Bloemkoolsoep

Gezonde romige (vegan) bloemkoolsoep. Deze soep is wat milder van smaak. Om het iets meer kick te geven top ik de soep af met currypoeder, paprikapoeder en peper. Voor het romigste resultaat gebruikte in amandelmelk. Lees het hele recept op de blog
bloemkoolsoep1

Bloemkool is één van mijn lievelingsgroenten maar eigenlijk eet ik het alleen met tahin (zoals in dit recept). Ik maakte deze romige bloemkoolsoep en was super blij met het resultaat. Wist je dat bloemkool ook super gezond is? Er zit veel calcium en vitamine C in. Dus chop, chop… tijd om deze soep snel te maken!

bloemkoolsoep5

Ik kook en bak altijd graag met veel (pittige) kruiden. Deze soep is wat milder van smaak. Om het iets meer kick te geven top ik de soep af met currypoeder, paprikapoeder en peper.  Natuurlijk kan je de kruiden weglaten als je meer van de mildere smaken bent.

Voor het romigste resultaat gebruikte in amandelmelk maar de soep zal ongetwijfeld ook lekker zijn met (ongezoete) sojamelk, havermelk of speltmelk.

bloemkoolsoep4

Wat heb je nodig voor 3-4 kommen soep?

1 ui, gesneden
3 teentjes knoflook, gesneden
3 aardappels (250 gram), in stukken gesneden
1 middelgrote bloemkool, in middel grote roosjes
500 ml plantaardige melk zoals amandel of haver
500 ml groentenbouillon
paar flinke snuffen zout
paar flinken snuffen peper
currypoeder, topping
(gerookt) paprikapoeder, topping
verse tijm, topping
zonnebloempitten, topping
olijfolie, topping

Wat ga je doen?

1. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en bak de uien voor 5 minuten.
2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuutje mee. Doe de aardappelen en bloemkool erbij en bak nog een minuutje.
3. Schenk de plantaardige melk en bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10-15 minuten koken totdat de bloemkool zacht is. (Vind je de soep nog te dun? Zet hem dan weer even op het vuur en laat iets indikken.)
4. Gebruik een staafmixer om de soep romig te maken.
5. Voeg flink wat peper en zout toe. Verdeel de soep over 3-4 kommen.
6. Garneer met de currypoeder, paprikapoeder, tijm, zonnebloempitten en olijfolie.

bloemkoolsoep8 bloemkoolsoep3 bloemkoolsoep9 bloemkoolsoep7 bloemkoolsoep6

In ben natuurlijk weer super nieuwsgierig naar wat jullie ervan vinden. Laat je het me weten op Instagram? Ik heet daar @merelwildschut en ik zou het leuk vinden als je me daar ook gaat volgen! :) 

Bestel nu ‘Vegan voor iedereen’, mijn kookboek dat ik uitbreng ter ere van 10 jaar De Groene Meisjes! Het boek komt uit op 20 mei 2021 en staat vol makkelijke, betaalbare, snelle en – natuurlijk – vegan recepten. Je bestelt het boek via deze link of bel je favoriete boekhandel op en vraag een exemplaar aan. Dankjewel voor je support! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

55 gedachten over “Bloemkoolsoep

    1. Hij is echt verschrikkelijk lekker. Ik zit er helemaal van te genieten:))

  1. Ik maak eigenlijk regelmatig broccoli soep, maar bloemkool had ik de laatste tijd niet meer aan gedacht, dus bedankt voor de tip!

  2. Wat een leuk recept! Ik maak eigenlijk nooit bloemkoolsoep. Terwijl het prima kan! Ik ga hem zeker proberen met mijn eigen recept voor basisbouillon. Jamie, zo fijn dat je nog steeds blijft schrijven voor de groene meisjes!

  3. Hmm. Ziet er heerlijk uit. Ik ben niet zo’n fan van bloemkool, maar eet het vaak met tegenzin omdat het zo goed voor je is. Dit lijkt mij een geweldige oplossing om bloemkool lekker te laten smaken.

    Wat voor soort groentenboullion gebruik jij?

    1. Ik trek mijn eigen bouillon van restjes groente en vries het in. De bloemkool rooster ik altijd eerst in de oven met wat olijfolie en peper en zout, zo krijg je een intensere smaak. Als je niet van bloemkool houdt zou ik dat sowieso een keer proberen want geroosterde bloemkool met wat (geroosterde) hazelnoten er boven op is echt heel lekker.

      1. Mijn voormalige vrouw, Egyptisch, bakte de bloemkool gewoon in zonnebloemolie en als het wat donkerder werd uit laten lekken op keukenpapier, idd heeeeel lekker met tahine

    2. Ik vond het een lekker maaltje maar wel een beetje flauw. Ook als ik me gewoon aan het recept hield. Ik geef het een 7.8

  4. Klinkt heerlijk! Ik eet niet zo vaak bloemkool, maar verwerken in een soep is inderdaad een goed idee.

  5. Ziet er heerlijk uit en zó eenvoudig te maken! IK ben ook nog eens gek op bloemkool, dus dat gaat helemaal goedkomen met dit recept! ^^

  6. Jeej! Ik ben tegenwoordig aan het proberen vaker soep te maken. Ik ben dus blij met dit nieuwe recept!

  7. Ziet er uit als een lekkere voedende soep :) Ik vind zelf broccoli meer bij de herfst passen op de één of andere manier, haha. Maar zoals je het hier presenteert is het echt een heerlijke lentesoepje!

  8. Heerlijk dit! Ik hou enorm van bloemkool, normaal gezien wok ik het altijd of rooster ik het in de oven. maar dit lijkt me ook zeker het proberen waard!

  9. Ik vind bloemkoolsoep heerlijk, ik ga deze morgen maken. Ziet er heerlijk uit!

    1. Het ziet er heerlijk uit!! Zou je eventueel ook normale melk kunnen gebruiken, in plaats van plantaardige?

      1. Dat kan wel, maar omdat dit een vegan blog is, en omdat ik zelf vegan ben, zal ik dat natuurlijk niet aanraden ;)

  10. Wat lekker! Ik ben gek op bloemkool en heb serieus gisteren voor het eerst ooit (!) een soepje zelf gemaakt.

  11. Lekker! Ik heb een ander variant van bloemkoolsoep die ook erg lekker is, maar ik ga deze zeker ook een keer proberen :)

  12. Nou, als je na het zien van de foto’s geen bloemkoolsoep wil eten, weet ik het ook niet meer! Wat ziet dat er lekker uit!
    Ik kan altijd nieuwe soep-inspiratie gebruiken, dus dank je voor het fijne recept :)

  13. Dat zie er lekker uit. Het bloemkooltje ligt al te wachten dus ik kan het gelijk maken vandaag.
    Bedankt weer voor het recept.

  14. Mmmm, bloemkoolsoep is zo lekker! Maar meestal gaat er wat mis bij de verhoudingen en worden mijn soepjes zo waterig. Dus dit ga ik zeker eens proberen voor wat meer romigheid :)

  15. Oh ziet er echt heerlijk uit! Wilde al een tijdje een soepje maken van bloemkool maar kwam zelf niet zo goed op een combinatie. Ga deze snel eens maken.

  16. Wat bedoelen jullie trouwens met 500 ml groenten bouillon? Ik gebruik meestal van die groenten bouillon blokjes van Zonnatura.. maar dit is niet vloeibaar natuurlijk.

    1. 500 ml bouillon die je daarmee maakt. Dus 500 ml water, met daarin bouillonblokje :)

  17. Hmm dat ziet er echt verrukkelijk uit!
    Ik vraag me alleen af, kan deze soep dienen als maaltijdsoep (als je bijv. 2 kommen per persoon aanhoudt)? Of zou je aanraden om er nog iets bij te serveren?

  18. Net klaargemaakt! Supergoed gelukt!! heel lekker!!!
    Wil: Ik ben wel eens benieuwd aarde combinatie met Tahine! Voeg je die op het laatste toe?

    Groene groetjes vanuit spanje!!

  19. Mennnnn, heerlijk!
    Ik heb de gewone aardappels gewisseld voor zoete, laurier en wat nootmuskaat toegevoegd. Maar het recept heeft absoluut niets meer nodig. Bizar eenvoudig en een perfecte bestemming voor mijn restje bloemkool.

  20. Lijkt heerlijk. Zou ik ‘m ook kunnen maken zonder de amandelmelk, maar gewoon met bouillon?

  21. Eet bijna nooit bloemkool, soms in een curry. Niet omdat ik het niet lust, maar meer omdat ik broccoli lekkerder vind. Maar deze ga ik zeker een keer proberen!

  22. Oeh, zaterdag komen mn schoonouders op bezoek. Deze soep staat op het menu als diner!

  23. Ziet er goed uit allemaal. Beeld is top. Enz.
    Maar: alles wordt aangetast door de bedroevend slechte taal. Spelling, interpunctie en stijl zijn van laag niveau. Dat maakt je hele site minder. Zorgt voor een amateuristische uitstraling.

  24. Lijkt me heerlijk! Meteen aan de slag.
    Kan de soep worden ingevroren?

  25. De soep was heerlijk! Ik heb er zelf nog een gedroogde peper ingedaan en een deel van de bloemkool en aardappel heel gelaten.

    Bedankt voor het leuke recept!

  26. Heerlijke soep!
    Ik heb er zelfgemaakte cocosmelk bij gebruikt en de aardappel vervangen voor bataat.
    Verder het recept aangehouden.
    Een blijvertje dit recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *