3 Favoriete meditatie apps

meditatie12

Toen we begonnen met onze nieuwe ochtendroutine, begonnen we ook met mediteren. We hadden dit beide nog nooit eerder gedaan en om eerlijk te zijn hadden we geen flauw idee hoe het zou werken. Moesten we gewoon gaan zitten in kleermakerszit met onze ogen dicht en het allemaal op ons af laten komen? Het is ongetwijfeld mogelijk, maar voor ons werkte het niet echt. Wij hadden een zetje in onze rug nodig en een beetje begeleiding zou ook niet verkeerd zijn. We kregen uit allerlei hoeken tips om eens een meditatie app te proberen en dat deden we. Inmiddels hebben we drie favoriete mediatie apps die we graag en dagelijks (om de beurt,) gebruiken. Deze delen we vandaag met jullie!

Laten we eerst even stil staan bij het hele idee van mediteren. Waarom zou je dat willen doen? Dat vroeg ik me vroeger ook af. Als ik hoorde dat iemand aan meditatie deed stelde ik me een rokerige ruimte (door de wierook) voor, met iemand op een kussen die dan naar een cd van Sounds Of The Ocean (vol.6) luisterde en allerlei heel diepe gedachten had. Ik had er een zweverig beeld bij en ik kon me echt niet voorstellen dat ik zoiets prettig zou gaan vinden. Kijk, mediteren kan op allerlei manieren. Het kan inderdaad op een mediatiekussen, met wierook en oceaangeluiden erbij. Maar het kan ook in de trein. Of gewoon op je bank. Of in bed. Of wanneer je over straat loopt. Mediteren doe je wanneer het jou uitkomt.

Wij vinden mediteren een fijn onderdeel van ons ochtendritueel. Of ‘onze ochtendrituelen,’ moet ik eigenlijk zeggen, want daar geven we beide op onze eigen manier een invulling aan. Als ik (M) voor mezelf spreek, dan is mediteren voor mij een manier om mijn gedachten op een rijtje te zetten, of eigenlijk te ordenen, maar ook om de dag positief en rustig te beginnen. Ik maak mijn hoofd leeg en maak ruimte voor een nieuwe dag. Wanneer ik uit bed kom en me om wat voor reden ook niet zo positief, energiek of lekker voel, dan kies ik in mijn meditatie app met opzet een meditatie uit die gaat over positiviteit, vergeving of geduld. Ik kies altijd een meditatie uit die bij mijn mood past en ik merk dat ik gedurende de dag vaak terug denk aan wat ik ’s ochtends tijdens mijn meditatie heb gehoord.

Niet iedereen vindt een meditatie app gebruiken prettig – je wordt natuurlijk wel een beetje geleid door de stem die tegen je praat. Het zijn dan ook geleide meditaties. Je kunt overigens bij alle drie de apps er ook voor kiezen om een meditatie-timer te zetten, zodat je een ‘eigen meditatie’ kunt doen. In dat geval wordt er dus niet tegen je gepraat. Maar omdat mediteren in het begin best wel lastig kan zijn en je er waarschijnlijk moeite mee zult hebben om je gedachten niet honderd kanten uit te laten gaan, kan het erg handig zijn als een stem tegen je praat en je ‘bij de les’ houdt. Ons bevalt het in ieder geval erg goed. We zullen je nu laten zien welke drie meditatie apps wij graag gebruiken en erbij vertellen waarom we deze apps zo prettig vinden.

Stop, Breathe & Think

meditatie4

Dit is de eerste app die we zijn gaan gebruiken. De app is erg gebruiksvriendelijk en werkt vooral erg motiverend. Waarom? Omdat je stickers kunt verdienen door meditaties te volgen. Maar daar komen we straks op. Eerst zullen we je uitleggen hoe de app werkt.

meditatie1

Iedere keer dat je deze app gebruikt, check je in. Je geeft aan hoe je je mentaal en fysiek voelt. Hier komt een lijstje met meditatie suggesties uit rollen. Hier kun je eentje van kiezen.

meditatie3

Maar als je zin hebt om een andere meditatie te doen, dan kies je er eentje uit de volledige lijst.

meditatie2

 

En zoals we al vertelden, kun je met deze app stickers verdienen. Een sticker voor 5 dagen achter elkaar mediteren bijvoorbeeld, of eentje voor mediteren voor 8 uur ’s ochtends. Dit werkt erg motiverend!

De Stop, Breathe & Think app is gratis, maar je kunt ervoor kiezen om uitbreidingspakketten te nemen. Dit heb ik wel gedaan, omdat ik op een gegeven moment alle meditaties had gehad (en ook meerdere keren,) en ik wel eventjes iets anders wilde. Voor €0,99 koop je er vaak 3-5 nieuwe meditaties bij.

Calm

meditatie8

Deze app is vooral aan te raden voor absolute beginners die meer willen leren over mediteren. Je kunt namelijk een 7-daagse ‘challenge’ doen, waarbij je ieder dag terug komt om een nieuwe meditatie te  volgen. Je kunt pas door naar de volgende meditatie, als je de vorige hebt afgerond.

meditatie7

 

meditatie5

Een ander pluspunt van de Calm app is de vormgeving. Je kunt kiezen voor een wolkenlucht of een zee met ondergaande zon, en de beelden bewegen. Ook hoor je heel zachtjes natuurgeluiden op de achtergrond. Deze app is gratis.

Buddhify

meditatie10

En tot slot onze laatste ontdekking: Buddhify! Wat een prachtige app is dit. En omdat ik inmiddels al 48 dagen aan het mediteren ben, vond ik het geen probleem om eenmalig €4,99 te betalen voor deze app. Immers; ik ga hier voorlopig toch wel mee door!

meditatie11

Buddhify is echt geweldig. Sowieso omdat het er prachtig uit ziet en het allemaal erg smooth werkt. Maar ook omdat er zóveel verschillende soorten meditaties in staan. Van meditaties voor bij het wakker worden in bed tot meditaties voor in het vliegtuig (ja echt!) en alles er tussenin. Je kiest uit de waaier je mood of de situatie waarin je verkeert (bijvooreeld: workbreak of traveling) en vervolgens kies je een meditatie die je daarbij vindt passen. Een voorbeeld: mijn situatie was vanmorgen ‘waking up’ en ik koos voor de meditatie ‘shine.’ Een ontzettend vriendelijke stem begon tegen me te praten en het was een erg fijne meditatie van 7 minuten.

meditatie13

Ook voor Buddhify geldt weer dat je in de statistieken bij kunt houden hoe het gaat met je meditaties. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel minuten je in een week hebt gemediteerd en ook kun je bijhouden hoe je je voelde, gedurende de week. Erg leuk!

Het leuke van Buddhify vind ik ook dat meerdere personen de meditaties hebben ingesproken. Zo heb ik al een Britse en een Amerikaanse vrouw gehoord, maar ook een Amerikaanse man. Erg leuk voor de afwisseling!

Voor alle drie bovenstaande meditatie apps is iets te zeggen en we zouden je sowieso aanraden om Calm en Stop, Breath and Think te downloaden – omdat deze gratis zijn. Als je daarna nog verder wilt met mediteren, zou je kunnen overwegen om €4,99 te betalen voor Buddhify. Wij proberen dat soort dingen altijd graag eerst even uit, voordat we ervoor betalen. Maar goed, vijf euro voor iets waar je iedere dag plezier van hebt is natuurlijk sowieso niet echt duur. Kijk maar wat bij jou past!

We wensen je veel succes en plezier met mediteren! Laat je het ons weten als je één van deze apps gaat uitproberen? Als jij nog tips voor meditatie apps hebt, horen we het natuurlijk ook graag van je! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

66 gedachten over “3 Favoriete meditatie apps

 1. Wat toevallig dat ik vanochtend jullie site intikte om te kijken welke meditatie-app jullie ook alweer gebruikte! Ik ga meteen Stop, Breathe and Think downloaden. :-)

  1. Haha, dat is zeker heel toevallig zeg! Nou, veel plezier en succes ermee! :)

  1. Klopt, die moeten we nog uitproberen :) Het is de volgende op mijn lijstje in ieder geval! Dank voor de reminder.

 2. Fijn! De eerste gebruik ik ook, de tweede ga ik ook es downloaden en als ik het ritme te pakken heb om elke dag te mediteren misschien ook de derde.
  Ik gebruik ook de app VGZ-midfulness coach.

 3. Vandaag ben ik bij dag 6 van de app Calm. Wat bevalt mij deze goed zeg, zeker om goed kennis te maken met mediteren. De app Stop, Breathe & Think heb ik ook eens geprobeerd, maar denk hem nu weer te gaan gebruiken na de 7 dagen van Calm.
  Ik wist ook nooit precies wat mediteren inhield en hoe dat voelde, maar zodra ik eraan begon kreeg ik echt een heel fijn gevoel en vond ik de 10 minuutjes mediteren zelfs te kort haha. Ik ga denk ik ook lekker ’s ochtends mediteren voordat ik naar school/stage/werk moet, want nu heb ik het een aantal keer ook ’s avonds gedaan en toen ging het mediteren want minder lekker.
  Ik vond jullie blogpost heel leuk en handig en hopelijk ontdekken jullie nog meer (gratis) meditatie apps die goed bevallen en met ons wilt delen.

 4. Oh te gek dit, dankjewel! Maar weer eens wat apps van m’n telefoon verwijderen om deze te kunnen installeren :’D

  1. haha, same here! “Het geheugen van uw mobiele apparaat raakt vol.” JOH! :)

 5. Dankzij jullie ben ik inmiddels een week bezig met de Miracle Morning en het bevalt goed! Ik had al ervaring met mediteren, maar vind de Stop, Breathe and Think app erg fijn. Voorlopig kan ik er nog even mee vooruit, maar ik ga Buddhify zeker onthouden! Dankjewel!

 6. Wauw, bedankt voor deze goede tips! Ik ben van plan om jullie ochtendroutine uit te proberen en in m’n leven te implementeren, al betwijfel ik of ik dat vroeg opstaan wel aankan haha. Maar ik wil het in ieder geval een kans geven en dan komen die apps voor meditatie alvast héél goed van pas! Dus dankjewel! X

  1. Die vind ik ook fijn en de eerste 10x zijn gratis zodat je kan kijmen of deze bij je past. En de vormgevkng is erg leuk☺

   1. Ah, dat is goed om te horen! Gaan we ook proberen! dankjewel :)

    1. Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n fan van headspace omdat ik die man een beetje te veel en een beetje te nadrukkelijk vind praten.. Maar dat is gewoon smaak natuurlijk.. Vaak probeer ik te mediteren zonder app en dat is ook erg fijn. Ik ben wel fan geworden van stop, think & breath dankzij jullie. Bedankt voor de tip! Zo wissel ik het lekker af :)

 7. Gave apps, leuk om weer eens wat nieuws te proberen! Maar ook ik wilde nog de app Headspave aan dit rijtje toevoegen..

 8. Ik wil jullie ook Insight timer adviseren. Een geweldige gratis meditatie app met verschillende soorten meditaties. Echt ook een superavond.
  Dank voor jullie tips!

 9. Oh dit vind ik echt handige tips! Ik vind mediteren zelf ook echt ontzettend fijn. De eerste twee apps kende ik zelf al, Buddhify wil ik zeker wel eens gaan uitproberen, klinkt heel goed. Ik heb zelf ook veel gebruik gemaakt van Headspace, die vond ik ook heel fijn maar daarvoor moet je echt flink betalen als je het volledige pakket wilt hebben..
  Veel plezier en succes nog met mediteren! :)

 10. Aaah dit is heel welkom hier! Ik hoor toch steeds meer over mediteren. Ik weet niet of het echt iets voor me is, maar juist daarom wil ik het graag eens proberen en dan zijn dit soort apps echt ideaal! Deze blogpost sla ik op :).

  1. Leuk! Ik had dus precies hetzelfde, maar ben het maar gewoon gaan doen. Erg fijn vind ik het!

 11. He meisjes!

  Sinds jullie stop, breath, think besproken in een post heb ik het standaard op mijn laptop aan staan als tabblad. Helaas kan ik geen enkele van bovenstaande apps installeren op mijn windows phone en is het erbijpakken van mijn laptop niet erg prettig omdat ik juist los wil van dat apparaat na een dag werken.

  Ik wil even laten weten dat ik jullie site zo ontzettend leuk vind, past helemaal bij me!

 12. Buddhify gebruik ik inmiddels al een jaar oid, en heb nog geen betere app gevonden.
  Maar ga Calm ook downloaden, nalv jullie omschrijving. Ben benieuwd :)

 13. Ik heb leren mediteren via de Mindfulness achtwekentraining die ik heb gedaan. Daar duren meditaties minstens twintig minuten. De ‘Stop, Breath en Think’ app heb ik zelf ook al uitgeprobeerd, maar ik vind het lastig dat de meditaties zo kort zijn. Voor op de trein wel ideaal. Daarom twijfel ik dus een beetje om de Buddhify app te kopen. Ik denk dat ik meer heb aan mijn acht cd’s van de cursus dan aan die korte meditaties. Al geloof ik wel dat deze apps heel handig zijn om te leren mediteren :D

 14. Calm ken ik nog niet, maar de andere twee apps vind ik ook heel fijn om te gebruiken. Hoewel meditatie niet nieuw is voor mij vind ik het nog altijd erg fijn om begeleiding te krijgen tijdens mijn meditaties anders verlies ik snel mijn focus. Naar aanleiding van de comments heb ik net HeadSpace gedownload, ik ben benieuwd!

 15. Super tips! Was al even zoekende en blij met jullie blog over deze apps betreft mediteren. Na cursus mindfulness helemaal om. Heerlijk de dag zo beginnen om hoofd leeg te maken ….

 16. Door dit artikel ben ik net gaan zoeken voor alternatieven op mijn windows Phone. Hoop dat ik ook een fijne kan vinden, thnx!

 17. Ik heb stop, breath and think gedownload, ziet er goed uIt! Een aantal meditaties ken ik al, van een mindfullness-CD. Het prettige hierbij vind ik dat dit in het Nederlands is. Komt op de een of andere manier beter bij me binnen. Hebben jullie enig idee of er ook Nederlandse versies van apps zijn? Dat zou perfect zijn!

  1. Er is van VGZ een Mindfulnessapp, die is Nederlands en gratis. Verder ken ik ook geen Nederlandse dus als iemand anders nog meer tips heeft, graag :-)

 18. Fijn artikel! Ik heb ooit eens een cursus mediteren gedaan maar dat was écht niets voor mij, ben daar ook na een paar lessen mee gestopt. De laatste tijd ben ik toch wel weer benieuwd geworden naar mediteren omdat ik er weer wat vaker over lees en omdat er volgens mij zoveel meer manieren zijn dan dat ik toen tijdens die cursus deed… dus ik ga denk ik Stop, Breathe and Think downloaden! Zo’n begeleidende app gaat me denk ik wel helpen. :)

 19. Toen jullie een paar weken geleden over Stop, breathe & think schreven, heb ik de app direct op mijn foon gezet in de hoop dat het me een beetje zou helpen door deze extreem stressvolle studieperiode heen te komen, en jawel! Ik ben er dan ook zeer enthousiast over, en heb hem ook al aan anderen aangeraden. Bedankt voor de tip! :-)

 20. Bedankt Brenda! Mochten er nog meer Nederlands talige zijn, hoor ik het graag!
  Hoe lang duren de meditaties bij Buddify ongeveer? Ik vind 6/7 minuten af en toe wel lekker, maar over het algemeen te kort.

  1. Er zijn ook langere meditaties: 10 minuten, 13 minuten, geloof zelfs 18 minuten. En je kunt in alle 3 de apps ook een selftimer zetten.

   1. Goed om te horen! Bedankt voor alle tips ladies. Ga er flink van genieten :)

  1. Kan wel hoor! Dan kun je de apps ook onderweg gebruiken!

 21. wat een fijne app is Buddhify! Precies wat ik nodig had. Fijne sympathieke stemmen en overal bruikbaar. Dank Meisjes!

 22. Dit is ook zoiets dat ik mij al tijden voorneem maar nog steeds niet mee begonnen ben, iets houd me tegen, maar ik kom er niet zo goed achter wat..

  1. Echt een keer proberen met zo’n app! Ik had precies hetzelfde, maar met een app is het heel gemakkelijk.

 23. De mindfulness app is ook een goede optie, met statistieken, geleide en stille meditaties van 3-30 minuten en een bodyscan van 15 min. Ook kan je berichtjes instellen om even uit de automatische piloot te stappen.
  Deze kost 1, 79 euro en is in het Nederlands beschikbaar. Bevalt me goed!

 24. Ik ben nu ook drie weken bezig met the miracle morning en ik zoek ook nog een beetje naar een goede meditatie app. Ik gebruik nu stop, breathe, think, maar daar heb ik nu alle gratis meditaties wel van gehad. Calm vond ik heel fijn, maar daar was de betaalde variant nogal duur. Dus ga ik denk ik ook maar eens headspace proberen of overwegen om buddhify te kopen :)

 25. Ook fijn dat Buddhify offline gebruikt kan worden :-) ik hou van buddhify!

 26. Zijn jullie nog steeds enthousiast over Buddhify?

  Ik overweeg die te kopen, maar eerst Headspace maar even proberen! (Heb de 7 days of calm inmiddels gehad en ook verscheidene meditaties van Stop, Breathe & Think gedaan!)

 27. Oh wat een super artikel. Werd helemaal enthousiast. Ik doe wel mee met de 21-dagen meditaties van Deepack Chopra met Oprah Winfrey, maar die zijn maar een paar keer per jaar. Dus dit een een geweldige oplossing voor de tussentijd. Wilde alleen de Calm app gaan installeren en ik krijg allerlei apps met Calm in de titel, maar qua weergave lijken ze niet op bovenstaande app. Kan iemand mij de uitgever van deze app even geven, dan kan ik die combinatie zoeken en gaat het vast lukken!

 28. Ik gebruik momenteel de app van Headspace, maar aangezien ik daar binnenkort voor zou moeten betalen ben ik op zoek naar andere apps. Ik heb nu ‘stop, breathe and think’ gedownload en ga morgen denk ik ‘buddhify’ ook installeren. Het kost wel geld, maar gelukkig hoef je maar één keer te betalen in plaats van iedere maand zoals bij Headspace. Wat ik tot nu al erg fijn vind aan ‘stop, breathe and think’ is dat je zelf een tijdsduur in kunt stellen. Ideaal voor wanneer je TMM iets in moet korten door tijdsgebrek. Thanks voor de goede tips! :D

 29. […] geïrriteerd. Op een gegeven moment las ik het artikel van De Groene Meisjes over verschillende meditatie apps en ben ik begonnen met mediteren. ‘s Ochtends wanneer ik in de trein zat naar stage hield […]

 30. De app OMM (one month meditation) heeft ook fijne meditaties, in het Engels. Eigenlijk zijn het vooral korte stukjes met uitleg en inspiratie die je kunt beluisteren (of bekijken) vóórdat je je eigen meditatie doet. De app is gratis of je kan een donatie doen aan vluchtelingen uit Syrië. Je wordt uitgenodigd om je vrienden te laten weten dat de app er is, maar als je wilt, kun je dat overslaan.

 31. Hey dames,

  Wat een boeiend artikel. Ik ben nog een van die zeldzaamheden zonder internet op de telefoon (telefoon uit het Stenen Tijdperk) maar alleen al hiervoor wil ik nu eigenlijk een telefoon met internet aanschaffen. Bedankt voor het leuke artikel :)

  Liefs Amalia

 32. hi! Rituals heeft gratis meditaties in haar app, in alle talen (ook NL) gedaan door House of Yoga, dus heel prof. Vind ik erg fijn!

 33. Fijn dat zo’n beetje alle in het artikel de reacties genoemde meditatie-apps ook webversies hebben. Mijn telefoon is nl. vol en ik lees dat dat bij meer mensen speelt. Online kan het dan wèl.

 34. Hoe krijg je de sticker complete 25 meditations with a streak of 7 van stop breathe think?? Ik heb nu wel 50 gedaan en ook 7 achter elkaar maar de sticker unlockt niet :(

 35. Dat zoveel mensen het fijn vinden om met een app te mediteren, ik ben toch meer van het persoonlijke contact :). Hoe dank ook, super dat dit mensen stimuleert om een rust moment te creëren! Dat kun je in deze wereld goed gebruiken. Voor wie het moeilijk vindt om het mediteren vol te houden is dit misschien een leuke aanvulling: https://buddho.nl/7-praktische-meditatie-tips/ Veel succes!

 36. Meditatie is een prachtig instrument om dingen in je leven een plaats te geven zodat je vooruit gaat. En als moderne technologie je hiermee kan helpen, ga er dan voor.

 37. Ik ben net twee dagen begonnen met de Miracle Morning en heb geen flauw benul wat betreft mediteren. Ik heb gelijk de app Stop, breathe & think gedownload en ga er morgen gelijk mee aan de slag :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *