Vegan Apple Crumble met Yespers fruitspread

Ontbijt recept: warm taartje met fruit. Vegan apple crumble met  suikervrije fruitspread van Yespers en havervlokken, amandelen, kaneel. Met een sausje van amandelmelk, vanille en agavesiroop om het nog lekkerder te maken. #vegan #veganfood #applecrumble #ontbijt #recept
Ontbijt recept: warm taartje met fruit. Vegan apple crumble met  suikervrije fruitspread van Yespers en havervlokken, amandelen, kaneel. Met een sausje van amandelmelk, vanille en agavesiroop om het nog lekkerder te maken. #vegan #veganfood #applecrumble #ontbijt #recept
Ontbijt recept: warm taartje met fruit. Vegan apple crumble met  suikervrije fruitspread van Yespers en havervlokken, amandelen, kaneel. Met een sausje van amandelmelk, vanille en agavesiroop om het nog lekkerder te maken. #vegan #veganfood #applecrumble #ontbijt #recept
Ontbijt recept: warm taartje met fruit. Vegan apple crumble met  suikervrije fruitspread van Yespers en havervlokken, amandelen, kaneel. Met een sausje van amandelmelk, vanille en agavesiroop om het nog lekkerder te maken. #vegan #veganfood #applecrumble #ontbijt #recept
Ontbijt recept: warm taartje met fruit. Vegan apple crumble met  suikervrije fruitspread van Yespers en havervlokken, amandelen, kaneel. Met een sausje van amandelmelk, vanille en agavesiroop om het nog lekkerder te maken. #vegan #veganfood #applecrumble #ontbijt #recept
Ontbijt recept: warm taartje met fruit. Vegan apple crumble met  suikervrije fruitspread van Yespers en havervlokken, amandelen, kaneel. Met een sausje van amandelmelk, vanille en agavesiroop om het nog lekkerder te maken. #vegan #veganfood #applecrumble #ontbijt #recept
yespers4

– Dit recept hebben we gemaakt in samenwerking met Yespers – Ons ideale ontbijt? Taart! Het liefste natuurlijk een warm taartje, net uit de oven, met fruit, zoals deze vegan apple crumble die we maakten met de suikervrije fruitspread van Yespers. Vork (of lepel) in de aanslag en aanvallen maar. Oh, vergeet niet het sausje van amandelmelk erbij te maken. Dat maakt het geheel namelijk helemaal compleet en nóg lekkerder!

yespers5

Wij gebruikten een potje  framboos-aardbei fruitspread van Yespers, maar natuurlijk kun je ook voor één van de andere smaken gaan. Check het vorige recept (thumprint cookies, óók heel erg de moeite waard) dat we maakten voor Yespers, om te zien welke smaken er nog meer zijn en om te lezen waarom wij enthousiast zijn over dit product. De fruitspreads van Yespers zijn onder andere te koop bij Jumbo (waar je ze vindt in het schap met de vleesvervangers) en bij Dekamarkt (daar vind je ze bij de smoothies,) en kosten €2,49 per potje.

Laten we nu gauw aan de slag gaan, want dit is te lekker om te laten wachten!

yespers1

Recept vegan apple crumble

Wat heb je nodig voor 1 ovenschaaltje van ø 18-20 cm?

2 appels
1 eetlepel maizena, arrowroot poeder of meel
1/2 theelepel kaneel
1 potje yespers framboos en appel fruitspread

90 gram kokosolie (7 eetlepels), gesmolten
4 eetlepels agavesiroop, rijststroop of ahornsiroop
60 gram havervlokken
4 eetlepels gehakte amandelen (of een andere noot als je dat lekkerder vindt, óf helemaal geen noten, als je een notenallergie hebt)
4 eetlepels meel of bloem (wij gebruikten speltbloem)
1/2 theelepel kaneel

100 ml amandelmelk
1/2 theelepel vanillepoeder
2 eetlepels agavesiroop, rijststroop of ahornsiroop (optioneel)

Wat ga je doen?

– Verwarm de oven voor op 180 graden –

1. Snijd de appels in kleine blokjes en leg ze in de ovenschaal. Besprenkel met de maizena en kaneel.
2. Verspreid de Yespers fruitspread over de appels. Gebruik het hele potje.
3. Mix de kokosolie met de agavesiroop. Mix in een andere kom de havervlokken, amandelen, meel en kaneel. Doe de vochtige ingrediënten bij de droge en roer goed door.
4. Verspreid de havervlokken/kokosolie-mix over de appels en fruitspread.
5. Zet het ovenschaaltje 30-35 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is en de fruitspread aan de zijkanten ‘borrelt.’
6. Haal het ovenschaaltje uit de oven en laat een goede 10 minuten afkoelen.
7. Verwarm de amandelmelk samen met het vanillepoeder en agavesiroop in een pannetje. Haal van het vuur af zodra het is opgewarmd. Serveer de crumble met de warme melk.

yespers3 yesper2

En? Hebben we je overtuigd om dit morgenochtend als ontbijt op tafel te toveren? Wij zien onszelf dit absoluut nog eens maken, want het is enorm eenvoudig en echt véél te lekker om het niet vaker te eten. En jij? Welke smaak fruitspread zou jij kiezen? Laat je het ons weten als je met deze  vegan apple crumble  aan de slag gaat? We zouden het extra tof vinden als je een foto van het eindresultaat met ons zou willen delen via Instagram. Dat kan met #degroenemeisjes. Alvast bedankt! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

46 gedachten over “Vegan Apple Crumble met Yespers fruitspread

  1. fruitspread is dat ongeveer jam mijn ouders maken jam en ik zou liever dat gebruiken dan iets uit de winkel
    ga het zeker probeeren ziet er overheerlijke uit.

  2. Ik word altijd zo snappy van dit soort heerlijke gerechten. Moet ook echt meer aandacht besteden aan ontbijt, verdient meer tijd :) #happy #snaps

  3. Tja, vast erg lekker, maar zoals Marlou als zei: 90 gram kokosolie is al 810 kilocalorieën.
    Maar er zit nog wel wat meer in dan dat. Heb alles even opgeteld, kom uit op meer dan 1900 kilocalorieën.
    Weet niet of je dat nou als ontbijtje moet willen….

    1. Nogmaals: je kunt het delen ;) Maar goed, als je het echt te veel van het goede vindt, dan denk ik dat je beter iets anders kunt eten ;)

  4. Nee dat meen je niet! 1900 calorieën? Dan mag je de rest van de dag niets meer eten, een vrouw heeft er 2000 per dag nodig….
    Ik was ook al een beetje aan het dubben of ik deze ging maken (voor de lunch), en dacht ook al; hmmm wel heel veel vruchtensuikers én agavesiroop, over de kokosolie had ik niet zo nagedacht….

  5. Oh girls, ik heb ‘m gemaakt en hij is lékker! Vooral met die melk erbij, doet me denken aan Engeland, waar ze custard vla bij de appelcrumble serveren. Na mijn bovenstaande post besloot ik hem te zien als gebakje, en heb niet gelunched en pas om 14.30 deze crumble uit de oven gehaald. Ik heb één derde opgeschept en zit meer dan vol.
    De Yespers appel-framboos vond ik trouwens heerlijk. Ik had al eens eerder die met bessen gehad, maar deze is wat frisser, daar houd ik van. En te gek dat er geen suikers zijn toegevoegd.

  6. OMG!! Net gemaakt met een extra peer, walnoten en huisgemaakte rabarber/aardbei jam. Serieus het lekkerste ontbijtje dat ik ooit op heb! Gelukkig nog voldoende over voor toetje vanavond ;) Dank, dank, dank!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *