Bietenpulp muffins

bietenpulp muffins

Vind je het zonde om na het maken van een sapje met je slowjuicer een heleboel pulp weg te moeten gooien? Dat hoeft dus helemaal niet! We maakten een gezonde juice (met onder andere bieten) en met de restanten bakten we deze cute roze bietenpulp muffins! De muffins zijn vegan en glutenvrij en heel erg makkelijk om te maken.

Nog los van het feit dat het leuk (en duurzaam!) is om iets met de restanten pulp te kunnen doen, is het ook een originele en natuurlijke manier om je baksels meer kleur te geven. Wij kozen nu voor bietenpulp, wat resulteerde in roze muffins, maar je kunt ook voor bijvoorbeeld knalgroen gaan (pulp van groene groenten gebruiken dus) en daarmee een wat hartiger muffin maken. Of wat dacht je van knaloranje door de wortels en de kurkuma? Je kunt er alle kanten mee op en je hebt helemaal geen chemische kleurstoffen nodig.

Wij maken deze muffins met rijststroop, wat ervoor zorgt dat ze niet héél erg zoet worden. Daarom vinden wij het lekker om de muffins met een beetje fruitjam (bio, zonder suiker) te eten. Dit maakt gewoon het perfecte ontbijtje. Sapje erbij, niks meer aan doen.

bietenpulp muffins

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 muffins?

1 3/4 cup rijstmeel (je kunt ook ander meel gebruiken)
1 cup bietenpulp
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel zout
1 cup plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk
1/4 cup agavesiroop (of rijststroop, zoals wij gebruikten – maar let op: dit wordt wel echt minder zoet)
1/4 cup rozijnen

Wat moet je doen?

– Verwarm je oven voor op 180 graden –

1. Mix in een kom het rijstmeel, bakpoeder, kaneel en zout.
2. Mix in een andere kom de bietenpulp, melk en rijststroop of agavesiroop.
3. Mix nu de vochtige en de droge ingrediënten door elkaar en voeg de rozijnen toe. (schep deze goed door het mengsel)
4. Vul de muffinvormpjes en schuif voor zo’n 20-25 minuten (houd goed in de gaten) in de oven.

Tip: vries de muffins in, als je denkt er niet meteen 8 te kunnen gebruiken. Ideaal, want je hebt meteen een ontbijtje voor de komende dagen klaar liggen!

Tip: maak deze kokosslagroom voor op de bietenpulp muffins. Dat moet echt een goddelijke combinatie zijn!

Korting op een Versapers

De komende tijd zullen er meer recepten online verschijnen die wij met onze Versapers slowjuicer hebben gemaakt. Je kunt dan denken aan sap- en soeprecepten, maar ook nog meer ‘pulp recepten.’ We zetten de Versapers de komende tijd in het zonnetje en mogen van 1 april tot en met 15 april 2015 een fikse korting geven, door middel van een speciale Groene Meisjes kortingscode. Als jij overweegt om dit voorjaar een Versapers aan te schaffen, dan moet je misschien even wachten tot 1 april ;) (en ja, we beloven je voor 300% dat het niks met een 1 april grap te maken heeft)

We zijn heel benieuwd wie van jullie er ook aan de slag gaat met deze bietenpulp muffins! Wat doe jij met pulp uit je slowjuicer? En wie van jullie heeft er een Versapers op zijn wishlist staan? We lezen graag jullie reacties onder dit artikel!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Bietenpulp muffins

  1. Lekker! Ik heb geen sapcentrifuge, dus voor mij geen pulp, maar misschien kan je met een blender ook wel ver komen :)

  2. Heel leuk receptje! Ik heb al een Versapers, maar een vriendin denkt eraan die ook aan te schaffen. Geldt de Groene Meisjes korting ook in België?

  3. Het lijkt me erg lekker om hiermee te ontbijten! Fijn dat zo de bietenpulp nog gebruikt wordt. :)

  4. Ik ben heel benieuwd naar de korting. En ook naar alle recpten die er komen.

  5. Ik heb een Versapers slowjuicer op het oog die ik wil hebben ben dus heel benieuwd naar de korting.

  6. Wat een lekker weekendontbijtje lijkt met dit!!. Ik heb nog geen versapers slowjuicer,ben wel aan het oriënteren, Dus meiden ik ben benieuwd naar de korting!

  7. Leuk recept! Het ruikt en smaakt heel lekker.
    Ik heb het met kokosmeel gemaakt, maar het werd niet 1 geheel.
    Hebben jullie er geen eieren of wellicht nog iets anders in gedaan?

  8. Zojuist heb ik de bieten muffins gemaakt. Ze smaken errug lekker! In de verte proef je nog het gronderige van de biet; verder is de bovenkant lekker knapperig, terwijl de binnenkant nog lekker smeuïg is.
    Dat wordt morgenochtend genieten!

  9. Kan je ook gewoon gekookte bieten gebruiken? Eventueel door de staafmixer?

    1. Dat zouden we niet aanraden. Bietenpulp is namelijk droog en bieten zijn zelf juist erg vochtig. Ben bang dat dat niet gaat werken..

  10. Hi Meisjes,

    Nu al 3 keer geprobeerd de muffins te maken maar de resultaat blijft slecht.
    Ik lees ook dat cups (engels, amerikaans, japans) allemaal andere maten heeft. Lokaal houd ik het in verhouding, het wil niet werken. Jammer. Hebben jullie de maten in gram en/of ml?

  11. Ik maakte ze net met iets meer pulp gemaakt!, diep rood en HEEEEERLIJK :-D!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *