Audioblog 2 – Voldoen aan je eigen ideaalbeeld

De Groene Meisjes Audioblog 2: Voldoen aan je eigen ideaalbeeld. Veel luisterplezier
groenemeisjes_podcast_profielfoto

Vorige week maandag kwam mijn allereerste audioblog ever online en wow, wat een hoop reacties kreeg ik! Ik ben zo blij om te lezen dat jullie dit nieuwe concept leuk vinden en ik ben ook heel dankbaar voor de nuttige feedback die ik kreeg, om mee te nemen naar de volgende serie audioblogs die ik ga opnemen met Andrew. Vandaag is het tijd voor audioblog nummer 2: voldoen aan je eigen ideaalbeeld.

Laat ik niet te lang praten, maar jullie gewoon even achterlaten met deze player. Leun achterover, bijvoorbeeld met je koptelefoon op, en neem even een moment (een paar minuutjes maar,) voor jezelf. Veel luisterplezier!

[iframe id=”http://www.podbean.com/media/player/wmaki-5e3d55″ align=”center” maxwidth=”1000″]

Reacties zijn altijd welkom, ik vind het erg leuk om ze te lezen. Geniet van je dag! <3 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

104 gedachten over “Audioblog 2 – Voldoen aan je eigen ideaalbeeld

 1. wat een super mooie audio blog op deze maandag morgen , net nu ik niet zeker ben van me zelf en worstel met een groot vraag stuk in mijn leven , ik heb je audioblog geluisterd en opgeslagen zo dat ik deze altijd terug kan vinden , ik vind jou een super tof wijf , gaan zo door !!!!

 2. Mooi Merel! Ik vind dat je een inspirerende vrouw bent voor heel veel meiden! Heerlijk om eens een blog te luisteren ipv te lezen. Ga zo door! Liefs julia

 3. Zo waar, Merel, zo waar! Schijt aan alle media die verkondigen hoe we er uit moeten zien, zo lang we maar blij zijn met onszelf! Ik snap dat je je in een audioblog (leuk nieuw concept trouwens!) wil beperken tot één onderwerp, maar ik ben ook benieuwd wat je gedachtes zijn over je innerlijk ideaalbeeld. De hoge eisen die we aan onszelf stellen gaan vaak niet alleen over uiterlijk, maar over nog zoveel meer zaken. Werk, relaties, hoe je je leven wil leiden, etc. Misschien een idee voor een volgende audioblog? Maak er een serie van! Ik luister met plezier!

  1. hihi wat leuk dat je het zo noemt . Graag gedaan, ik hoop dat je er blij mee bent :) (ruilen kan pas volgende week weer, sorry)

 4. Wat een fijne en inspirerende manier om de week mee te beginnen!
  Goed bezig, je bent een mooi mens!

 5. Leuk! Ik denk dat je wel meer dan één vrouw hiermee inspireert… ik vind het leuk om naar je te kijken en nu blijk je ook nog een sympathieke stem te hebben: een compleet plaatje. Dankjewel voor de mooie boodschap ?

 6. Hi Merel, super inspirerend! Hoe heb jij bereikt dat je je vast kan houden aan dit inzicht? Groetjes!

 7. Ahh wat een leuk podcastje wéér! (méér MÉÉR)!
  Wat fijn dat je zo lekker in je vel zit en het met ons kan delen :D
  En natuurlijk een toffe shout out naar Aline… Verdiend!

 8. AMEN!!
  Wat een leuk idee, die audioblog. Daar mag je zeker mee doorgaan :)

 9. Yay zo leuk, net nu ik mijn podcast liefde heb ontdekt begint mijn favoriete blogger met audioblogs. Bedankt!!

 10. Ik luister nu voor het eerst – vorige keer geen tijd ;-( maar ik volg jullie al een tijdje en vind het supermoedig, heel erg goed en zo leuk wat je nu in je eentje doet als Groen Meisje. Dank je wel voor de site en wat jij doet!

 11. Merel, ik vind je juist prachtig! Want jij bent echt en puur en dat vind ik zo veel mooier dan al dat ‘plastic fantastic’. Dus blijf maar lekker wie je bent: jezelf!

 12. Wat ontzettend waar! En leuk hoor al die blogs ;) maar je hebt zo’n mooie stem, fijn dat we die nu horen!

  Met met tranen in m’n ogen en een snotterneus ervan geluisterd! Echt heel erg waar!

 13. Ik vind die audiobloes echt zo leuk! Je hebt echt gelijk, en ja ook als je slank bent ben je soms nog niet eens tevreden en dat zeg ik uit ervaring. Goede audio blog. Het laat je nadenken over jezelf, op een goede manier :)

 14. Heel inspirerend weer. Vind het echt fijn om naar je luisteren, en je snijd ook telkens goede onderwerpen aan! Ik heb je audioblog meegenomen in mijn eigen blogje, over het voldoen aan verwachtingen. Vond het er goed op aansluiten! :-)

 15. Oh ik vind het zo fijn om te luisteren naar deze audioblogs. Echt alsof iemand een verhaaltje vertelt, het voelt een beetje alsof de juffrouw iets voorleest, vind ik leuk! ^^

 16. Wat leuk zo’n audio! Je hebt zo een fijne stem om naar te luisteren. Handig voor mij om te multitasken hahaha. En ook zo inspirerend. Je hebt helemaal gelijk, je mag wel een lezing komen geven hier in Colombia, dat kunnen de vrouwen hier wel gebruiken met dat verknipte ideaalbeeld…

 17. Ik volg je nog niet zo lang. Maar je inspireert me wel. Fijne manier van schrijven en net je audioblog beluisterd. Wat een fijne stem heb jij!

 18. Lieve Merel. Ik wil jou heel erg bedanken voor de audioblog van vandaag. Ik vind het heel gaaf dat je zo eerlijk en open overal over praat. Het geeft echt een beetje het gevoel alsof ik naar een vriendin aan het luisteren ben, heel fijn! Zelf ben ik juist heel dun en daar krijg ik vaak (nare) opmerkingen. Als ik iets straks draag hoor ik vaak dat ik meer vet moet eten of mensen gaan heel erg letten op wat ik eet. For your information ik eet echt veel, heb gewoon een hele snelle stofwisseling. Eerst was dit heel vervelend, maar nu moet ik er steeds vaker hard om lachen. Deze audioblog is voor mij een echte eye opener, want dit bewijst voor mij dat wij ons inderdaad veel vergelijken met jan en alleman en dit in mijn situatie waarschijnlijk ook het geval is. Dankjewel voor dit inzicht! <3

 19. Voor mij is ’tussendoor’ een blog lezen wel te doen, maar luisteren niet. Dus ik hoop dat er ook nog genoeg ‘gewone’ blogs blijven komen, want ik lees ze graag!

  1. Ja hoor, maak je maar geen zorgen ;) Komen niet minder blogs dan normaal.

 20. Wat een goed onderwerp. Ik vergelijk mezelf ook te vaak met anderen. Niet perce op het gebied van uiterlijk, maar vooral op het gebied van prestaties. Bedankt voor deze inspiratie. Je hebt trouwens een ontzettend fijne stem om naar te luisteren!

 21. Wat lief, wat mooi en wat een bericht vol empowerment.
  Zo stom dat ik moet constateren dat ik na slecht nieuws vorig jaar in alle nieuwe zwakte weer compleet in deze valkuil ben gestapt. Tijd om het anders te doen. Je bent een mooi mens, Merel. Van binnen en buiten.

 22. Weer heel fijn om naar te luisteren en je hebt helemaal gelijk! Ik probeerde mezelf vroeger niet te veel te laten zien en daar is gelukkig nu veel in veranderd. Ik draag meer kleur, schoenen die ik leuk vind, lippenstift met een kleurtje etc. En ik voel me er ook tien keer beter in en krijg inderdaad meer complimentjes. Fijn dat je dit zo ook omschrijft en dat je je ook steeds lekkerder in je vel zit!

 23. Zo heerlijk ontspannend om naar je te luisteren, juist omdat je het vertelt komt de boodschap extra goed door!

 24. Ik vind dit echt superfijn om te horen Merel. Sinds ik je blog volg heb je mijn oude vergeten liefde voor 2e-hands kleding weer aangewakkerd, de jasjes met grote, wijde mouwen, (jaren 80) die volgens de ‘regel’ niet zo flatteus zijn koop ik nu ook gewoon. Ik koop alleen stukken waar ik echt blij van word, los van of het mij met mijn maat 48 flatteert en daar heb jij voor een groot deel aan bijgedragen ♥ dank je wel ♥

  Meer audioblogs zijn ook welkom mocht je daar zin in hebben:)

  1. Als je ergens blij van wordt, dan staat het je goed! ;-) Da’s een natuurwet, die geldt zwaarder dan moderegels :P

 25. Je beschrijft eigenlijk precies mijn worstelingen met mijzelf. Het vergelijken van mijzelf met anderen. Ik doe het op alle vlakken en dat is soms zo vermoeiend. Dank je wel voor je motiverende stuk.

  Je hebt trouwens echt een onwijs prettige ‘voorlees’ stijl. Fijn om te luisteren!

 26. Oké, wat een ontdekking dit! Wat ontzettend fijn om naar te luisteren en wat een mooi onderwerp! Respect voor jou dame!

 27. Weer een heerlijk inspirerend verhaal en ik stond er tijdens het make-uppen met een glimlach naar te luisteren :) Thanks!

 28. Onwijs leuk om naar te luisteren, je vertelt op een grappige manier, enthousiast en met humor. Love it. Wel een kleine tip : misschien kun je ietsjes langzamer praten, dan kan ik het beter volgen maar misschien ben ik ook wel de enige die daar last van heeft. You go girl!

 29. Te gek! Wat heerlijk om zo naar je te kunnen luisteren, je hebt echt een heerlijke stem om naar te luisteren. Geweldig onderwerp ook. Vooral doorgaan :)

 30. Wouw, dit is zo fijn! Ik heb heerlijk geluisterd naar je audio opnamen in de trein. Ik heb zelfs hard op gelachen, iets wat ik altijd een beetje gek vind in de trein met een koptelefoon op. Je hebt mij enorm geïnspireerd met dit geweldige onderwerp :)

 31. Wou je ontroert me gewoon! Dankjewel voor deze ware en mooie blog :)

 32. Echt leuk, die audioblogs! En jezelf teveel aan anderen spiegelen is nooit goed, hoewel je inderdaad wel altijd anderen mag bewonderen ^^ Ik ontmoette laatst een meisje dat ik er heel knap uit vond zien, met haar opgestoken haar, grote, shiny bril en felgekleurde lippenstift. Ze was ook heel vrolijk en ik werd best wel blij van haar ^^ Maar dat heb ik niet gezegd, want ik was bang dat ze anders zou denken dat ik haar probeerde te versieren ofzo, hahaha :P

  1. hahahah oh ja daar denk ik nou nooit over na. Mannen, vrouwen, alles en iedereen moet eraan geloven als ik je leuk vind.

 33. Zo, de boodschap is doorgekomen. Bedankt voor de audioblog! Zelf heb ik ook een maatje (of 2) meer en vergelijk ik mijzelf constant met andere mensen. Ik zal proberen tevreden te zijn met wie ik ben en wat vaker: nou en? te zeggen. Ga zo door!

 34. Wauw, dit is zo onwijs fijn om naar te luisteren… Je hebt een hele fijne stem!

  Liefs

 35. […] wel mijn interesse, omdat ik heel erg hou van luisteren. Ik spreek dus blogposts in en deel deze met jullie hier op De Groene Meisjes. Andrew en ik hebben nog heel veel plannen, dus voorlopig zijn we nog niet klaar. Ik ben erg blij […]

 36. Heerlijk om naar te luisteren. Mooie onderwerpen, die inspireren en je hebt een fijne stem. Dank je wel!

 37. Wauw Merel, ik wist niet dat ik audioblogs zo fijn zou vinden! Je hebt een fijne stem om naar te luisteren.
  En heel grappig, dat effect hebben Alines foto’s ook op mij gehad ongeveer twee jaar terug! Heb er toen ook een blogje over geschreven (inmiddels offline).
  En ‘de schoonheid van een ander is niet langer mijn maatstaaf’ vind ik een hele mooie zin die me bij blijft, zo fijn dat je dit deelt!
  Liefs, Anne

 38. Heerlijk dit! Ik zit in de trein onderweg naar mijn werk met een grote grijns op m’n hoofd. Het sluit zooo fijn aan bij waar ik nu in m’n leven zit ? Dank je wel!

 39. Wat een mooie audioblog! Je hebt me zeker geïnspireerd. Je hebt ook een fijne stem om naar de luisteren trouwens. :)

 40. Wat een heerlijk audioblog!
  Echt zo waar wat je allemaal zegt, heb hier zelf ook wel moeite mee…
  En wat heb je een fijne stem om naar te luisteren!

 41. Hele fijne audioblog en over een onderwerp waar ik (en waarschijnlijk heel veel andere vrouwen) mee worstel. Dit soort verhalen inspireren me!

 42. Wat ontzettend fijn om dit te horen! Ik kijk uit naar de volgende audioblogs, want wat is dit een leuke manier van bloggen ;)

 43. Net heerlijk je beide audioblogs geluisterd, wat heb je een fijne stem zeg! Ik hoop dat er een boek komt.. ;)

  Liefs

 44. Super leuk dat je met een vernieuwend concept komt, het is niet makkelijk om met nieuwe dingen te komen nu er zoveel blogs zijn en veel herhaling te zien is. Het is fijn om te luisteren naar een interessant onderwerp zonder beeld maar alleen het geluid waar je je op kan concentreren.

 45. Ik luister nu voor het eerst je audioblog en je stem is heel anders dan ik me had voorgesteld! Hahah, geen idee wat ik precies had verwacht maar toen ik het luisterde dacht ik echt even huuuuuh is dit Merel?
  Super leuk trouwen dat je dit doet, ik ben gek op podcasts dus dit vind ik ook top!!

 46. Dank je wel voor dit artikel. Ik hoop ooit ongeveer hetzelfde verhaal te kunnen zingen/zeggen/schrijven. X

 47. Heel bijzonder verhaal vind ik, omdat ik daar zelf nog wel mee worstel. Bedankt voor het hart onder de riem.

 48. Hóe durven mensen tegen jou te zeggen of je je niet voor jezelf schaamt. Ik riep hier hardop “NIET!” toen ik dat hoorde. Belachelijk. Wat heb je een mooie stem, en wat een mooie boodschap. Aan het einde riep ik hardop “YES! WAUW!”
  Merel, je bent een prachtig mens, van buiten én van binnen, en laat niemand je ooit anders wijsmaken!

 49. WoW, dit is zo herkenbaar! Dankjewel! Ik ga dit nog vaak herluisteren, dit helpt me echt. Ik ben niet zo als jou, dat ‘dikke’ meisje, maar eerder dat ‘magere’, onzichtbare meisje. Het gevoel is hetzelfde, me niet tonen zoals ik echt ben… Maar dankzij jou sta ik al een stuk verder bij mezelf, dankjewel! Xxx knuffel

 50. He Merel, mag ik even zeggen dat ik onwijs hard naar je op kijk? Ik zeg dit niet zomaar, maar ik meen het écht. Je hebt zo’n zalige stem om naar te luisteren en zoveel wijsheid. Ik bewonder je. Van mezelf weet ik ook wel dat ik geen modellen kop heb en dat mijn neus ook een heuse trofee is die niet bij me past (vind ik), maar ik moet het er maar mee doen weet je. Beter dat ik al lachend op een foto sta, die neus erbij neem dan dat ik er sullig op sta, right? Bedankt voor weer een geweldige podcast. ♥

 51. Wat een heerlijke stem om naar te luisteren!
  En wat een goed idee die audioblogs! Ik vind het echt heel leuk om naar te luisteren.
  +puntje dat ze niet te lang zijn :)

 52. wat is dit fijn zeg. Ik zit thuis met een burnout, ik ben 25 en ik worstel hier ENORM mee. Ik ben dan wel slank (heel erg slank) en niet dik, maar het principe is hetzelfde – ik kan soms heel jaloers zijn op vrouwen met mooie rondingen, die heb ik niet – maar precies wat je zegt “nou en!”, dit is heel erg inspirerend, en inderdaad, door niet te voldoen aan andermans maatstaaf of eis, kom ik dichter bij mezelf
  die ga ik er in houden en proberen wat meer aan te houden

  dankjewel!

 53. Mooi verhaal Merel! Ben wie je bent! Ik volg je Blog graag! :) En ondanks dat ik zelf (nog) geen vega(n) ben haal ik veel inspiratie uit de recepten en tips etc! Dankjewel daar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *