Audioblog 1 – Ongeremd enthousiasme

De Groene Meisjes Audioblog 1: Ongeremd Enthousiasme. Veel luisterplezier.
groenemeisjes_podcast_profielfoto

Verrassing! Ik ben met Andrew, aka de briljante audioman, bezig geweest met het opnemen van een aantal audioblogs. Ik hoor je denken: ‘Audioblogs? Nooit van gehoord.’ Dat kan kloppen, want volgens mij is dit best een nieuw ding. Of misschien bestaat het niet eens. Ik heb geen idee, Andrew heeft het bedacht, alle credits gaan naar hem. Wat ik wel weet, is dat ik het ongelooflijk leuk vond om een vijftal audioblogs (die verspreid over de komende tijd online zullen verschijnen,) in te spreken. Het smaakt naar meer, dus het zou zomaar eens kunnen dat er nog veel meer audioblogs gaan volgen.

Wat is dan de meerwaarde van zo’n audioblog? Nou, dat je niet hoeft te lezen, maar lekker achterover kunt leunen en voorgelezen wordt. Zoals bij een audioboek, maar dan natuurlijk veel korter. De eerste audioblog die ik met jullie deel, duurt bijvoorbeeld maar vijf minuten. Even lekker vijf minuten achterover hangen, koptelefoon op, kopje thee erbij, dat idee. Ik zelf houd heel erg van naar dingen luisteren. Dat geldt voor audioboeken en podcasts en ik hoop dat het voor jullie, vanaf vandaag, ook geldt voor audioblogs!

[iframe id=”http://www.podbean.com/media/player/7w4b4-5e2a0e” align=”center” maxwidth=”1000″]

Je kunt de blog gewoon hier luisteren, via de player. Binnnekort ga ik de audioblogs ook op iTunes delen, zodat je je kunt abonneren en er nooit meer eentje hoeft te missen.
Ik ben met Andrew ook bezig met plannen maken voor een podcast, dus er komt nog veel meer jullie kant op, als het goed is!

Voor nu wens ik jullie veel luisterplezier en natuurlijk hoor ik erg graag wat jullie van de eerste audioblog vinden! 

Produced by: Andrew Chin / Foto: Aline Bouma.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

144 gedachten over “Audioblog 1 – Ongeremd enthousiasme

 1. Wow wat cool zeg!! Ik heb nu in de ochtend geen tijd om te luisteren vanwege de kids maar dat doe ik dan lekker vanavond in alle rust :-) Ik ben heel benieuwd zeg!

 2. Wauw, dit vind ik echt een superleuk idee, vooral omdat je zelf ook altijd zo enthousiast bent over podcasts en audioboeken. Ik kijk al uit naar afl 2 :-)

 3. Hi!
  Wat een gaaf idee! Ik luisterde vroeger altijd al graag naar hoorspelen op de radio … (oldskool ;0))
  En wat heb jij een prettige stem om naar te luisteren!
  In de bus, oortjes in … top!! Ik ben fan!

 4. Oh wat een ontzettend leuk idee! Ik ga het straks in de trein eens luisteren! Ben ook heel benieuwd naar de podcast! Me loves podcasts! ^^

 5. Leuk Merel en fijn om je stem nu ook te kennen, die kan ik nu meenemen als ik je blog lees.

 6. Heerlijk! Ga alsjeblieft door met deze audioblogs / mini podcasts / whatever! Ik ben het ook helemaal eens met je boodschap. Je hebt hier tevens al eens over geschreven, toch? Ander puntje; nu heb je al van te voren een tekst bedacht, volgens mij. Lees je iets voor? Ik zou het heel erg leuk vinden om een keer een wat ‘spontanere’ audioblog te beluisteren. Eentje waarin je dus van te voren niet hebt bedacht wat je gaat zeggen (nouja, in grote lijnen wel, maar niet preciés, snap je wat ik bedoel?). Misschien is dit niet handig/haalbaar, maar ik dacht ik zeg het het hoe dan ook. Erg leuk in ieder geval, Merel :D

  1. Helemaal mee eens! Ik moet bekennen dat ik hem heb uitgezet omdat de enthousiaste vorm ontbrak bij de enthousiaste boodschap. Wel een goede stem om rustig een boek voor te lezen. Dus.. ben ook heel benieuwd of je gaat stoeien met de vorm. Succes!

 7. Wat is dit een geweldig idee, heerlijk om naar te luisteren en fijn dat het niet te lang duurt. Wel zo prettig met mijn, op het moment, extreem korte concentratie boog.
  Veel plezier in Berlijn, ik kijk uit naar je snaps, 1 mei ga ik 5 dagen met mijn vriend naar Berlijn. Can’t wait!!

 8. Wat leuk!! Als fan van podcasts in het algemeen kan ik niet wachten op de groene meisjes podcast! Je hebt bovendien echt een super fijne stem om naar te luisteren. Go Merel!

 9. Wat ontzettend tof! Leuk om je stem bij het artikel te horen. Je hebt een fijne stem om naar te luisteren! Ik kijk al uit naar de volgende audio blogs ☺️

 10. Leuke tekst, maar van die audioblogs word ik dan weer niet enthousiast. Maar ik zie dat er hier veel mensen zijn die het wel leuk vinden, het zal wel aan mij liggen. ;-)
  Maar wel leuk dat je nieuwe dingen probeert!

 11. Zoooo ontzettend leuk dit, ik kan niet wachten om de volgende audioblogs te horen. Super tof gedaan!

 12. Dit is fantastisch! Heerlijk wakker worden met een inspirerend verhaal. Podcasts vind ik vaak erg lang dus dit is een ultieme variant, de audioblog. En een heel mooie stem heb je! <3 Voor mij gaat het trouwens soms wel heel snel, ik heb niet altijd tijd om je zinnen te verwerken. Maar dat is een goede reden om het nog eens te luisteren. Ik hoop dat er nog veel volgen!

 13. Dit is zo fijn! Ik vind het altijd leuk om je blogs te lezen tijdens het ontbijt, maar met luisteren gaat het veel makkelijker en fijner!

 14. Hier word ik nou enthousiast van ;)
  Na anderhalve minuut besefte ik dat ik nog steeds naar het scherm staarde. Dat hoeft natuurlijk niet, dus vanaf dat moment heerlijk naar de bomen en blauwe lucht buiten gekeken. Ik vind het heel erg leuk deze adioblog. Leuk ook die taaldingetjes er in, met die grote glimlach. Daar hou ik van.

 15. Leuk zeg! Ik heb ondertussen een lekker ontbijtje gemaakt, koffie gezet en alleen maar ja geknikt! You go girl!!

 16. Zoals luus hierboven al schreef, de oldschool hoorspelen van vroeger, heerlijk luisteren naar een toneelstuk toen… Maar dit is fantastisch je zou bijna zeggen goddelijk….
  Ik ga zelf ook voor groot, je doet het leuk en goed, laat maar denken. Lekker hard goedemorgen roepen als je de bus of tram in stapt, even dank je wel roepen als fietsers ruimte maken op het fietspad, blijf blij en enthousiast. Men roept wel eens je kan niet alles hebben, ik vraag dan meestal waarom niet. Niet omdat ik alles wil ( das ook niet fijn ) maar om mensen te laten denken. Ik ben zeker een fan. Dankjewel Jennifer Aardema voor de tip.

 17. Daamnn girl!! Super die audioblogs!! Ik vond het super om naar je te luisteren, meer van dat!!!
  En inderdaad, ik voel je, ik ben een beetje die persoon die wel enthousiaster wilt zijn, maar een beetje wordt tegengehouden door mijn eigen gedachten..
  Daarbij komt ook nog eens dat ik in Stockholm, Zweden woont, the capital of keeping cool (letterlijk en figuurlijk dan), uit de band springen is hier best wel not-done :)
  Ik denk dat ik mij daar gewoon niks meer van ga (proberen) aan te trekken zie!
  Ps. Ik kijk echt ook super hard uit naar die podcasts van je!!

 18. Ik ben voor!! Voor audio en voor jezelf zijn… En als mensen daar wat van vinden. Is dat ook ok!

 19. Ik vind het al helemaal gewelding om naar jou te luisteren op Snapchat! Ik kijk/luister al mijn Snapchats in de avond tijdens het omkleden etc. en dat vind ik al hartstikke leuk! Ben benieuwd :)

 20. Super leuk! Een mooi iets om even bij te ontspannen en meteen nog wat op te steken!

 21. Ah wat een heerlijke podcast is dit Merel! Word er vrolijk van! :D thanks for sharing

 22. Jaaaa leuk!
  Kan niet wachten tot de volgende aflevering!

  Ben ook benieuwd naar je podcasts:-)

 23. Jaaa wat is dit leuk! Het voelt alsof ik voorgelezen word haha, je hebt ook zo’n fijne stem :)

 24. Echt een leuk idee!! En niet onbelangrijk: je hebt een prettige stem om naar te luisteren!

 25. Leuk idee om audioblogs te doen. Audioblogs staan beter bekend als podcast en dat fenomeen bestaat eigenlijk al best lang. Leuk om je stem te horen!

 26. Leuk Merel! Je vertelt fijn en een mooi onderwerp waar ik ook wel eens mee battle (not a vinalla kinda person ey). Deze audioblog vond ik haast poëzie :) Keep ‘m coming!

 27. Aaah, dit is zo heerlijk om naar te luisteren! Serieus wat een GENIUS idee. Ik ben fan, een zeer grote fan.

 28. Heer-lijk!
  Terwijl ik mijn avocado/spinazie/tomaat sandwich oppeuzelde heb ik naar je geluisterd. Veel herkenning! En lekker verfrissend op deze manier. You rock!!

 29. Ik snap alle (ongeremd ;)) enthousiaste reacties boven me maar al te goed!
  Ook ik ben fan! En ik hoop dat iemand die iets doet met audiobooks dit hoort en je heel snel inhuurt, want naar jouw stem zou ik wel een paar uur kunnen luisteren :)

 30. Wat handig dit Merel. Zo kan ik iets anders toen terwijl ik naar je luister.
  En je hebt een prettige stem om naar te luisteren!

 31. Heerlijke blog! Naast de vorm (die gewoon super fijn is) mooie inhoud, recht in de kern van de Nederlandse cultuur; we zijn allemaal gelijk, geen koppen boven het maaiveld. Mensen hiervan bewust maken en ze laten zien dat het anders kan mochten ze dat willen is heel waardevol! Top! Ik ben benieuwd naar de volgende en ga tot die tijd lekker verder lezen…

  1. Oh en nu even een inhoudelijke reactie naast dat ik het idee van de audioblog heel erg leuk vind, ik herken je gevoelens helemaal! Ik woon nu in Zweden tijdelijk en daar is al helemaal weinig plek voor ongeremd enthousiasme, schaamteloosheid of zelfvertrouwen en mijn vrienden heir vinden dat juist zo ‘Nederlands’ aan mij haha. Maar ik zie dit allemaal ook alleen maar als goede eigenschappen eigenlijk hoor, heel enthousiast kunnen worden van ook kleine dingen, dat is toch fantastisch?

   1. Ik woon ook in Zweden, maar ervaar juist precies het tegenovergestelde wat betreft de mensen om me heen

 32. Ontzettend leuk Merel! En handig, want nu luisterde ik naar jou terwijl ik mezelf ondertussen op bank op zat te maken.

 33. Wauw super inspirerend en eerlijk, Merel! Positieve vibes onlyyyyyyy whoehoeeeeee

 34. Heel erg leuk, Merel! Ik vind dit fijn. Soms heb ik wat moeite met lezen, zoveel zelfs dat ik regelmatig een audiboek huur, maar dat geldt dus ook voor blogs. Dit is echt zo ontzettend fijn! Percy Tienhoven doet ook zoiets. Of is dat een podcast? Ik weet het verschil niet precies. Ik hoop in ieder geval dat je ermee doorgaat.

  1. Oh en daarnaast heb ik ook erg veel aan de inhoud. Ik ben opgevoed met: Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Ik hou me eigenlijk altijd in uit angst voor wat anderen anders wel niet denken. Dus, thanks.

 35. Wauw, wat is dit leuk! Ik heb net geluisterd en vond het gewoon jammer dat het alweer afgelopen was. En wat heb je een prettige stem om naar te luisteren!

 36. Dit is het einde. Mijn god wat leuk. GO YOU! En helemaal mee eens. Ik voel me de laatste tijd ook zo. Gewoon, ongeremd enthousiast. Als ik blij ben, strooi ik het liefste confetti en doe ik een dansje. Écht waar. En wat een bevrijding, het is echt ontzettend fijn! Heel veel hartjes voor deze audioblog. JAAAA!! <3<3

 37. Leuk concept :) Ik was na de aankondiging nog niet zo enthousiast (ik lees heel graag, maar ben weinig auditief ingesteld, want raak bij podcasts en andere audio-dingen heel snel m’n concentratie kwijt), maar die 5 minuten kon ik precies volhouden :)
  Je hebt inderdaad een prettige stem om naar te luisteren. Verder ben ik heel benieuwd naar een blogpost die je vrijer hebt ingesproken (dit is precies een eerdere geschreven blog, toch?). In het begin klonk het namelijk wat statisch, maar na een minuutje kom je er lekker in en begint het vloeiender te lopen. Op dat moment vind ik het ook prettiger luisteren. Ik denk dat een minder voorgelezen blog nog prettiger is dan dit, maar dat komt misschien vanzelf met de tijd :)

 38. Wauw, wat een geweldig onderwerp en wat is een audioblog een leuke vorm!!
  Ik ben ontroerd dat je dit onderwerp aansnijdt, het gaat me namelijk best wel aan het hart. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik niet enthousiast, blij of springerig mocht zijn. Ik moest me gedragen, rustig aan doen, niet zo luid praten en waarom had ik drie hobbies en kon ik niet gewoon eentje kiezen? Ook al volwassene kreeg ik het gevoel dat ik te eerlijk, te open en eigenlijk vanalles ’te’ was. Iedereen heeft altijd zo’n oordeel over hoe je bent, hoe je doet en hoe je je kleedt en ik heb dat nooit begrepen.
  Het is een van de redenen dat ik naar Berlijn ben verhuisd/uit Nederland weg ben gegaan, en sinds drie jaar kan ik voor het eerst in m’n leven echt mezelf zijn. Een verademing.

  Dankjewel voor dit mooie onderwerp en je openheid erover. Ongeremd enthousiasme it is!

 39. Wat leukkkk! Je stem klinkt helemaal anders dan ik had verwacht, maar wel erg aangenaam :D

 40. Wat super! Ik kijk nu al uit naar een toekomstige podcast! Ik ga lekker luisteren… buiten in de tuin… vogels die fluiten, zon die schijnt, thee erbij.. lekker achterover :)

 41. Owww dit is leuk! Gewoon lekker op de achtergrond. Ik vond je blogpost over dit onderwerp al leuk, maar de audioblog is eigenlijk nog veel leuker! En je hebt een heel fijne stem om naar te luisteren!

  Ik verheug me op de volgende audioblog!

 42. Waaaaaah wat leuk is dit❤️! Ik ben benieuwd naar de komende podcasts. Ik vind het juist tof als je laat zien dat je enthousiast bent en gewoon lekker jezelf kunt zijn.

 43. Het voelt wel leuk aan. En soms vind ik het ook een monoloog waardig (positief!). En ik heb ook dat ik me niet voor anderen ga inhouden (y)

 44. Leuk! Misschien ligt het aan mijn geheugen: maar ik weet zeker dat je een blog over ongeremd enthousiasme eerder ook als blog op de site stond. Grappig om het ook eens met jouw stem erbij te horen :)

 45. Geweldig! Ik had de blog al een keer gelezen… Maar om te luisteren geweldig! Geweldig met een grote G … Heerlijk jezelf zijn en zeker gewoon zo door gaan! Helemaal top!

 46. Ik vind dit echt leuk en je stem is aangenaam om naar te luisteren!

 47. Fijne aanvulling op je blog Merel (en het resultaat klinkt buitengewoon professioneel).

 48. Super leuk Merel!! Het inspireert mij enorm, inderdaad vind ik ook altijd dat Nederland te ingetogen is qua emoties, alles is maar ‘wel leuk’ of ‘mwha’. Wees blij en geniet! Maar wees ook boos en verdrietig. Dit is weer een inspiratie om er bewust van te zijn dat je je er niet zoveel van aan hoeft te trekken.
  Ik zie graag meer audioblogs verschijnen :D

 49. Merel, hou deze erin! Wat ontzettend leuk om het zo te luisteren in plaats van te lezen. Hoewel ik mij deze blogpost nog goed herinner, heb ik het met veel plezier beluisterd. Ik kijk uit naar de volgende audioblogs!

  Oh en trouwens, veel plezier en succes met het vervolgen van de groene meisjes als het groene meisje. Ondanks dat het spannend zal zijn om ‘alleen’ (met je topteam!) verder te gaan, heb ik er alle vertrouwen in dat het je helemaal gaat lukken! :)

 50. Wat enorm fijn dit! Supergezellige stem heb je om naar te luisteren <3

 51. Wow, wat is dit leuk!!! Ik wil meer! Je hebt een fijne stem, een goed verhaal en je bent lekker jezelf. Wat mij betreft praat je de volgende keer gewoon een uur, ik zal wel tijd plannen om te luisteren!

 52. JAAA geweldig dit Merel! Weet je, praten doe ik graag maar ik ratel soms te snel door waardoor mensen me niet verstaan. Je praat zo rustig en je articuleert zo goed, zalig om naar te luisteren ook. En je hebt echt gelijk. Ik ben ook OVERAl enthousiast over en dan ga ik springen en grote gebaren maken, maar inhouden is moeilijk dan, haha. Oh en ik lach ook luid. Ik herken me hier zo hard in. Fijne meid ben je, ik zou zo graag eens een babbeltje met je doen, echt.

 53. Audioblog 1, dat betekent dat er meer gaan komen yay! Wat een heerlijke stem heb je.

 54. AAAAH YES ZO LEUK!!!
  jammer dat mijn stage binnenkort gedaan is, dat is anderhalf uur minder boeken lezen en podcasts/audioboeken luisteren! maar ik zal tijd maken om deze leuke dingen te blijven doen, ik word er zo blij van!!

  heel fijn :)

  fijne dag!

 55. Ik heb net de laptop achter me neergezet en ben gaan liggen om dit te beluisteren… en het was heerlijk! Je hebt een hele fijne stem om naar te luisteren en de onderwerpen waarover je schrijft en dus hopelijk ook over gaat praten, zijn heel interessant en inspirerend. Ik zeg: zeker vaker doen!

 56. Nahhhh wat geweldig leuk Merel! Je hebt een fijne stem en ik ben zeker geinspireerd door je verhaal. Verheug me nu al op de volgende!

 57. Ik heb het wel eens eerder al gezegd Merel, maar ik blijf het zo prettig en vooral leuk vinden om naar je te luisteren! Ook van deze audioblog heb ik weer genoten en ik vind het ook heel gaaf en origineel van je! 5 minuten vind ik trouwens een heel fijn aantal minuten ook! Dikke kus van mij

 58. LUV IT! Je verhaal sluit helemaal aan bij mijn eigen proces naar meer mijzelf zijn en niet altijd eerst peilen wat een ander ervan zal vinden…Ik vind je audioblog een goede balans tussen het thema enthousiasme en je rustige, duidelijk vertelstem waardoor ik ook echt kon luisteren. Bij podcasts haak ik altijd af als iemand juist constant ratelderatel/heppidepeppi is:P.

  Ik kijk uit naar je volgende audioblogs!

 59. Oh wat leuk dit! Ik moet nog een beetje wennen aan audioboeken enzo, maar dit is qua lengte perfect! Vind je onderwerp ook erg leuk, ben benieuwd naar de rest!

 60. Oooo wat fijn om naar te luisteren! Wat vertel je leuk! Ik ben heel benieuwd naar je podcasts, dat vind ik altijd heerlijk om te luisteren tijdens het lopen/treinen/in slaap vallen :)

 61. Super leuk een deze audioblog. Vaak wil ik wel iets lezen maar komt het er niet van en nu kan ik gewoon terwijl ik het huis doe de blog luisteren. Bedankt hier voor.

 62. Wat een fijne stem om naar te luisteren heb je! En zo goed dat je in 5 minuten gewoon zo’n goed punt maakt, die je ook nog eens goed hebt onderbouwd! Super leuk, audioblogs. Please ga er mee door ?. En als je zo enthousiast bent heb je tenminsten persoonlijkheid en het laat lekker je karakter zien, mooi juist!

 63. Ik vind het leuk! Zowel de audioblog als je enthousiasme :)

  Grappig, ik heb juist vaak het tegenovergestelde probleem. Ik ben maar heel zelden enthousiast, wat ik zelf helemaal prima vind (dat is gewoon mijn karakter), maar op een of andere manier door mensen soms toch vreemd wordt gevonden. Lekker jammer dan ;)

 64. Heel leuk!! Zowel de inhoud als de vorm!
  Heel herkenbaar trouwens, laatst liep ik met een vriendin langs een interieurwinkel. In het begin van de winkel stond een kast (van gym, waar je overheen moest springen). Ik heb denk ik 4x super enthousiast geroepen: “een kast, een kast, hoe cool!!” Gelukkig kon de jongen in de winkel het wel waarderen:)

 65. WOAAHH!! Ik had het nog niet eerder kunnen luisteren, en nu eindelijk wel, en wat GAAF!! Je stem is heel anders dan ik had verwacht, en echt perfect voor dit soort dingen. Net als je enthousiasme en alles eigenlijk :) Ik kan niet wachten tot het volgende audioblog!

 66. Wat leuk dat de blog begint met het Groene Meisjes-muziekje! =D
  En sowieso is dit een leuk idee, de artikelen krijgen op deze manier een extra dimensie ^^

 67. Oh Merel dit is zo ontzettend tof!! Wat is er toch fijn om naar jou te luisteren En WAUW het is ook helemaal raak wat je verwoord! Ik kan niet wachten op meer!

 68. Leuk, Merel! Lang terug dat ik je stem voor het laatst hoorde (op de EHvA :))! Zoals hierboven al gezegd heb je een heel fijn, open stemgeluid om naar te luisteren. En een goed eerste onderwerp voor een audioblog ;) Keep ‘em coming!

 69. Omdat ik niet op alle reacties kan reageren, doe ik het even hier. Jullie hebben geen idee hoe dankbaar ik ben voor alle feedback en alle lieve, bemoedigende en helpende woorden. Het motiveert me enorm om hier een ding van te maken. Audioblogs it is! Dank dank dank! <3

 70. Wat een heerlijk concept dit ! Alsof ik voor gelezen word door tante merel . En dan gaat het ook nog over een onderwerp wat mij heel erg aan gaat . Ik heb zon hekel aan de doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg- mentaliteit . Doe juist lekker gek een brutaal mens heeft de hele wereld ( ofzoiets )

 71. Wat een leuk idee Merel! Ik heb hier ook wel eens over na zitten denken om te doen, maar ben er nog niet aan toe gekomen. Het is toch weer iets heel anders dan schrijven. Het is wel ideaal voor mensen die geen zin hebben om te lezen.
  Trouwens, misschien een tip: zou je ook de tekst die je zegt erbij willen zetten? Ik kan niet altijd iets luisteren, terwijl ik soms vaker wel iets kan lezen. En dan kan ik het ook nog eens rustig nalezen, als het me net iets te snel gaat. Je hebt wel echt een prettige stem om naar te luisteren :)

 72. Wat ontzettend leuk en wat heb je ook een fijne stem! Keep up the good work!

 73. JA LEUK! We want moar! Ik kan niet wachten tot er een hele serie aankomt!

 74. Super dit!!! Vaker doen, je hebt een fijne stem. ook geschikt voor het inspreken van audioboeken denk ik :)

 75. Ik word hier heel gelukkig van! Je bent zo’n mooi mens, blijf vooral enthousiast! Maak de wereld mooier dan dat ‘ie al is. Bedankt voor het maken van mijn dag!

 76. Wow! Wat een ontzettend fijn concept die audioblog! En Merel wat heb je een prettige stem om naar te luisteren!
  On topic: ik ben niet heel snel ergens ECHT enthousiast over. Je moet me eerst ‘winnen’ zullen we maar zeggen. Maar als ik eenmaal enthousiast ben…. Dat heb jij iig met dit concept gedaan. Ik heb lekker m’n wasje opgevouwen en ondertussen naar je geluisterd. Echt top!

 77. Merel, wat ben je een topvrouw!!!! Dit is zo’n ontzettend goed en vernieuwend idee en je hebt het zo mooi gedaan! Je leest prachtig voor en ik heb hier zo van genoten! Alleen maar lovende woorden, ik kijk al uit naar de volgende <3

 78. Tering meer dan 100 reacties, lekker beziiig! ;) ik moet gewoon even zeggen dat ik je stem enorm fijn vind om naar te luisteren! Ik kijk naar de andere audio’s uit! Super leuk en gewoon weer eens wat anders ?

 79. Hi Merel!

  Ik geniet van jou heerlijke enthousiasme en zou nooit denken dat het niet echt is. Ik denk altijd dat mensen die commentaar hebben op enthousiaste ze niet begrijpen dat dit voor anderen ook onzekerheid op kan wekken. En ik denk ook dat ze niet zo zeer altijd jaloers zijn, maar ergens wel verlangen naar zoiets ook durven, en zeker als ze geërgerd zijn denk ik dat ze frustraties hebben met zichzelf. Goed, ik wil hier ook niet mensen mee aanvallen maar dit is wel wat ik heb geleerd in mijn leven met adhd en veel gelach en hard gepraat.

  ps: dit audioblog vind ik erg fijn, al merk ik wel dat je het eerder uitstelt als je je oortjes niet bij je hebt, of je ziet hoe lang het gaat duren. Ik denk als lezer dat ik ook tekst fijn vind, dit lijkt ergens heel erg ‘afgesloten’?
  Maar zeker soms fijn, zeker als het een persoonlijk verhaal is. Maar lezen is ook heel fijn.
  (misschien wel handig als jij een keer weinig tijd hebt, dan is een spreekblog fijner? Al denk ik dat je alsnog veel moet oefenen en voorbereiden).

  pps: op dat gebied van je eigen kwaliteiten durven benoemen en ook echt; daar merk ik dat ik vaak verkeerde gedachtes opwek. Ik voel een soort frustratie als anderen mensen dit heel erg durven benoemen. Ik denk dan snel, jezus wat arrogant of ik irriteer me, maar ik laat dat niet merken.
  Hier merk ik juist aan mezelf dat ik me frustreer rondom dit fenomeen, en juist zelf jaloers ben denk ik op mensen die hun kwaliteiten gewoon benoemen (en uiten!). Aan de andere kant vind ik dit ook niet altijd nodig om te doen (wel uiten niet vertellen, maar die twee gaan misschien ook wel gelijk).

  Liefs

 80. JA JA JA! Ontzettend leuk. Ik heb nog nooit naar een podcast geluisterd, ik heb immers geen smartphone of iPod waarmee ik dit gemakkelijk onderweg of zo zou kunnen doen. Het komt er dus niet van. Een audioblog is ook iets nieuws voor me. Wat wel grappig is: omdat ik je volg op snapchat en dus al goed wist hoe jij vertelt, hoorde ik sowieso al jouw stem in mijn achterhoofd weerklinken bij het lezen van je geschreven blogs. :D
  Ik kijk uit naar de volgende audioblog!

  Liefs!

 81. Wooohhh cool :D
  Tijdens mijn werk kan ik geen video´s kijken, maar dit is echt perfect! Van mij mag je nog wel een uurtje – enthousiast – doorpraten haha :)

 82. Oh, Merel, vaker van dit soort audioblogs!! Om heel eerlijk te zijn skip ik vaak je lange artikelen omdat ik op dat moment gewoon geen zin/tijd heb om te beginnen, maar ik vind het heerlijk om je monoloog aan te horen! En ik herken me er helemaal in! Daarnaast heb je een hele prettige stem om naar te luisteren! Mijn hersenen gaan na het aansnijden van dit onderwerp zeker nog wel even verderborduren, interessant.

 83. Wat super gaaf! Het zou tof zijn als ik de podcast ook op mijn iPhone (offline) zou kunnen beluisteren wanneer ik dagelijks in de file sta. Dan doe ik ook nog eens iets nuttigs met mijn tijd (mij laten inspireren door je leuke en interessante blogs)

 84. ? Heerlijk! Ik ga nu gauw luisteren naar de volgende audioblog van je.

 85. Jaaa <3 Wat heerlijk deze audioblog! En heel herkenbaar wat je allemaal verteld. Vaak als ik artikelen schrijf moet ik bij de controle heel wat uitroeptekens weghalen omdat ik altijd ZO enthousiast schrijf. Maar precies wat je zegt: Als ik iets niet leuk vind, vind ik het ook niet relevant om daarover te schrijven. Heel fijn dit <3

 86. Hoi Merel! Wat ontzettend leuk zo’n audiologisch. Of het nou aan je stem lag, je enthousiasme of die ene periode van de maand, je verhaal raakte me. En dat is grappig want ik herkende me helemaal niet in wat je vertelde, ik denk dat ik in veel dingen juist tegenovergesteld ben. En toch herkende ik iets wel, namelijk enthousiast en gedreven zijn over dat wat je mooi en belangrijk vind. Ik zal het misschien niet zo uiten als jij doet, maar ik voel het wel en dat is een groot goed. En dat is dan ook gewoon goed. Ga vooral door met je blogs schrijven en inspreken, heel inspirerend en fijn om te lezen en te luisteren over dingen waar we anders te makkelijk aan voorbij zouden gaan.

 87. Heerlijk als je zo enthousiast bent! Ik vind het juist ontzettend leuk (zeker online). Deze audioblogs zijn echt heel fijn en fantastisch leuk om naar te luisteren!

 88. Hahaha.. Ik herken mezelf hier ontzettend in.. Mensen vinden mij ook altijd te luidruchtig, te enthousiast en ik klets veel te veel en veel te snel..(zit in de familie) Maar ik voel me lekker mezelf en daar hecht ik veel meer waarde aan dan wat anderen daarvan vinden! ✌?️ Leuk die audio blogs Merel, je hebt er ook een hele goede en duidelijk stem voor met een prettige toon! X

 89. Goede podcast. Persoonlijk ben ik niet een erg grote fan hiervan maar dit was wel een onderhoudende – niet te lang ook. Ik vind het knap dat je meer van jezelf durft te laten zien en we ook een kijkje krijgen in je gedachtenwereld. Ik vind het bij vlagen zelfs een beetje Nico Dijkshoorn-achtig. Heel eerlijk herken ik mezelf er juist helemaal niet in. Voor mij is het eerder een issue dat ik voor mijn gevoel soms moeite heb enthousiasme te uiten, als dit wel wordt verwacht. Ik kan me niet voorstellen dat er ook zoiets is van te enthousiast en dat mensen daar dan weer commentaar op hebben. Dus wat dat betreft is dit dan weer een eye-opener voor me. Dat het ok is hoe we ook zijn, en ik pik eruit op dat het juist ook gaat om jezelf durven zijn. Kortom, houd vol dat enthousiasme! Oprechte enthousiasme is altijd goed!!!

 90. Wauw Merel! Ik vind deze blog zo inspirerend. Mijn ouder zijn rasechte Nederlanders met groente, vlees en aardappels en zullen niet zo snel voor alles buiten dat straatje openstaan. Maar mijn ogen worden iedere dag meer geopend en zodra ik op mijzelf woon wil ik me meer in het vegatarisme/veganisme verdiepen qua voedingstoffen. Zodoende kan ik voorbereid en op een goede manier de transitie maken. Heel erg bedankt dat je er voor ons bent, ga vooral zo door! En wauw je bent gemaakt voor audioblogs, hit them girl!! Je stem, je verhaal alles klopt :)

 91. Wat een prachtige audioblog met een heldere, lieve boodschap!
  Ik ben blij dat je nu tevreden bent over jezelf! Verder heb je een hele fijne stem om naar te luisteren.

 92. suuuuperleuk is dit; echt waar, en inspirerend, ik krijg er echt ook zin in om dit uit te proberen, want een stem horen is echt een leuke meerwaarde, zo prachtig om te horen. plus het gaat zoveel gemakkelijker als je naar iemand moet luisteren ipv te lezen. echt fijn dit! eigenlijk ben ik ook super enthousiast over dit, hehe. ja echt, suuper leuk! en leuk onderwerp. tof tof xx

 93. Oh wauw wat leuk!! Je audioblogs stonden nog steeds te wachten om een keer geluisterd te worden! Maar wat een leuk idee! Ik had ze eigenlijk al veel eerder moeten luisten, geweldig! Ik ga snel de andere twee luisteren ;)

 94. Merel, wat geweldig en wat een mooie inhoud. Ik voelde me vandaag niet fijn en als ik dan op jullie blog kom, dan is er ergens wel een blogpost of nu deze Podcast die mij weer helemaal gelukkig maakt. Dank lekker jezelf blijven en ik heb mezelf verwend vandaag, bloemen gekocht, dure versie Amandelmelk. Just om happy te zijn. Heerlijk. Ik ben dol op Podcast.

 95. Amen.
  Ontzettend knap van je hoe je voor jezelf durft te gaan staan :) Ik ben het helemaal met je eens en vind het heel herkenbaar!
  Ik ben ook heeel enthousiast. Ik heb ook het gevoel dat ik véél meer emoties voel dan sommige anderen haha, ik kan gewoon niet neutraal reageren. Want ik voel het niet neutraal.
  Ik ben het helemaal met je eens, dat je dat lekker mag laten zien :) De opmerking ‘doe eens normaal’ of ‘doe eens rustig’ etc vind ik ook maar stom :)

 96. heerlijke stem om naar te lusiteren, wat fijn zeg! leuk die audioblogs

 97. […] Deze week lanceerde Merel van de blog De Groene Meisjes nog iets leuks: een audioblog. In principe heeft het veel wel van een podcast, het is namelijk ook audio (zonder beeld) wat je beluistert. Alleen dan staat het dus op een blog, en is het meer een soort ingesproken blogpost. Heel erg leuk ter afwisseling, want in gesproken tekst kun je vaak toch net meer emotie kwijt waardoor je boodschap al snel beter overkomt. Kortom: ik ben fan! Hier kun je de eerste audioblog van Merel beluisteren. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *