Bekende kringloopitems: platenkoffers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oke, om eerlijk te zijn kom ik helemaal niet zo vaak platenkoffers tegen in de kringloop. Sterker nog, ik heb er best wel naar moeten zoeken. Maar op Marktplaats en in vintage winkels bleken er genoeg exemplaren te vinden te zijn. Vandaag laat ik je mijn twee (ja, ik heb er ‘pas’ twee) platenkoffers zien. En ja, dit is eigenlijk ook een excuus om lieve foto’s van Bep te showen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit zijn ze! Een grijs/rood exemplaar en een geruite. De geruite koffer kocht ik op Marktplaats (Paula, mijn ex-collega, tipte me een advertentie en ik heb toen meteen gemaild!) voor maar 4 euro. Er kwamen natuurlijk wel bezorkosten bij, maar ik had het koffertje voor in totaal 10 euro en dat vond ik een schappelijke prijs voor zo’n leukie. Ik bedenk me nu hoe grappig het zou zijn als de verkoopster van dit koffertje ons blog zou lezen. Hi Romy, ik ben er heel blij mee!

De grijs/rode koffer kocht ik bij Jansen Vintage op het Javaplein. Een vintagewinkel die ik eigenlijk veel te duur vind, maar waar ik soms nou eenmaal per ongeluk iets koop. Deze koffer heeft een harmonica aan de binnenkant, dat zal je zo zien op de foto, en kostte €17,50.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het geruite koffertje heeft geen harmonica, dus je steekt de platen er zo in. Nu zit het koffertje eigenlijk te vol, dus ik kan niet echt meer lekker bladeren. Ik heb een derde koffertje nodig. Zucht, wat een ellènde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dit is de andere koffer. Op zich handig, maar aan de andere kant: de koffer wordt zo zwaar dat het uiteindelijk toch nog vrij lastig is om snel de goede plaat te vinden. Maar hey, om nog even te blijven hangen in het thema ‘onthaasten;’ vintage vinyl luisteren is niet voor snelle mensen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik vind alles aan deze koffertjes leuk: de slotjes, de handvatten en het feit dat de bekleding lang niet meer perfect is. I love vintage.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook Bep is gek op deze koffers. Ze vindt het heerlijk om erop te liggen. Het liefst ligt ze op het roze koffertje, waar de platenspeler in zit. Dus als er geen plaatjes gedraaid worden, wordt de koffer direct door haar geclaimd. En noem me een crazy catlady (ik geef meteen toe, dat ben ik ook) of gaat het gewoon helemaal nergens meer over hoe lief Beppie is?

Wie van jullie heeft er ook een zwak voor platenkoffers? En heb je nog tips voor me? Waar vind ik nog mooiere exemplaren? Ik hoor het graag van je!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Bekende kringloopitems: platenkoffers

 1. Hey! Super tof he? Ik hou er ook van, heb er thuis zo’n 6 staan. Nou ja, ik, mijn vader dan. Mijn platen staan los op mijn kamer, terwijl zijn koffertjes mijn kamer sieren.
  Bij echte platenzaken verkopen ze vaak ook nog wel van die koffertjes en op platenbeurzen ook.
  12 en 13 april is er weer een enorme platenbeurs in Utrecht samen met de grote verzamelaars jaarbeurs, dus wie weet dat daar nog wat te vinden is. Ik denk het eerlijk gezegd wel! haha

  Liefs

 2. Ik heb er dus geen een :o Maar wel platen in huis die overal rondslingeren.. Hihi. Nooit aan gedacht om eens rond te kijken voor zo’n platenkoffertje. Ga ik dus wel doen!

 3. Beste Groene Meisjes, wat weer een heerlijk artikel.. Maar ik heb een vraag. Hebben jullie Beppie getraind ofzo! Ik dacht dat poezen eigenzinnig waren, en vooral Bep. Maar ik heb zo langzaam aan het gevoel dat het beest gewoon op commando ergens op gaat staan liggen of gaat staan dansen voor de fotoos.. Of werkt ze gewoon op batterijen en is ze een dure uitvoering van een fur real friend… Dikke kus van de hoofd glitterati…

  1. hahaha, ja, we hebben haar getraind, net als een puppy ;) Nee, Bep heeft echt een zwak voor alles wat met dozen, koffers en glitter te maken heeft ;)

 4. Ok, ik doe niet aan Valentijn maar wil hierbij toch even mijn liefde verklaren aan Bep…
  Lieve Bep…je bent zo, zo mooi!!!

 5. Mijn moeder had/heeft zo’n grijs/rode harmonicakoffer…. lol.

 6. Wat leuk! Ik kreeg vandaag via een andere blog de tip eens te kijken op jullie website, en kon niet stoppen met kijken naar jullie mooie plaatjes. Lieve groetjes van Wietske

 7. Ik heb altijd al een zwak voor de platenkoffer en l.p’s ( het zwarte goud) gehad. In verband met ruimte gebrek heb ik een aantal volle koffers opgestappeld , deze toren functioneert als kastje voor mijn printer.
  Staat leuk en ik hoef niets weg te doen.
  Heb er wel een foto van maar die kan ik hier niet kwijt.

  ik vind het leuk dat jullie aandacht besteden aan verzamelingen, tevens ben ik bang dat ik steeds minder leuke dingen kan vinden omdat iedereen op zoek gaat. Dus mijn andere verzamelingen houd ik lekker nog geheim . Grinnik.

 8. Als je er platen in bewaard zou ik ze niet plat neerleggen, als je tenminste je platen goed wil houden en straks geen scheve hoepels wil hebben, geloof me, ik heb het platentijdperk ruim meegemaakt en dat wat je niet moet doen is langspeelplaten plat bewaren, altijd rechtop.

  1. Dankjewel voor je tip! Dit heeft echt nog niemand me verteld, dus ik had geen idee. Ik heb de koffertjes meteen rechtop gezet :)

 9. Super super vet. Zulke gave koffers heb ik nog nooit gezien!
  Ik zou alleen als ik jou was als je er platen in doet, de koffers recht opzetten! Zo houd je de platen langer goed!

 10. Ik ben 40 jaar en heb sinds twee weken jullie blog ontdekt.
  Ik ben zelf ook gek op retro vooral jaren 70.
  Ik heb door jullie blog weer een platenspeler aangeschaft, ben nu weer lp’s aan het verzamelen uit mijn jeugdtijd jaren 80.
  5 jaar geleden al mijn lp’s de deur uit gegooid omdat ik de waarde er niet meer van in zag, het lag er maar te verstoffen omdat ik geen platenspeler meer had, nu kan ik mezelf wel voor de kop slaan.
  Maar ik heb nu alweer 9 lp’s op de kop kunnen tikken, en voel me helemaal weer jeugdig met mijn platenspeler uit de kringloop.
  Groene meisjes bedankt voor jullie inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *