Audioblog #3 – Iedereen is een beetje bang

De Groene Meisjes audioblog / podcast 3: ‘Iedereen is een beetje bang.’ Tenminste, ik wel. En niet een beetje soms ook, maar echt best behoorlijk veel af en toe. Dat geeft niks, want je hoeft niet altijd alles te weten of te kunnen of te durven. Het is oké om soms gewoon even te berusten in het feit dat dingen eng zijn. Veel luister plezier!
groenemeisjes_podcast_profielfoto1

Omdat ik het nog steeds heel erg leuk vind om deze audioblogs met jullie te delen, is het vandaag tijd voor deel 3 : ‘Iedereen is een beetje bang.’ Tenminste, ik wel. En niet een beetje soms ook, maar echt best behoorlijk veel af en toe. Dat geeft niks, want je hoeft niet altijd alles te weten of te kunnen of te durven. Het is oké om soms gewoon even te berusten in het feit dat dingen eng zijn.

Ik hoop dat je vandaag een moment voor jezelf vindt, om even lekker te luisteren. En als het niet vandaag lukt, dan misschien een andere dag.

[iframe id=”https://www.podbean.com/media/player/e6j99-5e3d58″ align=”center” maxwidth=”1000″]

Wil je iets kwijt over het onderwerp? Houd je dan vooral niet in en schrijf je gedachten op bij de comments. Dankjewel voor het luisteren, dat waardeer ik echt enorm. 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

44 gedachten over “Audioblog #3 – Iedereen is een beetje bang

 1. Zo waar .. angst zit eigenlijk in je hoofd en heel vaak zijn er hele simpele manieren om erover heen te stappen. Vaak een kwestie van “gewoon” doen. Ik heb vaak genoeg momenten gehad dat ik dacht dat ik het niet kon of durfde en achteraf viel het ontzettend mee. Gelukkig ;-)

 2. Oh ik ben weer zo benieuwd. Ik ga hem vanavond rustig beluisteren als de kids slapen! Leuk!!

 3. Ha, ik geloof dat ik ook zo’n tatoeage zou moeten nemen want ik ben de koningin van angstig zijn voor dingen waarvoor ik absoluut niet bang hoef te zijn ;) Fijne audioblog weer, Merel!

 4. Oh ik vond dit zo’n mooi artikel, daar wil ik zeker ook de audioversie van luisteren! Dus dat ga ik vandaag eens eventjes rustig doen. Ik ben trouwens ook nog steeds heel benieuwd naar de podcast die komen gaat, is daar al meer nieuws over? ^^

  1. hmm nog niets concreet. Lastig om in alle drukte en tussen alle reisjes door, tijd te vinden.

 5. Ik ben vroeger ook doodgegooid met kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt er naast haha. Verschrikkelijk! En ik heb ook een hekel aan ergens anders slapen. Ik hou daar echt niet van. Dit jaar heb ik al vijf nachtjes ergens anders dan thuis geslapen (en ergens anders dan bij mijn vriend), echt een overwinning haha.

  Wij lijken eigenlijk best wel op elkaar ;)

 6. Wat een fantastisch stukje en wat heb je een fijne stem om naar te luisteren. Dit had ik vandaag echt even nodig!

 7. Hihi het voelt alsof ik er een inspirerend en wijs vriendinnetje bij heb! You made my day!

 8. Yaaay! Audioblogs zijn mijn nieuwe favoriet geworden! Mooi onderwerp, super herkenbaar..

  1. wat leuk om te horen! dan moet ik er nog maar een heleboel opnemen he ;)

 9. Precies dat wat jij zegt, is de reden waarom ik heel veel leuke, spannende nieuwe dingen heb laten lopen. En dat wil ik niet meer. Sinds een jaar of twee probeer ik mij meer over mijn angsten heen te zetten en dat werkt gelukkig goed! Al merk ik wel dat ik het moet blijven doen, als het in de winter even wegzakt voelt het daarna haast weer als overnieuw doen. Maar nu weet ik dat ik het kan en wil ik deze zomer gaan parachute springen om mijn hoogtevrees ook eens een poepie te laten ruiken!

  En wat zijn jouw audioblogs toch heerlijk om naar te luisteren <3

 10. heel inspirerend, dank je dat je dit met ons hebt willen delen ^^

 11. Heerlijk weer om naar te luisteren, terwijl ik even een momentje voor mezelf pak met m’n organic-kelp-masker om m’n gezicht! (Ik bespaar je de foto.. ?)

  Fijn zoveel herkenning in je woorden!

 12. Wauw echt fantastisch ben je! Zo inspirerend , keep going on!!

 13. Weer heel inspirerend Merel! Ik luister inderdaad ook de podcast Happier en ik word er ook echt blij van. Ik probeer ook dingen gewoon te proberen met de gedachte dat als ik het niks vind ik het ook niet nog een keer hoef te doen. Het is ieder geval zo dat als je nooit wat probeert je ook niks hebt.

 14. Helemaal afgeluisterd! Je hebt een hele fijne stem Merel!
  En wat je zegt klopt helemaal: niet iedereen durft alles….en dat is helemaal oke.

  Leuke manier van bloggen hoor zo’n audio dingetje :)

  (Kijk DAT durf ik dan weer niet…met mijn platte Utrechtse tongval! Vreeeeselijk om mezelf te horen op audio)

 15. Yes, een nieuw audioblog! Ik moest eerst even een goede manier vinden om naar de audioblogs te luisteren, maar volgens mij heb ik die nu gevonden: tijdens het eten ^^ Lekker mindful enzo..

  Persoonlijk schiet ik vaak in de paniekmodus als ergens rekenwerk en/of cijfers bij komen kijken, omdat ik dyscalculie heb. Maar als iemand het me heel geduldig uitlegt (indien nodig meerdere keren xD) dan begrijp ik vaak toch meer dan ik van tevoren had gedacht =)

  Mag ik trouwens nog iets zeggen over je artikel ‘Echt zijn’, Merel? Je schrijft daar in dat je graag wat rust zou willen om bepaalde dingen op een rijtje te zetten (dacht ik). Als die rust ook inhoudt dat je even niet meer met De Groene Meisjes bezig gaat, moet je dat gewoon doen, hoor! Niet bang zijn dat je ons als lezers dan teleurstelt ofzo. Het moet tenslotte wel leuk blijven ;-)

  1. Mag je zeggen :) Lief van je. Ik wil juist wel met DGM bezig zijn ,maar op een eigen, nieuwe manier :)

 16. leuk audio blog ik zou alleen graag een blog horen die ik nog niet gelezen had. Verder lekker bezig

  1. Ja, dat is nog een beetje een logistiek dingetje, maar daar wordt wel aan gewerkt :)

 17. Ik heb lange tijd heel onzeker geweest over mijn eigen kunnen. Op basis van eerdere ervaringen en zelfkennis dacht ik dat veel dingen niet zou kunnen (zoals werken als caissière, serveren, autorijden). Nu ik erachter ben gekomen dat ik ADD heb en daar medicatie voor slik heb ik een stuk meer zelfvertrouwen. Ik ben hard bezig om bepaalde angsten te overwinnen. Dat bedenken wat het ergste is wat je kan gebeuren, is heel nuttig. Op die manier kan je alles relativeren.

 18. Net geluisterd met een kopje thee in de hand… Wat een inspirerende audioblog weer, Merel!

 19. Super leuk! Omg heb echt al ff nie meer op je blog gezeten! Je hebt een prettige stem om naar te luisteren. Nou binnenkort ga ik verhuizen naar Leuven in België omdat mijn vriend daar vaste baan heeft gekregen dus, dan komen daar genoeg momenten voor mij! Ik houd deze in mijn achterhoofd! Groetjes Yvon :3

 20. Ik heb een liefde ontwikkeld voor audioblogs. Het is echt een me-time momentje! Even lekker in bed liggen en luisteren. De thema’s zijn ook echt goed, het geeft me een boost en zet me aan het denken.

 21. Heel mooi !! Je hebt een hele fijne stem om naar te luisteren. Echt cool dat je dit doet! Weer een goede toevoeging aan de blog :)
  En de boodschap is zó waar. Angst is een slechte raadgever ;) Het betekent niet dat je dingen niet moet doen, enkel omdat je ze eng vindt.

 22. Jeetje zo herkenbaar allemaal. Ik zit nu in de trein te huilen, omdat het op dit moment zo van toepassing is op mijn gedachten. Dankjewel voor deze mooie en inspirerende audioblog!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *