Summerrolls, hoe maak je ze zelf?

Maak deze heerlijke summerrolls. Vul de rijstvellen met alles wat je maar wilt en zijn een super lekkere, lichte vegan snack of maaltijd.
Maak ook deze heerlijke vegan summerrolls. Vul de rijstvellen met alles wat je maar wilt en zijn een super lekkere, lichte snack of maaltijd.

summerroll3
Summerrolls, ik ken oprecht niemand die dat niet lekker vindt! Maar: hoe maak je ze zelf? Je kunt rijstvellen met alles vullen dat je maar wilt en zijn een super lekkere, lichte snack of maaltijd. Vandaag deel ik mijn favoriete (simpele) vulling en mijn lievelingssausje (want draait het daar niet voor 80% om?) voor erbij.

summerrol2 summerroll1

Wat heb je nodig voor 6 stuks?

6 rijstvellen (te koop bij toko, in allerlei formaten)
1 wortel
1 paprika
100 gram rijst vermicelli/dunne noodles
150 gram tofu
munt & koriander blaadjes

pindasausje:
4 eetlepels pindakaas
3 eetlepels sojasaus
sap van 1 limoen
1 theelepel of eetlepel sriracha of andere sambal (naar smaak)
1 eetlepel water

Wat ga je doen?

1. Laat de tofu uitlekken en snijd in repen. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak ze daarin aan beide kanten.
2. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de groenten in repen. Als je het jezelf heel gemakkelijk wilt maken, dan gebruik je natuurlijk een keukenmachine.
3. Mix de ingrediΓ«nten voor de saus en smeer wat van de saus op de tofu repen.
4. Vul een grote kom of pan met warm water, des te warmer, des te sneller de rijstvellen klaar voor gebruik zijn.
5. Doe een rijstvel in de pan met water en haal eruit zodat hij zacht geworden is (maar niet uit elkaar valt).
6. Leg wat van de kruiden, noodles, tofu & groenten in het midden en rol op. Ga zo door tot je 6 summerrolls hebt.
7. Dip de rolls in het pindasausje en eet smakelijk!

summerroll5 summerroll6

Volg me ook op Instagram! @merelwildschut

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Summerrolls, hoe maak je ze zelf?

 1. Haha, bij deze ken je iemand die ze niet lust ;) Heb ze laatst zelf gemaakt, maar de rijstvellen onder water dompelen ging al niet helemaal zoals het hoort (het plakte heel erg aan elkaar totdat ik nog maar 1 propje rijstvel overhad) en later kon ik ook niet echt aan de smaak en substantie van die rijstvellen wennen… Maar ja, misschien is het toch een kwestie van stug blijven proberen..

 2. Oeh dat lijkt me zo lekker! Fijn dat het ook zo licht valt. Kan je dit ook goed invriezen of denk je dat dit niet handig is?

 3. OK ik heb hier dus drie pakken rijstvellen liggen, maar nog nooit springrolls gemaakt. Ik moet dat echt nodig doen want ik vind die dingen echt super lekker! En wat een prachtige foto’s weer, heel tof zo met de handen erbij, echte ‘actie foto’s’. (:

 4. Toen ik ’t een tijdje geleden zelf ging proberen lukte het oprollen voor geen meter! Alles bleef aan m’n bord plakken en ’t ging gewoon niet zoals het hoort. Super jammer, want het kan wel Γ©rg lekker zijn (vooral met bergen koriander).

 5. Jaaa zo lekker!! M’n vriend noemt ze altijd “die pakketjes”

  Voor het rollen is het handig om een natte theedoek eronder te leggen, dan plakt het niet aan je bord!

 6. ik gebruik tapioca vellen volgens mij is het ongeveer dezelfde smaak als rijstvellen . ik heb dat probleem van plakken niet. ik haal ze bij de toko. dompel 1 ca 10 seconden in een grote pan met vrij warm water. ik laat het niet los dan leg ik de vel op mijn houten snijplank en vul en rol. .dat gaat super makkelijk.fijn recept.invriezen gaat volgens mij slecht en bewaren met huishoudfolie ertussen anders plakt alles aan elkaar

 7. Oeh I loveee springrolls,

  ik kan ze allen niet zo goed zelf maken ;)

  Dit pindasausje ziet er ook echt heel lekker uit zeg !

 8. Super recept! Ga eens kijken of ze hier ook rijstvellen verkopen. Pindasaus iig niet, maar iets anders kan er vast ook bij :)

 9. Lekker! Die ik ga ik deze week nog maken. Dat sausje lijkt me ook heerlijk:)

 10. Ooooh das keilekker! dat doet me zo denken aan onze vakantie in Litouwen in het zomerhuisje van een goede vriendin van mijn ma. Ik vond het superlekker, maar mijn ma en broers zeiden dat ze ervan moesten kotsen en dat het smerig was. Elke keer zit ik aan tafel, terwijl derest kotsgeluiden maakt :(

 11. Jaaa zo lekker, toevallig net gemaakt! Met gerookte zalm, cherrytomaatjes, komkommer en boekweit noedels. Hmmm! At het dagelijks in Vietnam, een portie kost maar €0,50 daar en zo heerlijk vers.

 12. Vandaag maken… :) Sausje is alleen niet zo mooi bruin geworden. Heb jij een lichte sojasaus gebruikt?

 13. Dat ziet er heerlijk uit : )
  Maar die borden <3 mag ik vragen waar je die gevonden hebt?

 14. heb ze ooit in frankrijk bij een aziatische afhaal gegeten. ik kreeg er 2 gratis springrolls bij. toen vond ik ze wel lekker, maar toen ik ze later zelf maakte vond ik het maar plakkerige en vooral slijmerige dingen. 2 keer zelf geprobeerd en ben niet overtuigt.

 15. Heerlijk… als vulling gebruik ik in ketjap manis gemarineerde tahoe die ik daarna bak. Ook reepjes omelet en taugΓ© er in vind ik lekker. Ik maak de rollen altijd op een met sesamolie ingesmeerde houten snijplank om het plakken tegen te gaan. Als ze af zijn smeer ik ze licht in met sesam olie. Ook dit om plakken tegen te gaan. Beide kinderen vinden deze ook altijd lekker om te eten. Met pindasaus, ABC ketjap of zoete Chili saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *