Thai salad

thaisesalade2

Afgelopen zaterdag aten wij bij Spirit in Rotterdam. We kunnen wel met veiligheid stellen dat wij dit het allerbeste buffet(!)restaurant van Nederland vinden. Alles is biologisch en vegetarisch en een groot deel ook nog vegan. Love it! We scheppen er altijd heel enthousiast onze borden vol, om bij de kassa (je betaalt per gewicht) toch een beetje te schrikken. Maar het is het allemaal waard, iedere hap. Zaterdag werd er onder andere een heerlijke Thaise salade geserveerd en zondag hebben we hem thuis meteen nagemaakt. Dit is pure zomer op een bord!

Het toeval wilde dat we een mango in ons BeterBio pakket aantroffen afgelopen woensdag. De betere tijd van het jaar komt er weer aan, zoveel is duidelijk! Het duurde een paar dagen tot de mango rijp genoeg was, maar toen was hij dan ook wel echt pérfect voor deze salade. Het kost je ongeveer vijf minuten om deze salade te maken. Tel daar zo’n 10 minuten voor het koken van de rijst bovenop en je bent weer binnen een kwartier klaar. Wij houden (vooral doordeweeks) van snelle maaltijden – maar dat had je waarschijnlijk al wel door.

Wat heb je nodig voor twee porties? 

1 mango (niet té rijp, dan kan je er geen mooie reepjes meer van snijden)
1 paprika
halve rode ui
een handje taugé
verse koriander
kokos(flakes)
2 porties rijst 

voor de dressing:
sap van 1 grote citroen of 2 limoenen
2 flinke eetlepels rijststroop of agave
stukje gember, geraspt
1/2 theelepel sesamolie

Wat ga je doen?

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Mix de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet in een kommetje in de koelkast.
3. Sauteer de taugé en minuut of twee in een pan op hoog vuur.
4. Snijd de paprika, rode ui en mango in dunne reepjes/halve maantjes.
5. Mix de dressing door de groenten-mangomix, serveer met koriander en kokos (die je eventueel nog eventjes roostert in een droog pannetje) en serveer met rijst.

Tip: voeg eens komkommer en/of avocado toe. Wij denken dat dat héél lekker zal zijn.

thaisesalade1

Zo simpel is het echt. En geloof ons als we zeggen dat het die 10-15 minuutjes in de keuken helemaal waard is. Deze salade gaan wij nog vaak eten, komende zomer!

Laat je het ons weten als je deze Thai Salad gaat proberen? Dat vinden we heel erg leuk! Je  kunt een foto met ons delen via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes/@jamiegroenemeisjes/@merelgroenemeisjes) Alvast bedankt en eet smakelijk! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Thai salad

  1. Ik heb hem vandaag gemaakt! Het was echt genieten. Om er een volwaardige avondmaaltijd van te maken had ik er kip gebakken in sesamolie bij geserveerd. De agave siroop had ik vervangen door honing. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>