Blije vosjes en bontkragen

Wij zijn vastbesloten om op de Groene Meisjes nooit een naar, zielig of afschuwelijk filmpje te plaatsen. Bij ons kom je geen slachthuistaferelen tegen; wij houden het positief. Dat wil overigens niet zeggen dat wij doen alsof het er niet is. We kijken er zelf wel naar en hebben er natuurlijk een heel duidelijke mening over (daarom eten wij bijvoorbeeld vegan,) maar we willen het niet opdringen bij andere mensen. Daarom laten wij je liever een schattig filmpje zien. Dit keer van een vos die gered is, zodat er géén bontkraag van hem gemaakt wordt. Kijk maar even. Je smelt.

Schermafbeelding 2013-10-20 om 13.10.09

Klik hier om het filmpje te bekijken.

Nu is dit een heel blij vosje en wij worden hier supergelukkig van. Helaas worden er miljoenen dieren gruwelijk mishandeld en gebruikt om ons, mensen, een plezier te doen. Omdat wij zo nodig met een bontkraag over straat moeten, bijvoorbeeld. Alsjeblieft, denk er nog eens over na voordat je een bontjas of kledingstuk met bontkraag koopt. Wij hopen dat je het niet zult doen.
Check voor meer informatie over bont alsjeblieft de website van Bont voor Dieren en lees hier meer over wat jij kan doen om deze dieren te helpen.

Dankjewel voor het lezen,

liefs Merel en Jamie

Het filmpje komt van Sun Gazing. Het filmpje is 10,000 keer geliked en ruim 9000 keer gedeeld. Wij hopen van harte dat jij dit ook zult doen. 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Blije vosjes en bontkragen

 1. Ooh, wat een lief beestje!
  Ik heb nog nooit bont gedragen en zal het ook nooit doen. Lijkt me ook nergens voor nodig, er zijn zoveel andere mooie kledingstukken zonder bont.

 2. Ahh gos! Wat een superlief filmpje. Ik vind het trouwens knap dat jullie het zo netjes kunnen verwoorden! Als ik over straat loop en al die bontkraagjes zie, word ik altijd een beetje boos en verdrietig, bleg.

  1. Van binnen voelt het ook anders hoor. Mijn bloed kan soms echt gaan koken, als ik bijvoorbeeld in de bus zit en ik in drie minuten al 10 bontkragen geteld heb. Maar goed, ik geloof niet in dat activistengedoe. Keeping it positive!

 3. Ik eet niet veganistisch maar zou nooit bont dragen. Ik heb die zielige filmpjes wel eens gezien maar doe het nu bewust niet meer, word er ziek van. Echt top dat jullie de boodschap op zo’n positieve manier uitdragen.

 4. Aaaaah, dat is zó lief!

  Ik geloof er heilig in dat het belangrijk is dat iedereen op zijn eigen manier uitdraagt wat hij belangrijk vindt. Door vreselijke filmpjes en hard actievoeren worden een heleboel mensen bereikt. Dat heeft resultaat. Net zoals een positieve benadering resultaat heeft. Voor elke boodschap is een publiek.

  Ik vind dat jullie je positieve boodschap op een toffe manier uitdragen. En ik ben dol op lieve dierenfilmpjes, haha.

 5. Wat ontzettend lief !!
  Verbaasd mij alleen dat die zo tam is, hij/zij kan immers gewoon worden geaaid.. Misschien omdat die zo lang in gevangenschap heeft geleefd?

 6. Ik snap die hele bontrage écht niet, net als die lelijke uggs.
  Waar is de tijd gebleven dat echt iedereen tegen bont was behalve Russische madams? Ik vermoed dat de meeste mensen niet eens beseffen dat het echt bont kan zijn, en dat ze denken dat het nepbont is.
  Hopelijk stopt te rage door duidelijke voorlichting zoals deze post ;-)

 7. ik word ook altijd een beetje verdrietig van (echte) bontjes :(
  en wat een schatje zeg! ik zou er bijna zelf eentje willen haha, maar laat ze maar lekker in de natuur leven!
  xo, cheyenne

 8. Ik zit altijd te janken bij de laptop als ik van die zielige/nare filmpjes zie. Ook bij documentaires over hoe dieren mishandeld worden, bah. Je zal me nooit met echt bont zien lopen, een faux fur vind ik leuk en moet kunnen, maar moet er niet aan denken dat er een dier ongelofelijk geleden heeft voor iets wat ik draag. Bah

 9. Ik ben altijd tegen bont geweest en snap dan ook niet de de bontkraagjesdragers er zo snel overheen stappen dat ze de vacht van een dier om hun nek hebben. Overigens reageert deze vos net zo als mijn hond, op de rug liggen en staart zwaaien. Hopelijk krijgt nou niet iemand het idee bij dit filmpje dat een vos wel een leuk huisdier is want dan zijn ze dan weer niet.

 10. Ahwwww DAT FILMPJE is zo slkhafadfjkld lief!

  Ik zou zelf hoogstens ‘gerecycled’ bont dragen (als in, van een tweedehands markt of winkel oid), verder nooit maar dan ook echt nooit écht bont :(

  X Rosanne

 11. Ja, schattig filmpje, maar ik vraag me wel af hoe dit vosje in dat mandje terecht is gekomen? Wat is er met zijn moeder en zijn nestgenootjes gebeurd? Of heeft iemand hem met een gebroken pootje aan de kant van de weg gevonden, en laten ze hem straks weer vrij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *