Audioblog #5 – Hulp vragen en accepteren

De Groene Meisjes Audioblog podcast 5: Hulp vragen en accepteren. Over hoe moeilijk dat soms kan zijn. Toch kan het je veel brengen, is mijn persoonlijke ervaring. Veel luisterplezier.
groenemeisjes_podcast_profielfoto11

Vandaag deel ik mijn vijfde audioblog met jullie – omdat zondag me een goede dag lijkt om even onderuit te zakken en naar een verhaaltje te luisteren. Dit keer vertel ik je over hulp vragen en accepteren en over hoe moeilijk dat soms kan zijn. Toch kan het je veel brengen, is mijn persoonlijke ervaring.

Veel luisterplezier! Laat je me weten wat je van de audioblog vond?

[iframe id=”https://www.podbean.com/media/player/4rxk8-5e3d59″ align=”right” maxwidth=”1000″]

PS: binnenkort ga ik weer nieuwe audioblogs opnemen. Zijn er specifieke onderwerpen waarover je iets zou willen horen? Laat het me weten bij de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Audioblog #5 – Hulp vragen en accepteren

 1. Wiihiiii hier word ik blij van!! Ik liet je al weten op Twitter hoe blij ik ben met een nieuwe audioblog maar een podcast, ja, dat is echt het einde! ? Superfijn idee (al je plannen trouwens), leuk die ambitie en energie. Dat motiveert mij ook op 1 of andere manier. Hulp vragen is voor mij niet echt een probleem, mijn ouders hebben er altijd op gehamerd dingen te vragen als ik iets niet begrijp of kan. En nu ben ik dat automatisch gaan doen
  bij anderen dan alleen mijn ouders. Dat het je relaties en vriendschappen kan verbeteren, daar ben ik het overigens helemaal mee eens. En nieuwe vriendschappen, yes! Nog even een nuance: hulp vragen bevalt me natuurlijk niet altijd even gemakkelijk. Vanaf nu denk ik dan gewoon even terug aan dit verhaal. Liefs X

 2. Heerlijk om zo de zondag te beginnen! Ik ben niet iemand die makkelijk om hulp vraagt maar ben meer het type van zelluf doen. Maar het zet mij wel aan het denken want er zijn nog genoeg dingen waar ik best hulp bij kan gebruiken. Dank je wel voor deze audio blog!

 3. Nice. Fijne reminder! Ik ben een beetje in de war. Je gaat een podcast beginnen. Zijn dat deze audioblogs?

  1. Nee, dit zijn audioblogs – voorgelezen blogposts. Maar ik wil ook een podcast, met interviews enzo :)

 4. Leuk weer een audioblog! Ik ben er erg benieuwd naar maar ik bewaar hem even voor vanavond als ik in alle rust kan luisteren :-). De titel spreekt mij in ieder geval aan. Ik ben zelf geneigd om het liever zelf te doen dan om hulp te vragen. Ik laat je weten wat ik ervan vind. Fijne zondag!

 5. Aaaaw yes, een audioblog! Goed begin van m’n zondag! Ik doe dingen ook snel alleen, terwijl ik goed hulp zou kunnen vragen. Goeie reminder om dat vaker te gaan doen :)

 6. Wat heb je toch een heerlijke stem om naar te luisteren!
  Een vriendin zei mij jaren geleden eens dat ze mij helemaal geen fijne vriendin vond. :0(
  De reden: zij kon altijd bij mij terecht met haar zorgen, problemen etc. Maar omdat ik dat nooit bij haar deed voelde zij zich heel onzeker,klein etc. t.o.v. mij. Het maakte mij in haar ogen tot iemand die alles wist, kon etc.
  Wow, dat was een eye opener … ook dezer dagen weer een reminder: ik heb uiteindelijk om hulp gevraagd.

  Wat een leuke plannen heb je! Zou jou ook graag een keer ontmoeten! ;0)
  Lekker bezig jij. We gaan het zien!

  Fijne zondag :0)

  1. Oeh, dat is best wel even confronterend, kan ik me voorstellen. Maar soms zijn dat soort dingen ook even goed, zodat je weet waaraan je kunt werken :)

 7. Ik werd er gewoon helemaal blij van over hoe de puzzelstukjes bij het vragen om hulp bij jou in elkaar vielen! Goed initiatief is het eigenlijk om hulp te vragen en weer op zijn beurt iemand anders te helpen. Zouden meer mensen moeten doen!

 8. Dank je voor je inspirerende blog! Echt super. En als ik je op online gebied ergens mee kan helpen… Met alle plezier!

 9. Hoi Merel,

  Ik zou een nieuwe podcast willen horen over de kracht van kwetsbaarheid. Dat het gen teken is van zwakte en de emoties die erbij horen dat ook niet zijn.
  Ik geniet van de podcasts en misschien in de toekomst ook gasten interviewen dat lijkt mij ook leuk!

  Groetjes,
  Liann

 10. Podcasts van jou zou zo fijn zijn! Zoals Luus al schreef, je hebt een heerlijke stem om naar te luisteren :)

  Dit onderwerp vind ik zelf soms best lastig; ik wil het allemaal zo graag zelf kunnen! Toch is om hulp vragen helemaal niet zo erg. Ik merkte het toen we naar de voedselbank ‘moesten’: dat was toch een drempel, en wat zouden ze wel niet denken van ons? Terwijl ze daar aan het stuiteren waren toen ze merkten dat mijn man wel raad wist met juist wat rare producten en groenten die ze kregen – of, en dat past wat minder bij jouw vegan inslag helaas, met de rollades die een zekere supermarkt aan de voedselbanken gaf rond kerst. Veel mensen hebben geen idee hoe ze creatief moeten zijn met koken, en voor hun was het een verademing om ook mensen langs te krijgen die niet steeds roepen ‘wat moet ik hiermee???’ Andersom kan het dus juist rustgevend werken, of je op nieuwe ideeën brengen, als je mensen helpt, heb ik gemerkt. Elkaar helpen is gewoon geweldig!

  Oh, en events en andere lezers hier (en andere bloggers) ontmoeten lijkt me superfijn <3

 11. Hoi Merel!

  Ik kan niet wachten op je podcast! Je hebt een erg aangename stem om naar te luisteren en spreekt altijd over topics die ikzelf ook erg interessant vind! Veel succes ermee, ik kijk er alvast naar uit! :)

  Liefs,
  Sandy

 12. Wat een mooi onderwerp weer. Echt precies waar we het over hebben gehad maar dan een samenvatting daarvan. Mega inspirerend! Ooo wat ben ik blij dat we samen zijn ontbijten <3

 13. Heerlijk….. geluisterd op de fiets in de frisse buitenlucht. Kan niet wachten tot je podcast er eindelijk is!

 14. Jaaa, Merel ik vind dit zo tof! Je audio blogs zijn super inspirerend en ik zat al een hele tijd te hopen dat je een podcast ging beginnen. Ik weet zeker dat je dat super goed gaat doen!

  Ik ben zelf mijn blog begonnen door iemand die ik eigenlijk helemaal niet goed kende (maar waarvan ik wist dat hij wist hoe je een blog moest opzetten) om hulp te vragen. Ik dacht ook dat hij het raar zou vinden dat ik hem om hulp vroeg, maar hij wilde me meteen helpen. Dat was echt een eye opener en motivatie om vaker om hulp te vragen. Ik moet mezelf er af en toe nog wel aan herinneren, maar ik probeer het vaker te doen :) Dankjewel voor de reminder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *