30 Days As A Hagenees, deel 2

Denhaag1

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Den Haag Marketing  

Afgelopen week schreef Lianne een gastblog op de Groene Meisjes, over het bijzondere project waaraan zij meedoet. Dat project heet ‘30 Days As A Hagenees‘ en inderdaad, zoals de naam al doet vermoeden, gaat Lianne 30 dagen lang als Hagenees door het leven. Dat betekent dat ze een maand lang in Den Haag woont, werkt, vrienden ontvangt, eet,… nouja, gewoon leeft dus :) Vorige week ontmoette ik Lianne voor het eerst en het klikte meteen. En dat is maar goed ook, want we zouden twee keer samen een dagje op pad gaan! Afgelopen woensdag was het zover en het was erg leuk, zoals ik je in deze post ga vertellen. Ook goed om te weten: ik heb een toffe winactie voor je, aan het einde van deze post!

Mondriaanwandeling door de bomenbuurt

denhaag3

Het allergrappigste van dit ’30 dagen als een Hagenees’ project lijkt me toch wel dat je op de meest uiteenlopende plekken komt. Lianne en ik vergeleken het een beetje met een persreis die je als blogger wel eens mag maken. Je gaat naar een stad of een gebied en vervolgens is het de bedoeling dat je in een korte tijd zoveel mogelijk ziet, doet, beleeft, probeert, proeft, enzovoorts. Met zo’n persreis gaat het dan vaak maar om een dag of vijf, maar in Lianne’s geval blijft ze natuurlijk een hele maand in Den Haag. Ook is het anders omdat zij echt in de stad woont, waar ik als blogger altijd alleen maar op een korte reis ga, dus in hotels verblijf. Dat voelt op alle fronten anders, maar ergens heeft het ook veel gelijkenissen: je komt in ieder geval op allerlei plekken waar je anders nooit zou komen.

Want wie had gedacht dat wij op een bloedhete woensdag (ik zag op een gegeven moment dat het 32 graden was en ik zou willen dat ik het niet had gezien,) een Mondriaanwandeling door de Bomenbuurt in Den Haag zouden maken? Ik had het je een paar weken geleden nog niet kunnen voorspellen, eerlijk gezegd. En toch stonden we daar, op het afgesproken verzamelpunt. Waar de gids en de rest van de groep al klaarstond. Ik kon er niks aan doen, maar ik moest in mezelf toch een beetje grinniken. ‘Hoe ben ik hier nou weer beland en wie zíjn deze mensen?!’ Eén dame – ik zeg dame, want het waren allemaal wat oudere mensen – riep met heerlijk Haags accent ‘ik ben met pensioen, dus heb geen reet te doen!’ en de toon was gezet.

denhaag4

De gemeente Den Haag (en als ik het goed heb gezien Utrecht en Amersfoort ook,) viert dit jaar 100 jaar Mondriaan en De Stijl. Wie goed heeft opgelet bij Kunstgeschiedenis op de middelbare school, weet dat deze twee bewegingen (mag ik dat zo noemen?) erg belangrijk zijn geweest voor onze architectuur. Ik zeg er maar heel eerlijk bij dat architectuur niet mijn specialiteit is – of eigenlijk weet ik er gewoon bar weinig van af, – maar interessant vind ik het zeker wel. Het was in elk geval heel erg leuk om de gids te horen vertellen over de invloeden die in de bouwstijl in deze Haagse buurt terug te vinden zijn en het maakt ook dat ik voortaan misschien zelfs anders kijk naar ogenschijnlijk ‘doodnormale’ woonhuizen uit deze periode. (vanaf rond 1910) En wat is het leuk om zo’n wandeling met een gids eens te doen, ook als je niet op vakantie bent. Misschien wel gewoon in je eigen woonplaats, of sterker nog; in je eigen buurt. Je leert en ziet altijd dingen die je nog niet wist, dat weet ik zeker.

Maar bloedheet was het wel. Kijk maar naar de totaal oververhitte foto van ons hierboven. Mijn hemel. Het water in de Dopper in mijn rugtas raakte nog net niet aan de kook. En daarom besloten we om na de wandeling heel snel met iets lekkers te eten en te drinken een parkje in te duiken. Schaduw alsjeblieft!

De Vegetarische Slager

denhaag2

Daarvoor gingen we eerst nog even langs de Vegetarische Slager. De winkel dus. Natuurlijk kende ik alle producten van de Vegetarische Slager al lang en eet ik ze graag, maar ik was nog nooit in hun winkel – aan het Spui in Den Haag – geweest. Als Groen Meisje kan dat natuurlijk eigenlijk niet, dus ik was blij dat ik hier verandering in kon brengen, samen met Lianne.

En dat was misschien wel de perfecte gelegenheid, want voor Lianne is dit hele wereldje nog een beetje nieuw. Zoals je in haar gastblog hebt kunnen lezen studeert ze Earth&Enviroment en is ze voornamelijk bezig met projecten rondom water. Heel tof en interessant! Ook heeft ze onlangs een maand lang vegan gegeten, omdat ze wilde weten hoe dat zou zijn. Dat beviel haar goed, maar ze is nog geen fulltime vegetariër. (en dat geeft niet, zal ik er meteen bij zeggen. Voordat jullie denken dat ik daar een mening over heb ;))

Maar wat een uitkomst is deze winkel dan! Zeker wanneer je nog niet zo bekend bent met vega(n) eten, kan de Vegetarische Slager je een heel eind opweg helpen. Ik heb ook wel eens ergens gelezen dat het merk zich niet per se richt op vegetariërs, maar eerder op vleesverlaters. Dat snap ik wel, want het merk maakt vegetarisch eten echt heel toegankelijk. De winkel staat en ligt vol met heerlijke producten, die je stuk voor stuk wilt uitproberen. We bestelden twee verse broodjes: Lianne een wrap met gerookte kip en ik een broodje kip-kerrie salade. Beide 100% vegan en wow, het was zó lekker. Ook kreeg Lianne nog een verpakking met vegetarische gehaktballetjes in satésaus mee (dit is een samenwerking tussen de Vegetarische Slager en Unox,) om thuis – in haar Haagse leenkeuken – uit te proberen. Ik zal haar zaterdag, als we weer samen op pad gaan, vragen hoe ze het product vond!

Ja, want zaterdag gaan Lianne en ik dus weer op pad en ik heb er zin in! Dit keer gaan we een begeleide instatour door de Zeeheldenbuurt maken en ook daar ben ik erg benieuwd naar. Ik ken de buurt helemaal niet en tips rondom Instagram zijn altijd welkom. Ik moet zeggen, ik leer Den Haag zo ook weer op een heel nieuwe manier kennen en ik vind het super leuk! (tips voor in deze buurt zijn welkom!)

Winactie

Ook zin om (weer) eens een dagje Den Haag te komen doen? Ik mag namelijk kaartjes weggeven voor een toffe closingparty op 6 juli. Pierre Wind komt hapjes maken (met zeewier, heb ik me laten vertellen) en de Haagse band Splendid komt optreden. En uiteraard vindt dit alles plaats in Den Haag, want daar is het allemaal om te doen natuurlijk :) Zo sluiten we de 30 Days As A Hagenees avonturen van de 3 deelnemers (Vincent-Paolo Corputty, Bas Deelman en natuurlijk Lianne de Bie) op een mooie manier af!

Het event is bedoeld voor young professionals die níet uit Den Haag komen, maar graag kennis willen maken met de stad. Gaat dit over jou en heb je zin om op 6 juli naar Den Haag te komen? Laat dan in een reactie onder deze post even weten dat je geïnteresseerd bent!

Praktische info over het event op een rijtje: 

Datum: donderdag 6 juli
Tijd: 20.00 – 23.00 uur
Locatie: Strandclub Moodbeach, Strandweg 128 Den Haag

Wil je meer zien van wat Lianne allemaal ontdekt in de stad? Volg haar dan op Instagram of Facebook. Ik moet zeggen: ze is een geboren blogger/social influencer, als je het mij vraagt. Ze maakt toffe foto’s, vertelt leuke verhalen, ze ís gewoon heel leuk ook, dat helpt ;) Kortom; volgen! En kijk zaterdag even met ons mee als we op instatour zijn! Ik zal verslag uitbrengen op Insta-stories. Tot dan! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

2 gedachten over “30 Days As A Hagenees, deel 2

  1. Wat een super leuk stuk heb je er van gemaakt Merel! Thanks voor de lieve woorden en tot morgen!! :D

  2. Wat een leuke blog!
    Een must-go voor elke vegetariër/vegan: de vegetarische snackbar! Zit bij Den Haag Holland spoor. Er is zoveel keus dat je een paar keer terug moet komen voordat je alles hebt geprobeerd wat je wil proberen :P
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *