Boekreview: Easy Peasy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze vaste gastblogger Jaimie, moeder van Binck (4) , reviewde Easy Peasy voor ons en schreef er een blogpost over. Veel leesplezier!

Vooraf: een aantal foto’s uit het prachtige boek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Die titel! Die foto’s! Die recepten!

“Mam, wat is Fsistie?” vraagt Binck als hij het amandel-besjes-perzikgoedje verlekkerd naar binnen slurpt uit een rietje. Fristi is een Milkie Drink die mijn kleine liefde helaas nog nooit heeft kunnen proeven, vanwege een koemelkallergie. Maar deze vergelijkbare Pinkie Drink, zoals het recept luidt, smaakt goddelijk! En is serieus nog met het èchte spul te vergelijken ook! Aldus mijn man, ik heb geen idee, ik mag het namelijk zelf ook niet…

En precies daarom is dit kook-slash-kookfilosofieboek Easy Peasy ZO geweldig, omdat het niet alleen ideaal is voor de allerkleinsten, maar ook voor mij (en mijn 1000 allergieën en gezondheidswensen) en ook voor mijn nog kleinere ventje dat inmiddels onderweg is! Er wordt geschreven vanuit het oogpunt, dat voeding eenvoudig, gezond, snel klaar moet zijn en makkelijk mee te nemen op feestjes of op vakantie. Het boek bevat zelfs een deel speciaal gericht op zwangere of borstvoedende vrouwen en diens kinderen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik zag, net als de schrijfsters, door “de soms misleidende health claims in de supermarktschappen, het groene en gezonde bos niet meer.” Ik had het niet beter kunnen omschrijven dan Vera en Claire, de schrijfsters van Easy Peasy. Want, wat is het vaak lastig om lekkere, gezonde recepten te vinden en ook nog rekening te houden met meerdere allergieën, of een zwangerschap of een dwarse peuter. Natuurlijk staat het internet inmiddels bomvol met geniaal bedachte recepten, maar dit kookboek is echt een must voor veel papa’s en mama’s, bijna-mama’s en gewoon iedereen die geïnteresseerd is in echt lekker en verantwoord eten. Tevens is Easy Peasy meer dan alleen een kookboek, er zit ook een visie en denkwijze achter. Er worden niet alleen heerlijke, simpele recepten voorgeschreven, maar er wordt ook ingegaan over eetgedrag- en opvoedstijl. Van de 7 Easy Peasy foodrules, hoef je niet te schrikken, die zijn al net zo Easy als de recepten zelf!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat dacht je van een Choco Craving Cake of Pittige Pompoenpittensnack? Zo heerlijk als de titel al doet vermoeden, smaken de recepten ook.

Als pannenkoeken liefhebbers, vonden Binck en ik vooral de Easy Peasy pannenkoeken fan-tas-tisch! Binck maakt het niet uit dat er lijnzaadolie in het beslag zit verwerkt of dat de pannenkoeken in kokosvet worden gebakken, hij vindt ze heerlijk. En ik ook.

Klein puntje van kritiek:

Hoewel de recepten in een handomdraai zijn gemaakt en vrij simpel van aard zijn, vind ik sommige ingrediënten bij enkele recepten best wonderlijk of gezocht. Quinoapuffs en raw cocoa nibs heb ik bijvoorbeeld maar bijwijlen in de kast staan. That’s it, verder niks dan lof over dit boek.

IMG_1405

– De knappe Binck met Easy Peasy –

Easy Peasy is onder andere te bestellen bij bol.com en kost €19,95.

Ik zeg: Green up everyone en go Easy Peasy!

 Jaimie

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Boekreview: Easy Peasy

 1. Pannenkoeken in kokosvet en met lijnzaadolie, klinken perfect!
  Ik ga dit boek zeker op mijn verlanglijstje zetten… uhmm, ben niet zo’n lijstjes mens eigenlijk dus misschien maar gewoon meteen bestellen!

  Wat hebben jullie trouwens een fantastisch behang op de muur! ( of zie ik dat verkeerd?) Ge-wel-dig!!!

 2. Oeh, mag van mezelf geen boeken meer kopen. Mijn kids zijn ook al best groot, maar toch… Mooi boek en mooie boekbespreking. En ga zo door.:-)

 3. Jaimy… jij hebt dat prachtige behang in huis!! Ik las te enthousiast en zie nu dat jij de revieuw schreeef… oeps! Maaruuh…. prachtig behang dus!!
  En ja, ik kwam nogmaals even lezen omdat het boek in me hoofd bleef, onlangs besteld! ( had nog 2,50 verjaardagskorting van Bol)…. dan mag het toch?!

  1. Nee het is ons behang :) Ik heb de foto’s gemaakt, vandaar. Het komt van Swiet.be en is echt vintage.

 4. Ik heb het boek sinds vorige week in huis en ik vind em te
  gek! Super vormgegeven, mooie teksten en heerlijke recep
  ten.
  Mijn meid van net 3 (een lekkere puberende, nee-zeggende
  peuter) eet nu lekker haar bordje leeg!

 5. Met smacht gewacht op deze review! Super tof dat je hem voor ons beschreven hebt! Met een dochtertje van 10 maanden komt dit boek op een super moment. Kan niet wachten…. Ik ga hem vandaag nog bestellen!

  1. He Sandy,

   Wat fijn!!! Ben benieuwd wat je dochtertje en jij ervan vinden en wat je als eerst gaat maken :)

 6. Dit klinkt als een tof boek en de vormgeving ziet er fantastisch uit. Hij gaat op mijn verlanglijstje :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *