Beppie’s Vintage

Zoals jullie misschien wel weten werk ik in het onderwijs en ben ik dus niet alleen een groen meisje, maar ook juf. Ik geef les op een supertoffe (middelbare) school: het IJburg College in Amsterdam. Op vrijdagmiddag bieden we verschillende workshops aan en vorige week zijn we met een wel héél bijzondere workshop gestart. De workshop heet ‘Beppie’s Vintage!’ In het onderstaande stuk wil Carmel, één van de leerlingen, jullie graag wat meer over ons project vertellen. Lezen jullie mee?

Even voorstellen

Wij zijn een groep van 22 creatieve meiden, uit verschillende leerjaren (bovenbouw vmbo, havo, vwo) en wij vormen samen het team van “Beppie’s Vintage.” Deze workshop wordt begeleid door onze docenten Merel en Maartje, die allebei zelf erg van vintage houden. We organiseren een kraam op de IJhallen-vlooienmarkt, op zondag 7 april, waar wij allemaal verzamelde en zelfgemaakte (vintage) kleding zullen verkopen. Het geld dat we hiermee verdienen verdelen we over de verschillende excursies die georganiseerd worden voor de leerlingen van het IJburg College. In april gaan namelijk alle leerlingen op excursie, in het binnen-of buitenland.

Wij houden allemaal van vintage kleding en we hebben in deze workshop ieder onze eigen taak of verantwoordelijkheid. Zo doen we creatieve dingen, zoals kleding zelf maken en ‘oppimpen’, Loïs en Maxz ontwierpen bijvoorbeeld het bovenstaande Beppielogo, en voor de mensen die wat meer houden van het businessgedeelte zijn er PR-taken, of opdrachten als het organiseren van de kraam en de administratie. Iedere vrijdagmiddag komen we bij elkaar en vergaderen we over wat er moet gebeuren. Dan kunnen we aan de slag! Ook zullen we op vrijdagmiddag creatief aan het werk zijn, bijvoorbeeld met een naaimachine of door zelf sieraden te maken.

Jij kan ons helpen! Hoe?

1) Door kleding te doneren. Wij zijn blij met tweedehands of vintage kleding die er nog goed uitziet. Dit kan kleding zijn van jezelf, maar ook van je oma, buurvrouw of tante…Dus heb jij nog ergens in je kast een leuk kledingstuk hangen waar jij niets meer mee doet en waar je graag van af wilt? Je zou ons er heel blij mee maken!

Het inzamelen van de kleding kan vanaf vandaag starten. Op het IJburg College hebben we een inzamelpunt ingericht en hier kunnen de spullen van maandag tot en met vrijdag, iedere ochtend tussen 08.30 en 10.00 uur en iedere middag tussen 15.00 en 16.00 uur gebracht worden. Waar zijn we naar opzoek? Kleding, schoenen, tassen en sieraden die er nog goed uitzien en fris ruiken. We hebben een wasmachine op school, maar het liefst ontvangen we natuurlijk kleding die we meteen kunnen gebruiken.

2) Door Beppie’s Vintage meer naamsbekendheid te geven. Dat kan je doen door onze Facebookpagina te liken en te delen met je vrienden. Op de facebookpagina kan je het laatste nieuws rondom Beppie’s Vintage volgen. Ook kom je meer te weten over ons team. Dus ook als je zelf geen kleding kan doneren, kan je ons toch helpen!

3) Door op zondag 7 april naar de IJhallen vlooienmarkt te komen om te kijken of er leuke spulletjes voor je tussen zitten!

Wat zijn de meisjes van Beppie’s Vintage allemaal van plan?

Naast het inzamelen van kleding, willen we ook zelf creatief aan de slag. Dat kan zijn met de naaimachine, maar ook door het maken van sieraden, het oppimpen van tassen en schoenen. Iedereen heeft iedere vrijdagmiddag een taak, dus we gaan de komende tijd hard aan de slag!

Wat leren we hiervan?

We leren meer over marketing: hoe zet je jezelf neer als ‘bedrijf’ en hoe organiseer je een evenement? Hoe kom je met zoveel mogelijk mensen in contact?
We leren de waarde van spullen inschatten, en proberen deze spullen ook een upgrade te geven. Tegelijkertijd wisselen we leuke kledingtips met elkaar uit en maken we gebruik van elkaars creatieve talenten en skills.

Wij gaan aan de slag! Help jij Beppie’s Vintage ook?

Wat vinden jullie van de workshop “Beppie’s Vintage?” En welke spulletjes zou jij graag op de vlooienmarkt willen zien?
Als jullie vragen hebben voor ons team, dan kunnen jullie deze onder dit artikel stellen, of je kan op de Facebookpagina terecht!

Liefs,

de meiden van Beppie’s Vintage.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Beppie’s Vintage

 1. O, ik wil ook weer naar school en van die te gekke projecten volgen ;) Heel veel plezier de komende maanden.

 2. Wat een te gek idee! Als ik vrij ben ga ik proberen langs te komen naar de IJhallen!
  Heel goed bezig!

 3. Ooooooohhh oh oh oh… afgestudeerd als docent beeldend krijg ik echt KRIEBELS om aan de slag te gaan in het onderwijs als ik dit zo lees! Wat een super tof project hebben jullie bedacht zeg! :) Heel erg leuk. Ik ben helaas nooit in A’dam tijdens de inlevermomenten, maar ik denk dat ik gewoon (eindelijk!) die vlooienmarkt in de IJhallen eens ga bezoeken en wel 7 april!
  Heel veel plezier met de voorbereidingen, dat de meiden er maar veel plezier in mogen hebben!

  1. Ik zou het heeeeeel leuk vinden om je daar te ontmoeten! Dus kom wel even hoi zeggen dan he :)

   1. Natuurlijk kom ik hoi zeggen! Moet er nu eindelijk ook wel eens van komen om één der groene meisjes te ontmoeten :) Ik zet het in mijn agenda en ga mijn best doen er te zijn!

 4. Wat een geweldig idee! Had ik toen op de middelbare school maar van zulke leuke projecten, had het een stuk dragelijker gemaakt ;) Woon helaas helemaal aan de andere kant van Nederland, dus kan niet zoveel voor jullie betekenen. Maar heel veel succes en plezier in ieder geval!

  P.S. Wat superlief dat snorretje op het Beppielogo, haha!

 5. Hallo lieve groene meisjes van Beppie’s vintage, Ik heb zeker 10 bananendozen vol met zeer bruikbare kleding maar ik kan ze helaas niet bij jullie afleveren. Mochten jullie een mogelijkheid hebben om ze op te komen halen dan doneer ik ze met liefde aan jullie! Ik heb zelf toch geen tijd om op een markt of iets dergelijks te gaan staan, vandaar. Ik woon zelf in Ridderkerk – onder de rook van Rotterdam – en heb een flexibele fulltime baan in de zorg. Dus tijdsgebrek van mijn kant. Bij interesse: mail (klverschoor@hotmail.com) of bel me op: 06-13638979. Ik wens jullie in ieder geval alle succes van de wereld met jullie project! Liefs & groetjes van Karin Verschoor
  P.S. Als ik mijn (vintage) kasten uitmest komen er vast nog wat dozen bij …

 6. Succes met jullie project! Ontzettend leuk; ook ik wil weer naar school ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *