30 Days As A Hagenees #3 (instatour Zeeheldenkwartier)

Instatour1

Zoals je hier en hier al hebt kunnen lezen, ben ik de afgelopen maand een paar keer met Lianne op stap geweest in haar tijdelijke woonplaats Den Haag. Tijdelijke woonplaats? Hoe zat dat ook alweer? Lianne doet mee aan de campagne ‘30 Days As A Hagenees‘ en heeft de  hele maand juni de kans gekregen om te kijken of Den Haag mogelijk een geschikte woonplaats voor haar zou zijn. Bij die campagne hoorden allerlei toffe activiteiten en ik mocht een paar keer mee. Zo ook afgelopen zaterdag. We gingen een heuse Instatour door het Zeeheldenkwartier doen. Dit is een stukje Den Haag dat ik helemaal niet ken. Maar ok, eigenlijk kende ik Den Haag überhaupt nog niet heel erg goed. Zo’n guided tour helpt dus echt wel. Ik laat het je zien.

Kijk, in principe ben ik van het type ‘ik doe niet aan gidsen en ook niet aan boekjes met tips.’ Ik acht mezelf redelijk in staat om in een stad de leukst adressen te vinden. Dat lukt ook eigenlijk altijd wel. Maar toch moet ik eerlijk toegeven dat een wandeling met een gids, of een beetje inlezen op een leuk blog of in een tof boekje wel een een beetje kan helpen. Ik bedoel, die dingen worden natuurlijk niet voor niks geschreven. (ik schrijf ze nota bene zelf.)

Instatour2

Vorige week deden Lianne en ik een Mondriaanwandeling door de Bomenbuurt in Den Haag en dat was interessant, maar misschien iets minder ons ding dan de Instatour die zaterdag op de planning stond. Voor het geval dat je geen idee hebt van wat een instatour inhoudt: dit is een wandeling, met een gids, langs alle ‘instagramable’ (fotogenieke, dus) plekjes in een bepaalde buurt. Vaak wordt er onderweg dan het één en ander verteld over hoe je je Instagramfoto’s het beste kunt maken, zodat de wandeling ook nog een beetje een educatieve functie heeft. De wandeling werd georganiseerd en begeleid door de dames van De PR Kliniek en het educatieve gedeelte werd verzorgd door Instagrammer en stylist ‘Hipaholic.’

De Instatour startte bij Vleugels – een centrum voor meditatie, gezondheid en yoga. Ik had er, heel eerlijk gezegd, nooit eerder van gehoord. Het schijnt dat je er heel goed vegan kunt lunchen, dus misschien is het een goed idee om binnenkort eens terug te gaan om dit te proberen. Eenmaal verzameld volgde er een kort voorstelrondje – ik blijf hier altijd een beetje moeite mee hebben, hebben jullie dat ook? – en daarna konden we los. Een wandeling door het mooie Zeeheldenkwartier volgde. Nooit geweten dat dit zo’n leuke buurt is! En dan heb ik nog maar een gedeelte gezien nu, natuurlijk. Er is vast nog meer te ontdekken.

Instatour4

Een paar van de leukste plekken die we bezochten (en uitgebreid vastlegden) tijdens de tour:

Vleugels (centrum voor gezondheid en meditatie)
BijPriester (kledingbibliotheek)
Yurt Store (interieur)
Wauw (heel veel plantjes!)

De Hagenees in haar element

Instatour3

Het leuke is: Lianne woont tijdelijk in het Zeeheldenkwartier en toch kende ze de meeste adresjes die we tijdens de wandeling bezochten nog niet. Zoals ik ook al zei over de Mondriaanwandeling: het kan soms heel verhelderend zijn om eens écht op pad (zoals met een gids, of een lijst met adressen erbij,) te gaan in je eigen buurt. Je ontdekt sowieso dingen die je anders nooit had gezien, dat weet ik zeker. (ook een aanrader: volg eens een street-art wandeling in de stad waar je woont, als die worden aangeboden. Dat vind ik persoonlijk ook altijd enorm leuk en leerzaam.)

Het Zeeheldenkwartier is dus echt heel erg leuk. Dat hebben we proefondervindelijk kunnen vaststellen en ik hoop ook dat ik het een beetje heb weten over te brengen op mijn foto’s. Wat ik trouwens ook leuk vond om te zien, was dat er een paar mensen deelnamen aan de wandeling die daar echt met een doel waren. Deelnemers met startende internetbedrijven, die nog helemaal moeten uitzoeken: hoe kan Instagram voor mij werken? Ook Lianne denkt er na deze campagne van 30 dagen lang iedere dag Instagrammen over na om hier iets mee te gaan doen. Dit vond ik zo leuk om te horen! En ik weet dat ze er heel goed in zou zijn, want ze heeft het deze maand echt geweldig gedaan. Ik heb haar met heel veel plezier gevolgd. (en dat blijf ik uiteraard doen)

Voor mij is Instagram een daily business, maar toch leer ik ook altijd weer iets bij. Zo heb ik bijvoorbeeld weer eens nagedacht over wat ik nou eigenlijk altijd fotografeer, en waarom. Ik herken een paar terugkerende onderwerpen in mijn feed. Dat zijn: bloemen, planten, koffie, dingen met tekst erop en mijn voeten ergens in beeld. Die voetenfoto’s, die maakte ik vroeger altijd al, op vakantie, met mijn wegwerpcamera. Mijn vader – hij is fotograaf – heeft me altijd aangemoedigd hier iets mee te doen. Ik ben er nooit mee gestopt. Wanneer ik mijn voeten op een foto zie, weet ik dat ik er echt was. Of zo. Goed, niet om hier nou al te diep op in te gaan, maar het is duidelijk iets dat steeds terugkomt. Net als die bloemen, planten en koffie. Het zijn gewoon dingen die ik graag zie en dus wil vastleggen. Ze vervelen me nooit.

Iets met leuke dingen die tot een einde komen

Lianne’s Haagse avontuur zit er bijna op. Ze is nog een paar dagen in de stad en tot slot zal ze aanwezig zijn op de ‘closing party.’ En: jij kunt daar ook aanwezig zijn! In mijn vorige blogpost schreef ik al over de winactie, maar ik zal het hier nog eens herhalen:

Ook zin om (weer) eens een dagje Den Haag te komen doen? Ik mag namelijk kaartjes weggeven voor een toffe closingparty op 6 juli. Pierre Wind komt hapjes maken (met zeewier, heb ik me laten vertellen) en de Haagse band Splendid komt optreden. En uiteraard vindt dit alles plaats in Den Haag, want daar is het allemaal om te doen natuurlijk :) Zo sluiten we de 30 Days As A Hagenees avonturen van de 3 deelnemers (Vincent-Paolo Corputty, Bas Deelman en natuurlijk Lianne de Bie) op een mooie manier af!

Het event is bedoeld voor young professionals die níet uit Den Haag komen, maar graag kennis willen maken met de stad. Gaat dit over jou en heb je zin om op 6 juli naar Den Haag te komen? Laat dan in een reactie onder deze post even weten dat je geïnteresseerd bent!

Praktische info over het event op een rijtje: 

Datum: donderdag 6 juli
Tijd: 20.00 – 23.00 uur
Locatie: Strandclub Moodbeach, Strandweg 128 Den Haag

Ben je benieuwd naar wat Lianne nog met haar laatste dagen als Hagenees doet? Volg haar dan op Instagram en/of Facebook!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “30 Days As A Hagenees #3 (instatour Zeeheldenkwartier)

  1. Vind Den Haag altijd een heerlijke stad, weer eens wat anders dan standaard een dagje naar Amsterdam gaan. Volgende keer als ik ga ga ik zeker even langs bij je favoriete plekjes!

  2. Ik wil die instatour ook doen! Lijkt me super handig voor mijn werk en ik woon echt om de hoek van het zeeheldenkwartier en ben er nog nooit geweest. (SCHAAM!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *