Vegan quesadillas

ques4

Hoewel er altijd een goede reden is om quesadillas te maken, hadden we gisteren twee redenen in het bijzonder: ten eerste omdat we ons vorige week in Berlijn al verheugden op quesadillas, maar ze uiteindelijk toch niet aten en ten tweede omdat een aantal ingrediënten die we nodig hadden in de BeterBio box van deze week zat. Kortom: vegan quesadillas it is.

Normaal gesproken zit er kaas op quesadillas en als je vegan eet, dan kies je waarschijnlijk vaak voor vegan kaas. Bijvoorbeeld van Wilmersburger of Daiya. Maar je kunt het ook anders aanpakken, door bijvoorbeeld hummus of guacamole te gebruiken. Zo maakte Jamie al eens eerder geweldige vegan quesadillas met hummus, spinazie en paprika en we kunnen iedereen aanraden om dit recept eens te maken. Vandaag gaan we voor een wat meer traditionele vulling en als kaasvervanger kiezen we voor guacamole. Trek gekregen? Laten we dan maar gauw beginnen!

Wat heb je nodig? 

Voor de guacamole: 
2 avocado’s
het sap van een halve citroen
een stukje rode peper

4 wraps (wij gebruikten de vegan wraps van Amaizin, die we kochten bij de biowinkel)
1 puntpaprika
een paar eetlepels mais
een halve rode ui
een handje cherrytomaatjes

Wat ga je doen? 

1. Maak eerst de guacamole. Die houden we voor dit recept erg simpel want dat vinden we het lekkerst. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en laat draaien tot het een lekkere smeuïge gucacamole is geworden. Het is niet erg als er nog wat stukjes avocado in zitten.
2. Snijd alle groenten heel fijn en mix goed door elkaar in een kom.

ques1

3. Leg een wrap neer, bestrijk (niet te zuinig!) met guacamole en beleg met flink wat groenten. Vouw de wrap een keer dubbel en leg in een verhitte koekenpan.
4. Laat de wrap goed warm worden. Wanneer je het idee hebt dat er wat markeringen op de wraps komen en de vulling goed heet is, dan is je quesadilla klaar.
5. Herhaal dit met alle wraps en snijd vervolgens in punten.

Tip: natuurlijk kun je de quesadillas vullen met alles wat je maar lekker vindt. Dat kan zowel met groenten als met fruit. We hebben ook wel eens zoete quesadillas gemaakt met chocoladepasta en banaan – ook een heel goed idee.
Tip: je kunt de quesadillas goed meenemen naar je werk of naar school, als ze eenmaal goed zijn afgekoeld. Bewaar ze in een luchtdicht doosje en je hebt een prima lunch-to-go!

ques2

Vinden jullie quesadillas ook niet het perfecte comfortfood? Het is zó lekker en ook nog eens zo makkelijk om te maken. Te lekker om het niet een keer te proberen, vinden wij!

We horen het heel graag van je als je dit recept, of het ‘oude’ recept van Jamie, ook gaat maken. Je zou ons een heel groot plezier doen als je een foto zou delen op Instagram met #degroenemeisjes erbij. Eens in de zoveel tijd kiezen wij de mooiste foto’s uit en delen we deze op Facebook met jullie instagramnamen erbij, omdat we er best wel een beetje trots op zijn dat jullie altijd zulke mooie creaties maken!  Eet smakelijk :)

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Vegan quesadillas

  1. Heerlijk, ik ben gek op wraps. Zo lekker makkelijk altijd:) Ik vind ananas in wraps ook altijd heel erg lekker, zeker in combinatie met avocado en tomaat. Enne…zijn wraps niet altijd vegan :o Er zit toch niet veel meer in dan bloem, olie enzo? Toch weer ff goed ingrediënten checken dan.

  2. Ik ga het vanavond meteen maken. Is het mogelijk dat jullie bij de recepten ook de macro’s vermelden (vet, eiwit, Kcal en vezels) Ik houd namelijk bij wat ik eet en dat zou jullie recepten NOG aantrekkelijker maken :-)

    1. Hi Christianne, dat is helaas echt niet ons ding ;) Wij tellen geen kcals en willen ons hier ook niet mee bezig houden. We zijn ook geen experts en veel te bang om dan iets fout te doen, dus nee sorry. :)

  3. Hmm, ziet er heerlijk uit. Zlef heb ik even gekeken wat ik in huis had, en heb heerlijk gegeten met vleestomaat, komkommer, paprika, ui, rucola (na het bakken ertussen gedaan) en geroosterde sesamzaden!
    Ook heerlijk met zlefgemaakte vegan kaas (gemalen cashews en edelgistvlokken). Volgende keer op jullie manier! Ben benieuwd!

  4. Wow, ziet er superlekker uit! Ik ben nogal een newbie op vegan gebied en ik zou dus ook gelijk denken aan ‘nepkaas’ erbij. Ik zie jullie dat sowieso niet veel (of nooit?) gebruiken in recepten op de site, klopt dat? Wat zijn jullie ervaringen ermee? Ik ben pas net omgeschakeld van vegetarisch naar veganistisch eten dus nog erg op zoek naar kaasalternatieven haha! Hopelijk wordt dat uiteindelijk wel minder, recepten als deze helpen in elk geval heel erg! :) Tips voor lekkere kaasvervangers of eivervangers (voor bijv frittata of quiche) zijn altijd welkom!

    1. Klopt :) die gebruiken we niet heel veel, maar ze zijn er wel! Wij gebruiken ze niet om meerdere redenen: deze producten zijn vaak duur en lastiger te verkrijgen (dus niet haalbaar voor alle lezers van ons blog,) daarbij komt dat we ze vaak erg zout vinden en we eten liever niet zout. En bovenal missen we die producten eigenlijk helemaal niet meer. We zien het dus als een extraatje, gewoon leuk voor soms :) Misschien heb je nog iets aan dit artikel: http://www.degroenemeisjes.nl/zuivelvervangers/

  5. Hoi,
    welke wraps gebruiken jullie (merk?)? Ik koop vaak die van AH maar er zitten heel veel stabilizers, verdikkers, smaakstoffen…Ik heb paar keer uit natuurwinkel gekocht maar ze zijn heel zout en droog.
    bedankt voor je tip

  6. Ze waren heerlijk! Net gemaakt voor mijn vriend en mij en heb er nog ‘kipstukjes’ van Vivera bij gedaan. Mijn vriend had niet eens door dat het geen echte kip was :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *