Audioblog #10 – Zachtaardig zijn

audioblog

Hoewel ik van nature wel een zachtaardig persoon ben, vind ik het soms toch moeilijk om dat te uiten. Dat kan zijn omdat ik het druk heb, stress voel of wanneer ik ingewikkelde dingen aan mijn hoofd heb. Dan is er weinig ruimte om die zachtaardigheid te tonen, ook al wil ik dat graag. Ik ben er inmiddels achter dat dat veel te maken heeft met weinig zachtaardigheid voor mezelf kunnen opbrengen – waardoor het nóg lastiger wordt om dit voor een ander te doen. Dit audioverhaal gaat over iedere dag de keuze maken om zachtaardig te zijn. Voor jezelf en voor de mensen om je heen. Want zachtaardige mensen, die kunnen we in deze wereld wel wat meer gebruiken.

[iframe id=”https://www.podbean.com/media/player/ix4b6-600f1a” align=”center” maxwidth=”1000″]

Dankjewel voor het luisteren. Dit was alweer de tiende audioblog die ik met jullie deelde en er zijn er meer onderweg. Voel je vrij om je gedachten over de audioblog te delen bij de comments onder deze post! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Audioblog #10 – Zachtaardig zijn

 1. Dit was zo’n inspirerend artikel dat ik niet kan wachten om zo meteen je audioblog ervan te gaan luisteren! Die zijn stiekem toch altijd een feestje! ^^

 2. Hai Merel,

  wat heb je toch een fijne stem om naar te luisteren! Ik weet zo wat je bedoeld als het gaat om wanneer je het druk heb en veel stress dat je hard bent voor jezelf! Deze ga ik in mijn oren knopen. Tot zaterdag @ Viva las vega’s! Xjes Yvon

  1. Super lief van je Yvon, dankjewel. Kijk er naar uit je te ontmoeten!

 3. Deze audioblog komt mij erg bekend voor. Heb je hem al eens eerder geplaatst?

 4. Je hebt een ontzettend fijne stem om naar te luisteren. En ik vind het meer dan fijn dat je inhoud net zo fijn is! Je had het niet beter kunnen verwoorden. Dankjewel!

 5. Ik lees op twitter: nieuwe audioblog. Jeej! Relaxpositie AAN en Groene Meisjes-audioblog AAN. Fijn dat je er mee doorgaat =D

  Trouwens, Moeder Theresa hier xD Ik ben zachtaardig van aard. En mensen lijken dat aan mijn neus te kunnen zien, want ik wordt vaak benaderd door daklozen voor een aalmoes, of door toeristen die in gebrekkig Engels vragen hoe het treinsysteem hier werkt. Mijn broertje heeft dat ook. ‘Hoe komt dat toch?’, vroeg hij een keer. ‘Jij bent geen bedreiging’, zei ik. Wij staan (onbewust) open voor anderen. Dat is over het algemeen heel leuk, maar ik heb de ervaring dat het ook betekent dat mensen die je net hebt leren kennen het meteen normaal vinden om je aan te spreken met ‘pop’, ‘mop’, ‘schat’ of ‘lieverd’. En dat ze denken dat jij het prima vind als ze je omhelzen/knuffelen. Terwijl je ze nog maar net kent, dus!

  Voor de rest is het inderdaad goed om zachtaardig te zijn. Daar wordt de wereld mooier van ;-)

 6. Wat een ontzettend inspirerende tekst! Je hebt echt een super fijne stem om naar te luisteren! :)

 7. Wat een lieve, goede audioblog dit ❤️ Ik word er gelijk een stukje rustiger (en zachtaardiger) van. Lief, Merel!

 8. Wat een leuk onderwerp. Ik vind het soms moeilijk dat ik vriendelijk ben. Sommige mensen maken er misbruik van en ik vind het dan moeilijk te switchen tussen assertief zijn en vriendelijk zijn. Maar over het algemeen vind ik het heel prettig en doe ik vaak dingen waarvan ik ook hoop dat andere ze voor mij zouden doen :)

  1. Het gaat volgens mij ook allemaal om balans vinden daarin :) Zeker niet jammer vinden dat je vriendelijk bent Anne. De wereld heeft daar meer van nodig!

 9. Zachtaardigheid rules!! Ik krijg vaak te horen dat ik een zacht persoon ben. Ik vind het wel eens jammer dat het soms lijkt dat er weinig waarde wordt gehecht aan zo’n soort eigenschap. Terwijl het inderdaad zo belangrijk is! Maar het is tijd voor een kentering. En daar helpt jouw blog zeker bij.

 10. Mooie boodschap en wat een bijzondere ontmoeting! Thnx voor de inspiratie :)

 11. Ahh ik vind je juist een hele lieve, zachte uitstraling hebben :) Ik ga nu je audio luisteren ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *