Audioblog #4 – Het gewoon eens niet weten

Ik heb zelf regelmatig momenten dat ik het allemaal hélemaal niet meer weet. Dat kan om kleine onbenulligheden maar soms gaat het ook om grote, best wel ingrijpende en belangrijke zaken. Lastig hoor. Toch denk ik dat het soms goed is om het ook gewoon eens níet te weten. Of misschien niet te wíllen weten. Veel luisterplezier!
groenemeisjes_podcast_profielfoto1

Audioblog nummer 4 alweer! Dat betekent gewoon een maand van audioblogs. Wow, dat gaat snel. Ik waardeer het iedere week zó om jullie reacties op de blogs te lezen. Zo tof om te zien dat jullie de blogs écht luisteren. Doet me heel erg goed!

Vandaag staat er een nieuwe aflevering voor jullie klaar, over het gewoon eens niet weten. Heel eerlijk? Ik heb zelf (momenteel ook) regelmatig momenten dat ik het allemaal hélemaal niet meer weet. Dat kan om kleine onbenulligheden gaan – zoals iets kiezen in een winkel en bang zijn het verkeerde te kopen – maar soms gaat het ook om grote, best wel ingrijpende en belangrijke zaken. Lastig hoor. Toch denk ik dat het soms goed is om het ook gewoon eens níet te weten. Of misschien niet te wíllen weten.

Nou, dat is waar deze aflevering over gaat :) Ik wens je veel luisterplezier. Ga er even lekker ontspannen voor zitten en laat me na afloop weten wat je gedachten zijn. Liefs!

[iframe id=”https://www.podbean.com/media/player/25wn3-5e3d5a” align=”center” maxwidth=”1000″]

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

50 gedachten over “Audioblog #4 – Het gewoon eens niet weten

 1. Ha, ik word al vrolijk van het intromuziekje! Mooie audioblog weer, Merel. Ik was vroeger nooit van het plannen – wilde het liefst niets weten en deed maar gewoon wat in me opkwam. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik vast wilde gaan leggen.. Soms ontzettend fijn, maar soms ook wel een beetje benauwend :) Dus deze blog komt op het goede moment! Het is wel weer tijd voor wat meer spontaans. Thanks!

 2. Wat een mooi blog en wat een fijne stem heb je om naar te luisteren! Voor mij ook toepasselijk op dit moment, waarbij ik ook merk dat het vooral in mijn hoofd zit of ik mezelf die ruimte / vrijheid wel of niet gun. Ik ben twee maanden geleden voor mezelf begonnen, een gigantisch avontuur waar ik zeker niet weet waar dat schip gaat stranden. Moet ook lern loslaten dat het dus ook prima is om dat niet tr weten. Dat geldt ook voor vele andere dingen, zoals relaties. Dank je wel voor de wijze woorden!

  1. Wat spannend! Ik weet alles van hoe eng veranderingen kunnen zijn. Maar alles kan, als je er maar op vertrouwt!

 3. Een mooi leerproces waar je nu in zit, gewoon loslaten en zien wat je tegenkomt. Ik heb het gevoel dat je jezelf aan het ontdekken bent en ik denk dat je waarschijnlijk nooit meer totaal naar die geplande wereld terug wil.

 4. Heel leuk om naar te luisteren. Ik hou (als Vlaamse) van dat Nederlandse accent :-) Ik heb na vier jaar ontslag genomen op m’n werk terwijl ik nog helemaal niet weet wat ik hierna ga doen. Ik ga in mijn hoofd heen en weer tussen paniek ‘wat ga ik doen, help’ en ‘chill, we zien wel’. Vanaf nu ga ik voor “Waar mijn schip ook strandt, het is OK. En is het niet OK, dan vaar ik gewoon verder”. Bedankt voor de oppepper!

  1. Wat grappig, ik vind het Vlaamse accent juist leuk om naar te luisteren =) Ik kijk ook veel liever Vlaamse praatprogramma’s en journaals dan Nederlandse; Belgische presentatoren klinken veel relaxter naar mijn idee.

   Dat wilde ik even zeggen ^^

 5. ”Er zijn ook periodes in je leven dat je het ronduit bevrijdend kan zijn om dat allemaal even lekker los te laten” Amen! Het is goed om regels en regelmatig in je leven te hebben, maar het moet geen kooi worden waarin je jezelf opsluit. Ik denk dat ik dit je fijnste audioblog tot nu toe vind :)

  1. Wat fijn! En ja, die periodes zijn er. Ik heb er net eentje achter de rug. En nu zit ik heerlijk op de bank in Valencia, met mijn laptopje. Helemaal goed :)

 6. Naar deze blog luisteren heeft me enorm geholpen.
  Het grappige is, ik ga een tattoo laten zetten en ik wilde er inderdaad een heel verhaal rond maken, maar het is gewoon mooi en over een jaar of 10.. zien we wel ;)

  Ik vind je accent en je stem heel aangenaam.

 7. Weer een hele fijne audioblog! Ik ben ook wat minder dingen aan het plannen en aankomend half jaar heb ik een soort tussen half jaar en ik heb nog geen idee wat ik ga doen. Behalve fotograferen en daar word ik alleen maar ontzettend blij van. Goed bezig Merel en heel veel plezier in Valencia!

 8. oeh, ik ga het vanavond rustig beluisteren als de kids slapen. Nu al zin in. De titel spreekt mij in ieder geval aan :-)

 9. Wat een heerlijke audioblog weer en zo herkenbaar: 101 to dingen op je vrije dag en uiteindelijk alleen maar op de bank hangen.

  Het zet mij wel weer aan het denken hoe graag ik grip op alles wil houden en hoe vaak ik wel niet roep “let it go” maar dat stiekem toch niet doe. Thanks voor de audioblog .. geeft weer een nieuwe kijk op alles!

 10. veel glimlachen en spontane tranen tijdens het luisteren. dat kan niet anders dan mijn onderbewuste respons zijn; eens kijken hoe dat vandaag (en daarna) spontaan gaat doorwerken! dank!

 11. Hoi Merel,

  Wat herkenbaar vind ik dit! Ik moet zelf ook altijd alles plannen en kan daar dan niet goed van afwijken. En als er dan iets spontaans gebeurt, raak ik helemaal in de war en van streek. Ik ben altijd zo bang dat dingen tegen zullen vallen of dat ik iets ga missen!
  Ik probeer hier ook een beetje mee te stoppen, omdat ik het avontuur in mijn leven een beetje mis.
  Dus voor de zomer heb ik best spontaan een reis naar Japan geboekt, gewoon omdat ik dat een leuk land vind haha :)
  Jouw blogberichten kunnen mij soms echt een boost geven om anders in het leven proberen te staan.
  Dankjewel daarvoor!

  Groetjes,
  Anne

 12. Wauw, hoe slaag jij er altijd in om te praten over zaken waar ik mee in mijn hoofd zit maar waar ik mij nog niet eens van bewust was?! Thanks Merel!

  1. Ik ook :) er gaat allemaal iets meer tijd in zitten dan gedacht, maar het staat absoluut heel hoog op het lijstje!

 13. Grappig, dit audioblog komt precies op het moment dat ik het ‘gewoon eens niet weten’ beu ben en nu weer probeer mijn leven (maar vooral werkdagen) beter in te plannen. Ik ben van nature geen planner en leef voor verrassingen haha. Maar die verrassingen of verleidingen zorgen ervoor dat ik te weinig tijd overhoudt om uit te voeren wat nu echt belangrijk is en dat is mijn eigen bedrijf. Sinds ik een studio heb en eigenlijk full time voor mezelf werk vind ik het heel moeilijk gefocussed te blijven en me goed te houden aan mijn afspraken. Daarom ben ik nu juist nee aan het zeggen tegen veel dingen die op mijn pad komen omdat ik eerst mijn eigen projecten af wil maken. Dat nee zeggen en plannen geeft me op dit moment juist veel onstpanning en rust :). Maar ik snap jouw kant ook volledig!

 14. Mooi en zo herkenbaar! Nu je het zo vertelt, ik heb het zelf ook wel een beetje zo los gelaten. Die controlfreak, die is er nog wel maar echt een stuk minder. Ooo jongens, wat fijn wat fijn <3

 15. Ik weet nooit wat ik ga doen of hoe het weekend eruit ziet. Is wel heel relax, maar weinig productief en dat steekt wel eens. Dus: houd balans!
  Ben net begonnen met een bulletin journal om wat meer overzicht te krijgen.

 16. Wat een fijne! En je hebt helemaal gelijk, een mens kan nooit genoeg avonturen beleven.

 17. Wat heb je toch een fijne luisterstem Merel!
  Ik was altijd heel erg van het plannen (en nog steeds vaak), maar ik merk dat ik tegenwoordig vaak ook gewoon ergens heen ga zonder dat ik weet wat er te doen is of welke hotspot ik moet bezoeken.
  Zo was ik vorig jaar met SPRS.ME op vakantie naar Nice. Echt tof en heb gewoon spontaan allemaal leuke tentjes en winkeltjes gevonden zonder dat ik het op het gezocht. Heel ontspannend werkte dat.

  1. Zo tof he, zo’n verrassingsvakantie! Ik zou het zo weer doen : )

 18. Ik vind het zo fijn om naar jou te luisteren: je stem en de inhoud van je verhaal. Ik was een echte planner maar ben aan het leren om dingen meer los te laten en inderdaad wel te zien waar het schip strandt. Soms best wel eng. Maar het levert ook minder teleurstellingen op: regelmatig gingen dingen anders dan dat ik gepland had en raakte ik daarvan gefrustreerd of lichtelijk in paniek. Dat is nu veel minder. Fijn om te horen/lezen dat ook andere mensen met dit soort zaken bezig zijn :-) Dankjewel weeral voor deze mooie vlog!

 19. Wat een super fijne stem heb je Merel, de eerste audioblog die ik luister en ik wil nu direct ook de andere 3 gaan luisteren! Maar inderdaad, soms zijn die to-do lijstjes bloed irritant en ben je niet meer echt aan het ‘leven’, wat doodzonde is. Echt leven door gewoon dingen te doen en het allemaal dag per dag te bekijken, soms is dat heel fijn.

 20. Fijn om te luisteren en iets om over na te denken. Ik was vroeger echt heel erg met plannen en controle, kon echt niets loslaten. Inmiddels gaat dat stukken beter aangezien in Colombia waar ik woon vrij weinig te plannen valt. Ik kom mezelf dus ook af en toe flink tegen. Vooral in situaties waarin ik me onzeker voel schiet het stressniveau echt door het plafond.

 21. Ik word heel blij van jouw podcasts. Zo fijn om het even aan te zetten en even ‘niks te doen’. Erg inspirerend!

 22. Herkenbaar! En wat heb jij een fijne stem zeg! Echt prettig om naar te luisteren. Ik ben me momenteel aan het verdiepen in coaching geven en quainen. Iets zegt mij dat jij meer met audio moet gaan doen. Echt! Bij de NPO groen een groen radioprogramma presenteren? Ik wil wel sidekick worden hoor!

  1. haha wow, dat klinkt te gek! :) Misschien moet ik maar even bellen ofzo, haha!

 23. Helemaal mijn ding dit, gewoon spontaan dingen doen! En heerlijk om te luisteren echt een wereld idee van je Merel!!

 24. Eindelijk even een rustig moment gevonden om dit te kunnen beluisteren. Was ook zo druk bezig met afwerken van lijstjes. :-)

  Uiteraard heb je weer een goed verhaal en wat een fijne stem heb jij !!
  Leuk om het gezicht als stem in een totaal plaatje te hebben.

  Ik kijk uit naar de volgende audioblog.
  Ik wens jouw fijn weekend met wat je ook gaat doen !!

 25. Oh Merel, dit is geweldig. Ik beaam je verhaal helemaal! Ik word er helemaal vrolijk van, want leven zonder plannen en voorbereiden is zo veel fijner. Dat is eigenlijk echt leven! Met de stroom meegaan en je gevoel volgen. Yes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *