Geschreven door: Merel

27 gedachten over “Al je vragen over een vegan dieet

 1. Ik vind infographics altijd zo leuk! En zeker als ze over veganisme gaan natuurlijk :)
  Vitamine D kan je trouwens ook vinden in zongedroogde paddestoelen! Kan je zelf drogen ’s zomers, of bij de toko halen. Ik heb het nog niet zelf geprobeerd, maar ik wil er dan nog eens champignonpaté van maken voor in de winter.

 2. Super handig! Als ik er voor zou kiezen helemaal vegan te worden zou ik zoiets in mijn keuken willen hangen. Af en toe even spieken wat voor boodschappen ik het beste mee kan nemen :)

 3. In sinaasappels zit ook veel calcium :) Om te zien of je alles binnen krijgt (vitamines, mineralen, aminizuren, omega3&6 zuren) kun je een account aanmaken op http://www.cronometer.com :) Vind ik heel fijn werken.

 4. Iets wat ik me afvraag: ik snap dat veganisten geen melk en ei eten omdat ze niet willen meewerken aan de zuivelindustrie, maar stel nou (puur hypotetisch) dat het om n eitje gaat van de kip van je tante, of een glaasje melk van een koe die iemand op zijn land heeft staan voor de gezelligheid, een koe waar niet de kalfjes bij worden weggehaald en die niet zal worden geslacht, etc.
  Kan het dan in theorie wel? En zo nee, wat is dan de reden om het te laten staan?
  Ik vraag dit om beter te begrijpen waarop mensen voor vegan kiezen.

  1. Dat ligt natuurlijk helemaal aan de persoon zelf en de redenen waarom iemand vegan eet. Naast dat ik het vanuit mijn liefde voor dieren laat staan denk ik dat het gezonder is geen dierlijke producten te gebruiken. Andere personen zullen er geen moeite mee hebben wel een eitje van de buurman te eten terwijl sommigen op geen enkele manier ‘gebruik’ willen maken van dieren.

 5. Heel duidelijke afbeelding! Ik eet zelf wel gewoon vlees maar ben wel altijd op zoek en geïnteresseerd in gezonde voedingsmiddelen. Dus erg leuk om dit zo te zien.

 6. Dag dames, leuke infographic. Het is heel goed mogelijk om (bijna) alle voedingsstoffen binnen te krijgen als veganist. Ik heb echter als voedingskundige (diëtist) twee kanttekeningen bij deze graphic.
  1. het benodigd gehalte aan eiwit ligt wel erg laag. De standaard ligt op 0,8 g per kg lichaamsgewicht, wat zou inhouden dat volgens deze graphic dames 58 kg wegen en heren 70 kg. Redelijk optimistisch ;) Ook belangrijk is de combinatie van eiwitrijke producten die je inneemt, ze moeten elkaar aanvullen.
  2. vitamine D – niemand in Nederland krijgt voldoende binnen aangezien we hier te weinig zonlicht hebben. Met verrijkte voedingsmiddelen kom je een eind, maar de meeste mensen (veganist of niet) zouden een supplement moeten gebruiken.
  Een paar kleine nuances van mijn zijde, maar altijd fijn wanneer iets visueel inzichtelijk wordt gemaakt!

 7. Ik voel me altijd zo slecht als ik een post bekijk over vegan eten, ik vind het namelijk wel interessant, en eerlijk is eerlijk, ik eet best vaak vegan en vegetarisch, maar helemaal 100% zit er niet in voorlopig!

  1. We willen niet dat je je slecht voelt Emma! Nergens voor nodig. Iedereen doet wat hij of zij wil en kan!

 8. Ik vraag me niet af hoe ik bij een vegan eetwijze aan voldoende calcium, ijzer, omega kom … dat is duidelijk. Maar over B12 vind ik alle info nogal mistig.

   1. Bedankt voor de info. Met mistig bedoel ik eigenlijk hoe kan ik weten hoeveel B12 ik nodig heb? Ik ben geen fan van zomaar supplementen gaan slikken en ik vind het nogal duur. Ik kan geen goeie info vinden wanneer je nou B12 moet slikken. Ik eet amper vlees, ga daar helemaal mee stoppen, maar ik weet nog niet of ik na november helemaal veganistisch kan (wil) eten.
    Krijg ik voldoende B12 binnen, bij bijvoorbeeld 2x per week een vleesvervanger met toegevoegde B12 en misschien een ei of 2 …of een stukje kaas? Zoiets zoek ik, hoe kom ik aan voldoende B12 zonder pillen slikken?

    Ik snap dat ik in een maand geen tekort kan krijgen … maar hoe ga ik verder?

    1. Ik geloof dat je lichaam een aantal jaren toe kan met een bepaalde voorraad. En als jij af en toe kaas eet, zit je eigenlijk al goed. Echter, het ene lichaam reageert anders dan het andere. In dit geval zou ik dus altijd adviseren om een (natuur)arts te raadplegen!

     1. Dank, misschien is het inderdaad slim om eerst eens te laten testen!

 9. Wauw, die site is echt precies wat ik nodig heb om er in te komen. Als ik over twee weken afgestudeerd ben ga ik de stap nemen. Ik denk dat het gewoon wat makkelijker wordt als ik de eerste periode echt de tijd heb om alles uit te zoeken en wat basiskennis in. Gebruik te nemen. Ulti die site!

 10. Weet iemand hier toevallig waar ik in België gewoon in de supermarkt of apotheker vegan B12-pilletjes kan kopen? Verkopen ze die bv. in de Colruyt of Kruidvat? Ik vind het zo moeilijk met alle ingrediënten checken + mijn ouders doen nogal moeilijk over online bestellen…

 11. goede avond!
  Fijn artikel weer! Graag zou ik nog meer willen weten over vega omega 3 dha, welke capsules slikken jullie hiervoor ? en waar moet op letten bij de aanschaf ?

  Veel liefs!

 12. Als jullie ooit nou zo’n prachtige infographic over vega eten vinden he, willen jullie die dan ook publiceren? Ik ben al zolang vega dat ik soms de motieven (naast ‘bio-industrie’ & ‘milieutechnisch is het niet ok’) niet goed meer uit kan leggen, maar wordt wel erg moe van het ‘oh maar mensen zijn toch carnivoren?’ elke keer weer…

  1. Je kan ze zoeken op Pinterest! “Infographic vegeatarian” bijvoorbeeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *