Boekarest plog #1

plogboekarest20

Als je ons volgt op social media (Facebook, Twitter en/of Instagram,) dan heb je zeer waarschijnlijk wel meegekregen dat wij dit weekend in Boekarest zitten. Boekarest in Roemenië, that’s right. We zijn hier via srprs.me en we zullen eerlijk zijn: zelf hadden we deze bestemming waarschijnlijk nooit gekozen. Niet omdat het ons af zou schrikken, maar omdat we gewoon nog nooit hebben overwogen om naar Boekarest te gaan. En wat zijn we blij dat srprs.me ons hier naartoe gestuurd heeft. Het is namelijk te gek! We zijn hier vrijdagmiddag aangekomen en zijn natuurlijk meteen met onze camera’s in de weer gegaan. We maken een vlog en een heleboel foto’s. We hebben een hoop hotspots en tips met jullie te delen, maar dat komt allemaal als we weer thuis zijn. Voor nu willen we jullie gewoon even laten zien wat we vandaag (zaterdag) allemaal hebben meegemaakt.

Allereerst; we hadden vandaag een klein beetje pech. Om de een of andere reden waren er veel winkels en restaurantjes dicht. We denken dat het iets te maken heeft met 1 mei, dag van de Arbeid, maar helemaal zeker weten doen we het niet. Hierdoor moesten we flink op zoek naar tentjes die wel open waren – en dat is gelukkig gelukt! We zijn een beetje van de koffie in het sapje en van de salade in het Japanse eten gerold, omdat het de hele dag regende (jullie hadden zon, hoorden we!) en we natuurlijk een beetje droog en warm wilden blijven. Maar als er iets is waar wij goed in zijn, dan is het wel om de beste plekken te vinden waar we lekker kunnen eten en drinken.

Ook al is Boekarest van zichzelf een vrij grauwige stad – vooral als het regent; er zijn toch een heleboel toffe plekken te vinden. Je moet er een beetje moeite voor doen, maar het is echt de moeite waard. Wat ons verder opvalt is dat Boekarest heel groen is, als in: er staan veel bomen en dat de mensen behoorlijk goed Engels spreken (handig!) en we hebben ook al veel vriendelijke mensen getroffen. Wanneer we vertellen dat we uit Amsterdam komen, kijken sommige mensen verbaasd. Ze vragen ons ook: wat brengt je nou naar Boekarest?! Kennelijk zijn de Roemenen zelf nog niet helemaal overtuigd van het feit dat hun stad echt heel tof is. Nou, wij onderhand wel! Goed, ons fotoverslag van zaterdag. Waar zullen we beginnen? Oh ja, bij het ontbijt natuurlijk.

plogboekarest1

Het ontbijt in ons hotel (Z Hotel, perfecte locatie middenin de stad) is niet zo denderend. Morgenochtend gaan we ergens anders ontbijten, denken we.

plogboekarest2

Het uitzicht vanuit het restaurant maakt gelukkig veel goed!

plogboekarest3

Onderweg komen we overal bakkerijtjes met deze lekkere broodjes tegen. We hebben op internet gelezen dat de variant met de sesamzaadjes erop vegan zijn. Je hebt ook varianten die zijn gevuld met kaas of vlees, dus daar moet je eventjes naar vragen als je vega(n) eet. Zo’n broodje kost 1 leu en dat is omgerekend €0,22. Boekarest is echt belachelijk goedkoop: het eten, de taxi, terrasjes… wow.

plogboekarest4

We geven deze hamster (?) eventjes te eten.

plogboekarest5 plogboekarest12

De brede straten en mooie oude gebouwen doen ons denken aan Parijs, maar ook wel aan bepaalde stukken in Berlijn. Een mooie combinatie!

plogboekarest9 plogboekarest8

We drinken koffie bij het hippe M60. Een regelrechte hotspot. Morgen drinken we hier zeker nog een sojalatte!

plogboekarest10 plogboekarest11

We komen een grappige biowinkel tegen en in de winkel zien we veel voor ons bekende merken, zoals bijvoorbeeld Peppersmith en Provamel. Deze Mogli reepjes leken ons zo lekker, maar helaas had de kassa van de winkel een storing, waardoor er tijdelijk niks gekocht kon worden. Balen!

plogboekarest6

Zien jullie die twee oranje figuren, bovenaan de gevel? Je ziet het helaas niet zo goed op de foto, maar ze zitten een boek te lezen. Zo leuk!

plogboekarest13

Na een lange wandeling hebben we veel zin in een gezonde lunch. We kiezen voor restaurant Aubergine Healthy Food, dat dichtbij het hotel zit. Als lunch eten we een salade met gegrilde aubergine,  gedroogde vijgen en zoete aardappel, hummus met brood en een hasselback aardappel uit de oven. Erg lekker! We bestellen meestal allemaal kleine gerechten en delen dan alles, dat vinden we leuker dan dat we ieder 1 bord met eten hebben. Doen jullie dat ook? Hier na gaan we even terug naar het hotel om iets warmers aan te trekken, want het is fris buiten!

plogboekarest14

Later op de middag belanden we bij RawCoco, een heel eind van ons hotel vandaan, in een wijk waar we nog niet eerder zijn geweest. We kunnen niet kiezen welk vegan taartje we willen, dus we nemen er drie en proeven van alles iets. Het was natuurlijk veel te veel, dat hadden we van tevoren kunnen weten. We nemen er ieder een potje biologische thee bij, om verder op te warmen.

plogboekarest18 plogboekarest16 plogboekarest15

Nog later op de middag zitten we bij een hippe tent met Scandinavisch design (je weet wel, Kinfolk  en cactussen enzo) (love it, by the way) en drinken we een groene smoothie. Never not sippin’ on smoothies.

plogboekarest17

En ’s avonds belanden we, na een tip van een hippe Roemeen die we bij de tent van de groene smoothies spraken, bij het geweldige Yuki – een Japans restaurant. We hadden eigenlijk zin in sushi, maar dat serveerden ze hier niet. Omdat het restaurantje er zo leuk uit zag, besloten we er toch voor te gaan en wat hebben we geweldig gegeten. Ontzettend lekker echt! (en dat voor €12,50 per persoon)

plogboekarest19

En terwijl we geroosterde boekweitthee dronken (een regelrechte aanrader,) bladerden we door Japanse boeken en reisgidsen. Hmm, we denken dat Japan op de travel wishlist komt te staan. Wie weet mogen we ooit een persreis naar ‘vegan Japan’ maken. Dat zou toch een droom zijn?

Voor nu genieten we heel erg van Boekarest. We hebben gezien dat de zon morgen weer gaat schijnen, dus daar kijken we naar uit. We beginnen de dag morgen met hardlopen en gaan daarna nog een paar uurtjes op pad in de stad. Daarna is het tijd om weer naar huis te gaan. Komende week zullen we nog veel foto’s, adressen en tips met jullie delen en we hopen dat jullie het leuk vinden om dit allemaal te lezen. Als je het leuk vindt om ons ‘live’ te volgen, kun je #groenemeisjesreizen checken op Instagram. Onder deze hashtag plaatsen we sinds ongeveer een half jaar onze foto’s als we op reis zijn voor De Groene Meisjes. Zelf worden we heel erg blij als we door deze foto’s scrollen, omdat het zulke mooie herinneringen zijn. Dankjulliewel voor alles, lieve iedereen! Zonder jullie zouden we dit allemaal nooit kunnen doen en daar zijn we jullie heel dankbaar voor.

Dankjewel voor het lezen en tot de volgende plog! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

34 gedachten over “Boekarest plog #1

 1. Dat ziet er inderdaad heel leuk uit! Boedapest is ook een heel mooie stad en volgens mij enigzins vergelijkbaar als ik het zo zie. Misschien een tip :) Geniet nog ff lekker, meiden!

 2. Echt een surprise dus, maar wat fijn dat de stad zo goed bevalt! Ik zou er zelf ook niet op gekomen zijn, maar het ziet er erg leuk uit. Veel plezier nog!

 3. hey,

  ziet er echt heel leuk uit! gewoon een vraagje uit nieuwsgierigheid, krijgen jullie nou ook nog wat zakgeld mee van sprs om dit soort leuke dingen te doen of sponsoren zij alleen de reis en hotel voor jullie?En hoe zijn jullie bij sprs gekomen, het klinkt echt als een leuk concept maar ik had er nog nooit van gehoord!

  1. Hi! Srprsme sponsort alleen de reis en het hotel. De rest (dus vervoer hier, eten en drinken en eventuele excursies) betalen we zelf :)

 4. Ziet er leuk uit daar, zeker omdat alles er zo goedkoop is! En wat een zalig uitzicht vanuit dat restaurant!

 5. Wat cool. Ik ben zelf wel eens in Roemenie geweest maar niet in Boekarest. Het viel mij toen ook op dat alles goedkoop is en dat er veel biologische en vegetarische restaurants zijn.

  1. Ja echt, als je het vergelijkt met Nederlandse prijzen is het echt spotgoedkoop! En dan is Boekarest nog toeristisch en dus duurder. Mijn vader is eens naar Roemenie geweest en heeft daar ergens in een klein stadje met 25 man voor 100 euro (bij elkaar dus!) gegeten!

 6. Wat een verrassende bestemming en wat tof om een stukje van de stad door jullie ogen te mogen zien!

 7. Wat leuk om te zien, Boekarest zou ook voor mij geen plaats zijn waar ik snel voor zou kiezen maar het ziet er heel tof uit! Geroosterde boekweitthee klinkt heel apart, lijkt me erg leuk om eens te proberen!

  1. Het is echt heerlijk! Wij hadden er nog nooit van gehoord en ook hadden we nooit kunnen bedenken dat je er überhaupt thee van zou kunnen maken. Maar het is echt de moeite waard!

 8. Ik vind het echt briljant dat de hele dag bestaat uit van het ene eettentje naar het andere drinktentje gaan haha.

 9. Dit klinkt écht zo goed! Ik zal er zo naar toe willen. Prachtige foto’s ook weer en fijn dat er zoveel keus is om vegan te eten.

 10. Ik zal jullie tips uiteraard ter harte nemen! Ik ga eind deze maand, ook al is het met 4 carnivorische mannen :)

  1. cool! Ik hoorde het van Merlin. Je gaat het awesome vinden, vooral als het mooi weer is. Ergens deze week komt er een artikel met hotspots online. Oa met leuke koffietentjes waarvan ik zeker weet dat je ze gaat waarderen!

  1. Wij wisten helemaal NIETS van Boekarest, haha! En dan moet je opeens het vliegtuig in. Zo grappig om te doen!

 11. Na het zien van jullie plog en enthousiaste berichten op Instagram is Boekarest zeker op mijn wishlist gekomen! Waar zijn jullie vandaan gevlogen want kan alleen vliegtickets vanaf Duitsland of Belgie vinden?

   1. Bedankt! Had gekeken via qfly en die geeft alleen de budget maatschappijen :) Maar prijzen bij KLM vallen me reuze mee. Ga wss vanavond boeken voor een weekendje in september!

 12. Waarom zijn jullie plogs altijd zo leuk? Ik vind het iedere keer weer een feestje om ze te lezen!

 13. Dit ziet er zo leuk en lekker uit! Ik krijg echt heel veel zin om nu ook op vakantie te gaan.
  Oh, en ik ben echt super blij met de Keeps! Ze zitten echt heerlijk :)

 14. Wat een aparte reisbestemming! Leuk om de stad via jullie te leren kennen :) hopelijk geven jullie op het einde jullie eerlijke mening over Boekarest als city trip bestemming !

 15. So happy to read this article about my hometown Bucharest, especially now when I am about to revisit it! Thanks for the tips, by the way! :)

 16. Hi! Leuk om te lezen dat jullie zo genoten hebben van Boekarest! Fijn om meer stukjes te zien over de voor velen nog onbekende stad. Ik woon hier nu 5 jaar met plezier en inderdaad duiken er steeds weer nieuwe kekke tentjes en terassjes op op bijzondere lokaties zoals een oude wijnkelder of opgeknapte steenoude villa met origineel interieur. Jullie zouden mij ook overtuigen om een citytrip te doenals ik nog zou twijfelen, dus chapeau ! Ik heb ook weer nieuwe dingen gelezen hier en ga jullie avonturen zeker in de gaten houden. Heb hem ook maar even verder gedeeld, zodat meer mensen de ‘groene’ plekjes in de grijs/groene hoofdstad kunnen vinden, want Boekarest is spannend, een betaalbaar avontuur op 2,5 uur vliegen! https://twitter.com/degroenemeisjes/status/594771890947887104

 17. Scrollend door dit artikel kan ik alleen maar naar de plaatjes kijken, wat zijn jullie foto’s prachtig! (vooral de eerste btw!)

 18. Ik vind het zo gaaf dat het Boekarest is geworden! Juist omdat het niet zo’n standaard-citytrip-stad is. Ik hou wel van dat ruwe en grauwe, heeft ook zo zijn schoonheid vind ik. Nu maar hopen dat srprs.me snel uitbreidt naar Duitsland, lijkt me geweldig om zo verrast te worden :D

 19. Wow, what a nice surprise to see that you guys visited Bucharest! This made me a bit nostalgic! :) Lovely photos and tips! It seems that you really enjoyed it there!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *