Audioblog #6 – Know better, do better

De Groene Meisjes Audioblog 6 Know better do better. Over hoe we steeds mildere, prettiger mensen kunnen zijn. Voor onszelf en voor elkaar. Ik wens je veel luisterplezier.
groenemeisjes_podcast_profielfoto111

Afgelopen week heb ik samen met Andrew – ‘mijn’ fantastische audioman – weer nieuwe audioblogs opgenomen. Mensen, wat vind ik dít leuk om te doen. Audio is te gek. Vinden jullie luisteren niet ook heel erg fijn? Ik zelf luister heel erg graag. Ik schrijf en ik praat graag, maar het allerliefste luister ik.

Ik hoop jullie vandaag weer een plezier te mogen doen met een nieuw luisterverhaal. ‘Know better, do better.’ Over hoe we steeds mildere, prettiger mensen kunnen zijn. Voor onszelf en voor elkaar. Ik wens je veel luisterplezier.

[iframe id=”https://www.podbean.com/media/player/tzi9d-600f0f” align=”center” maxwidth=”1000″]

Voel je alsjeblieft vrij om gedachten over het verhaal  te delen bij de comments onder dit artikel. Dankjewel voor het luisteren en het meepraten! 

De Groene Meisjes audioblogs worden geproduceerd door Andrew Chin.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

31 gedachten over “Audioblog #6 – Know better, do better

 1. Wat leuk een audioblog! Ik moet zeggen, die manier van denken het helpt echt. Een paar jaar geleden ben ik van baan veranderd waardoor ik meer moest autorijden. Ik haat autorijden. Maar heb mezelf getraind om te denken, (wanneer iemand me afsnijdt ofzo) hij heeft me vast niet gezien, dat heb ik ook weleens. Gelukkig ging het goed. Vast nog niet wakker, maar ja het is ook maandagochtend.
  Ik wordt niet minder afgesneden, en ben ook niet sneller op mijn werk, maar wel met een stuk minder irritatie. Vriendinnen zeggen dan weleens dat ik gewoon tegen mezelf lieg omdat ze me vast expres afsneden. Zo zie ik het niet. Ik geef iemand het voordeel van de twijfel. En de enige die er beter van wordt ben ik.

  En ik maak ook fouten, ik kan nog veel leren (zeker op het gebied van empathie) Maar ik hoop dat de mensen dan ook ruimhartig tegenover mij staan.

  1. Mooi, iemand het voordeel van de twijfel geven kan volgens mij nooit kwaad. Of in elk geval, ik krijg zelf ook graag een voordeel van een twijfel :)

 2. Wat heerlijk! Ik kom inderdaad net een beetje in het podcastwereldje terecht en ik moet even wennen, maar zodra je erin zit is het echt een hartstikke fijne tijdbesteding. Goeie podcast zelf, ook! Heel fijn om naar te luisteren – en helemaal waar: liefde is het enige waar geen geld of tijd of gebrek bij komt kijken, gelukkig. Mensen die te weinig liefde krijgen, zijn de ergste slachtoffers, wat mij betreft. Maar dat is weer een ander verhaal.

 3. Mooi, Merel. Die gedachte ‘ze weten nog niet beter’. Dat is iets wat ik mijzelf soms ook wel wat meer zou kunnen voorhouden :) Ik geloof wel dat ik door mijn werk heel veel geleerd heb over met zo min mogelijk vooroordelen iemand leren kennen en zijn of haar vragen aan te horen. Maar op de één of andere manier doe ik dat vooral heel veel op mijn werk en veel minder privé. Best vreemd, eigenlijk.

  1. Het is ook lastig om dit altijd maar toe te passen. Maar we kunnen het wel proberen :)

 4. Weer een mooie audioblog Merel! Ik snap het wel dat het moeilijk is om te denken dat iedereen zijn best doet. Dat vind ik zelf ook moeilijk als het om misdadigers etc. gaat. Toch probeer ik het in het algemeen wel te denken. Zoals je al zegt, onwetendheid is eigenlijk de grootste boosdoener en daar geloof ik wel echt in. Veel mensen weten niet dat ze op een bepaalde manier reageren en niemand heeft ook ooit tegen ze gezegd dat het niet fijn is om te horen. Het is een lastig onderwerp wat dat betreft. Sommige mensen zijn zich daar gewoon niet bewust van en andere mensen zijn zich er juist heel erg bewust van. Goed om over na te denken dit soort dingen. Fijne zondag!!

 5. Wauw dankjewel. Ik vind je audioblogs zo fijn. Misschien nog wel fijner dan normale blogs, omdat je zo’n prettige stem hebt. Dit onderwerp is heel herkenbaar voor me. Ik kan ook janken van frustratie als ik ergens lees of hoor hoe sommige mensen over vluchtelingen, homo’s, mensen met een andere achtergrond denken. En dat boek van Brene ga ik eens opzoeken. Vond haar andere boeken rete interessant. Fijne zondag!

 6. IK vind het nogal makkelijk om te zeggen dat iedereen zijn best doet. Niet iedereen doet zijn best, veel mensen zeggen ook niet hun best te doen. Ik snap ook niet waarom een therapeut dat zou zeggen.

 7. Mooi!:) Het is echt genieten om naar je te luisteren. Heel inspirerend ook.

 8. Ik probeer het ook, gewoon omdat het je eigen leven zoveel prettiger maakt als je van het goede uitgaat! Nou lukt me dat niet altijd, maar ook ik doe mijn best ;-)
  Mijn man vindt het nog een stuk lastiger. Door zijn ASS ziet hij alles relatief zwart-wit, waardoor hij veel sneller geneigd is te denken ‘dat hoort niet, dus het is stom’. Om een voorbeeld te noemen: er fietsen hier in de stad regelmatig mensen door het voetgangersgebied, en hij kan zich best boos over maken, want die mensen weten toch ook dat ze dan tegen bijvoorbeeld kinderen aan kunnen fietsen die hen daar niet verwachten! Ik probeer het altijd wat af te zwakken; al heeft hij een punt (het is ook een best eng stukje, want helling), want die mensen blijven er toch wel fietsen. Ik ga er dan liever vanuit dat ze haast hebben, of niet beter weten, en er is toch niets gebeurd.

 9. Wat heb je een heerlijke stem om naar te luisteren, ik heb net al je audioblogs geluisterd en vind het super interessant. Jou kijk op de wereld, lijkt zo simpel, maar toch betrap ik mezelf erop om soms enorm zwart/wit te zijn. Door jou kijk, leer jij mij een beetje beter kijken naar de wereld en misschien iets minder streng te zijn voor mezelf. Dankjewel!

 10. Ik vond het heel fijn, mooie stem om naar te luisteren en ik ben bij filmpjes vaak snel afgeleid waardoor ik wel half luister maar niet meer kijk, nu had je mijn volle aandacht en ik ben het compleet met je eens!

 11. Wat een prachtige audiologie, en precies op tijd! Gek genoeg heb ik het nooit moeilijk gehad met te geloven dat mensen hun best doet. Enkele jaren al heb ik dat voor mezelf beslist, en het is echt een verademing om zo te kunnen denken. Ik merk dat andere mensen heel snel gefrustreerd worden: op de weg, tijdens hun job, in de winkel, tijdens het nieuws op tv, … Terwijl die frustraties echt niemand verder helpen! Na een discussie worstel ik wel eens met mezelf: Ben ik niet ongelooflijk naïef, moet ik soms niet gewoon harder zijn? Jij hebt me vandaag in mijn overtuiging gesterkt Merel, empathie is the way to go!

 12. Prachtig Merel! Fijne stem om naar te luisteren. Kan niet wachten totdat je podcast uitkomt… ;)
  Ik voelde me eventjes down vanochtend, luisterde en lach. Mooie gedachten. Couldn’t agree more. Fijn!

 13. Hoi Merel!

  Jouw audioblogs zijn te gek, dankjewel. Ze maken me erg blij. Nu heb ik Podbean gedownload, omdat ik dacht dat ik ze dan allemaal bij elkaar op m’n telefoon zou hebben, en ook offline zou kunnen luisteren.

  Maar…. als ik ‘De Groene Meisjes’ volg, dan staat er dat jullie geen podcasts hebben. Klopt dat?

 14. Heerlijk, podcasts! Ben er nog wat nieuw in, maar vind het heel fijn om zo lekker weg te kruipen op de bank en te luisteren. Ik heb bij vlagen dat het lukt om dit soort dingen vanuit een positief standpunt te blijven bekijken.’ze weten niet beter’ ‘misschien hebben ze een hele nare dag en zijn ze normaal nooit zo’ Maar af en toe vind ik het ook wel fijn dat ik me eraan mag ergeren. Omdat ik zelf heel goed weet dat ik geen haar beter ben (of eigenlijk, dezelfde frustraties, korte lontjes en chagerijnigheden heb en herken in de ander)

  En dat mensen ook van mij zulke indrukken zullen meekrijgen (ja, echt dat heeft even geduurd voordat ik dat aan mijzelf kon toegeven!)

 15. Dit is zo fijn om naar te luisteren! Ik heb zojuist Podbean ontdekt en een paar van je podcast gedownload om morgen onderweg te kunnen luisteren, can’t wait ! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *