Another Blogging Tag

Normaal gesproken zal je ons niet heel snel een tag zien invullen, maar omdat we het zo leuk vonden om de antwoorden op de elf vragen bij Iris en Sophie te lezen, wagen wij ons er vandaag toch ook maar eens aan. We beantwoorden dus elf vragen over bloggen. We hopen dat je het leuk vindt om de antwoorden te lezen!

Voorwoord

ph. Danique van Kesteren // 88forever.

1. Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Wat we zouden willen verbeteren; meer tijd (kunnen) steken in goede achtergrondartikelen en betere food-foto’s maken. Ook zouden we op een gegeven moment filmpjes willen gaan maken, want dat doen we nu nog niet. Wat we zo willen houden: onze persoonlijke schrijfstijl, onze onderwerpen en ons ‘luchtige’ groene imago.

2. Doe je alles voor je blog alleen?

Ja, maar dan natuurlijk met z’n tweetjes. Jamie doet alle technische zaken, zoals de hele techniek achter het blog, de HTML codes, de lay-out, enzovoorts. Merel schrijft praktisch alle artikelen. Maar dan zijn we er nog niet, want we hebben ook nog: alle social media kanalen (doen we samen,) email (doen we samen) en administratie (doet Jamie). Naar events, afspraken en hotspots gaan. Doen we samen. Kortom: veel doen we samen, sommige dingen ook niet. En zo vormen we samen een heel goed team!

3. Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Is het erg narcistisch om jezelf een 8 te geven? Dat doen we omdat we weten hoe hard we werken en we trots zijn op de originaliteit van ons blog. Ook krijgen we van onze lezers regelmatig te horen dat we ze inspireren en dat is toch ook wel iets om een beetje trots op te zijn. Dus ja, een 8 lijkt ons een mooi cijfer.

4. Verdien je geld met bloggen?

Ja, sinds kort verdienen we een beetje geld met bloggen. Dat komt doordat we bij een mediabureau zijn aangesloten en zij regelen de advertenties op ons blog. Campagnes voor gesponsorde blogartikelen moeten we 9 van de 10 keer afslaan, omdat we het heel belangrijk vinden dat onze artikelen altijd zo groen mogelijk zijn. Ontzettend veel merken voldoen niet aan die eis, dus ja, dan houdt het op. De advertenties brengen een beetje geld in het laatje. Je moet het zo zien: Jamie werkt 4 dagen in de week, Merel 3. (Jamie voor WAAR, Merel in het onderwijs) Daarnaast zijn we per persoon zo’n 40 uur in de week met de blog bezig. Dat betekent dat we beide zo’n 60 tot 70 uur in de week werken en we verdienen beide een parttime salaris. Ofwel: met het bloggen verdienen we op dit moment een leuk extraatje, maar absoluut nog niet genoeg om de rekeningen van te kunnen betalen. Wie weet komt dat later. We hopen dat wel, want het allerliefste zouden we fulltime bloggen, maar daar gaan waarschijnlijk nog wat jaartjes overheen.

5. Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen?

Dat heel veel mensen een mening over je hebben (omdat ze het idee hebben dat ze je kennen, terwijl dat natuurlijk nooit voor 100% kan, als je ons nog niet in real life kent) en dat deze mensen niks liever doen dan je hun normen opleggen. Wij huldigen het standpunt dat er tig tinten groen zijn en dat iedereen moet doen wat goed voelt voor hem of haar. Dat zijn helaas heel veel mensen niet met ons eens en die vinden ons ‘groene watjes.’ En niet groen genoeg. We krijgen heel veel reacties, mailtjes en berichten in de social media om ons dat duidelijk te maken. Soms raakt het ons: we doen ons best. En soms denken we: ga lekker verder met je zure leven! Wij worden heel vrolijk van ons groene leven, zoals dat er volgens onze normen uitziet. En we hopen dat we nooit opdringerig zijn in onze verhalen en juist laagdrempelig zijn voor mensen die bijvoorbeeld nog helemaal niet met duurzaamheid bezig zijn. Maar ja, dat is dus echt heel lastig.

6. Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Als je blog origineel is. Niks is zo erg als mensen die alléén maar dingen kopiëren van anderen. En ja, daar hebben we zelf ook mee te maken. Er zijn blogs die exact dezelfde artikelen, reviews, recepten en hotspots beschrijven als dat wij doen, alleen dan een paar dagen later. En nu gaat het om ons blog, maar als we zien dat bloggers elkaar na-apen, ben je ons helemaal kwijt. Natuurlijk is het leuk als een lay-out er mooi uitziet en als je goed kan schrijven. Maar het allerallerbelangrijkste is en blijft originaliteit.

bloggerlove

7. Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Jaaaa! En dat is meteen ook één van de leukste aspecten van bloggen: collega-bloggers ontmoeten. Heel in het begin van ons blog leerden we Serena, Larissa en Tara kennen. Al heel snel daarna leerden we Sophie en Iris kennen. En Lianne. En Marte. En Marieke. En Elise en Nina. Stuk voor stuk ongelooflijk leuke meiden die allemaal een enorme passie voor hetzelfde hebben: bloggen. En omdat bloggen best wel eens eenzaam werk kan zijn (je zit 80% van je tijd toch achter een beeldscherm,) is het te gek om je collega’s te leren kennen. We doen dus wel eens leuk dingen met elkaar, hebben veel contact via social media, ontmoeten elkaar bij events enzovoorts. Trouwens, doordat we veel in contact komen met PR bureaus en allerlei merken, leren we daar ook veel leuke mensen kennen. Inspirerende mensen, enthousiaste mensen en mensen die vaak heel goed van elkaar snappen waar we mee bezig zijn. Dat is zó leuk! Daarnaast ontmoeten we ook lezers en dat is echt ongelooflijk leuk, omdat we dan eens een gezicht achter de naam zien. Omdat we het zó leuk vinden om jullie te ontmoeten, zijn we van plan vaker eventjes te organiseren.

8. Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Waarschijnlijk is het je opgevallen dat wij een mix hebben van allerlei verschillende soorten artikelen. Dat gaat van recepten tot reviews en van achtergrondverhalen over duurzaamheid tot journals en persoonlijke verhalen. Persoonlijk bloggen vinden wij heel erg leuk en we vinden het zelf ook leuk om bij anderen te lezen. Maar omdat we weten dat er ook veel mensen naar ons blog komen voor nuttige informatie of bijvoorbeeld alleen maar recepten, kiezen we ervoor om een mix aan te houden. Daarbij komt; je moet ook altijd een beetje voor jezelf nagaan wat je wel en niet wilt delen met duizenden mensen. Sommige dingen deel je gewoon liever met je vrienden of je familie en niet met zóveel lezers. Dat zou ook niet nuttig zijn voor jullie, want heel boeiend is het vaak niet. Dus waar letten we op: dat we een mix van nuttig, boeiend en grappig aanhouden.

9. Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Wij hopen nog tientallen jaren door te kunnen gaan met bloggen, omdat we dat het allerliefste doen. En natuurlijk hebben we zo onze dromen voor de toekomst, zoals het schrijven van een boek, het uitbrengen van een eigen productlijn – en sowieso ‘De Groene Meisjes’ als merknaam gaan gebruiken, interactiever worden door bijvoorbeeld lezingen en workshops te geven, evenementen organiseren en heel Europa of de wereld rondreizen om groene hotspots voor jullie te vinden. Wanneer we zouden stoppen? Echt alleen als de lol er voor ons af is. Als we geen inspiratie meer hebben of als we op een dag denken: het is wel genoeg zo. Voorlopig kunnen we ons daar helemaal niks bij voorstellen!

10. Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

You kidding? Never.

11. Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

Jamie werkt op een MacBook Pro, Merel op een iMac. Dat laatste is vooral heel handig voor het bewerken van foto’s. Nu klinken we als pro’s, wat we niet zijn, maar we doen graag alsof. Verder gebruiken we een Olympus PEN camera. Wel grappig om even te laten zien welke dat is, want het is namelijk een retro model (Merel’s moeder had vroeger de analoge versie van deze camera) maar dan is deze dus wel digitaal. Je kan de camera hier bekijken. En verder gebruiken we de nodige keukenapparatuur om onze recepten te kunnen maken. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een Vitamix blender, een grillpan en een slowjuicer ;)

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “Another Blogging Tag

 1. Heel erg leuk om jullie antwoorden te lezen! Wist bijvoorbeeld niet wat voor werk jullie naast jullie blog hadden! Zo leren we elke keer weer iets meer, leuk! :)

  1. haha je we hebben gewoon onze eigen hashtag. #bloggerlove

 2. Leuk om wat meer te lezen over de ‘achtergrond’ van bloggen, en hoe jullie daar tegenaan kijken. Jullie zijn wat mij betreft zeker een 8 waard! (eigenlijk wel een 9 hoor ;) )

  1. Dank! Ja, daarom vonden wij dit ook zo’n leuke tag om bij anderen te lezen!

 3. Leuk om te lezen meiden! Van mij krijgen jullie een 10 hoor, vind jullie blog geweldig! Ga zo door!

 4. Super om te lezen!! En, jee, wat werken jullie VEEL! Omdat de Groene Meisjes gewoon heel leuk is EN omdat jullie zo hard ervoor werken; een dikke tien zou ik zeggen!

 5. Dat is zo jammer, dat mensen hun eigen mening willen opdringen, ik vind jullie absoluut top en een geweldige inspiratiebron, thanx jullie daar voor. Ik lees jullie graag, ga zo door, heel veel liefs maai

  1. Comes with the job, zeggen we dan maar ;) Heel erg lief van je, dankjewel!

 6. Jullie blog is zo inspirerend en leuk! Blijf vooral nog tientallen jaren doorgaan, ik blijf jullie volgen!

 7. Ik ben zo één van die lezers die eerst totaal niet met ecologische dingen bezig was. Maar omdat jullie zo leuk schrijven en ontzettend lekkere recepten hebben (en omdat ik een half jaartje in Amsterdam heb gewoond) is dat nu volledig omgeslagen :D.
  Bedankt om zo’n leuke inspirerende blog bij te houden!

  1. Wat te gek om te horen! Zo’n verhaal als dat van jou is het grootste compliment dat we kunnen krijgen! thanks.

 8. Wat leuk zo’n kijkje achter de schermen!
  ‘k Hoop dat jullie idd nog tientallen jaren zo door kunnen gaan!

 9. Leuk om te lezen. Punt 5 vind ik zelf ook het grootste nadeel, daarom heb ik ook geen reactie-mogelijkheid. Van die azijnzeikerds. Waarom lees je het dan? Ikzelf ben helemaal niet groen. Eet wel vegetarisch en suikervrij, maar om gezondheidsredenen, niet uit principe. En ik ben denk ik ook een stuk ouder dan jullie doelgroep. Toch lees ik graag hier. Ik vind jullie orginaliteit en passie erg aanstekelijk. Van kopiëren heb ik niet veel last, ik ben één van de weinige 40+-bloggers denk ik op een paar beautybloggers na.

 10. Leuk om te lezen!

  Ik vind het zo tof dat jullie gewoon jezelf blijven, ook al krijgen jullie negativiteit over jullie heen. Ik denk dat, dat jullie juist sterk maakt!

  Ik hoop dat jullie nog heeeel lang door gaan met bloggen, want ik lees de artikel elke dag :)

  Liefs!

 11. He Jamie en Merel,

  Wat ik het allerleukste vind aan jullie blog is dat jullie zo origineel zijn, en dat jullie een leven hebben dat herkenbaar is. Als jullie straks nog veel groter groeien en jullie van de blog kunnen leven (wat ik jullie echt gun), hoop ik dat jullie dat jullie dat kunnen vasthouden. Ik vind het inspirerend dat jullie in lekker maffe outfits (in de meest positieve zin!) rondwandelen, er eerlijk over zijn als het soms even niet zo lekker gaat en dat jullie eigenlijk een perfecte stem zijn van de ’20-somethings’, op zoek naar je eigen identiteit, de perfecte baan, een balans tussen werk en privé, etc. Dus ik zou zeggen: houd dat vast, dat maakt jullie uniek en geeft jullie blog ook een extra laag! Die grote lifestyle-blogs zijn superglamourous enzo, en dat is óók heel leuk, maar ik lees jullie het liefst juist omdat jullie laten zien dat het oké is om dingen op je eigen manier te doen!

  Dat wilde ik even zeggen! Ga zo door! :)

  xx

 12. Waarom maken jullie geen vriendengroep? Ik denk dat veel mensen best een kleine bijdrage willen betalen voor het lezen van de blog, helemaal als daar ook nog iets leuks tegenover staat! Ik lees jullie blog graag en zou dat zeker overwegen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *