Veggie Tosti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vorige week bezochten de Groene Meisjes het Cuisinart persevent. Misschien heb je de foto’s al voorbij zien komen in het laatste ‘Mijn week in Instagram foto’s’ artikel. We zouden tijdens dit event de nieuwste apparaten van Cuisinart te zien krijgen en eerlijk is eerlijk: van tevoren vroegen we ons af waarom wij, als Groene Meisjes, naar dit event zouden moeten komen. Barbecuen? Dat is natuurlijk meestal met vlees en vis. Maar we hadden het mis! We zijn gelukkig toch gegaan en we werden blij verrast. We kregen op dit event namelijk te zien dat je met barbecues en (tafel)grills de heerlijkste groentegerechten kan maken. En een paar van deze gerechten mochten we dan ook meteen proeven. Zo aten we een gegrilde portobello met couscous en gegrilde ananas met kokos-kaneel saus… HEER-LIJK. We werden er hartstikke enthousiast van en hadden het liefst meteen zo’n enorme tuinkeuken van Cuisinart willen aanschaffen. Maar helaas, daarvoor is ons Amsterdamse balkonnetje echt te klein.

Maar niet getreurd: Cuisinart  heeft nog veel meer fijne apparaten haar assortiment! Zo hebben ze een blender waarmee je (warme!) soep kan maken, een sapcentrifuge en onze favoriet: een tafelgrill in twee formaten. Wij kregen de Cuisinart Junior Grill mee naar huis, om te testen. De volgende dag zijn we meteen aan de slag gegaan en sindsdien hebben we het apparaat eigenlijk iedere dag gebruikt. Wat een ideaal ding! Je zet de grill bij wijze van spreken op tafel, gaat met je gasten aan tafel zitten en bereid je eten ter plekke. Ook heerlijk om oud brood weer knapperig te maken of om veggieburgers te grillen. De grill is ontzettend handig in het gebruik. Hij is schoon, warmt snel op, is klein en dus makkelijk op te bergen en is supermakkelijk schoon te krijgen. Daarbij komt, naast dat het een handig en gebruiksvriendelijk apparaat is, is het ook nog eens heel erg gezond om je eten op deze grill te bereiden. Je hebt geen olie nodig, dus kom maar door met die fat-free receptjes!

Tot nu toe is ons favoriete gerecht, bereid op de grill, een mega xxl tosti. Zonder kaas, mét hummus en groente. We hebben al verschillende varianten gemaakt en eigenlijk zijn ze allemaal even lekker. Maar vandaag laten we jullie een versie met hummus, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en gegrilde courgette zien. Ook lekker is avocado, aubergine, paprika, cherrytomaatjes, uienringen en ga zo maar door. Voor de kaasliefhebbers: ik denk dat mozarella en geitenkaas het ook erg goed zullen doen op dit broodje!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe het werkt

1. Zet de grill aan op stand ‘Medium.’ De grill is warm als het groene lampje is gaan branden.
2. Halveer het broodje (ik koos voor een lekker groot broodje, maar dit kan natuurlijk van alles zijn) en besmeer het aan twee kanten met hummus.
3. Verdeel wat pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes over de hummus.
4. Schil de courgette en snijd hem in dunne plakken. Verdeel deze over het broodje.
5. Leg het broodje op de grill en sluit de klep.
6. Check tussendoor of het broodje al lekker bruin en knapperig wordt. Let op: de courgette moet goed warm worden, dus hij heeft wel eventjes nodig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn broertje, die hier dit weekend logeerde, omschreef het broodje als een ‘minipizza’ en ik denk dat hij gelijk heeft! Dit is nog veel beter dan een tosti, dit is inderdaad eerder een mini pizza te noemen.

De Cuisinart Junior Grill kost €79,95 en is onder andere hier te koop.

Wat eet jij het liefste op je tosti? En heb jij ervaring met een tafelgrill? Wat vind je ervan? 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Veggie Tosti

  1. Ziet er lekker uit!! Ik had gisteren een tosti met zelfgemaakte “kaas” van aardappels, vegan mayo (homemade, dus als je olie en sojamelk zonder toevoegingen en wat kruiden los erbij gooit heb je hetzelfde effect), gistvlokken, mosterd en wat olijfolie. Klinkt misschien als een rare combi, maar het wordt echt superlekker en echt kazig! Het oorspronkelijke idee van gistvlokken met mayo en mosterd voor op een tosti had ik van een andere vegan blog, en van de aardappels met olijfolie uit n boek van Lisette Kreischer. Alles gecombineerd werd het nóg beter.

    Deze combi ziet er ook goed uit, zou er zelf nooit aan denken er zulke stukken courgette op te doen, misschien ook weleens leuk om te proberen :)

  2. Ooit via een kerstpakket van mijn lief is er zo’n soort apparaat in ons huis gekomen. Ik gebruik deze meestal om stokjes met gemarineerde tofu (een soort vegan saté) te grillen, gezellig als je veel gasten te eten hebt. Op mijn werk maken we sinds kort met dit apparaat panini’s, je kunt er ongebakken pistoletjes tussen doen, belegd met wat je maar lekker vindt. Het broodje wordt vanzelf plat en knapperig, mmmh.

  3. Ohh heerlijk!!!!! Gelukkig hebben wij een grill staan hier en morgen ga ik lekker en broodje maken met avocado, gegrilde paprika,pijnboompitjes en een beetje geitenkaas!

  4. Dat ziet er goed uit, ik dacht in eerste instantie dat het avocado en dat vond ik toen niet zo’n succes in mijn tosti. Courgette zou ik zelf niet zo snel zijn opgekomen, snel maar weer een keertje mijn spongebob tosti ijzer onder het stof vandaan halen!

  5. Oeh, ziet er lekker uit!
    Wat voor soort brood heb je gebruikt? (Het kan zijn dat je het genoemd hebt maar dat ik er even overheen heb gelezen.)

  6. Heerlijk! Om de courgette net zo warm te krijgen als het overige beleg: heb ik de courgette vooraf apart gegrild, vervolgens de tosti volledig belegd en weer tussen de grill platen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *