bereid en dat je zelf mag kiezen van welke pizza je 1 of meerdere stukken wilt eten. Waar je normaal gesproken waarschijnlijk gewend bent om 1 (ronde) pizza op je bord te krijgen, kun je bij Sugo dus zoveel combineren en variëren als je zelf wilt. Van kennissen hebben we begrepen dat dit de manier is waarop er in Rome en in de omgeving van Venetië traditioneel pizza wordt gegeten. Om eerlijk te zijn vinden we dit een veel leukere manier van pizza eten dan wanneer iedereen zijn eigen pizza op een bord heeft liggen. Lekker de tafel vol met stukken pizza, waar iedereen van kan eten. Veel gezelliger!

Sugo werkt zo duurzaam mogelijk. Dat betekent bijvoorbeeld dat de bodems van de pizza’s van biologische ingrediënten worden gemaakt, dat de ingrediënten voor op de pizza’s zoveel mogelijk lokaal en bij speciaalzaken wordt gekocht en dat de koffie die wordt geschonken fairtrade is. Daarbij komt dat er iedere dag meerdere vegetarische en veganistische keuzes zijn – iets wat je niet bij ieder pizzarestaurant zult zien.

sugo1

Dan over naar het eten. We kunnen er kort over zijn: dit is gewoon heel erg lekkere pizza. Goed belegd, vol van smaak en een lekkere bodem. We hadden drie verschillende pizza’s om te proberen. Eentje met vooral heel veel groene groenten, zoals broccoli en courgette. Wij vinden het altijd lekker als een pizza rijkelijk belegd is, dus deze pizza viel zeker in de smaak. Dan was er de pizza met cherrytomaatjes en chili – oe, die was lekker pittig! Wij houden van pittig eten, dus deze pizza was zeker iets voor ons. De smaak deed ons denken aan een Arabiata saus, die je misschien wel eens bij je pasta eet. En tot slot: onze favoriet… de pompoenpizza. Wat was deze lekker zeg! Een heerlijk zoete pizza, doordat hij volledig bedekt was met pompoenpuree, gekarameliseerde uien en walnoten. HEERLIJK. Totaal geen traditionele tomatensaus-pizza natuurlijk, maar echt zo de moeite van het eens proberen waard!

Sugo werkt met een wisselend menu. Dat betekent dat het niet per se hoeft te betekenen dat als jij bij Sugo gaat eten, de pizza met cherrytomaatjes en chilipepers ook geserveerd wordt die dag. Je kunt op de website van Sugo al wel bekijken welke pizza’s er zoal worden geserveerd… je weet alleen niet welke pizza er op welke dag zal zijn. Persoonlijk vinden wij dat wel leuk, want zo blijft het een beetje een verrassing wat je gaat eten. Natuurlijk zijn er altijd vega en vegan pizza’s te kiezen, dus je hoeft niet bang te zijn dat er die dag niks voor jou tussen zit. Een stuk pizza kost tussen de €2,80 en de €3,80 en je mag er zoveel nemen als je wilt.

Goed nieuws voor de Amsterdammers onder ons: binnenkort open Sugo ook een filiaal in de hoofdstad, vlakbij de Albert Cuyp. Je snapt dat wij er tegen die tijd een nieuw favoriet pizza-adres bij hebben in onze eigen stad!

Heb jij wel eens bij Sugo gegeten? En wat vind je van het pizza al taglio principe? Wij kunnen je dit adres van harte aanbevelen wanneer je binnenkort een dagje in Rotterdam bent (of er woont, natuurlijk) en je nog een leuk adres voor een vegan lunch of diner zoekt!

Sugo
Aert van Nesstraat 20, Rotterdam
Website

Openingstijden
zondag – donderdag: 11:00 – 21:00
vrijdag en zaterdag; 11:-00 – 22:00

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Sugo Rotterdam

  1. Ik ben nog nooit bij Sugo geweest maar het klinkt goed! In Berlijn heb je ook allemaal van dit soort pizza-tenten, altijd wel een leuke manier van pizza eten, ook omdat je kunt zien of het er lekker uitziet.

    1. Klopt! En ook in Amsterdam, in de Javastraat in Oost, heb je een dergelijke pizzatent: la Fucina. Erg lekker, maar helaas veel minder vegan pizza. Ze maken graag een pizza voor je, maar daar moet je dan wel een tijdje op wachten en daar moet je natuurlijk maar net zin in hebben.

  2. Hier wil ik zeker weten naar toe! Mijn ervaring met een vegan pizza bestellen is dezelfde als jullie.. Ik heb me echt verbaasd dat wanneer de kaas en het vlees wordt weggelaten, daar meestal niks voor in de plaats terug komt. Wat overblijft is dan een bodem met hier en daar wat groente.
    Ik ga heel snel naar Sugo!

    1. Stom he! Alleen bij Pizzabakkers willen ze nog wel eens extra paddenstoelen of groenten op de pizza doen, als je de kaas weg laat. Maar het uitgangspunt is dan toch: iets weghalen. Terwijl bij Sugo het uitgangspunt gewoon een vegan pizza is. Erg fijn!

  3. Dit ziet er zo yum uit! Als niet-voor-de-lol-glutenvrije voormalig pizzaverslaafde hoop ik hoop werkelijk dat de volgende “golf” (na het vegetariseren/veganiseren van bepaalde producten) de glutenvrije pizza-golf wordt. :-D *kruist vingers*

    1. In New York zagen we heeeeeel veel glutenvrije dingen en in Berlijn ook steeds meer. De ervaring leert dat het uit die twee steden toch vaak overwaait naar Nederland, dus er is hoop! :)

  4. Klinkt lekker! Maak hier vaak zelf pizza, de bodem in de broodmachine en terwijl die in de maak is maak ik een bietensaus. Voor de saus gebruik ik wortel, komijn, 2 gekookte bieten, knoflook, alles laten pruttelen en dan pureren. Dit op de bodem, dan veel verse spinazie, van die supergrote paddestoelen, schijfjes zoete aardappel en dan in de oven :)

  5. Ziet er heerlijk uit! Ik ga over 2 weken een lang weekend met mijn zus naar Rotterdam. Laat Sugo nou net om de hoek van ons hotel zitten :-)

  6. Ahhhh jongens!! Nu MOET IK NAAR SUGO. Hooooly moly.
    Dit zijn de momenten waarop ik het jammer dat ik niet meer in de randstad woon. Vroeger kon ik op de trein stappen en binnen 10 minuten in Rotterdam zijn, nu is dat iets lastiger haha (lees: dat zou me bijna 3 uur kosten).

    Voor nu maak ik maar alvast een lijstje met nieuwe (voor mij althans) hotspots die ik moet bezoeken als ik weer een keer ‘thuis-thuis’ ben.

  7. De lekkerste pizza al taglio at ik ooit in Rome…hopen dat Rotterdam het ook waar kan maken, is wel een stukje dichterbij huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>