Bag to Nature

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De laatste tijd ben ik nog al into de plantjes. Ik word er gewoon heel erg blij van. Had ik maar een tuintje, denk ik de laatste tijd steeds vaker… Met een klein balkon en een mini keuken moet ik een beetje creatief zijn. Zoals sommigen van jullie misschien wel weten, werk ik (J) bij de fairtrade winkel WAAR en hier verkopen we de toffe Bag To Nature kweek-zakjes. Leuke naam, vinden jullie ook niet? Ik kocht een zakje, om het thuis uit te proberen…ik moet immers wel weten wat ik mijn klanten verkoop! Wat het is? Het is een plastic zakje (geheel ecofriendly gefabriceerd) met kokosaarde erin. Dit mini pakketje (dat zo klein is dat het nog door je brievenbus past) is helemaal compleet om een bieslookplantje mee te gaan kweken. Hoe tof is dat? Ik laat het jullie eventjes zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het pakketje is driedelig: een zakje met daarin een blok kokosaarde, een zakje voedingskorrels en een zakje bieslookzaadjes. That’s it. Dit, samen met 400 ml water, is alles wat je nodig hebt. Hoe werkt het? Ik laat het je stap voor stap zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je vouwt het zakje open en je strooit de voedingskorrels (deze zitten in het langwerpige zakje, het staat er ook duidelijk op vermeld) over de kokosaarde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je giet er 400 ml water bij. Je zult zien dat de kokosaarde het vocht supersnel opneemt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo komt het eruit te zien: een paar keer zo hoog als in het begin. Heel grappig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na ongeveer 5 minuten is het water volledig opgenomen door de kokosaarde en kan je de bieslookzaadjes erover uitstrooien. Als je goed kijkt, zie je wat zwarte zaadjes. Het zijn er niet heel veel, dus verdeel ze goed.

Druk ze tot ongeveer 0,5 cm in de kokosaarde (dit gaat gemakkelijk) en dan is al het ‘harde werk’ al klaar. Zet het zakje in het licht, maar niet in de volle zon. Na ongeveer 5 tot 8 weken kan je gaan oogsten, dus in de tussentijd ga ik goed in de gaten houden of de bieslookbaby’s al groeien. Tussendoor moet je regelmatig water en liefde geven, staat er op het zakje. Dat komt goed!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat een TE GEK cadeautje om aan vrienden te geven. Althans, dat vind ik dan he? Ik was er heel erg blij mee en ik ken zo een heleboel vrienden die ik er ook blij mee kan maken. Volgens mij vindt bijna iedereen het wel leuk om zelf kruiden te kweken. Immers, wat is er nou lekkerder dan een salade met verse bieslook uit eigen… vensterbank?

Een paar feitjes over Bag To Nature op een rij:

 • Het hele product is ecofriendly geproduceerd
 • De verpakking is biologisch afbreekbaar
 • De kokosaarde kan, als je plantje over een paar maanden is uitgebloeid, bij het GFT afval
 • De Bag To Nature zakjes komen in zakjes met kruiden, maar ook met bloemetjes
 • Je kan ook radijsjes en rucola kweken met Bag To Nature. Dit had ik niet moeten lezen: nu wil ik ze allemaal.
 • Ach, voor de prijs hoef je het niet te laten om je liefste vrienden een Bag To Nature cadeau te doen: voor €2,95 heb je al een exemplaar in handen
 • Bag To Nature is een samenwerking tussen Seed for Food en Natuurmomumenten
 • De zakjes zijn online te bestellen, maar zijn ook te koop bij WAAR

Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de website van Seed for Food. Ik ga weer even bij mijn bieslookbaby’s kijken!

Kweek jij ook je eigen kruiden? En had jij al van Bag To Nature gehoord? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Bag to Nature

 1. Nee, daar had ik nog nooit van gehoord, maar wat leuk! Ik maak wel zelf mijn mijn eigen sprouds (kiemen) ook heel leuk en oh zo lekker en gezond voor op brood of in een salade of zelfs in de juicer!

  1. Leuk idee, maar het werkt van geen meter. Nadat ik er 2 gekocht had waarbij het mislukt was, kreeg ik 2 nieuwe opgestuurd, maar zelfde probleem. Je kunt beter zaadjes kopen en in aarde poten.

 2. Oh deze zijn ook leuk! Ik wil zelf ook nog een bieslookplantje! Maar de Rock ’n Rucola (Hoe vet is die naam!) wil ik er ook wel bij. Jup Happy Suus, dit moet ik hebben!

 3. Ik ben ook dol op plantjes! aangezien mijn kot een beperkte oppervlakte heeft, houd ik het bij kruiden voor bij mijn eten. Dan kan ik al de plaats die ze innemen nog een beetje rechtvaardigen ;)

 4. Wow, heel erg leuk dit! Super goed hoe het verpakt is, en voor de prijs kun je het ook echt niet laten, deze komt op mijn wil-ik-hebben lijstje!

 5. Wat tof! Ik vind het leukste misschien nog wel dat het pakketje zo klein is dat het door de brievenbus past, lijkt me leuk om cadeau te doen via de post ofzo. En duur is het helemaal niet, ik ben benieuwd naar het resultaat!

 6. van dit product had ik nog nooit gehoord, ziet er erg grappig uit,
  maar zomaar uitgebloeid is het niet hoor, ik heb hier bieslook staan die al twee jaar meegaat, met enige regelmaat bijvoeren en af knippen wat je nodig hebt en bieslook gaat een eeuwigheid mee :)

 7. Een paar jaar geleden hebben we een akkertje gehuurd bij onze tuinvereniging. De regels zijn simpel: Geen chemische bestrijdingsmiddelen , gewoon puur natuur.
  Lekker biologisch dus! We verbouwen ook bieslook en daarbij ook nog tijm en salie. We hadden basilicum maar dat ging niet goed op onze grond( of het lag aan de zaden).
  Maar bij kruiden blijft het niet. Aardbeien , aardappels , uien , sjalotjes, frambozen , kruisbessen , aalbessen , spekbonen, tuinbonen , sperziebonen, sla, andijvie, wortels en ga zo maar door.
  Het leuke is dat je ziet hoe de groentes en fruit groeien. Het is goedkoper en de groentes hebben een heerlijke aardse smaak!

  Als je ooit aardappels wilt telen en je hebt weinig ruimte ( of eigenlijk een balkon), pak een zak aarde en plant daar de (gespruitte) aardappels in. Je kunt ook aan de zijkant van de zak een snee maken en daar de aardappel in doen. Af en toe water geven en je krijgt uit 1 aardappel ongeveer 10-15 nieuwe aardappels! Poten rond deze tijd tot begin mei. Oogsten vanaf juni, het is te zien wanneer de bladeren er lelijk uit gaan zien.

  Laat me weten of jullie er iets mee doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *