Barcelona Snapshots

IMG_4867

Daar ben ik weer! Na een paar heerlijke dagen in Barcelona, zit ik weer op mijn eigen balkon. Gelukkig schijnt de zon hier ook, anders was het 1 groot zwart gat voor me geworden. Wat was Barcelona heerlijk. Ik wist al dat het een geweldige stad was, want ik was er al eerder geweest, maar ik heb de stad weer op een heel andere manier ontdekt. De vorige keer was het een kwestie van de high-lights bekijken en tapas eten. En sangria drinken, niet te vergeten. Dit keer had ik heel andere plannen. Ik dronk overal sapjes, ik at de lekkerste vegan taartjes en maaltijden en ik wandelde door de leukste wijken. Ik genoot van de zon en de palmbomen. Ik heb veel gelezen en geschreven in mijn notitieboek. Ik heb niks toeristisch gedaan. Het enige toeristische wat ik wilde doen (naar Parc Güel) ging niet door, omdat ik uren moest wachten tot ik erin mocht. Dus toen heb ik een bak fruit gekocht en een fles sap en ben ik in een tuin van een bibliotheek gaan zitten lezen. Minstens net zo leuk en hartstikke relaxt.

Grappig genoeg kreeg ik vragen van lezers en bekenden die vroegen: waarom ga je zo kort? waarom ga je niet naar de Sagrada Familia? Waarom huur je geen fiets? Waarom eet je geen tapas? Ik snap dat veel mensen denken dat dát de Barcelona-beleving compleet maakt. Maar voor mij ligt dat anders. Ik ben iemand die een week naar India kan gaan en dan zó vol is van alle indrukken, terwijl anderen zeggen dat je ‘minstens een maand moet gaan’ om het land écht te beleven. Zo zit ik niet in elkaar. Ik heb volop genoten in Barcelona, ook al had ik volgens anderen misschien véél meer uit mijn tijd kunnen halen.

Natuurlijk ging ik ook naar Barcelona om groene hotspots te bezoeken voor jullie, zodat je een groene guide hebt als je binnenkort ook naar deze geweldige stad gaat. Het maken van dit artikel is heel veel werk, want het zijn flink wat adressen. En foto’s die ik allemaal nog moet uitzoeken. Dat artikel is dus onderweg, maar kan nog even duren. Om toch alvast een beetje een beeld te geven van hoe heerlijk mijn afgelopen dagen waren, deel ik alvast wat telefoonfoto’s met jullie.

IMG_4824

Ik leende via Peerby deze backpack om uit te proberen of ik zoiets handig zou vinden. De conclusie: mwah. Ik vond hem erg zwaar en groot. Te groot om als handbagage mee te nemen, dus ik moest hem apart inchecken. Ik knalde overal tegenaan (dit kan ook met mijn onhandigheid te maken hebben) en nee, het was niet zo mijn ding. Toen ik naar huis ging dacht ik: ja, mijn volgende investering wordt een goede rolkoffer. Anyhow, toch heel goed dat ik het geprobeerd heb door een tas te lenen, want ik wilde er in mijn enthousiasme zelf al eentje kopen.

IMG_4864

Dit was ongeveer het eerste dat ik zag toen ik in Barcelona aankwam. BAM. Knalblauwe lucht, palmbomen en mooie gebouwen. Ik kon niet gelukkiger zijn. Omdat ik al heel vroeg aankwam (ik was om half 10 al in het centrum) en ik pas om half 1 kon inchecken bij mijn logeeradres, moest ik een paar uurtjes overbruggen. Dat betekende koffies en sapjes drinken, boekjes lezen en in de zon wachten. Heel vervelend ;)

IMG_4868

Toen ik bij mijn logeeradres (een AirBnB appartement in de hippe wijk El Raval) aankwam werd ik helemaal excited. Ik zag allemaal toffe winkels en restaurantjes waarvan ik zeker wist dat ik ze moest gaan checken. Veel dingen waren nog dicht, maar ik had iets om naar uit te kijken. El Raval voelt ongeveer hetzelfde aan als Amsterdam Oost, waar ik zelf woon. Veel mensen hebben een heel negatief beeld van de buurt en vroeger schijnt het dan ook niet veel soeps te zijn geweest. Maar tegenwoordig openen er toffe tentjes, wonen er steeds meer jonge mensen (hipster gallore) en is het publiek zeer gemêleerd. Ik voelde me hier dus behoorlijk thuis.

IMG_5015

 

IMG_4980

 

IMG_4961

 

IMG_4918

Er komen in het groenehotspotsartikel natuurlijk nog veel meer foto’s van lekker eten, maar dit wilde ik jullie toch alvast even tonen. Van boven naar beneden: verse juice, guacemole en salade bij restaurant Veggie Garden. Sesamamandelen van La Boqueria, de grote overdekte markt. Sinaasappel-chocolade cake van Café Camèlia en een salade met verschillende soorten zeewier en krokante tofu van het geweldige restaurant Teresa Carles. Als je bovenstaande er lekker uit vindt zien moet je zéker de Groene Meisjes de komende dagen in de gaten houden, want er komt nog heel veel meer aan.

IMG_4944

Ik ben een heel klein beetje verbrand, omdat ik de eerste dag was vergeten mijn zonnebrandcrème mee te nemen. Gelukkig trok het snel weg doordat ik aftersun gesmeerd had en de volgende dag heb ik me braaf wél ingesmeerd. Niks aan het handje. Ik was zó blij dat ik eindelijk mijn fijne zomerjukjes weer eens aan kon, dat ik gewoon een selfie moest maken. Doe ik niet zo vaak, maar voor deze gelegenheid.. En wow, wat wordt mijn haar lang. Ik kan gewoon een echt knotje!

IMG_4976 IMG_4978

Bizar toch, dit soort uitzichten? Barcelona is zó mooi. Dit was trouwens bij Parc Güel, waar ik dus niet in kon. Maar ik heb toch heel erg van het uitzicht zitten genieten. De vorige keer dat ik in Barcelona was ben ik wel in het park geweest en een volgende keer ga ik het dan ook beter plannen, zodat ik het park opnieuw kan bekijken. Het is zo bijzonder!

IMG_5004

Dit moment wil ik niet vergeten. Lekker in de zon, lezend (toevallig een artikel over het minderen met social media!) en genietend van wat er om mij heen gebeurde. Lachende studenten, spelende kinderen, oudjes die om me heen hand in hand door het beeld schuifelden. Hoewel Barcelona heel groot en druk is, kan je perfecte plekken vinden om lekker de rust op te zoeken. Dat heb ik dus ook zeker gedaan!

Voor nu houd ik het hier eventjes bij, omdat ik anders al teveel laat zien voor het volgende artikel. Nogmaals: het is in the making, maar het is een hele klus! Ik hoop dat jullie ernaar uitkijken.

Geniet van de zon hier en tot snel!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

20 gedachten over “Barcelona Snapshots

 1. Leuk om te lezen! Barcelona lijkt me zo leuk. Ik vind het wel tof dat je gewoon je eigen ding daar deed i.p.v. de ‘standaard’ dingen die iedereen daar doet. Leuke foto’s!

 2. Jeej, ik ga deze zomer en hoop dat je ergens een perfect overnachtingsadresje gezien hebt:)

  1. Hmm, daarmee moet ik je helaas meteen teleurstellen. Mijn logeeradres was niet zo top, ik zou het je niet aanraden in de zomer. (15 trappen op en een kamer zonder raam) MAAR: je moet wel kijken naar de wijk El Raval, want dat is echt het allertofst! (dus zoek daar een hotelletje oid!)

 3. Leuk leuk ! Ben zelf ook in barcelona geweest, heerlijk met zon en palmbomen :)

 4. Oh man, ik hou echt van barcelona! Ben er ongeveer een maand heleden gewwest en heb wel alle toeristische dingen gedaan! La boqueria blijft mijn favoriet, al dat fruit en die sapjes!

 5. ik ben nog nooit in barcelona geweest, maar het lijkt me een heerlijke stad! staat hoog op mijn lijstje :)
  ben benieuwd naar de hotspots!
  xo, cheyenne

 6. Hmmm, pijnlijk om te lezen… gezien wij volgende maand met ons gezinnetje voor het eerst in het vliegtuig zouden zijn gestapt naar Barcelona, ware het niet dat mijn vriend zijn rug en nek 3 dagen geleden heeft gebroken. Maar het blijft staan en als we volgend jaar weer op de rit zijn, neem ik je tips mee!

 7. Ik krijg zo’n zin om Barcelona op dezelfde manier te bezoeken als jij nu hebt gedaan hahah! In NYC beviel dat me ook prima. Misschien de herhaling dan in Barcelona gaan doen.

 8. Super!! Ik vlieg morgen voor de misschien wel 12e keer naar Barcelona. Zo’n zin in! Blijft m’n favoriete stad en met deze foto’s wordt de voorpret nog groter. Heb ook een lijstje met vega-tentjes die ik nog graag wil proberen. Yummie!

  1. Ik ben er 10 jaar geleden geweest, toen stond het nog in de steigers. Nu nog steeds? Ik ben toen wel helemaal bovenin geweest, wat een heel mooi uitzicht gaf. Maar verder geef ik er niet zo veel om ;)

   1. De Sagrada Familia is echt supermooi. Ik ben er 15 jaar geleden geweest en afgelopen jaar. En het is een wereld van verschil! Binnen is bijna helemaal af nu en echt zo ontzettend mooi geworden. Ook kan je naar een van de torentjes (die met dat fruit erop) en dan heb je een waanzinnig uitzicht. Ik vind de SF juist echt een aanrader! (wachttijd is wel lang, dus beter van te voren een kaartje kopen).

 9. Zit je wat te browsen op degroenemeisjes.nl, zie je ineens dat er een Barcelonaverslag online staat! Wat een heerlijke foto’s Merel. Kon ik nog maar even terug… Ik herken trouwens wel wat je zegt, ik hoef meestal ook niet zo nodig alle bezienswaardigheden af te lopen. Een paar vind ik wel leuk en daarom vind ik het ook altijd wel tof om lang naar een stad te gaan. Lekker slenteren door alle wijken. Heerlijk! Maar als alternatief is een weekend toch ook prima? Jij moet tenslotte genieten van je trip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *