Bekende kringloopitems: vazen

De Groene Meisjes hebben inmiddels een heleboel ‘kringloophuizen’ bekeken en het is ons opgevallen dat je steeds dezelfde items tegenkomt. Niet precies dezelfde items natuurlijk, maar dingen die op elkaar lijken. Dat is ook niet zo gek, want in bijna iedere kringloopwinkel staat ook ongeveer hetzelfde. Maar dan steeds in andere uitvoeringen… en dat is nou precies waarom wij zo verslaafd zijn aan kringlopen! Je komt iedere keer wel weer iets nieuws tegen en de sport is natuurlijk om de spulletjes voor zo laag mogelijke prijzen te scoren. Dat was stap 1. Het is je gelukt, je schat gaat mee naar huis. En dan? Op die vraag hebben wij een antwoord voor je met onze serie artikelen ‘Bekende kringloopitems.’ We lieten je al zien hoe je kleine tafeltjes en koffers en letterbakken kan stylen. Vandaag: vazen!
Een kringloopwinkel zonder vazen is geen kringloopwinkel. Dat gezegd hebbende showen we je vandaag een aantal manieren om mooie vazen, vintage/retro/nieuwerwets, een mooie plek in je huis te geven.

IMG_0182_zps9b91aa9c

 

IMG_0472_zps418c8da3

Retro vazen kan je prima, als eyecatcher, ‘apart’ neerzetten. Dit soort grote, robuuste vazen hebben weinig nodig om mooi te zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_0431_zps170d0682

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toch kan een collectie, zoals hier steeds op kleur gesorteerd, ook erg leuk zijn. Vensterbanken lenen zich hier trouwens erg goed voor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een goede bos bloemen maakt natuurlijk iedere vaas tot een plaatje. Het laatste exemplaar, van glas, is een goed voorbeeld van een vaas die niet heel erg aanwezig hoeft te zijn in je interieur. Houd je dus van strak en clean? Dan vazen van glas misschien iets voor jou. Je komt deze heel veel tegen bij de kringloop, maar koop dan wel een mooie. Investeer liever een paar euro meer, voor een vaas van mooi helder glas, dan dat je een dof en opgebruikt exemplaar kiest.

MG_3828a

Ook heel geschikt voor strakke, moderne interieurs: witte vazen in allerlei uitvoeringen. Je vindt deze vazen tegenwoordig ook bij veel interieurwinkels, maar we denken dat je er dan veel meer voor betaald dan wanneer je goed bij de kringloop speurt!

8036910207

Hier niet op die manier in gebruik, maar toch leuk om te vermelden: een mooie theepot kan ook prima dienst doen als vaas!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leuk: groot en klein bij elkaar, met een enkele mooie bloem erin. Leuk idee ook om alles op een dienblad te zetten!

P2033760_zps7f710458

En we zeggen het nog maar een keer, maar kijk, het is echt waar: een vintage behang maakt ieder plaatje compleet. Je hebt dan verder weinig nodig om je huis om te toveren tot een retro paleis!

We selecteerden foto’s uit verschillende edities van de serie ‘Tweedehandsliefde in Huis.’ Voor nieuwe lezers van De Groene Meisjes: Tweedehandsliefde in huis is een rubriek op ons blog. We bezoeken huizen van mensen met een tweedehands/vintage/retro interieur. Dit zijn heel verschillende huizen: van strak tot oma-rommelig, en van bont gekleurd tot seventies mosgroen.  Je kan hier alle oude edities teruglezen.

Wie van jullie heeft er ook een zwak voor mooie oude vazen? Wat vind jij de mooiste of leukste manier om vazen te stylen? Laat het ons weten bij de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Bekende kringloopitems: vazen

 1. Leuke plaatjes weer! Dat hertje… ahhhhh, bèt ie a-k um aaj??
  Ik ben dus gek op vazen (en bloemen) maar ik weet nooit waar ik alles moet neerzetten. Heb niet zoveel kastjes en plekjes waar ik mijn spulletjes kwijt kan.
  Dus gewoon, afwisselend een leuke gevulde vaas op tafel.
  Die gele tas is trouwens geweldig!

 2. Ik kom voor mijn beroep veel bij oudere mensen thuis (pedicure aan huis) en bij de meeste klanten staan soms echt juweeltjes, vazen, lampen, servies etc. En meestal beseffen die mensen ’t niet wat voor schatten ze in huis hebben!
  Echt leuk, soms ga je echt terug in de tijd!

  1. Oh wat lijkt me dat leuk! Sowieso om de verhalen van de oudere mensen te horen, maar zeker ook om hun huisjes te bewonderen!

 3. Leuk jullie styling tips…kan me er heel goed in vinden, mijn vazen gaan de hele wereld over en heel veel mensen gebruiken ze in een strak/modern interieur….ze kunnen overal!!! Succes en ik blijf jullie volgen!

 4. Wat een toffe vazen zitten er tussen! Ik heb laatst een hele mooie glazen vaas gescoord bij de kringloop :)

 5. Grappig, want als ik naar die bovenste 2 vazen kijk, voel ik mij ineens weer een heel klein meisje…

  groetjes Petra

 6. Kunnen jullie als blogpost eens een roomtour door jullie huis doen? Volgens mij ziet jullie huisje er ook heel erg leuk uit!

 7. Wat een leuke post weer! Ik ben dol op vaasjes van de kringloop, maar iets minder op de kleuren. Ik koop ze puur op de vorm en spuit ze vervolgens wit. Zo passen de gekste vaasjes toch bij elkaar!

 8. Hoe is het toch mogelijk dat deze mooie stillevens niet worden verstoord door sleutelbossen, legoblokjes, postbode-elastieken en de krant van gisteren? Is dit ook haalbaar in een huis waar ook kinderen en een man wonen?

  1. hahaha, ik denk wel dat er het een en ander is opgeruimd voordat wij foto’s kwamen maken ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *