Berlijn in Instagrams

IMG_6142

 

Deze Instagram-update bestaat voor 90% uit food. Why? Omdat we een paar dagen in Berlijn waren (Jamie een paar dagen, Merel 1 dag) en wat doe je daar? Juist: zoveel mogelijk vegan food tot je nemen ;) Uitgebreide hotspot artikelen zijn in the making, dus die komen er binnenkort aan!

IMG_6089

 

Op de eerste avond at Jamie deze overdreven lekkere burger.

IMG_6116

 

Om daarna uit te buiken (samen met vriendin Suus) op de prachtige (gesloten) Tempelhof- luchthaven. Suus woont hier vlakbij, in Neukölln.

IMG_6105

 

De volgende dag at Jamie dit belachelijk lekkere taartje. Spoiler: het was zó lekker dat we zaterdag – toen Merel in Berlijn aangekomen was – terug gegaan zijn.

IMG_6107

 

Sowieso stond deze dag in het teken van taartjes.

IMG_6113

 

En ’s avonds was er Vietnamese streetfood bij een heel klein en onbekend Vietnamees restaurantje. Zo fijn als je met een ‘local’ op pad bent. Suus kent de beste adressen!

IMG_6136

 

1, 2, 3 (huge) blikken kokoswater? Jep, Merel is er nu ook bij! Omdat we al heel vroeg op pad waren, scoorden we eerst even een ontbijtje. Een spelt-croissant en een zoet speltbroodje met sesamzaad en kaneel.

IMG_6152

 

Zoals we al zeiden: we gingen terug voor de bizar lekkere taart. Vegan & glutenvrij, oh yessa!

IMG_6139

 

Kijk, als je in Berlijn bent en je komt een bord tegen met ‘Vegan Sovteis,’ dan MOET je wel. Ook al is het pas 11 uur in de ochtend. En ook al heb je er eigenlijk helemaal niet zó’n trek in. Je moet.

IMG_6142

 

Smoothie met homemade frietjes. Met vegan mayo. Het lijkt nu trouwens alsof we MEGA-veel eten, maar we deelden alles met z’n drieën. Oke, we aten nog steeds meer dan genoeg, maar even om onze reputatie een beetje te redden.

IMG_6145

 

’s Middags was het tijd om nog een ander Vietnamees restaurantje te checken. Dit restaurant was 100% vega en 80% vegan. Super fijn! Het was goddelijk. En heel erg goedkoop. Hmm, misschien moet toch dít het eerste hotspot artikel worden. We zijn er nog niet over uit!

IMG_6149

 

We sloten de dag af met ijs in Neukölln. Vegan ijs, uiteraard. Hazelnoot, kokos-maracuja en vanille met crunch. Te lekker voor woorden.

We hebben uitgerekend dat we beide (apart van elkaar, dat wel) 8 jaar geleden voor het eerst in Berlijn zijn geweest. Daarna zijn we beide (zowel samen als apart) vaak terug geweest. In de tussentijd hebben we natuurlijk al veel van de stad gezien en we hebben braaf de toeristische hotspots ‘gedaan.’  Als we nu in Berlijn zijn, komen we voor het eten, voor Suus, voor de marktjes, voor de heerlijke vibe in de stad. Gewoon lekker rondslenteren dus. Onze lievelingswijken zijn Kreuzberg, Friedrichshain en Neukölln. Om jullie toch even een mini-portie “zo ziet Berlijn eruit-materiaal” te geven: deze foto’s maakten we vanuit de bus naar het vliegveld.

IMG_6156

 

IMG_6158

 

Dag heerlijke stad, tot heel snel weer. En met heel snel konden we wel eens heel serieus zijn. (a.k.a. ik ben al naar appartementjes aan het kijken)

Zoals we al zeiden komen er heel veel hotspot artikelen aan. Verheugen jullie je er al op? (of zoals Suus – die heel goed Nederlands spreekt – altijd zegt: “Verblijen jullie je al?” ) Wat voor hotspot zou je het liefste als eerste zien? Koffie&taart? Vietnamees? Burgers? IJs? Roept u maar! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “Berlijn in Instagrams

 1. Wow, wat ziet het er leuk en vooral lekker uit!!
  Ik en mijn verloofde trouwen binnenkort en omdat we aan het verbouwen zijn hebben we besloten om een 3-tal dagen Berlijn te bezoeken ipv een dure huwelijksreis.
  We zochten nog wat food hotspots die vegan en glutenvrij zijn en tada… Thanks groene meisjes!!

  Aja, koffie en taart ;)

 2. Dat ziet er allemaal lekker uit! Ik vertrek over een half uurtje naar Berlijn, hopelijk kom ik die taartjeswinkel ook nog ergens tegen :)

 3. Hebben jullie ook de adressen van deze hotspots in Berlijn? Zoals die van de Vietnamese restaurantjes? Ik ben benieuwd, want ik bezoek deze zomer ook Berlijn!

 4. Alles ziet er heerlijk uit. Het liefst eerst de taartjes en dan het ijs. In oktober ga ik naar het lichtfestival dus dan willen we ook zeker taartjes eten :)

 5. Allemaal! Voor a.s. vrijdag! ;)

  Ik vertrek vrijdag voor het eerst naar Berlijn dus ben heel benieuwd :)

 6. Als nieuwbakken Berlijn-local ben ik voor de Vietnamees! Al was het maar omdat het er zooo lekker uitziet en ik het nu ook wil! ;)

 7. oooh yum! Ja het eten in Berlijn is serieus heel goed, voor ieder wat wils ook en allerlei bijzondere gerechten. Het Aziatische eten hier vind ik ook geweldig! Kijk uit naar de hotspot posts, kan ik ook weer eens wat nieuwe plekken bezoeken :-).

 8. Wow appartementjes kijken! Dat is serieus een big deal!
  Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, maar letterlijk iedereen die ik ken die er geweest is is er razend enthousiast over!
  Dat sovteis trouwens… mjam!

 9. Leuk! Leuk! Leuk! Ik moet echt een keer naar Berlijn.

  Sowieso is Duitsland leuk om op vakantie te gaan. Groente en fruit smaakt lekkerder en is goedkoper. Je kan echt zo veel spelt vinden! Alles is zowat van spelt gemaakt.
  Tip: ga eens naar de DM. Daar verkopen ze veel vegan verzorgingsproducten o.a. Alverde. Het is ook nog eens budgetproof.

  Liefs!

 10. Leuk/lekker! Ik ga eind augustus naar Berlijn dus alle fijne (eet) hotspots zijn welkom! (Y) Ben wel benieuwd naar de burger en het Vietnamese eten :)

 11. Leuke foto’s! Ik ben heel benieuwd naar adressen. Mijn vriend gaat namelijk binnenkort in Berlijn wonen en goede restaurants/ijszaken zijn dus zeer welkom!

 12. Dat ziet er zoo goed uit allemaal, ik ben blij dat ik volgende week naar Berlijn ga! Wanneer komt jullie hotspotartikel online? In Kreuzberg zit ook een tentje Knöfi, niet zo vegan in mijn herinnering, wel erg lekker ;)

 13. Ooooo dit is geen goed artikel om te lezen als je aan het sapvasten bent!!! Kwijl kwijl… de taartjes en de vietnamees graag!

 14. Wow dat ziet er allemaal lekker uit!!!! Ik ga zaterdag naar Berlijn. Adressen graag :)

  1. die verschijnen inmiddels al op de site he, heb je het gezien?

 15. Super leuk om al die foto’s voorbij te zien komen, ik krijg nu al honger!
  Ik vertrek morgen naar Berlijn, heb net in m’n reisschriftje alle adressen opgeschreven! Ik zie net dat ik vlakbij Veganz zit, dus ik weet al waar ik elke ochtend ga ontbijten :-) :-) :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *