Audioblog #9 – Does it spark joy?

De Groene Meisjes Audioblog 9 Does it spark Joy. Toen ik vorig jaar het beroemde boek van Marie Kondo las, en aan het opruimen sloeg, had ik niet kunnen bedenken dat de theorie op meer dan op het opruimen van mijn bezittingen zou slaan. De vraag ‘does it spark joy?’ kan op zoveel terreinen van je leven van toepassing zijn. Toen ik daar eenmaal achter kwam, en me bij allerlei ontastbare dingen (vriendschappen, werk, het verdelen van je tijd, hobby’s, relaties enz,) ging afvragen of het allemaal nog wel joy sparkte, zag ik in hoe belangrijk het is om iedere dag opnieuw keuzes te maken op basis van je intuïtie. Dat doe ik nu zoveel mogelijk en dat bevalt mij heel goed. Ik vertel er je vandaag meer over in mijn nieuwste audioblog. Veel luisterplezier!
groenemeisjes_podcast_profielfoto111

Toen ik vorig jaar het beroemde boek van Marie Kondo las, en ik druk aan het opruimen sloeg, had ik niet kunnen bedenken dat de theorie op meer dan op het opruimen van mijn bezittingen zou gaan slaan. Maar toch is het zo. De vraag ‘does it spark joy?’ (de hoofdgedachte van de opruimtheorie) kan op zoveel terreinen van je leven van toepassing zijn – dat besefte ik eigenlijk helemaal niet.

Maar toen ik daar eenmaal achter kwam, en me bij allerlei ontastbare dingen (vriendschappen, werk, het verdelen van je tijd, hobby’s, relaties enz,) ging afvragen of het allemaal nog wel joy sparkte, zag ik in hoe belangrijk het is om iedere dag opnieuw keuzes te maken op basis van je intuïtie. Dat doe ik nu zoveel mogelijk en dat bevalt mij heel goed. Ik vertel er je vandaag meer over in mijn nieuwste audioblog. Veel luisterplezier!

[iframe id=”https://www.podbean.com/media/player/zuxxu-600f16″ align=”center” maxwidth=”1000″]

Ik vind het echt te gek dat jullie massaal naar mijn audioblogs luisteren en dat ze worden gewaardeerd. Dankjewel daarvoor. Als je iets kwijt wilt over dit onderwerp, laat het dan vooral bij de comments weten!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Audioblog #9 – Does it spark joy?

 1. Je intuïtie is het belangrijkste wat er is. Ik luister er ook niet altijd naar maar ben wel meer bezig of iets mij brengt of blij maakt.

 2. Wat een fijne podcast! Het drukt me weer even met de neus op de feiten. Dank je wel!

 3. Ik weet niet hoeveel podcasts je nog ingesproken hebt, maar ik hoop zo dat dit iets is dat blijft, voor altijd elke week? Je bezit zoveel levenservaring op zulke jonge leeftijd en zoveel wijsheid. Je hebt zo gelijk Merel! Ik heb (ook dit keer) met verwondering geluisterd. Gek hoe zo’n “simpel” boek je meteen nog een levenswijsheid erbij schenkt.

 4. Heerlijk om naar je stem te luisteren. Hoe je het zegt én wat je zegt.
  Zelf heb ik een belangrijke opruimactie gedaan vandaag: mijn 24 jaar oude autootje weggedaan.
  Deed beetje pijn maar voelt zó vrij.

  Graag doorgaan met deze podcasts.

 5. Oh, ik wou dat deze podcasts urenlang waren. Wat is het heerlijk om naar te luisteren en inderdaad, het boek klinkt als een echte must-read. Ik denk dat die spark heel erg belangrijk is, of het nou is omdat je jezelf er blij mee wil maken of iemand anders (want ook daar word je zelf blij van). Superfijn weer hoor. Mag elke week!

 6. O Merel, hoe doe je dat toch. SPOT ON! Wauw. Zo’n eye opener, precies de fase waar ik nu in zit. Nadenken over wat me echt blij maakt, hoe ik daar vorm aan ga geven. Dankjewel. Zulke fijne woorden! Je hebt geen idee <3

 7. Wat een fijne podcast!

  Zo’n drie jaar terug ben ik naar aanleiding van een reorganisatie (en burnout, dus lekker makkelijk…) ontslagen en sindsdien ben ik op een vergelijkbare ontdekkingsreis. Opnieuw naar school gegaan, nieuwe liefde, nieuw huis. De ontwikkelingen gaan gestaag door, want uiteindelijk wil ik ook van mijn huidige kantoorbaantje af (maarja, op dit moment is het ook wel weer een prettig gevoel dat de huur betaald kan worden).

  Het KonMari-en heb ik vorig jaar pas ontdekt en we moeten de grote opruimactie nog gaan doen thuis, maar ik heb er nu al zin in! Kijk uit naar je volgende audioblogje :)

 8. Wat een heerlijke podcast, Merel! En voor mij zo waanzinnig herkenbaar. Een jaar geleden heb ik samen met mijn vriend ons huis vaarwel gezegd, ontslag genomen, en onze auto en inboedel verkocht, om vervolgens te wereld en onszelf te gaan ontdekken. We zijn inmiddels weer terug in Nederland, en nog steeds op ontdekkingsreis (al geldt dat in feite natuurlijk voor iedereen, een leven lang). Ik heb zo onwijs veel geleerd, vooral ook over waar je in deze audioblog over spreekt. We bouwen langzaam weer wat op en volgen onze goosebumps, fijne kriebels, sparks of joy. Voor het eerst vol ik me zo verbonden met mezelf, geniet ik zo intens van het leven en maak ik zulke bewuste keuzes. Ik ben ervan overtuigd dat daar alleen maar fantastische dingen uitkomen.

  Dank je wel voor de audioblog, ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden :-) En wat een prettige stem heb je om naar te luisteren!

  1. Ben ik ook benieuwd naar! En weer een inspirerende audioblog Merel. :)

 9. Oooooooh Merel! Wat een fantastische audioblog is dit weer. Ik krijg er kippenvel. Ik heb het afgelopen jaar steeds meer afgevraagd: ‘does it spark joy’ en daardoor heb ik heel veel meer joy in mijn leven gevonden. Oh en kun je een keer je favoriete podcasts delen? Ik ben heel benieuwd naar die gepassioneerde bloggers!

 10. Wederom sla je de spijker weer op zijn kop met deze audioblog! Ik word echt heel erg blij van je werk, keep up the good work! c:

 11. Hoi Merel,

  ken je het boek ‘Don’t give a fuck – opgeruimd in je hoofd’ van Sarah Knight? Een boek geïnspireerd (zowel qua thema als lay-out) op Marie Kondo’s boek ‘Opgeruimd’. Je moet wel tegen een veelheid f-words kunnen ;-) , maar op veel plekken hilarisch herkenbaar en het sluit heel mooi aan bij het mentale vervolg op de fysieke opruiming in je huis zoals jij in je audioblog vertelt.

  Groetjes,
  Marike

 12. Top!! Maar eigenlijk doe ik dat al! bedenk ik me zelf net! heb nu jaren in fitness branch gewerkt, waar ik nu niet meer blij van word, aangezien ze in fitness centra hele andere kijk hebben op wat gezond is voor je lijf! ;P Over 2 maandjes veranderd mijn hele leven! Nieuw land, nieuwe baan alleen nog wat ik wel leuk vind in de fitnessbranch #aerobicslessen geven! Een blog beginnen, volgende zomer een yoga opleiding die ik heel graag wil… Dus ja Merel a lot of Joy is coming!

  Xjes Yvon

 13. Toffe, inspirerende podcast. Ook de lengte is fijn: niet te lang maar wel lekker veel inhoud, knap! En ja: ik probeer het boek ook in van alles toe te passen.

 14. Je hebt zo’n fijne stem!! Heerlijk om dit ’s ochtends te luisteren bij het ontbijt :) dankjewel!

 15. Deze is leuk! Een stuk losser dan de de vorige. En Merel, jij sparkt joy!!

 16. Wat ben je toch een fijn mens met een hele fijne stem om naar te luisteren.
  You go girl!

 17. Dank je wel Merel! Fijne boodschap, en wat heb je een prettige stem om naar te luisteren! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *