Audioblog #8 – Een heel leuk leven

De Groene Meisjes Audioblog 8 een heel leuk leven. Wij hebben eigenlijk allemaal een heel leuk leven. Dat geldt helaas niet voor iedereen. Nou, en over dat onderwerp deel ik vandaag een nieuwe audioblog met je. Veel luisterplezier gewenst.
groenemeisjes_podcast_profielfoto111

Het is zondag en de weersvoorspelling ziet er niet al te zonnig uit. Sterker nog, het kon wel eens de hele dag gaan regenen. Dat komt niet heel erg goed uit, aangezien ik vandaag naar festival Mundial ga. Terwijl ik hierover nadenk corrigeer ik mijn eigen gedachten: je hebt echt wel een heel leuk leven, als je je druk moet maken om wat regen op een festival.

En zo is het. Ik héb een heel leuk leven. Het is niet perfect en ik heb nog veel wensen en dromen – maar ik mag absoluut nergens over klagen. En nu ik terugdenk aan hoe ik gistermiddag ontzettend chagrijnig thuiskwam van een retourtje Kalverstraat – ja, wie doet dan ook op zaterdagmiddag?! – dan schaam ik me gewoon een beetje. Ik ben gezond en veilig, ik krijg zoveel kansen en de mensen om me heen zijn goed voor me. En ik hopelijk ook voor hen. Ik en de mensen om mij heen, wij hebben eigenlijk allemaal een heel leuk leven. Dat geldt helaas niet voor iedereen. Nou, en over dat onderwerp deel ik vandaag een nieuwe audioblog met je. Veel luisterplezier gewenst :)

[iframe id=”https://www.podbean.com/media/player/at3rp-600f18″ align=”center” maxwidth=”1000″]

Dankjewel voor het luisteren. Als je gedachten kwijt wilt over dit onderwerp, dan mag dat altijd bij de comments! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

31 gedachten over “Audioblog #8 – Een heel leuk leven

 1. Fijn weer om te horen, dank je wel voor de mooie inhoud! Een toppertje om nog eens terug te luisteren. En het inderdaad: een heel leuk leven is goed genoeg!

 2. Thanks Merel, precies wat ik nu even nodig had.
  Ik zat even in een dipje maar jouw verhaal laat mij weer even beseffen hoe goed ik het eigenlijk heb. Het is het niet waard om je constant zorgen te maken om de kleinste dingen. Enjoy life as much as you can!

  Fijne zondag, X Danielle

 3. Toen ik dit artikel een tijdje geleden las, zag ik mezelf al helemaal bij de coffee company zitten terwijl ik dit tafereel voor een afstandje bekeek. Je beschrijft het zo beeldig! En nu ik er naar luister wordt het filmpje weer helemaal opnieuw afgespeeld, in meer detail nog zelfs dan toen ik het las, je vertelt het gewoon zo goed!

  1. Ik sluit me aan bij de woorden van Charelle. Dank Merel voor deze audio blog.

 4. hi Merel,

  dank voor je verhaaltje voor het opstaan!
  ik ben al een aardige periode ziek, maar schreef zelf tijdje geleden een soortgelijke conclusie op: ziek kunnen zijn in mijn eigen bed en huis in veiligheid i.p.v. in een vluchtelingentent is een heel dankbaar iets.

  Ook over de bumpy ride in mijn leven concludeerde ik laatst: ik heb ondertussen al heel wat so called hoogte- en dieptepunten verzameld dus ik heb tot nu toe in elk geval GELEEFD :-)

  Fijne zondag, feitelijk de échte eerste dag van de week, dus die is vast goed begonnen!

  Marike

 5. Volgende audioblog 10 minuten langer: Yes please!! Fijne zondag iedereen!

 6. wat een mooie gedachten en gelijk heb je dank je wel voor je verhaal

 7. Wat een mooi verhaal! Ik zou dat ook wat meer moeten doen als ik weer een beetje in de klaagmodus zit want ik heb ook een fijn leven.
  Bedankt voor je inspiratie en misschien zie ik je nog bij het festival. Ik ga met mijn man en ons dochtertje van 2. Zo een dagje weg is herinneringen maken :) ik had nog nooit van mundial festival gehoord Mar dank zij jouw site nu wel, ben heel erg benieuwd!
  Fijne dag!

 8. Hoi Merel, ik volg je (blog) nog maar sinds kort en ik was het fenomeen audioblog niet eerder tegengekomen. Met een vlog heb ik weinig, maar wat is dít fijn! Je hebt een prachtige stem die heel veel rust uitstraalt en ik ben geraakt door je openheid in je verhaal, waar ik (en ik denk heel veel anderen) veel dingen in herken. Dankjewel voor dit fijne rustpunt op de zondagochtend!

 9. Hoi Merel,

  Wat een mooie audioblog! En wat voegt dat veel toe aan een blog: geluid.
  Je verhaal komt binnen en raakt me, wat ontzettend mooi dat jij zo open durft te zijn, en wat beschrijf je je gevoelens mooi.
  Veel plezier op Mundial, ik ga vandaag zelf ook :-). Genoeg binnenruimtes voor als het weer wat minder is. ik weer niet of je haar al kent maar Nneka speelt vandaag (binnen, hiep hoi) en ze schrijft hele mooie muziek dus een aanrader ?.

  Liefs en dank voor de inspiratie,
  Ruby

 10. Wauw, wat heb jij een fijne stem om naar te luisteren. Ik ben zelf voice-over, en je zou zo in de studio kunnen. En dan ook nog zo’n mooi verhaal! Liefde voor je audioblogs

 11. Merel, als ik je vandaag zie op Mundial geef ik je een dubbele high 5!!

 12. Ik vind jouw audioblogs echt zo’n fijne toevoeging aan de normale blogs. Heerlijk om mijn dag te beginnen met jouw stem en inspirerende verhalen :)

 13. Het blijft een prachtig verhaal, en goed om bij stil te staan.
  Omdat ik chronische depressie heb, staat bij mij de klaagmodus eigenlijk altijd aan – in mijn hoofd tenminste. Het helpt me enorm om dan juist vast te grijpen aan wat er wél goed is, het houdt me op de been. Dat ik pijnstillers in huis heb, en een fijn bed en goede raamverduistering, als ik zoals gisteravond een migraine-aanval heb. Dat ik met een kop koffie op mijn eigen bank kan zitten, en een goed boek kan lezen. Dat ik geen dingen heb om echt bang voor te zijn, en dat de dingen waar ik dat wel voor ben uiteindelijk altijd op hun pootjes terecht komen. Dat er mensen zijn die van me houden, hoe dan ook, wat er ook gebeurt. Ja, er is enorm veel om dankbaar voor te zijn!

  1. Wat fijn dat je er zo naar kunt kijken, ondanks je toch heel lastige situatie. Vind ik knap en heb ik respect voor.

 14. Lieve Merel,
  Dit is de eerste audioblog die ik ooit heb geluisterd. En ik moet zeggen: wat doet dit me goed. Soms heb je gewoon even iets of iemand nodig waardoor je weer beseft hoe goed je het hebt. Op dit moment ben jij diegene voor mij. Dankjewel daarvoor.
  Groetjes, Valerie

  1. Wat fijn om te horen Valerie :) (prachtige naam heb je. zo mooi dat ik hem even wilde typen)

 15. Fijne audioblog Merel, het zet je aan het denken en ik voel me dankbaar voor mijn leven net als jij!

 16. Oh, heel erg bedankt voor deze audioblog! Ik vind het zo’n mooie manier om anders naar de dingen te kijken!
  Ik voel me er alleen wel een beetje schuldig door nu, dat ik zo klaag om de kleine dingetjes, terwijl er elke dag genoeg mensen zijn die dood gaan.

 17. Lurker hier:)
  Wat fijn om je te lezen! Ik geniet ervan.

  Is deze audioblog eerder een blogpost van je geweest? Getypt bedoel ik, ipv in audio-vorm?
  Komt me zo bekend voor:)

 18. Hoi… ik.ben niet zo handig hiermee. Maar hoe krijg ik er geluid uit… wil zo graag het verhaal horen maar t lukt niet…. ik kan wel op play duwen alleen gebeurt er dan niets… hoe doen jullie dat? Groetjes Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *