Winterse zoete aardappel schotel

sweetpotato

Oké, het moet nog een beetje kouder worden buiten, maar regenachtig is het al… tijd voor winterse recepten dus! Ik (J) maakte een makkelijke schotel met zoete aardappel, boerenkool en kikkererwten. Comfortfood, maar dan the healthy way.

sweetpotato5

Zodra het weer kouder wordt krijg ik zin in boerenkool, zoete aardappel en currykruiden. Oké n natuurlijk ook in warme chocolademelk met marshmallows en speculaas. Het lijkt wel of eten in de herfst en winter zoveel voller van smaak is dan in de zomer en lente. Of misschien is het gewoon het gevoel van binnen zitten, op de bank, met een kom lekker eten en gezellige lampjes aan.

Als je dit gerecht met rijst erbij eet, zoals wij deden, dan heb je twee pannen nodig. Dat hoeft natuurlijk niet – je kunt er ook een éénpansgerecht van maken. Lekker weinig afwas, houden we ook van! Misschien een idee voor dit weekend? Of juist voor een doordeweekse avond, na een lange dag werken.

sweetpotato2

Wat heb je nodig voor 4 porties?

750 gram zoete aardappel
1 blik tomatenblokjes (of je gebruikt verse tomaten)
1 blik kikkererwten (of je welt en kookt zelf 250 gram kikkererwten)
4 eetlepels bouillon of water
1/4 rode ui, fijn gesneden
2 theelepels currypoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
100 gram boerenkool in stukken gescheurd
verse koriander

Wat ga je doen?

1. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes.
2. Doe de zoete aardappel met de tomatenblokjes, kikkererwten, groentebouillon en rode ui in een soeppan. Breng aan de kook, verlaag het vuur, doe de deksel op de pan en laat 15 minuutjes langzaam pruttelen.
3. Voeg de kruiden toe en roer door.
4. Leg de stukken boerenkool bovenop en doe de deksel, zonder eerst te roeren, op de pan. Zo kan de boerenkool eerst een beetje stomen. Roer na 1 minuut de boerenkool door de mix en kook nog 2-3 minuten door.
5. Serveer met verse koriander en eventueel wat rijst.

sweetpotato3 zoeteaardappel1-2 sweetpotato6

Bonus: alle ingrediënten voor dit recept zijn verpakkingsvrij te koop. Zelfs de kruiden zou je nog los kunnen tappen bij een verpakkingsvrije winkel. Dit zou je dus een ‘verpakkingsvrij recept’ kunnen noemen en de komende tijd zullen we ons best doen vaker dit soort recepten te posten.

We zijn benieuwd wie van jullie binnenkort ook met deze winterse schotel met zoete aardappel op de bank zit. Laten jullie het ons weten? Je kunt een foto met ons delen via Instagram (#degroenemeisjes) of Twitter (@degroenemeisjes) Veel kookplezier en eet smakelijk!

Deel deze post op:

Geschreven door: Jamie

55 gedachten over “Winterse zoete aardappel schotel

  1. Wat een fijn recept, ik ben echt gek op zoete aardappel, dus dit recept gaat heel snel gemaakt worden. Oh en wat een mooie foto’s! Heerlijk die herfstige/winterse sfeer die er hangt (zegt iemand die TOTAAL niet van de herfst en winter houdt).

  2. Heerlijk, dit gerecht spreekt me echt aan! Winterse groentes, warme specerijen, jummie. En holy moly wat een prachtige foto’s! Wat gaan jullie met ontzettend grote sprongen voorruit zeg! Wauwie! Een keertje een artikel met fotografietips alsjeblieft?

  3. Wat leuk! Een verpakkingsvrij recept!!! Super! Tip voor lezers in Utrecht e.o.: De Droom van Utrecht nabij het Neude heeft een behoorlijk uitgebreid aanbod van losse kruiden. Je kunt je eigen potjes meenemen die dan eerst gewogen en vervolgens gevuld worden. Goede prijs/kwaliteit verhouding.

  4. Dat klinkt echt heerlijk! En de prachtige foto’s zorgen ervoor dat ik er nu al zin in heb. Ik ga dit zeker eens maken binnenkort :)

  5. Dit lijkt me zo lekker! Dit ga ik een keer voor mijn ouders maken denk ik. Goeie manier om een keer zoete aardappel te proberen namelijk. Prachtige foto’s weer. Erg pinterest waardig. (Don’t mind if i do haha)

  6. Het stond vanavond bij ons op tafel, superlekker! We hebben gekozen voor Cavolo Nero (soort boerenkool). We hadden graag nog een tweede keer opgeschept, maar de pan was leeg! Bedankt voor dit lekkere recept!

  7. Ohhhh dit klinkt lekker! En een goed excuus om de verpakkingsvrije winkel op de twijnstraat eens te proberen, want daar woon ik lekker dichtbij.

    En wat een fantastische winterse warme foto’s zijn dit trouwens!

    1. Dankjewel! Misschien wel handig om te weten dat ze bij Bag&Buy geen groenten verkopen. Maar je kunt wel de kruiden daar los kopen :)

  8. Oh, lijkt me ook al zo’n heerlijk recept! Dol op zoete aardappel en kikkererwten! Helaas kan m’n buik niet zo goed tegen boerenkool (heb PDS) maar wil het eigenlijk toch graag eten, omdat het wel super lekker is!
    Dus ook dit recept komt op m’n “Groene meisjes eten maken” lijstje!!

  9. Ik heb het meteen gemaakt toen ik het online zag staan. Het was echt super lekker! We hadden genoeg voor twee dagen zo met ons tweetjes. De tweede dag hebben we er wat chillipoeder aan toegevoegd, ook super lekker. Ook hebben we er wat yoghurt aan toegevoegd, dat gaf het een lekker frisje en iets smeuïgs. Die van ons was dan niet vegan, maar dat is heel makkelijk op te lossen door gewoon plantaardige yoghurt te gebruiken natuurlijk ;-)
    Goed werk dames!

  10. Na afgelopen maandag iets te enthousiast boerenkool te hebben gekocht ( iets teveel )
    Kan ik nu mooi de zoete aardappel die al een tijdje licht plus de boerenkool gaan gebruiken in jullie recept!
    Ben zeer benieuwd naar het resultaat!
    Jullie recepten zijn trouwens altijd een succes hier en de foto’s maken het extra aantrekkelijk om andere dingen uit te proberen.
    Bedankt voor alle inspiratie!

  11. Dag groene meisjes,

    Bedankt voor dit overheerlijke en super gemakkelijke recept! Omdat er geen boerenkool te verkrijgen was, heb ik dat vervangen door verse spinazie en dat was ook perfect! Ook de kinderen vonden het heel lekker!

    Op naar jullie volgende recept!
    groetjes,

    Sarah

  12. Ik heb dit vanavond gemaakt! Superlekker! Geen rijst erbij gemaakt en dat is maar goed ook. Zou zonde zijn van die heerlijke smaken bij elkaar… Jullie recepten zijn echt top!!

  13. Oooooh dit is ZO’N lekker gerecht !!!!!! Ik heb palm kool gebruikt ipv boerenkool.
    En wat over bleef heb ik in de vriezer bewaard, was vandaag als lunch gewoon NOG lekkerder.
    Super bedankt voor dit heerlijke recept :) :)

  14. Via het weekmenu bij dit recept gekomen, heel smakelijk!
    In plaats van boerenkool gebruikte ik spinazie, dat had ik nog in huis. En (ik ben wel vega, niet vegan) een schep yoghurt.

    Dank voor de inspiratie!

  15. dit was zo H E E R L I J K. het werd ook helemaal gewaardeerd door twee mannen die enorme vleesfanaten zijn (dan heb je t goed gedaan!). Ik had er nog cashewnoten doorheen gedaan want die lagen nog in de la haha, was lekker erbij. Bedankt voor dit geweldige recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>