Bekende kringloopitems: kleine tafeltjes

Als jij, net als wij, graag en veel in kringloopwinkels komt, zal het je ongetwijfeld zijn opgevallen. In iedere kringloopwinkel, waar je ook komt, kom je steevast kleine tafeltjes tegen. Van die kleine bijzettafeltjes waarvan je denkt: “ach, die kan toch best wel even mee?” Zeker aangezien ze op de een of andere manier altijd maar 5 euro (of soms zelfs minder) kosten. Het wordt je gewoon te gemakkelijk gemaakt. Misschien heb je al meerdere keren zo’n tafeltje mee naar huis gesleept, maar dacht je thuisgekomen: wat moet ik hier nou precies mee? Op die vraag hebben we vandaag een antwoord!

We selecteerden foto’s uit verschillende edities van de serie ‘Tweedehandsliefde in Huis.’ Voor nieuwe lezers van De Groene Meisjes: Tweedehandsliefde in huis is een rubriek op ons blog. We bezoeken huizen van mensen met een tweedehands/vintage/retro interieur. Dit zijn heel verschillende huizen: van strak tot oma-rommelig, en van bont gekleurd tot seventies mosgroen. Wegens tijdgebrek (fulltime werken) is het op dit moment even niet mogelijk om bij mensen op bezoek te gaan voor een reportage, maar over een paar maanden gaat dat zeker weer gebeuren. Voor nu kan je jezelf vermaken door alle oude edities terug te lezen.

P2033749_zpsd7b5681f

 

MG_3832a

Deze tafeltjes zijn zo leuk van zichzelf dat ze eigenlijk alleen wat mooie accessoires nodig hebben en het plaatje is compleet. Dit soort tafeltjes vinden wij heel geschikt voor in een woonkamer of op een kantoor. Het zijn praktische meubeltjes en ze nemen niet teveel ruimte in.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je kan er voor kiezen om een tafeltje (of kastje) een kleurtje te geven. In dit geval is gekozen voor bescheiden wit, maar houd je alsjeblieft niet in! Kloddertje roze hier…

IMG_0229_zpsa0db1890

Een krukje kan ook prima fungeren als tafeltje, trouwens.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eenvoudig, maar superleuk. Een bord met gekleurde kaarsen erop. Sfeervol!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Of zoals hier: met een mooie vaas met (gedroogde) bloemen erop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Praktisch! In de keuken. Bijvoorbeeld om je kindje op te laten zitten als jij aan het koken bent, of – indien stevig genoeg – als opstapje voor de hoge keukenkastjes waar je net niet bij kan.

IMG_0443_zps992ed40b

Je kan er ook een paar kopen, of verzamelen, en ze allemaal bij elkaar zetten. Op deze manier heb je zelf een ‘flexibele salontafel’ gecreëerd. Creatief hoor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En als je nou echt denkt: “wat moet ik nu weer met dit rotan tafeltje dat ik op straat bij het grofvuil vond en zo nodig mee moest nemen?” Zet hem op het balkon of in de tuin. Staat hartstikke leuk!

Kortom: er is altijd een excuus om zo’n klein, schattig tafeltje mee te nemen. De volgende keer dat je er eentje tegenkomt bij de kringloop, of op de rommelmarkt, dus niet twijfelen maar voor 5 euro zeker doen!

Ok, biecht maar op: wie heeft er nog meer een zwak voor kleine tweedehands tafeltjes?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

20 gedachten over “Bekende kringloopitems: kleine tafeltjes

 1. Absoluut een zwak voor, maar ik heb ze helaas nog nooit hier in een van de drie kringloopwinkels gezien :( en ik kom er toch aardig vaak!

 2. Van die kleine tafeltjes kom ik heel af en toe wel eens tegen in de kringloop. Nog nooit meegenomen overigens, want meestal ben ik op de fiets!

 3. hoi,

  Er zitten een paar mooie pronkstukken tussen, als ik het zo eens, zie en hihi…..dat zorgt er wel mooi voor dat mijn fantasie nu overuren draait!

  Groetjes Petra

 4. Jaaa, wat leuk allemaal! :D Heb zin om meteen naar de kringloopwinkel te rennen en niet eens persé om van alles te kopen maar gewoon om lekker rond te kijken :p

 5. Super leuke inspiraties allemaal c;
  Ik moet binnenkort weer eens langs bij
  de kringloop. Moet een kruk hebben..
  xx

 6. Ik heb dat vooral met krukjes haha:) Heb er nog eentje staan om op te knappen. Voor tafeltjes genoeg keuze in de kringloop;)

 7. Mooie kastjes, niet allemaal mijn smaak maar inspirerend. Die derde zou ik denk ik zo laten, past bij de spullen er op en er om heen.

 8. Kleine tafeltjes zijn niet iets waar je vaak over nadenkt, maar ieder huis heeft er wel een paar! Handig, decoratief, en in geval van nood een extra zitplaats! ;)

 9. Aaah heel leuk!! Ik ben ze helaas ook nog niet tegen gekomen bij de Kringloop.. maar mocht dat zo zijn dan neem ik ze zeker mee! :-)

 10. Jaaa! Tafeltjes en kastjes zijn ook ons grote zwak… Afgelopen weekend hebben we ons keurig ingehouden en slechts één exemplaar aangeschaft :)

 11. Geef mij er maar een! Ik heb nu zoveel kringloopwinkels gehad en niet één gevonden. Ik zoek nog een klein tafeltje dat is ik als nachtkastje kan gebruiken, een kastje past niet i.v.m lage stopcontacten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *