BERLIN, ICH LIEBE DICH.

We zijn net weer terug uit Berlijn. En meine gute, wat was het weer fijn. We hebben vier heerlijke dagen gehad en we zijn nu bezig met een artikel met heel veel veggie-tips. Nog even geduld dus, het is onderweg! Ondertussen proberen we jullie te vermaken met wat straatplaatjes. Er komen dus nog heeeeeel veel food-foto’s met bijbehorende adressen. Bereid je maar vast voor.

Fresh veggies are GO!

We hadden een superluxe studio in een hotel bij de Hackerse Markt. Supercentraal en heerlijk hotel (denk: sauna, bubbelbad en fitness) maar verder geen aanrader. In de directe omgeving zitten namelijk alleen maar erg toeristische tentjes, niet echt veggieproof. Daarvoor kan je beter in bijvoorbeeld Kreuzberg, Friedrichshain of Neukolln zitten. Dat zijn de wat alternatievere plekken. De vorige keer zaten we in een appartement in Kreuzberg, dat was minder luxe, maar wel een leukere plek!

Je hebt serieuze wandelschoenen nodig in Berlijn. Het is een groooote stad met laaaaange afstanden.

We misten Beppie natuurlijk wel heel erg. Al wisten we dat ze een superlieve oppas had. Met dit shirt was ze toch een beetje bij ons ;)

De brug over van Friedrichshain (waar we geluncht hadden) naar Kreuzberg (waar we nog bij 2 tentjes taart gingen eten, maar dat lezen jullie allemaal nog…)

Dan weet je dat je in Berlijn bent. Prachtige kunst op de muren.

Kleurrijk Kreuzberg.

Zondag bezochten we onze vriendin Susanne, die in Neukolln woont. Dit stadsdeel is BOOMING en Susanne liet ons alle hippe plekken zien. Nice! Allereerst: haar huis. Zo’n prachtig huis met hoge muren en een gekleurde houten vloer. Wow…

De te gekke vegan pizzeria (no kidding) waar we ’s avonds gingen eten.

Een van de gezellige, typisch Berlijnse, cafeetjes in de hipste buurt van Neukolln.

En tot slot, heerlijk afgezaagd toeristisch, een van de tientallen fotohokjes op straat. En natuurlijk konden we het niet laten om ons, met z’n drieën, in een hokje te proppen om deze gezellige dag te vereeuwigen.

Houd ons goed in de gaten voor the real deal: where to eat (&shop) in Berlin! Soon online.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “BERLIN, ICH LIEBE DICH.

 1. Wat tof!!! :) Ik ben in mei in Berlijn geweest en helemaal verliefd geworden! Ik ben benieuwd naar de tips, want ik ga misschien in augustus last minute!

 2. Ziet er geweldig uit! Ik ben er nog nooit geweest maar zo te zien moet dat wel ooit gebeuren!

 3. Ik ben altijd zo benieuwd naar Berlijn, hoor er veel goeie verhalen over maar ben er zelf nog nooit geweest helaas. Ben benieuwd naar de tips! :)

  1. GAAAAAAAAN! (als je ons artikel hebt gelezen, dat nu dus in de making is) wil je echt meteen een ticket boeken ;)

 4. Superleuk die eerste foto van jullie samen! Ik ben nog nooit naar Berlijn geweest, maar iedereen die ik ken die er geweest is is altijd razend enthousiast! En ik heb laatst wat goede kringloopwinkeltips over Berlijn gekregen, dus ik denk dat ik binnenkort toch maar eens een reisje moet gaan plannen :)

  1. Dank voor je compliment en… ECHT GAAN! Berlijn is zo geweldig dat we het niet eens kunnen uitleggen. Houd de site in de gaten, want er komen veel GOOD FOOD tips, die ga je nodig hebben :)

 5. Wat een leuke foto’s! Ik houd echt heel erg van die muurschilderingen in Berlijn, maaaar in Amsterdam komen er ook steeds meer. Op deze site (http://www.reflexonurbanart.org/) staan een aantal werken van Braziliaanse kunstenaars verspreid over Amsterdam; best wel tof. Helaas nog niet zoveel als in Berlijn, maar wie weet. Tot die tijd moeten we vooral maar veel reisjes naar Berlijn boeken. Ik ben dan ook ganz nieuwsgierig naar jullie eetartikel!

  1. Oh wat tof, die kunst in Amsterdam! Sommige zijn bij ons in de buurt, leuk om te zien! Thanks for sharing :)

 6. Ik ben in april geweest en wij zaten in en appartement in Kreuzberg tegenover een park. Was echt een superlocatie, helemaal met mooi weer. Ben benieuwd waar jullie hebben gegeten! Als dat plekken zijn waar wij in april niet zijn geweest “vrees” ik dat we binnenkort nog een keer moeten….hahah erg….

  1. He, wat vervelend nou ;) Wij zouden het liefst 4 keer per jaar gaan. In ieder seizoen 1 keer en dan steeds weer naar andere plekken… heerlijke stad!

 7. Ook ik was een maanden geleden voor het eerst in Berlijn. Heel erg veel creatieve plekken èn je kunt er heerlijk & voordelig eten, zeker in tegenstelling tot hier in Parijs e.o. Grappig trouwens om te zien dat we foto’s maakten van dezelfde streetart in Kreuzberg :)

  1. Als je de zoekfunctie gebruikt kom je bij allerlei artikelen met tips voor Berlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *