Aankondiging VerzamelaarsJaarbeurs

VZJ-Zonnebrillen

Afgelopen zondag schreef ik nog dat ik het ‘kringlopen’ – ofwel, het bezoeken van kringloopwinkels – zo mis. Vroeger kwam ik wekelijks in allerlei kringloopwinkels, maar sinds ik geen auto meer heb, is dat er niet meer bij. Ontzettend jammer, want mijn liefde voor alles wat met tweedehands en vintage spullen en kleding te maken heeft is groot. Ik mis het struinen tussen de schappen vol met prullaria en het uitpluizen van de oneindige rijen bloesjes, jurkjes en jasjes. De gezelligheid van een vintagewinkel, dat is gewoon in een ‘nieuwe’ winkel niet te vinden.

Het schijnt dat vrouwen die net gehoord hebben dat ze zwanger zijn overal zwangere vrouwen op straat tegenkomen. En mensen die een nieuwe rode auto hebben, hebben opeens het gevoel dat iedereen in een rode auto rijdt. Ik heb dat blijkbaar met het onderwerp ‘kringloop&vintage,’ want ik kom opeens allerlei leuke adressen en events tegen. Gelukkig ben ik nu ook een groot evenement tegengekomen waar ik makkelijk zonder auto naartoe kan. De Verzamelaarsjaarbeurs, in de Jaarbeurs in Utrecht!

VZJ-Naaigerei

 

VZJ-Accessoires (3)

Op zaterdag 22 en zondag 23 november gaat het gebeuren. Dan wordt de Jaarbeurs weer gevuld met honderden stands met prachtige spullen en duizenden bezoekers die zich komen verlustigen aan al dat moois. De Verzamelaarsjaarbeurs is het grootste vintage-event van Europa. Wow, gewoon in ons eigen Utrecht! Hier moeten wij bij zijn. Zoveel is duidelijk.

VZJ-Edith Piaf Foto (20)

Als je denkt dat de Verzamelaarsjaarbeurs zomaar een rommelmarkt is heb je het mis. Dit is een beurs voor de ware vintagelover. Daarbij komt dat je er meer kunt dan naar spulletjes kijken alleen. Zo kan je een expo over het leven van Edith Piaf bewonderen en heeft visueel kunstenaar Pet van de Luijtgaarden een kunstwerk gemaakt van zo’n 50.000 speelgoedfiguurtjes uit Kinder Surprise eieren. We kunnen niet wachten om dit te gaan bekijken!

Ook wordt er op de beurs een felbegeerde prijs uitgereikt. Het gaat om de Dutch Collector Award voor verzamelaars met opvallende en bijzondere collecties uit drie verschillende categorieën. Dat is toch prachtig? Hier wordt het verzamelen tot een kunst verheven en dat vinden wij mooi.

Wij verheugen ons op een dagje lekker terug in de tijd. Naar jaloersmakende verzamelingen porseleinen kattenbeeldjes, antieken kookwekkers die nog steeds werken en oranje vazen in alle soorten en maten uit het jaar retro. Als jij net als wij aanwezig wilt zijn op Verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht, dan is het goed om een aantal dingen te weten:

 • De beurs vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 november in de Jaarbeurs.
 • Op zaterdag kan je van 09.00 tot 17.00 naar de beurs. Op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
 • Een kaartje voor volwassenen kost in de voorverkoop (via deze link) €11,50.
 • Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis naar de beurs.
 • Wil je twee dagen naar de beurs? Dan doe je er goed aan om een passe-partout aan te schaffen. Dit kost €20,50.

Winactie – GESLOTEN 

De organisatie van de Verzamelaarsjaarbeurs is zo goed om een aantal kaarten te verloten onder onze lezers. Dat is niet alleen leuk voor jullie, maar ook voor ons. Waarom? Omdat we het natuurlijk heel tof zouden vinden om jullie daar tegen te komen. We mogen daarom 5 x 2 kaarten verloten!

Wat moet je doen om kans te maken op de kaarten?

1. Laat ons weten met wie je graag samen naar de Verzamelaarsjaarbeurs wilt gaan.
2. Volg de Verzamelaarsjaarbeurs Facebookpagina. Ook erg handig om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes rondom de beurs!

Check van tevoren alsjeblieft of je op 22 of 23 november beschikbaar bent en laat een reactie achter onder een geldig mailadres, zodat wij je makkelijk kunnen bereiken. Dankjewel en veel succes!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

56 gedachten over “Aankondiging VerzamelaarsJaarbeurs

 1. Oe, tof! Ik zou heeel graag met m’n beste vriendin naar de Verzamelaarsbeurs gaan. Ze heeft het momenteel op allerlei fronten niet zo makkelijk en het zou leuk zijn om haar met een dagje uit te verrassen. Ze woont ook nog eens in de buurt… en voor mij is het makkelijk te treinen.

 2. Wat leuk! Ik weet zeker dat mijn zusje het ook heel leuk zou vinden, dus als ik win neem ik haar mee.

 3. Ik zou super graag met mijn moeder willen gaan! We zijn beide ontzettende 2ehands-struiners. Zo erg zelfs dat als we bij familie in zwitserland zijn we alle 2ehands blokhutjes (Brocki’s :) af gaan.

 4. Ooooo ik ben al een paar jaar niet meer geweest, hoe leuk om weer een keertje te gaan. Mijn vriend en ik gaan begin volgend jaar verhuizen en ik (eh, wij) kan wel wat leuke nieuwe vintage interieursneupeltjes (dit woord bestaat) gebruiken. Mag hij met me mee om zijn goedkeuring te geven.

 5. Ik ben vorig jaar met een vriendin geweest en ik hoef niet zo nodig weer! Het duizelde me echt enorm van zo ontzettend veel spullen. We wisten van gekte niet waar we moesten beginnen en aan het einde van de dag gingen we met niks weer naar huis..

 6. Wow! Echt een leuke winactie! Ik zou graag samen met mijn beste vriendinnetje naar de verzamelaarjaarbeurs willen. We vinden het altijd heerlijk om lekker te sneupen naar bijzondere en gekke spullen.

 7. Ooh thank you thank you voor deze leuke tip! Ik zou er heel graag naartoe gaan met mijn grote zus! Wij houden van vintage, struinen voor leuke 2e hand spullies en kleding!!! Dus zou het super zijn om te winnen :D

 8. Met mijn moeder! Zij vindt altijd de mooiste dingen tussen alles wat er te koop is!

 9. Leuke actie!!! Ik zou graag met mijn vriend gaan. Wij gaan altijd graag “struinen” op markten.

 10. daar wil ik wel heen met mijn man. Wonen er om de hoek Kids uit logeren, wij lekker struinen en S’avonds hapje eten. Date weekend met mijn lief. Heb nog een aantal items op mijn wensenlijstje staan.

 11. Met m’n zusje Stefanie! Vaasjes en misschien kleding zoeken, heerlijk!!

 12. Oh dat is awesome! Ik was laatst weer in de Ijhallen en daar word ik zo zalig gelukkig van. En nu woon ik ook nog eens in Utrecht dus dat is helemaal perfect :) :) Ik zou een vriendinnetje mee willen nemen die binnenkort haar eerste eigen huis gaat kopen en waarvan ik weet dat ze nog wel plek gaat hebben voor wat mooie vintage spulletjes!

 13. Ik zou het graag kado doen aan mijn ouders. Ze gaan alle 2e hands marktjes in de buurt af. En deze week heeft mijn moeder gehoord dat ook zij haar baan kwijt is omdat het bedrijf failliet is. Ze vind dit erg lastig omdat mijn vader ook al 5 maanden thuis zit. Kortom tijd voor wat leuks!

 14. Ik zou graag met een vriendin, Jessica, hier naar toe willen.
  Wij zijn beiden trouwe volgers van jullie blog. Jessica is dol op rommelmarkten, vintage, antiekmarkten/winkels/beurzen. Ze bezoekt iedere week wel iets en heeft speciale potjes met contant geld voor het bezoeken van deze markten.
  Bovendien heeft ze me gesteund in een moeilijke periode en heeft ze zelf ook een lastige tijd doorgemaakt. Jullie zouden haar hier heel blij mee maken!

 15. Met mijn lieve vriendje (10 november alweer 2 jaar crazy, madly in love) om ons appartementje/inrichting weer aan te vullen met mooie “ons” spullen. Gelukkig krijgt hij een steeds betere smaak ;)

 16. samen met mijn lieve snoezige vriend, om hem maaar eens helemaal onder te dompelen in de ouwe meuk waar ik zo van hou! ik ga duimen!

 17. Samen met een lieve collega die net zoveel van retro houdt als ikzelf…
  Volgens mij is deze beurs hetzelfde gevoel als langsgaan in een snoepjeswinkel, watertandend zo leuk….

 18. Ik zou graag met m’n tante gaan, die is rond die tijd jarig en we vinden dot soort dingen beide fantastisch! We gaan vaak samen op pad met een lijstje met missies, en ik vermoed zo dat we hier heel goed zouden slagen :D

  1. Gefeliciteerd! Jij hebt 2 kaarten voor de beurs gewonnen! We hebben je een mailtje gestuurd. Het kan zijn dat deze in je spambox terechtkomt. Zou je dat even willen checken? dankjewel!

 19. Leuk leuk leuk! Ik zou mijn vintage vriendin / partner in crime Joni meenemen :) Handig dat Utrecht – who needs Duitsland! (maar ik ga wel met jullie Hamburg-tips op zak naar Hamburg morgen ;))

 20. Hier zou ik zo graag mijn lieve huisgenootje mee verassen. We wonen samen in utrecht en ze staat altijd voor me klaar terwijl ze keihard bikkeld voor Haar studie. Dit verdiend ze echt. Helaas hebben we geen centje over om zelf kaarten te kopen..
  Dus… Heel graag!! :-)

 21. Hoi groene meisjes,

  Ik vind dit echt een leuke actie! Ik zou graag mijn vader willen meenemen. We hebben altijd Papa dagen waarop we samen iets leuks doen maar de laatste tijd is dat niet makkelijk aangezien mijn oma erg ziek is. Ik denk dat het voor hem een hele leuke afleiding zou zijn :) Veel liefs!

 22. Ik wil graag naar deze beurs met mijn moeder. Zij komt uit de jaren 50 en is de grootste vintage lover die ik ken en zij heeft mij met dit fijne virus aangestoken. Wat zou het leuk zijn om hier een moeder/dochter dagje van te maken om het al alleen maar te kunnen hebben over 1 ding! VINTAGE

  1. Gefeliciteerd! Jij hebt 2 kaarten voor de beurs gewonnen! We hebben je een mailtje gestuurd. Het kan zijn dat deze in je spambox terechtkomt. Zou je dat even willen checken? dankjewel!

 23. Met mijn man hij heeft een revalidatie traject achter de rug en hebben lange tijd niks leuks samen kunnen doen nu wordt het huis aangepast en alles gelijkvloers dus is een uitje wel welkom kunnen we gelijk ideeen op doen en spulletjes zoeken voor als huisje klaar is.

 24. Ik zou heel graag met mijn moeder gaan, die ook gek is op tweedehands spulletjes en vintage. :)

 25. Ik zou graag met mijn tante willen gaan. Ze is gek op vintage spullen. En ze verdient het om er even uit te gaan.

 26. Wat super tof. Het zou een super leuke dag kunnen worden met mijn moeder. Even er tussen uit op een zondag omdat het verder alleen maar werken is voor ons. Ze heeft het verdient en kunnen we weer wat moeder en dochter tijd creëren.

 27. Ik zou het geweldig vinden om te gaan! Ik woon in een oud (100jr) vissers huisje, en naast dat ik het super goed/fijn/leuk/tof vind om spullen het te gebruiken, vind ik het ook heel mooi om spullen met een verhaal te hebben. Samen met een vriendin die ook een geweldig oud huis bezit, speur ik vaak naar vintage spullen. Super toffe winactie dus!

 28. Leuk!! En goed om te weten dat deze beurs eraan komt! Ik zou beide kaartjes geven aan mijn schoonouders. Schoonvaderlief van 80 vindt dit soort dingen onwijs leuk, wil stiekem ooit nog eens op de boekenmarkt 2ndhand boeken verkopen etc. Kortom, perfecte voor een leuk dagje uit :).

 29. Het lijkt me ontzettend leuk om hier samen met mijn lieve vriendin Harma naar toe te gaan. Op 1 december start ze met haar droombaan, educatie medewerker bij het van Gohh museum. Ik ben onwijs trots op haar dat het gelukt is om deze droom waar te maken. Ben al een tijdje aan het nadenken over een passend cadeautje, gezien onze liefde voor tweedehands spulletjes denk ik dat we hier het perfecte cadeautje zouden kunnen vinden. En als ik nog een reden mag geven, zelf ben ik net verhuisd en kreeg daarna te horen dat mijn contract niet werd verlengd. Dus ik probeer mijn huisje op een budget manier toch gezellig te maken, deze beurs kandaar bij helpen :) jullie in ieder geval vast veel plezier en een goede jacht gewenst ;)

 30. Ik zou dit zo leuk vinden om te winnen! Laatst leerde ik mijn mama de wondere wereld van de Vintage en tweedehandskleding kennen. We gingen naar de Negen Straatjes, want dat zouden we al twee jaar doen. Ze was overdonderd over welke mooie spullen en kleding je kan krijgen! Ik heb haar beloofd dat we dit vaker zouden gaan doen, maar wat kan er nu op tegen een bezoekje aan de Verzamelaarsbeurs!?

 31. Mijn moeder! Ze is altijd superdruk met haar webwinkel ‘De Groene Drogist’, dus dit zou een perfect zijn voor een dagje er tussenuit! We gaan regelmatig samen naar de kringloop en het lijkt me superleuk om een keertje naar zo’n beurs te kunnen met haar!

 32. Met mijn schoonmoeder. Die is Francofiel en met Edith Piaf doe ik haar een groot plezier.

 33. Wow ben idd ook heel benieuwd naar het kindersurprise
  kunstwerk. Ik wil graag naar de beurs met mijn bestie Vanessa. We zijn allebei vintage/kringloop lovers plus dat zij net een nieuw huis heeft gekocht dat ze in burlesque vintage stijl wil inrichten en nog wel wat meer inspiratie kan gebruiken!

 34. met mijn vriendinnetje Barbaramama.nl Samen beleven we de laatst jaren een vrijwel synchroon leven, zij 72km verderop. Niet voor niets dat we elkaar “spiegeltje” noemen. We zien elkaar niet vaak en hebben een gezamenlijke liefde voor vintage. Hét event om quality time met elkaar door te brengen.

 35. Ik zou heel graag met mijn moeder gaan. Neuzen in kleine rommelwinkeltjes en -marktjes deed ik al met haar toen ik amper kon lopen. Mijn moeder geniet oprecht van dit soort dingen vooral omdat ze er niet zo veel meer op uit gaat nu ze wat ouder wordt en ernstige oogproblemen heeft. Een dagje tussen allemaal mooie vintage dingen in combinatie met een weekendje bij mij en mijn dochtertje zou voor haar heel veel betekenen.

 36. Leuk! Ik zou graag met mijn vriend gaan, we hebben beide een grote liefde voor tweedehands/vintage spullen :).

 37. Laura van der Straaten schreef:

  Ik zou met mijn beste vriendinnetje gaan, omdat zij net een nieuw huis gekocht heeft en mijn vriend en ik bezig zijn met de aankoop. Het liefst heb ik straks een huisje vol met hutkoffers, oude biologieposters en heel veel warme kleuren…

 38. Ohhh wat ontzettend leuk! Mijn oma had vroeger altijd een kraam op de verzamelbeurs en ik mocht altijd met haar mee. Sinds ze is overleden ben ik nooit meer gegaan, maar het lijkt me super om hier weer eens rond te kijken en mooie spulletjes te vinden!

  1. Gefeliciteerd! Jij hebt 2 kaarten voor de beurs gewonnen! We hebben je een mailtje gestuurd. Het kan zijn dat deze in je spambox terechtkomt. Zou je dat even willen checken? dankjewel!

 39. Mijn beste vriendin Tatiana is gek op vintage spulletjes. En ik las dat er dan ook een platen en cd beurs is en zij is gek op platen (eigenlijk leeft zij in een verkeerde tijdperk) Hopelijk kan ik haar verrassen met een kaartje voor de beurs.

 40. Wat goed dat ik dit lees, ik woon zelf in Utrecht maar kende dit nog helemaal niet. Ik zou hier heel graag met mijn vriend heen gaan, we houden beide van vintage (hij vooral oude platen, ik kleine hebbedingetjes) en ik ben een paar dagen hierna jarig, perfecte gelegenheid om hem dus wat hints te geven ;)

 41. Yes, heaven is a place on earth! Ik zou dolgraag met mijn vintage verloofde een dagje willen rond struinen en inspiratie opdoen voor onze bruiloft! <3

  1. Gefeliciteerd! Jij hebt 2 kaarten voor de beurs gewonnen! We hebben je een mailtje gestuurd. Het kan zijn dat deze in je spambox terechtkomt. Zou je dat even willen checken? dankjewel!

 42. Yeah geweldig! Zou een leuk dagje uit zijn met m’n vriendinnetje!!

 43. Gewoon omdat het zo’n leuke beurs is en wij speciaal van Brugge komen!

 44. Omdat ik graag met mijn moeder de kramen af wil struinen op zoek naar africa must be free by 1983 van augustus pablo op vinyl.

  1. Gefeliciteerd! Jij hebt 2 kaarten voor de beurs gewonnen! We hebben je een mailtje gestuurd. Het kan zijn dat deze in je spambox terechtkomt. Zou je dat even willen checken? dankjewel!

 45. Héérlijk met de kids de beurs afstruinen op zoek naar materiaal voor mijn kunstwerken #recycleart.
  Ben ook zeer benieuwd naar het kunstwerk van Pet vd Luijtgaarden van speelgoedfiguurtjes. #inspiratie

 46. Oh tof! Dat is echt iets voor mijn ouders! Ik zou dan ook heel graag mee doen om kaartjes voor mijn ouders te winnen. Ze hebben dat weekend toevallig vakantie, maar ze blijven thuis en ik zou zo graag willen dat ze samen wat leuks gaan doen. Ze zijn vandaag precies 33 jaar (!) samen en ze zijn echt gek op vintage spulletjes, ons huis staat er vol mee – het is net een beetje een museum hier thuis! Dus ik gun ze dit dagje uit heel erg.

 47. Rufus, Annelotte, Liza, Maartje en Doortje, gefeliciteerd! Jullie hebben de kaarten gewonnen. We hebben jullie gemaild!

 48. […] Utrecht gaan! We hebben een druk programma, maar wat een perfecte timing: eerst gaan we naar de Verzamelaarsjaarbeurs, dan kunnen we doorrollen naar Le Bazarre op het Neude – een vintage beurs met allemaal toffe […]

 49. Goede avond,

  Is er misschien 1 gratis kaartje beschikbaar voor
  2022 Verzamelaars Jaarbeurs ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *