“100 % Gifvrij” – Julia Kang (met giveaway)

De Groene Meisjes duiken in de boeken! En natuurlijk delen we deze boeken graag met jullie. We beginnen met een review van ‘100 % gifvrij’, geschreven door Julia Kang.

100 % gifvrij is een vlot geschreven, en daardoor makkelijk te lezen, boek over voeding en gezondheid. Julia is jarenlang op zoek geweest naar de meest gezonde manier om gewicht te verliezen en vervolgens ook op gewicht te blijven. Tijdens haar zoektocht concludeerde Julia dat gezonde voeding vooral puur moet zijn. Vrij van chemicaliën en andere rotzooi. Dan kom je al gauw uit op biologische voeding, zonder E-nummers. Maar volgens Julia blijft het hier niet bij. Zo is ze geen voorstander van light producten of het koken uit pakjes. De producten moeten zo ‘echt’ mogelijk zijn.
Natuurlijk, biologisch eten is duurder. Maar Julia legt in het boek uit hoe je toch geld kan besparen door heel bewust boodschappen te doen (en alles op te gebruiken, in tegenstelling tot wat we allemaal in de aanbieding kopen en misschien niet altijd opmaken) en bijvoorbeeld groente en fruit in het seizoen te kopen. Ook kan je je afvragen wat je belangrijker vindt: heel veel spullen of kleding hebben, of meer geld uitgeven aan je boodschappen en gezond, gifvrij en slank leven? Ik weet het wel!

Julia vertelt over hoe ze haar dochtertje opvoedt. Haar kind krijgt alleen biologische voeding en eet als tussendoortjes geen snoepjes of chips, maar (gedroogd) fruit. Ook laat ze haar geen frisdrank of yoki drinken, maar heeft ze haar dochtertje geleerd water en thee te drinken. Geen onnodige suikers en gifstoffen. Julia’s dochtertje is kerngezond en slank, iets wat je helaas van steeds minder kinderen kan zeggen tegenwoordig. Jonge kinderen lijden steeds vaker aan eetverslavingen en krijgen al jong te maken met allerlei lichamelijke ongemakken. Ouders zouden het goede voorbeeld moeten geven en gifvrij eten zou dan wel eens een mooi begin kunnen zijn!

Het boek gaat niet alleen maar over voeding. Julia heeft het ook over lichaamsverzorging en cosmetica. Ze is een groot fan van kokosolie, net als wij. Wij hebben standaard twee potten kokosolie in huis; 1 om mee te koken, 1 om als creme te gebruiken. Pure kokosolie is zuiverend en heel goed voor je huid. Het is een natuurlijk vet en er is verder niks aan toegevoegd door een fabrikant. Kortom: je kan het zonder zorgen op je gezicht smeren. Een regel die je zou kunnen hanteren bij cosmetica is; “zou je het zonder zorgen opeten? dan kan je het ook op je lichaam smeren!” Bij kokosolie is dat dus zeker het geval. Overigens, het is ook nog eens heel goedkoop. Een flinke pot kost bij de biowinkel zo’n acht euro. Dat is veel goedkoper dan bijvoorbeeld een potje dagcreme van een eco-merk.

Anders dan in andere boeken over voeding en gezondheid, komen ook zaken als luchtverfrissers, wasmiddelen en schoonmaakmiddelen aan bod. Alle producten waar wij mee in aanraking komen, en die schadelijk voor ons kunnen zijn, worden belicht. Een gifvrij leven gaat dus verder dan alleen onbespoten appels en natuurlijke shampoos kopen. Wij vonden het erg verhelderend dat Julia in het boek ook op deze producten ingaat.

Achterin het boek vind je enkele menu’s en recepten. Deze zijn voor ons niet allemaal even bruikbaar, omdat ze niet altijd vegan zijn. Dit doet voor ons geen afbreuk aan het boek, aangezien we er toch weer een duidelijke boodschap uit gehaald hebben. Kwaliteit van voedsel en cosmetica is zo belangrijk!

Wij vinden 100 % Gifvrij een prettig te lezen boek, met veel bruikbare tips. Het taalgebruik is zeer begrijpelijk, ook als je niet zoveel over voeding weet. Ben jij opzoek naar een manier om je lekkerder in je vel te voelen, of misschien gewicht te verliezen? Dan is dit boek zeker een tip voor je! Misschien nog een leuk Sinterklaas cadeautje?

Over cadeautjes gesproken… De Groene Meisjes mogen een exemplaar van 100 % Gifvrij weggeven! Laat bij de comments weten of en waarom jij benieuwd bent naar dit boek en wie weet word jij de gelukkige winnaar!

Wil je de winactie niet afwachten en meteen gaan lezen? Je kan het boek (onder andere) hier bestellen. Het boek kost 16,95 euro en de digitale versie kost zelfs maar 12 euro.

We lezen jullie reacties graag hieronder!

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

56 gedachten over ““100 % Gifvrij” – Julia Kang (met giveaway)

 1. Dit spreekt me enorm aan! Ik ben sinds een poosje aan het proberen om bewuster te eten. Zo heb ik van de week Aromat weggedaan waar slechte E nummers in gepropt zijn en gebruik er Herbamare voor in de plaats. Ik ben benieuwd wat voor tips er in dit boek staan, zou dit graag willen winnen!

 2. Straks komt de Sint weer langs bij alle brave kindjes en denk dat ook niet alle speelgoed dat de Pieten fabriceren gifvrij is…. misschien eens een exemplaar naar hen sturen?? Het adres kennen jullie vast wel ?!

 3. Lijkt me een erg leuk & leerzaam boek! Zou ‘m graag willen winnen voor m’n moeder, zij leest veel ‘gezondheidsboeken’ & we halen samen uit al deze boeken de tips/producten die ons aanspreken. Ben erg benieuwd of dit boek nog wat nieuwe (eet-)tips heeft!

 4. Ik zou hem graag winnen omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe inzichten over gezonde voeding. Ik heb heel veel geleerd op mijn opleiding over gezonde voeding, maar vind het altijd heel erg leuk om andere meer unconventionele ideen te lezen.

 5. Ook ik zou het boek graag winnen. Probeer al zoveel mogelijk gifvrij te leven, maar het kan zeker beter, dus ben heel benieuwd wat Julia er allemaal over schrijft. Heb het boek in de bieb wilen lezen, maar hij is hier helaas ‘niet meer geschikt voor uitlening’. Misschien al helemaal stuk gelezen? ;-)

 6. Lijkt me een heel erg fijn boek! Ik ben al een aardig tijdje geïnteresseerd in gifvrij leven, maar het lijkt me ook leuk om het aan mijn vader te laten lezen (of misschien voor hem onder de boom/in zijn schoen te leggen!). Die heb ik sinds kort ook aangestoken met het hippie-virus, haha. Vind ik hartstikke leuk natuurlijk, dus hoe meer informatie ik hem kan geven, hoe beter!

 7. Dit lijkt me een heel interessant boek. Ik worstel al jaren met overgewicht ondanks biologisch en zuiver eten. Nu ik een dochtertje heb die ik ook eerlijk eten geef ben ik benieuwd wat ze daarover schrijft. Wie weet zit er nog een gouden tip in!

 8. Wat een interessant boek! Leuk geschreven review ook. Ik ben nog helemaal niet zo lang bezig met gezonde voeding, maar ik merk al dat het veel fijner is om bewust te eten wat de natuur te bieden heeft. Lijkt me een nuttig boek, dus!

 9. Jaaa ik doe mee! Ik wil het boek al een tijdje hebben. Mijn vriendinnen vertelde erover en toe was ik verkocht. Ik was onlangs jarig en toen had ik dit boek ook gevraagd helaas niet gekregen. Dus ik hoop nu wel.

 10. Hallo groene meisjes,

  Op dit moment zit ik in mijn eindexamen jaar,
  volgend jaar ga ik studeren en op mezelf wonen.
  Een paar handige tips om gezond te eten (zonder hulp van mams en paps) zijn dan erg handig. Ik heb dan niet veel geld te besteden maar ik wil toch gezond leven, ik denk dat dit boek dan heel goed van pas kan komen ( niet alleen voor eten maar ook voor schoonmaken). Daarom wil ik dit boek graag hebben.

  Liefs,

  Juul

 11. Wat een mooi boek! Graag zou ik deze willen winnen. Ik kamp al een poos met allerlei onduidelijke lichamelijke klachten en ik heb bij een diëtist al een boel geleerd (vermijden van aspartaam producten en allerlei smaakversterkers). Het is echt een wereld van verschil en voel me een stuk beter! Graag zou ik mijn kennis willen uitbreiden met dit boek!

 12. Een hip en vlot geschreven boek over zo’n uitgebreid en interessant onderwerp zou in mijn boekenkast zeker niet misstaan hoor!! Groetjes Patries.
  Leuk dat jullie een aantal van dit soort boekrecensies gaan doen!

 13. Hallo, probeer al jaren onze zes kinderen zo gif vrij mogelijk op te voeden en ik ben dan ook benieuwd naar ervaringen en tips in het boek. Zeker in de huidige tijd valt het niet mee om de juiste keuzes te maken en ook nog te zorgen dat ze geen buitenbeentjes worden, zeker op de middelbare school valt dat niet mee.

 14. Wat een leuk idee; een boekrecensie! Ik zet het boek gelijk op mijn verlanglijstje… Waarom? Omdat ik nog lang niet zo groen, duurzaam, biologisch, gezond eet en leef als ik zou willen. Een motiverend, bruikbaar boek zou mij zeker nog een zetje in de goede richting kunnen geven.

 15. Hoi Groene Meisjes! Wat leuk een boekreview. Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik er veel van kan leren en vervolgens deze kennis kan delen met mijn huisgenootjes. Waarvan eentje groen leven nogal onzin vind. En met wat feiten uit dit boek kan ik misschien het hele huis wat duurzamer maken, en gezonder! Ook de budgettips voor boodschappen doen komen mij wel handig uit als student :)

 16. Ik ben een tijdje niet meer op jullie site geweest, omdat ik druk ben met mijn studie. Erg jammer, want ik vind jullie blog één van de leukste! Toevallig zie ik vandaag deze leuke giveaway, ik zou heel graag kans willen maken op dit boek. Ik ben de laatste tijden bewuster bezig met mijn voeding en cosmetica, maar merk toch dat ik er weinig over weet en dat gezond eten er vaak bij inschiet wanneer je student bent. Dat zou ik graag willen veranderen. Er is nog zo veel te leren! Ik wens jullie veel succes met het kiezen van een winnaar en ga zo door met jullie blog!:)

 17. ja wauw altijd leuk een nieuw food-book en ik kan ook zeker beslist wat kilootjes missen ook.

 18. Dit boek staat al een poosje op mijn verlanglijst bij Bol.com.

 19. 4 maanden geleden ben ik na het lezen van een boek radicaal vegan geworden. Deze lifestyle past zo goed bij me, dat ik, nog maar 3 dagen geleden besloot om mijn buitenkant te matchen met mijn binnenkant en na 25 jaar mijn chemisch ontkroeste lange haren drastisch kort te knippen om te zien hoe mijn natuurlijke krullen eruit zouden zien. Dit boek winnen zou mij helpen om het door mij ingeslagen pad verder te vervolgen. Gifvrij leven is een onderwerp in mijn leven geworden waar ik ongelooflijk bezield van ben geraakt. Nu is het tijd om dat door te trekken op meerdere aspecten in mijn leven. Zeker nu ik een kindje heb.

 20. Bedankt voor jullie boekrecensie! Ik ben er van overtuigd dat er tegenwoordig zoveel rotzooi in (o.a.) ons eten zit en dat dit grote effecten op de gezondheid heeft. Ik kan me erg vinden in de tip die jullie als voorbeeld geven: wij gebruiken bijvoorbeeld vrijwel alleen kokosolie om mee te koken. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar de rest van de tips! Het boek stond al op m’n verlanglijstje, en is weer gestegen op die lijst!

 21. Leuk! Ik doe graag mee aan de winactie. Waarom? Boeken zijn hier altijd welkom. En al helemaal als ze over gezond en ‘echt’ eten gaan. Ik bedacht me laatst dat ik veel beter een opleiding had kunnen kiezen die met voeding te maken heeft, maarja, om nu na vijf jaar te switchen heeft natuurlijk ook geen zin. Dus ik probeer mijn interesse maar te voeden (ha!) met literatuur en onderzoekjes.

 22. Ik hoef het boek niet te winnen, want kom om in een stapel boeken die ik nog moet lezen..

  Maar wel heel tof dat dit boek bestaat, het lijkt me heel nuttig!

 23. Mijn uitdaging voor 2013 is 100% clean eating. Ik ben uiteraard al bezig en het lukt me al zeker voor 75% van de tijd. Nu die laatste 25% nog…. Ik kan alle tips gebruiken. Het boek zou een welkome hulp zijn!

 24. Klinkt heel interessant! Ik zou het boek graag willen winnen. Ik heb een chronische darmziekte en moet daardoor heel bewust zijn wat ik wel en niet eet. Ik hoop uit dit boek nog veel nuttige tips te krijgen om mijn ziekte langer rustig te houden.

 25. Dag Groene Meisjes,

  Met veel plezier lees ik jullie blog. De review is heel verhelderend en maakt dat ik bet boek op de sintlijst zet. Ik hoef het niet te winnen. Sinds ik MiSS BiO heb opgericht ben ik steeds bewuster gaan consumeren en leven. Net zoals in voedsel zit er in cremes veel te veel onnodige rotzooi die de kwaliteit van je leven niet echt verbeteren. Ik ben al jaren anderen aan het trainen en informeren over het gebruik van pure. 1ste persing olie zonder toevoegingen. Leuk om te lezen dat jullie cocosolie hebben ontdekt. Combinatie puur smeren en eten resulteert in gezond lichaam en een mooiere huid.
  Ik ga het boek zeker lezen om mijn kennis uit te breiden. Bedankt voor de tip!

 26. Goedemorgen groene meisjes,

  Met veel plezier jullie recensie gelezen. Ik ben sinds september bezig met de opleiding adviseur natuurvoeding.. Fantastische opleiding waarin je dus veel leert over natuurlijke voeding, ontgiften etc. Toevallig werd vrijdag dit boek nog benoemd. Ben er erg nieuwsgierig naar!!! Dus zou het zeer graag winnen. Kan ik weer meer mensen helpen met het gifvrije leven…

  Lieve groet,
  Sanne
  Vegametflair

 27. Hee! Dit lijkt me een super leuk boek! Ik ben wat kilootjes aangekomen door medicatie en zou het er graag af willen! Ook ben ik sinds ik ziek ben geworden bezig met gezonder eten (ik was altijd al vegetarisch) maar at eigenlijk nog heel slecht. Ik moet nog steeds veel pillen slikken voor mijn ziekte, maar met gezondere voeding wil ik mijn lichaam beter verzorgen. Je weet pas wat je hebt als het dreigt weg te vallen ;-) Dit boek zal een goede stap in die richting zijn en me er denk ik goed bij kunnen helpen!

 28. Dit is precies waar ik de laatste maanden zo mee bezig ben. Ik merk gewoon dat gezonde voeding zoveel inpact heeft op mijn lichaam en gestel. Dus dit boek zou zo’n geweldige aanvulling zijn om mijn kennis over voeding te vergroten. Vind het namelijk nog erger lastig hoe ik sommige dingen het beste kan aanpakken. Vooral als het gaat om winkelen in de gewone supermarkt :) Dus zou graag ook mee willen doen met de winactie! :)
  Fijne recensie!

 29. Ik had een mooi verhaal bedacht waarom ik dit boek graag zou willen, maar ik zie comments van mensen die op dit gebied nog mijlen te gaan hebben. Ik wilde kijken wat ik nóg meer kan doen om bewust te leven, maar ik gun het boek aan iemand die er nog weinig van weet. :-)

 30. Jong geleerd is oud gedaan. Julia haar stijl spreekt me aan en lijkt heel veel op die van mij. Dolgraag wil ik daarom het boek winnen, om het zelf te lezen, er inspiratie uit te halen en daarna weg te geven als ‘doorgeefboek’! Dan ben niet alleen ik blij, maar heel veel anderen met mij!
  Fijne zondag, en wie weet tot bij de brievenbus;-), Hanneke

 31. Tja, dit is precies waar ik sinds kort mee bezig ben. Dit boek kan mij zeker verder helpen en ondersteunen in dit proces. O, en mijn man natuurlijk, die wel met me meedoet, maar met net een ander tempo ;-)

 32. Hallo Groene Meisjes,

  Sinds juli is het roer om, na 2 jaar wikken en wegen. Nu suikervrij, glutenvrij, geen e-nummers, geen koolhydraten, nagenoeg geen zuivel, wel biologisch. Ik moet nu alleen nog “even” afkicken van een hardnekkige koolhydraat verslaving. Ben super trots dat mn baby van 9 maanden alles met me mee kan eten, en dat doet ze graag!

  Inspiratie is welkom, jullie blog! En andere. Ik heb nu tijdelijk geen baan, dus dit soort leuke boeken kopen is er even niet bij. Misschien win ik em wel!!

  Dank voor jullie leuke berichten!
  Groetjes van Merel

 33. Door allergieën, waaronder noten-, volkoren-, ei- en lactoseallergie, in combinatie met een vegetarische leefstijl ben ik vrijwel een veganist. Geen probleem voor mij, maar de omgeving vindt ‘dat altijd zo lastig en overdreven’, want ‘wat eet je dan wel’. ‘Rijstwafel dan maar?’ of ‘in deze soep zit geen lactose hoor’ – nee maar wel tigmiljoen e-nummers. Ik zou het boek graag willen winnen, om dan aan die mensen (schoonfamilie) te laten lezen, dat het ook anders kan, zonder gemopper en gezeur ;-) En uiteraard om zelf nog meer te leren over gezonde voeding en gifvrije leefstijl. Biologisch eten lukt nog wel, maar het schoonmaken of de make-up, daarin kan ik nog wel wat tips gebruiken.

 34. Hallo Groene meisjes,

  Ik zou graag dat boek willen winnen omdat ik al zo goed op weg ben naar een gezonde en milieuvriendelijke levensstijl, maar ik ben er nog niet. Ik heb dit jaar mijn boulimia overwonnen en zit middenin een grote verandering in mijn leven. Naar nog meer tips ben ik altijd op zoek.

 35. Mooi geschreven.
  Ben helemaal enthousiast over dit boek geworden!!
  Dankjewel, voor het reviewen.

 36. Leuk, jullie review! En geweldig om te zien wat een enthousiasme jullie ermee losmaken in alle dames die me voorgingen in hun reacties. Ik zou het boek graag winnen omdat ik sinds 6 maanden bezig ben met een superstreng dieet (geen suiker, tarwe, gist, gluten, rauwkost, nachtschaden, melkproducten, vlees of vis, en eiwitten en koolhydraten splitsen in elke maaltijd) nav een buikvliesontsteking die ik had in mei van dit jaar. Het was bijna einde oefening, zo ziek was ik. Nu ben ik al die tijd bezig er weer bovenop te komen, en kan ik alle tips gebruiken die ik vinden kan.

 37. hey groene meisjes ik zou erg graag het boek willen winnen omdat
  ik ben zelf vegetarisch en mijn stiefvader die is nu ook veel dingen aan het opzoeken op internet over milieuvriendelijker eten en doen en ik zou graag het willen winnen voor 5 december en hij wil erg graag afvallen maar dat lukt hem niet zo goed groetjes mij

 38. Nu moet ik wel reageren… dit boek wil ik winnen!!
  Ik ben de laatste jaren al bewust met voeding,
  cosmetica en dergelijke,
  maar ik mis heel erg iemand die op een duidelijke manier uitleg,
  tips en trics kan geven.
  De motivatie om gifvrij door het leven te gaan is de laatste tijd
  weer extra groot, omdat ik heel erg graag moeder wil worden.
  Zo’n kleintje wil ik heel graag de beste start geven die mogelijk is,
  hoe kan dat beter dan in een gifvrije mama?

 39. Geweldig boek en heel leerzaam. Ik kocht onlangs ook crazy sexy diet. 21 dagen vegan hoop ik onder de kerstboom te vinden.

  Leuk die boek recensies!

 40. Ik zou het boek graag willen winnen voor mijn vriendinnetje. Zij doet ontzettend haar best om puur en eerlijk te leven. Ze maakt er echt tijd voor vrij en dit terwijl ze een hele veeleisende baan heeft en ook een ontzettend goede moeder is voor haar dochtertje. Haar ervaringen deelt ze met vele mensen om haar heen en juist omdat ik dat zo waardeer zou ik dit boek graag willen winnen voor haar zodat ze ook de dingen uit dit boek weer kan delen met de mensen om haar heen!

 41. geweldig boek lijkt me dat, dus ik doe graag mee. ik ben me zeker bewust van goede voeding en eet zo ‘schoon’ mogelijk, maar er is nog veel winst te behalen.

  ik heb drie dochters. de eerste jaren, zonder school en in de grote stad (met meer bewuste mensen om ons heen) lukte het goed om hen bij de ‘rotzooi’ uit de buurt te houden.

  Nu we in een kleinere plaats wonen, merk ik dat onze manier van eten vaak te moeilijk gevonden wordt en krijgen de kinderen steeds vaker dingen waar ik niet achter sta. ook thuis bevinden we ons op een hellend vlak, dus ik kan wel weer een oppepper gebruiken!

 42. Ik zou graag het boek winnen omdat…

  Ik probeer om een start te maken met natuurlijk eten. Zo simpel mogelijk. Ik wil dit omdat dit simpelweg beter is voor de natuur en voor mijn lichaam. Echter is natuurlijk eten nog niet zo gemakkelijk. Daarvoor heb je veel kennis nodig en die wil ik gaan uitbreiden met dit boek.

  Groetjes, Kerstin

  P.S. Meiden, jullie zijn goed bezig met de site!

 43. Ik zou graag dit boek willen; omdat ik soms door al het tarwe de juiste speltgraan niet meer zie, door de toevoegingen van smaakstoffen het pure eten niet meer proef en ik door alle E-nummers de ingrediëntenlijst niet meer kan ontcijferen..
  Dit boek zal mij zeker helpen om 100% gifvrij te eten! ;)

 44. Omdat ik sinds een half jaartje ontzettend bezig ben mijn gezondheid, voeding, afvallen en mijn lichaam an sich. Gezien dit pas een korte periode is, kan ik alle hulp gebruiken! En daarnaast lijkt het me gewoon een ontzettend leuk boek om te lezen!

 45. Dat boek wil ik al heel lang lezen. Na mijn switch naar vegan en alle voordelen die ik hiervan heb ervaren, ben ik erg benieuwd naar haar aanpak en inzichten!

 46. Ik zou het boek graag willen winnen, omdat ik net als Julia Kang voorstander ben van (minder) onbewerkt voedsel en producten. Daarnaast staan er ook nieuwe, leerzame tips in waar ik zeer benieuwd naar ben!

 47. Dit boek staat al zooooooo lang op mijn verlanglijstje! Helaas nog steeds niet aangeschaft, maar als ik dit zo weer allemaal lees MOET ik hem toch echt hebben! Ik denk dat dit boek een must is voor mij. Ik zit nog middenin de switch naar gezonder en natuurlijker eten. Ik heb het nog best vaak moeilijk, maar ik denk dat dit boek me nog weer even een extra setje kan geven om het vol te houden! Ik zou dus heel heel heel erg graag willen winnen!

 48. Ik ben heel benieuwd naar dit boek, een poosje geleden ben ik begonnen met het bannen van in ieder geval een aantal e-nummers zoals e621 wat schokkend genoeg bijna overal in zit en kan lijden tot misselijkheid (niet zo handig voor een emetofoob). Ook aspartaam is voor mij uit den boze, ik krijg er hoofdpijn van. Ik ben afgelopen zomer door omstandigheden zo’n 10 kilo kwijt geraakt, helaas niet op een gezonde manier waardoor ik nu een erg lage weerstand en haaruitval heb, een nieuwe gezonde levensstijl komt voor mij dus eigenlijk als geroepen, en dit spreekt me erg aan!

 49. Ik leef op witte pasta, rijst, cola light, bolognese chips, dure cosmetica en dreft afwasmiddel. Ik probeer het te compenseren met een groene smoothie, wat moerbeien en een shampoo van de Lush. Maar ik ben zo leek op dit gebied, ik heb een handleiding nodig!

 50. Ik heb het boek al, zelfs al weggegeven, dus hoef het niet te winnen. Wel kan ik iedereen die niet wint aanraden het te kopen! Het is een hele goed en gemakkelijk boek als opstap naar een gifvrij leven!

 51. Wauw wat een goed boek! (Denk ik :) …)
  Hier zou je mijn vader, moeder, broer en mij natuurlijk een groot plezier mee doen!

 52. Dit boek lijkt mij heel erg interessant! Ik ben in alles geinteresseerd wat met voeding te maken heeft, wat doet het met je en hoe reageert mijn lichaam er op.
  Daarom lijkt het mij leuk om dit boek te winnen, dan kan ik nog meer kennis vergaren haha!

 53. Dank voor al jullie reacties!
  De winnares van deze giveaway is … Kim!
  Kim, gefeliciteerd! We sturen je een mailtje met verdere instructies.

  Tot de volgende winactie!

 54. Ik heb ook het boek gelezen.

  Het is duidelijk en vlot geschreven.
  De link met gif in voeding en slank zijn is een verrassende invalshoek. Allesinds nieuw voor mij. Ik vond het interessant om te lezen. Vooral omdat de nadruk ligt op gezonde voeding. Er is hier geen sprake van een echt dieet. Voor mij zou er zelf geen link moeten gemaakt worden met een dieet. Het belangrijkste dat ik onthouden heb is dat gezonde en biologische, gifvrije (geen E-nummers) voeding een grote invloed heeft op je hele welzijn. Biologische voeding is zeker de investering waard. Je voelt je beter en wordt minder snel ziek.
  Ik ondervind dit zelf nu ik al een tijdje een gezonde levensstijl nastreef. Ik voel me fitter en ben productiever.
  De focus ligt niet alleen op voeding, maar bijvoorbeeld ook op cosmetica, onderhoudsproducten, verpakkingen,… . Op naar een gifvrije wereld!
  De recepten zijn inderdaad niet allemaal veganistisch. Maar ik ga zeker eens de chocolade maken.

  Ik las ook het boek Talking Dress. Een aanrader. Het heeft me stil doen staan bij de kledingsindustrie in al zijn facetten. Ik ben er een bewustere consument door geworden. Achter elk kledingsstuk zit een verhaal. Soms horror maar soms ook hoopvol.

  Door bewust te consumeren kunnen we een groot verschil maken.

  1. Zeker Emmely! Toevallig heb ik Talking Dress gisteren gelezen en is dat de volgende boekreview :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *