Bekende kringloopitems: ‘rommelhoekjes’

‘Rommelhoekjes’ klinkt natuurlijk veel oneerbiediger dan we het bedoelen. Want laten we meteen duidelijk zijn: wij zijn DOL op rommelhoekjes. Sterker nog, we vinden een huis zonder rommelhoekjes doorgaans nogal saai, als we eerlijk mogen zijn. We kennen geen betere plek dan de kringloopwinkel om toffe spulletjes voor in rommelhoekjes te vinden. De kringloopwinkels (en Marktplaats en vlooienmarkten) puilen ermee uit, dus je kan je hart maar ophalen. Misschien ben jij wel eens thuisgekomen met een tas vol met spulletjes en dacht je: oké, leuk, en nu? Vandaag laten we zien hoe je de perfecte rommelhoekjes in je huis maakt. Het lijkt soms alsof mensen maar wat gewoon wat neerzetten, maar vergis je niet! Over deze hoekjes is (vaak) nog best nagedacht hoor. Genoeg gepraat, hier komen een aantal leuke voorbeelden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We beginnen met onze favoriet: beeldjes. Dierenbeeldjes kunnen wij sowieso niet laten staan in de kringloopwinkel. Dat vinden we zielig. Maar heiligenbeelden doen het ook altijd goed. En de combinatie van deze twee? Goud. Kijk nou zelf, dit is toch te gek?!

IMG_5034-1024x768

Voor de liefhebbers van een ‘clean’ interieur: de strakke versie van een rommelhoekje. Er is hier goed gelet op kleur: wit en glas, met hier en daar een kleuraccent. Prachtig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Grappig. Hierboven zie je ook parfumflesjes en andere spulletjes die in een ‘beautyhoekje’ horen. Maar in zo’n andere kleurstelling en andere setting dan in de eerste foto. Zo zie je maar: vintage/tweedehands is voor iedereen en voor in elk huis!

IMG_0171_zps44236bb6

 

 

Voor de liefhebbers van kleur: een bonte verzameling van allerlei spulletjes (boeken, een kaartspel, een oud blik, poppetjes) bij elkaar op een vrolijk ondergrondje. Dit is toch een feestje om naar te kijken?

IMG_0892_zps6cfe2e0d

 

IMG_0261_zpsde201751

 

Een leuk idee: oude foto’s (kinderfoto’s of trouwfoto’s van je ouders bijvoorbeeld) verwerken in een rommelhoekje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dit ogenschijnlijk moderne hoekje (IKEA kastje, plastic dozen) is opgeleukt met mooie vintage make-up dozen. Deze dozen leiden de aandacht van de moderne spulletjes lekker af.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dit is zooooo te gek. Rommelhoekjes op een ‘String wandrek’ (google dat, of gebruik deze zoekterm op Marktplaats!) Het maakt eigenlijk niet zo heel veel uit wat je erop zet of eraan hangt, dit wandrek maakt alles mooi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Een mand met wol en breinaalden, of je het nou gebruikt of niet, doet het altijd goed. Het geeft zo’n huiselijk gevoel, vinden jullie ook niet?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ook in je keuken kan een rommelhoekje fantastisch staan. Weinig ruimte? Wees creatief! Stapelen kan de oplossing zijn, zoals je hierboven ziet.

We selecteerden foto’s uit verschillende edities van de serie ‘Tweedehandsliefde in Huis.’ Voor nieuwe lezers van De Groene Meisjes: Tweedehandsliefde in huis is een rubriek op ons blog. We bezoeken huizen van mensen met een tweedehands/vintage/retro interieur. Dit zijn heel verschillende huizen: van strak tot oma-rommelig, en van bont gekleurd tot seventies mosgroen. Wegens tijdgebrek (fulltime werken) is het op dit moment even niet mogelijk om bij mensen op bezoek te gaan voor een reportage, maar over een paar maanden gaat dat zeker weer gebeuren. Voor nu kan je jezelf vermaken door alle oude edities terug te lezen.

Ben jij ook zo gek op rommelhoekjes in je huis? Welk rommelhoekje is jouw favoriet? We lezen het graag bij de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Bekende kringloopitems: ‘rommelhoekjes’

 1. Wat een heerlijke rommelhoekjes! Het herten beeldje vind ik zo schattig en ook de bonte kleuren en die moude makeup koffers vind ik echt super! Ik vind het erg gezellig, knus en huiselijk!

 2. Ik realiseer mij door dit item dat zowat mijn hele huis een rommelhoek is! Je zou er zo een item van kunnen maken!

 3. Super leeeuk! Oh ik vind dat strakke met glas/wit erg mooi, maar die daaronder meer boho ook weer.. Ik wou dat ik mee kon doen met jullie rubriek! Maar het is hier meer een 2ehands rommeltje dan dat het er fancy uit ziet ;-)

 4. Dat is het: ik moet méér rommelhoekjes in huis! Om te beginnen ga ik vandaag maar ‘ns op zoek naar mooie items in mijn eigen huis: ik verberg ze te veel (achter deurtjes, in lades).

 5. Wat leuk! Ik denk dat ik dit niet zo snel in mijn eigen huisje zou doen, maar vind het er erg leuk uit zien!

 6. Ik vind rommelhoekjes bij anderen práchtig om te zien, maar ik wordt er zelf helemaal kriebelig en onrustig van als ik in zo’n omgeving leef.
  Zo’n breimand vind ik dan trouwens weer wél erg leuk.
  En die laatste foto, ooh, dat zie ik al helemaal misgaan, al die glazen potjes gecombineerd met mijn onhandigheid.

  1. haha, ja daar moet je natuurlijk wel een beetje rekening mee houden ;)

 7. Hmm, ik ga toch ook maar weer eens rommelen bij mijn ouders en grootouders op zolder. Zo heb ik ook een oranje-met-bloemen Brabantia broodtrommel gescoord en nog veel meer leuks.

 8. Leukk! Ik hou van leuke hoekjes (maar iets minder van rommel..) en ben gek op kringloop shoppen! Ik heb al heel veel leuke spulletjes gevonden voor maar een paar euro!

 9. Oehh ik heb meteen zin om naar de Kringloopwinkel te gaan als ik deze inspirerende foto’s zie :-) Mijn koelkast is nu een ‘rommelhoekje’, daar staan vintage blikken, een koffiebonenmaaldinges en een oude weegschaal op. Maar ik wil het leuker inrichten! Fijn zo’n inspiratie artikel!

  1. Thanks! Ik scroll nu weer door het artikel heen en krijg ook zin om naar de kringloop te rijden! oooh… het blijft gewoon leuk!

 10. Superleuk! Ik vind dit zoveel sfeer en karakter geven aan een interieur! Ik heb zelf zo’n hoekje met wat beeldjes en oude foto’s, waaronder de trouwfoto van mijn opa en oma. Ik kan daar echt gewoon minuten lang een beetje naar staren. Ik word er dan helemaal blij van. :)

 11. Heerlijk hoekjes zo. Ik hou van verzamelingen met oude spulletjes, het staat altijd zo gezellig.

 12. Ik weet het niet zo goed. Vroeger zou ik het “stofvangers” noemen maar bij sommige foto’s snap ik het nu wel. Zelf heb ik een muurvullende boekenkast en om de zoveel boeken duw ik een paar iets naar achteren zodat er plaats is voor een beeldje of een gevuld potje.

  1. :) en zo ontstaat er langzamerhand al een beetje een rommelhoekje ;) (maar ik snap je punt over stofvangers wel hoor! je moet het wel beter onderhouden, dat is gewoon zo)

 13. Zo leuk, vooral voor die dierenbeeldjes heb ik echt een zwak! Alleen van die laatste foto raak ik helemaal in de stress haha, ik zie het zo voor me dat dat allemaal omvalt…

 14. […] te maken. Niet echt van iets in het bijzonder. Uiteindelijk werden het foto’s van allerlei ‘rommelhoekjes,’ omdat ik daar zo dol op ben. En katten natuurlijk, want daarvoor geldt hetzelfde. Op de eerste foto […]

 15. Hey Groene Meiden,

  Misschien leuk om te weten indien het ombekend is: het prachtige doosje op de derde foto is afkomstig uit Jeruzalem. Daar worden dit soort doosjes in de Oude Stad nog steeds met de hand gemaakt en verkocht in een winkeltje. Past prima in het interieur! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *