Summerrolls

Maak deze heerlijke summerrolls. Vul de rijstvellen met alles wat je maar wilt en zijn een super lekkere, lichte vegan snack of maaltijd.
Maak ook deze heerlijke vegan summerrolls. Vul de rijstvellen met alles wat je maar wilt en zijn een super lekkere, lichte snack of maaltijd.

summerroll3
Summerrolls, ik ken oprecht niemand die dat niet lekker vindt! Je kunt rijstvellen met alles vullen dat je maar wilt en zijn een super lekkere, lichte snack of maaltijd. Vandaag deel ik mijn favoriete (simpele) vulling en mijn lievelingssausje (want draait het daar niet voor 80% om?) voor erbij.

summerrol2 summerroll1

Wat heb je nodig voor 6 stuks?

6 rijstvellen (te koop bij toko, in allerlei formaten)
1 wortel
1 paprika
100 gram rijst vermicelli/dunne noodles
150 gram tofu
munt & koriander blaadjes

pindasausje:
4 eetlepels pindakaas
3 eetlepels sojasaus
sap van 1 limoen
1 theelepel of eetlepel sriracha of andere sambal (naar smaak)
1 eetlepel water

Wat ga je doen?

1. Laat de tofu uitlekken en snijd in repen. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak ze daarin aan beide kanten.
2. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de groenten in repen.
3. Mix de ingrediënten voor de saus en smeer wat van de saus op de tofu repen.
4. Vul een grote kom of pan met warm water, des te warmer, des te sneller de rijstvellen klaar voor gebruik zijn.
5. Doe een rijstvel in de pan met water en haal eruit zodat hij zacht geworden is (maar niet uit elkaar valt).
6. Leg wat van de kruiden, noodles, tofu & groenten in het midden en rol op. Ga zo door tot je 6 summerrolls hebt.
7. Dip de rolls in het pindasausje en eet smakelijk!

summerroll5 summerroll6

Lekker rollen deze week? Laat het me zien via #degroenemeisjes op instagram! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Summerrolls

  1. Haha, bij deze ken je iemand die ze niet lust ;) Heb ze laatst zelf gemaakt, maar de rijstvellen onder water dompelen ging al niet helemaal zoals het hoort (het plakte heel erg aan elkaar totdat ik nog maar 1 propje rijstvel overhad) en later kon ik ook niet echt aan de smaak en substantie van die rijstvellen wennen… Maar ja, misschien is het toch een kwestie van stug blijven proberen..

  2. OK ik heb hier dus drie pakken rijstvellen liggen, maar nog nooit springrolls gemaakt. Ik moet dat echt nodig doen want ik vind die dingen echt super lekker! En wat een prachtige foto’s weer, heel tof zo met de handen erbij, echte ‘actie foto’s’. (:

  3. Toen ik ’t een tijdje geleden zelf ging proberen lukte het oprollen voor geen meter! Alles bleef aan m’n bord plakken en ’t ging gewoon niet zoals het hoort. Super jammer, want het kan wel érg lekker zijn (vooral met bergen koriander).

  4. Jaaa zo lekker!! M’n vriend noemt ze altijd “die pakketjes”

    Voor het rollen is het handig om een natte theedoek eronder te leggen, dan plakt het niet aan je bord!

  5. ik gebruik tapioca vellen volgens mij is het ongeveer dezelfde smaak als rijstvellen . ik heb dat probleem van plakken niet. ik haal ze bij de toko. dompel 1 ca 10 seconden in een grote pan met vrij warm water. ik laat het niet los dan leg ik de vel op mijn houten snijplank en vul en rol. .dat gaat super makkelijk.fijn recept.invriezen gaat volgens mij slecht en bewaren met huishoudfolie ertussen anders plakt alles aan elkaar

  6. Ooooh das keilekker! dat doet me zo denken aan onze vakantie in Litouwen in het zomerhuisje van een goede vriendin van mijn ma. Ik vond het superlekker, maar mijn ma en broers zeiden dat ze ervan moesten kotsen en dat het smerig was. Elke keer zit ik aan tafel, terwijl derest kotsgeluiden maakt :(

  7. Jaaa zo lekker, toevallig net gemaakt! Met gerookte zalm, cherrytomaatjes, komkommer en boekweit noedels. Hmmm! At het dagelijks in Vietnam, een portie kost maar €0,50 daar en zo heerlijk vers.

  8. heb ze ooit in frankrijk bij een aziatische afhaal gegeten. ik kreeg er 2 gratis springrolls bij. toen vond ik ze wel lekker, maar toen ik ze later zelf maakte vond ik het maar plakkerige en vooral slijmerige dingen. 2 keer zelf geprobeerd en ben niet overtuigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *